Je vhodné navštíviť cintorín počas tehotenstva?
Aký máte názor na návštevu cintorína v tehotenstve alebo s malými deťmi ? Veríte poverám? Aké máte skúsenosti ?
@anonym_autor to sú čo za hlúposti 🤦🏻♀️
@anonym_autor na MK sa toto nepytaj, zozeru ta tu. Skus eMimino.cz tam su odpovede na ovela vyssej urovni a hlavne k danej veci.
@anonym_autor na MK sa toto nepytaj, zozeru ta tu. Skus eMimino.cz tam su odpovede na ovela vyssej urovni a hlavne k danej veci.
@anonym_0e640c to fakt? A akože v čom? Ako vplyva cintorín na tehotenstvo? Alebo na deti?
@anonym_0e640c k danej veci je aka odpoved? Lebo verit v dnesnej dobe poveram... No ja neviem ako na toto seriozne odpovedat
@anonym_f48865 no veď preto to tu tak vyzerá
@danica2711 presne tak, vyzera to tu ako v pomocnej skole, tolko gramatickych chyb ako na MK sa len tak lahko nevidi
@anonym_0e640c 😂
Tak som si vyhladala na emimino- tehotna a hrbitov - prvych 10 odpovedi - Proc by nemohla? To co je za doraz?
@anonym_autor a prečo by nebolo? Nerozumiem. Čo má tehotenstvo spoločné s cintorínom?
@natalka13 ale to su odpovede na "vyssej urovni" (a teraz sa rozhodujem ci dat tohto 😅 alebo tohto 🙄 )
@viestta najdi mi tam podobne odpovede ako na MK: Bubak ich zje, Ti co veria na povery by sa nemali rozmnožovať 🫣 IQ hupaciehi kona, ty by si sa nemala množiť.Hop,už je neskoro., A takýto ľudí majú volebné právo, z nosa ti odhryznú. Toto su odpovede na jednoduchu otazku - pomocna skola je nic proti tomuto.
@danica2711 presne tak, vyzera to tu ako v pomocnej skole, tolko gramatickych chyb ako na MK sa len tak lahko nevidi
@anonym_0e640c ale no. Stačí jedným očkom pozrieť na FB,tam je toho. Odpoveď si zatiaľ ty nedala žiadnu
@anonym_0e640c to fakt? A akože v čom? Ako vplyva cintorín na tehotenstvo? Alebo na deti?
@anonym_5d8280 aj na MK je dost diskusii o tom ako male deti videli duchov svojich dedkov a babiek a nikto si z autoriek neutahoval ako teraz tu. Ono zalezi aj na tom, kto si prave tu diskusiu precita a reaguje - vsetko je o tom, na koho clovek natrafi.
@anonym_autor nie neverim poveram, ale zdravemu rozumu a cintorin je miesto ako kazde ine. Poznam mamicky co dokonca chodievali na cintorin kocikovat babatka, lebo tam vzdy bol klud a ticho a pekne spali 🤷🏼♀️
@anonym_autor si pamätám keď tu táto téma bola prvý krát - kukala som vtedy jak puk, že prečo som nemala chodiť ako tehotná na cintorín. So všetkými deťmi som bola tehotná aj v období dušičiek, so všetkými v bruchu aj potom s maličkými sme chodili na hroby. Ako dobre, že sa ku mne také blbiny nedostali a nemusela som riešiť či môžem alebo nie, len som proste išla 😄
@anonym_5d8280 aj na MK je dost diskusii o tom ako male deti videli duchov svojich dedkov a babiek a nikto si z autoriek neutahoval ako teraz tu. Ono zalezi aj na tom, kto si prave tu diskusiu precita a reaguje - vsetko je o tom, na koho clovek natrafi.
@anonym_0e640c autorka sa toto nepýtala
@anonym_autor práve dnes som bola na cintorínoch. Jedno bábo v nosiči na mne a druhé bábo v brušku vo mne. 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
@anonym_0e640c autorka sa toto nepýtala
@anonym_5d8280 ved to ani nebolo adresovane autorke
@anonym_5d8280 ved to ani nebolo adresovane autorke
@anonym_0e640c takže odpoveď o ničom. Odpovede sú adekvátne k otázke. Na hlúpu otázku,hlúpa odpoveď. Báť sa treba živých,nie mŕtvych
@viestta najdi mi tam podobne odpovede ako na MK: Bubak ich zje, Ti co veria na povery by sa nemali rozmnožovať 🫣 IQ hupaciehi kona, ty by si sa nemala množiť.Hop,už je neskoro., A takýto ľudí majú volebné právo, z nosa ti odhryznú. Toto su odpovede na jednoduchu otazku - pomocna skola je nic proti tomuto.
