Je únava v tehotenstve dôvod na maródku?
Ahojte milé tehulky,
Mám takúto otazocku a chcela by som vedieť vás názor.
Som v 16tt cca od 10tt som PN dôvodom bola zo začiatku výroza, potom to vsak preslo a nastal problem unava.
Nieje to len taka obycajna unava, byva mi az na odpadnutie a nevydrzim fungovat viac ako2-3 hodinky potom si musim lahnut. Bola som koli tomu aj vnemocnici dali mi par infuzii, bolo lepsie ale zas sa to vracia. Najhorsie na tom je ze moja doktorka mi od pondelku zrusila PN vraj mam ist vyskusat do roboty. Povedala ze tehotenstvo nieje choroba(co pravdaze viem) a ze vsetko mam ok. Mate aj vy takuto strasnu unavu? Je to podla vas dovod na Pn? V praci mam dost psychickeho vypetia neviem ci to zvladnem.dakujem vam🙂
no je to sice stara diskusia, ale dopadla som takto: nakoniec mi PN dala. potom som sla na par dni do roboty a potom uz 7 mesiacov az do konca tehotenstva doma. medzi tym aj 3x v nemocnici takze som si to uzila :D
ale teraz mame krasneho 8 mesacneho synceka Jakubka a vsetko to trapenie stalo za to . drzte sa maminy 🙂
ahojte bambulky ja som momentalne v9tt,a chcem sa spytat je to ze na napina na vracanie skoro kazdy den dovod na pn?ale okrem toho sa citim taka unavenejsia ako predtym ,niekedy prelezim cely den ,a v praci to nie je bohvie co mam dost fyzicky narocnu pracu plus sem tam stresovu,sice sa mi kolegyne a kolegovia snazia ulahcit robotu za co som im vdacna ale uz nevladzem ,pracujem totiz v obchode v dvojzmennnej prevadzke ,gynekolog mi povedal ze to napinanie na vracanie mi do 12tt prejde tak mam pockat?a ked to neprejde tak potom ist k lekarovi?
@tehulka26 - nie je to dovod na PN, ale ako som citala, na Slovensku je mozne vsetko... to, ze ti je cudne a si unavena je absolutne normalne. Vydrz dva-tri tyzdne a zacne sa to zlepsovat.
Ahojte! Bola som 1mesiac na PN najskor z dovodu zapalu moc.ciest u gynekologicky. Velmi skoro ale prisli nevolnosti, hovorila som jej, ze je mi stale velmi zle, nedokazem sa poriadne ani najest, z toho zvraciam hned a citim sa priserne. Ona mi samorejme tvrdila, ze tehu nie je choroba, ze ona zvladla popri nevolnostiach aj rodit ine zeny atd. Skratka, poslala ma uz do prace. Okrem toho, ze som uz od niekoho chytila asi chripku, stale je mi hrozne - ledva nieco zjem, skruca mi zaludok, napina, zvraciam, sustredit sa na pracu je nieco co nepoznam, nemam sa kde natiahnut, na chvilku zavriet oci, stale v strehu musim byt. okrem toho mavam zavrate, z nizkeho tlaku. Zajtra idem obvodnej, nech ma proste vypise, ze uz nevladzem takto. Gyneko si mysli, ze som hypochonder alebo ze tuzim po tych luxusnych peniazoch zo socialky. A kym budem pn, vybavim si noveho gyneko a idem od tejto kravy prec..len rozmyslam, co by ju presvedcilo, ze si nevymyslam...asi ked ma najde v nemocnici na infuziach a ohrozenym babatkom..
Ahojky maminky,som v 9tt,tiež som strasne unavena.Pridem z prace,zajdem po malu do skolky.A som hotova.Sadnem a spim,je mi zle.Dnes mam volno a nedokazem sa prinutit nic robit.Toci sa mi hlava,Le dva som nieco zjedla.V praci sa snazia aby som netahala tazke veci,tak som len v kase.Ale tiex ziadna slava.Stale sa pytaju kedy uz pojdem na pn.Smeju sa ci chcem aby ma tam odrodii.V prvom tehu som robila kratko lebo som zacala krvacat tak som sla na pn.Inak som bola oki,teraz som strasne slaba a unavena.U gynekologa svojho som nebola,lebo ho menim za gynekoogicku- u nej som bola na vysetrenie a od 1.6budem uz patrit k nej.Tak uvidim ci ma vypise na pn.
Normalne chod za obvodackou. Ja ti tu unavu verim. Som 3. Krat tehotna a v zivote ani v tehotenstve som nebola takto brutalne unavena. Rano vstavam ako zbity pes, vecer si liham velakrat uz o 21.00 k dietatu a aj tak rano som k.o. a o dni ani nevravim. Cesta hlavne poobede mhd ci autom horor. Tak mi byva zle ze predychavam celu cestu a este aj po tom. Ja viem ze to vydrzim, na pn to nie je podla mna naozaj, toto su veci ktore snad prejdu o par tt. Ale ak je tvoja situacia taka,ze to citia takto a chces ist na pn mozno aj z viacerych dovodov tak chod za obvodnou a vyavetli ako to je. Moze ti dat aj inu diagnozu dokonca aj psychicke vycerpanie napr. Takze ak ta tvoj gynekolog nepodpori obvodna ma pravomoc.
@leeenka26 Ďakujem,za odpoved😉 som na pn,ale bohužial som potratila☹ čakala som dvojičky,v rodine bola vyroza a odniesla som si to.☹od septembra nastupujem spat do prace.Trocha mam strach,ale musim to prekonat a hlavne im povedat ze nechcem o tom rozpravat.Lebo len co tam vstupim kazdy sa vypiuje.

Ahojte, ja nerozumiem tomu, že vas vypísala obvodná??ved PN dáva predsa len gynekolog, zo zakona....tehotným...tak už som z toho blbec.