icon

Je skákanie v tehotenstve nebezpečné?

6. okt 2024

Ahojte, viem, že ma tu asi vysmejete, ale som celá vystrašená... prosím vás, som v druhom trimestri a boli sme na svadbe, netancovala som nejako veľa, asi na 6 rytmyckejsich pesničiek za celý večer (nie za sebou), ale na jednu sa tancovalo tak hromadne, že sa trochu proste na mieste skákalo cez refrén... Nie neviem aké skoky do výšky, ale také skackanie...až potom mi došlo, že sa to vraj v tehu nesmie...som celá vystrašená, či sa niečo mohlo stať... Cez týždeň mám našťastie kontrolu, ale myslíte že sa niečo mohlo stať alebo môže vplyvom toho?

pribinak
6. okt 2024

Kľud.

kitycat
6. okt 2024

Je 9h rano a asi sa nic nedeje?

autor
6. okt 2024

@kitycat nie, nič našťastie, ja neviem či by sa niečo prejavilo keby neni ok do niekoľko hodín alebo neviem.... Take mám výčitky,ako ma toto nemohlo napadnúť... Mohlo to uškodiť ak bábu alebo skôr aby sa niečo nevyvolalo to je zakázané?

januska12323
6. okt 2024

Viac uškodia tvoje stresy ako trocha pohybu. Niektoré ženy celé tehotenstvo cvičia a nič im nie je.

paulina291
6. okt 2024

Ja som mala svadbu v druhom trimestri, tancovala som celý čas- aj sem tam skákala a úplne v poriadku. Ale moja mama na mňa zazerala, že čo robím😄
A presne ako baby píšu, takýto stres ti uškodí viac. Keby máš rizikové, pri ktorom treba ležať, to by bolo iné.

minenkak
6. okt 2024

V tehotenstve sa nesmie skackať ? Ako to to moje decko v tom bruchu vydržalo .Si tehotná, nemáš zlomený bedrový kĺb,užívaj si to tehotenstvo a čo najviac sa hyb

autor
6. okt 2024

@minenkak všade na nete som to čítala, že je to zakázané, ty si v tehu tiež urobila niečo podobné?

minenkak
6. okt 2024

Ja som športovala ako normálne dovtedy

minenkak
6. okt 2024

Ako či som trošku pohopkala v tehotenstve? To nie je žiadna záťaž pre telo.My ľudia sme odsúdený na pohyb

really8
6. okt 2024

Boze moj. Dnes je to tu fakt vykvet tie otazky a to este neni ani 12. Pamatam si otazku ci nemozu babatku ublizit ked autom prejde po retarderi alebo ci neublizi babatku ked prejde s kocikom po hrbolatom terene. Chodte si pogratulovat.

autor
6. okt 2024

@really8 ďakujem, aj keď si o mne myslíte, že som šialená, ale vlastne ma to upokojilo teraz, že asi len ja vysalujem, je to naše prvé bábo a je vytúžené, tak už mám strach zo všetkého

minenkak
6. okt 2024

Choď sa prejsť,to vám obom spraví lepšie a kľudne si aj poskac a zatancuj na prechádzke

petamich
6. okt 2024

Naozaj sa nemusis bat 🙂 taketo cosi naozaj nemoze ublizit

betulinka1
6. okt 2024

Nemusis sa vobec bat. Ja som nevedela, ze som tehu do 11 tyzdna. 3x za tyzden som chodila na skákanie -trampolinky a 2x do tyzdna robila bike 40km. Doteraz sa smejeme ako sa tam chudak musel udrzat pri tom športovom tempe. Takze asi tak. Neboj keby to bolo nad rámec toho, ze sa nema v brusku dobre pocítila by si to.

cimage
6. okt 2024

Neublizi neboj, pri dalsom tehotenstve aj zabudnes, ze si tehotna, ked budes musiet behat za starsim, alebo ked sa budete blaznit. Kazda sa vzdy velmi pozoruje a kontroluje pri prvom, ale pri dalsich uz nie je cas a deticky su zdrave. Pohyb im len prospeje.

autor
6. okt 2024

Ďakujem vám všetkým veľmi za ukľudnenie 🙏

lucia13022023
6. okt 2024

Nič proti tebe autorka, ale ja som len tu zistila co všetko sa nesmie v tehotenstve 🤣 pretancovala som celú svadbu v 20tt, jediný následok co moje dieťa má je to, že aj on rad tancuje 🤔 (joke)