@anonym_0e640c
"Zdravím vás.
Holky, chtěla bych se zeptat, myslíte, že je vhodné jít s malým dítětem večer na hřvitov, ještě když jsou dneska dušičky? Malá má 8 měsíců, ale četla jsem, že prý se na ní může přilepit nějaká mrtvá duše a jí se o tom zdát nebo mít nějaké vidiny. Navíc letos jsme měli už pohřeb, ale tam jsem samozřejmě malou nebrala, to mi příjde nevhodné… Co si o tom myslíte vy?
Dostáváš cenu za vtip roku!"
Seriozne? Je tam toho na mraky, kedze to citas tak vies. Nechce sa mi tolko kopirovat a preskakovat.
Ale tato pobavila : 😂
Což na hřbitově, ale hospoda je nebezpečné místo. Tam dřepí duše zemřelých alkoholiků a číhají na svou obět, aby se na ní mohli přilepit a zase se nalemtat.
@anonym_0e640c Nechápem, čo riešiš...na stupídnu otázku...rovnaká odpoveď! Niektoré ženy sa idú z toho pos*ať, že sú tehotné...
@anonym_0e640c Ako chces na takuto posahanu otazku odpovedat na urovni?😏
Joj baby. Boji sa. Mozno ani neveri len sa boji ak jej nejaka tetuska alebo kto daco na toto povedal.
Na cintorin chodim rakmer pravidelne v ramci prechadzky. Aj ako tehotna som bola aj na pohrebe.
Joj baby. Boji sa. Mozno ani neveri len sa boji ak jej nejaka tetuska alebo kto daco na toto povedal.
Na cintorin chodim rakmer pravidelne v ramci prechadzky. Aj ako tehotna som bola aj na pohrebe.
@maryetta bola som vo vysokom štádiu tehotenstva, v deň mojich narodenín som pochovavala kamaráta. Dušičky sú spomienkou na niekoho 🤷🏻♀️
@anonym_0e640c Ako chces na takuto posahanu otazku odpovedat na urovni?😏
@anonym_de2d30 napriklad takto: v tu noc (pamiatka zosnulych) sa duse mrtvych mozu vratit medzi zivych a zivi navstivit podsvetie - podla sviatkov Samhaim, Halloween, Dia de Muertos...
@anonym_de2d30 napriklad takto: v tu noc (pamiatka zosnulych) sa duse mrtvych mozu vratit medzi zivych a zivi navstivit podsvetie - podla sviatkov Samhaim, Halloween, Dia de Muertos...
@anonym_0e640c To ma byt ta uroven?
@anonym_autor takto pred rokom som bola na cintoríne na dušičky, pár dní pred pôrodom. So staršou 10 ročnou dcérkou chodievam na cintorín, s 11 mesačným synčekom tento rok nepôjdem. Nie kvôli poverám, ale chodíme za tmy každý rok, tak sa pri ňom vystriedame doma. Ale napríklad dcéra odmieta chodiť na pohreby, bola raz a dosť ju vzal pohľad na zatvorenú rakvu, tak ju samozrejme nenútime.
Aké povery? Mňa to zaujíma z profesionálneho hľadiska. Viem o nepozeraní sa na škaredé vec a ľudí, zabíjaní zvierat alebo ubližovaní zvieratám, nepozeraní sa do ohňa, na mŕtvych, nejedení niektorých jedál atď. v tehotenstve, ale o (ne)chodení na cintorín (aspoň u majority) som nepočula. Prečo? Z akých dôvodov? (U tých vyššie všetky dôvody/poverové predstavy/vysvetlenia poznám). Odmalička ma babička aj rodičia vodili na cintoríny, chodievala som sa s babičkou modliť k mŕtvym (aj cudzím), na povery neverím a mŕtvi ma nikdy nemátali...
@ivanaks tak som googlila, lebo to zaujímalo aj mňa a vraj ak tehotná ide na cintorín, poprípade dieťa do jedného roka, tak si po to dieťa prídu zosnulí. Tomu ale nemôže nikto reálne veriť, či?
@anonym_autor som tehotná a na cintorín normálne pôjdeme a chodíme tam aj s deťmi 🙂

Z nosa ti tam odhryznu. Bože zijeme v tretom tisicroci a mnohé sa zabudli v stredoveku.