Je určenie pohlavia na ultrazvuku spoľahlivé?
Ahojte nedávno som bola na morfologickom ultrazvuku a doktorka povedala, že je to chlapec. Myslíte, že môžem začať nakupovať veci pre chlapca alebo sa stalo niekomu, že zle určili pohlavie?

Ja som nekupovala nic vyslovene chlapcenske hoci tiez sa mne samej zdalo ze to bude chlapec a aj doktor povedal. Tiez mam kamosku co ,,cakala" chlapca a narodilo sa jej dievca. Vlastne aj ja sama som mala byt Lukáš ...
Sice vtedy bol ultrazvuk biedny
Podla fotky je to jasny chlapec.. A ked ti to lekar potvrdil... ak potrebujes "na beton" istotu, daj si zobrat krv a dat urcit pohlavie z tvojej krvi...
Ak máš veľkú chuť kúpiť výbavičku ale bojíš sa že je zle určené pohlavie, kúp neutrálne farby. Taká biela a pastelové pristanú obom pohlaviam. Budeš mať dušu na mieste a nič tým nepokazís.
V tomto pripade je to tak iste, ako len urcenie pohlavia pomocou sona iste moze byt. Stale nie 100%, ale viac sa uz neda.
Mojej sestre Grochal povedal, že 100,% dievča. Všetko nachystané ružové a bol to chlapec.
Kolegovi sa minulý mesiac mala narodiť Mirka a bol to Mirko🤭
@domi122 Ani genetické testy nie sú na 100% isté, stále je tam nejaké 0,01% chybovosti.
@chrobak7 lebo dietatko ma odchylku v chromozomoch priblizne na tejto urovni... ze pohlavne znaky nezodpovedaju genetike...ja by som to brala ako velmi presny vysledok, hlavne ak sa aj sono potom zhoduje..
@domi122 dvakrát chlapec na prvom skríningu a dvakrát správne .
Ano, nas tak isto sa dal na usg, okolo 17/18tt to bolo, vedeli sme z Nifty od 12tt. Cize za mna kupuj modre a sede veci 😀
@chrobak7 genetika ma tak male percento odchylky, to mas okolo 0.8% alebo tak
@kiki68 Možno som nenapísal úplne správne percento pravdepodobnosti, ale aj genetika má svoje anomálie.
Ak si spravia genetické testy, tak pravdepodobnosť je tak malá, že môžu začať kupovať šaty pre chlapca alebo dievča - ako im vyjde genetika (či XX- ženský alebo XY mužský chromozóm).
Tie anomálie sú potom rôzne syndrómy, napr. XXY - Klinefelterov syndróm, kde sa nevyvinú mužské znaky a navonok jedinec má ženské znaky. Je ich ešte viac, ako sú to ojedinelé prípady.
@kiki68 Možno som nenapísal úplne správne percento pravdepodobnosti, ale aj genetika má svoje anomálie.
Ak si spravia genetické testy, tak pravdepodobnosť je tak malá, že môžu začať kupovať šaty pre chlapca alebo dievča - ako im vyjde genetika (či XX- ženský alebo XY mužský chromozóm).
Tie anomálie sú potom rôzne syndrómy, napr. XXY - Klinefelterov syndróm, kde sa nevyvinú mužské znaky a navonok jedinec má ženské znaky. Je ich ešte viac, ako sú to ojedinelé prípady.
@chrobak7 ano to uz riesi nifty napr tie rozne microdeletions a pod. Ale vacsinou na usg byva tiez iny znak, ze nieco neni ok. Ako tu mame na obrazku jasne genitalie chlapceka. Tam naozaj jedine keby ide o nieco neodhalitelne, tak veci mozu byt inak. Ale z foto je jasne, ze mozu kupit vybavicku pre chlapca
So mnou bola v pôrodnici jedna žena, ktorej tvrdili, že na 100% to bude dievča a bol to chlapec 😂 dozvedela sa to deň pred pôrodom. Takže kým to bábo nedržíš v rukách, neverila by som. Ja som bola na utz navyše aj na testoch z krvi a vyšiel mi chlapec a aj ho máme, ale stať sa vždy môže kadečo 🤷🏼♀️
Pravdepodobnosť že ti lekár povie že je to chlapec a nakoniec sa narodí dievča je celkom nízka.. už len z toho dôvodu že tie guľky a pipis veľmi neodpadne..a hlavne keď tie guľky vidno 😅 je iné keby sa lekár riadil iba podľa pipisa ..mohol by si to zameniť s pupočníkovou šnúrou... Iné je keď ti tvrdí že čakáš dievča a narodí sa chlapec lebo ten pipis sa mohol schovať ...
Ja som mala robeny babygn test v 10tt zobrali krv a v 12tt som mala 100% vysledok. Z utz to 100% nie je, i ked za mna je to z tej fotky jasny chlapec ☺️

@domi122 dokedy dieťa nie je vonku, nič nie je na 100%. Veľká pravdepodobnosť, že to bude tak ako lekár povedal ale mam vo svojom okoli ženu čo čakala chlapca a bolo obrovské prekvapenie na porodnej sale.😄