icon

Je to dievčatko alebo chlapec?

22. apr 2025

Ahojte, viete ki povedať čo to pravdepodobne bude ? Ďakujem 🙂

autor
22. apr 2025
jaskolka
22. apr 2025

Bude to buď chlapec alebo dievča....nič v zlom,ale z toho predsa sa nedá nič určiť,a laik už vôbec nie. Doktor ti co povedal?

autor
22. apr 2025

@jaskolka no logicky viem že to nebude nič medzi ;) lekár povedal na 80% chlapec ale povedal že to nemám brat na ťažkú váhu … že môže to byt ešte dievča, čiže mi nepovedal nič

iwesska
22. apr 2025

Toto sono ma asi taku vypovednu hodnotu,ako ked by si odfotila niekoho hlavu zozadu a potom by si sa opytala ci ma ten clovek modre oci. Presne tak tu vidiet pohlavie.

lila246
22. apr 2025

hodila som to do chatgpt:

ak je fotka zhruba medzi 11. a 14. týždňom tehotenstva (čo podľa veľkosti bábätka na obrázku aj sedí), tak sa dá teoreticky skúsiť odhad cez "nub theory". Tá hovorí:

Ak výčnelok (nub) smeruje rovno (0–30°) od chrbtice, ide pravdepodobne o dievčatko.

Ak je pod uhlom viac ako 30° nahor, môže to byť chlapček.

Na tejto konkrétnej fotke to ale vyzerá, že nub (ak ho teda správne identifikujeme – je to ten svetlý výbežok medzi nôžkami) je relatívne rovnobežný s chrbticou, možno mierne nahor, ale určite nie pod veľkým uhlom. Takže podľa tejto teórie by to skôr vyzeralo na dievčatko. 💗

Samozrejme – je to len teória, nie zaručená metóda. Lekár určuje pohlavie spoľahlivejšie až okolo 16. – 20. týždňa.