icon

Je vhodné navštíviť cintorín počas tehotenstva?

30. okt 2025

Aký máte názor na návštevu cintorína v tehotenstve alebo s malými deťmi ? Veríte poverám? Aké máte skúsenosti ?

anonym_b4a967
30. okt 2025

Z nosa ti tam odhryznu. Bože zijeme v tretom tisicroci a mnohé sa zabudli v stredoveku.

tetapetra
30. okt 2025

@anonym_autor to sú čo za hlúposti 🤦🏻‍♀️

anonym_0e640c
30. okt 2025

@anonym_autor na MK sa toto nepytaj, zozeru ta tu. Skus eMimino.cz tam su odpovede na ovela vyssej urovni a hlavne k danej veci.

anonym_5d8280
30. okt 2025
@anonym_0e640c

@anonym_autor na MK sa toto nepytaj, zozeru ta tu. Skus eMimino.cz tam su odpovede na ovela vyssej urovni a hlavne k danej veci.

@anonym_0e640c to fakt? A akože v čom? Ako vplyva cintorín na tehotenstvo? Alebo na deti?

viestta
30. okt 2025
@anonym_0e640c

@anonym_0e640c k danej veci je aka odpoved? Lebo verit v dnesnej dobe poveram... No ja neviem ako na toto seriozne odpovedat

anonym_0e640c
30. okt 2025
@danica2711

@anonym_f48865 no veď preto to tu tak vyzerá

@danica2711 presne tak, vyzera to tu ako v pomocnej skole, tolko gramatickych chyb ako na MK sa len tak lahko nevidi

natalka13
30. okt 2025
@anonym_0e640c

@anonym_0e640c 😂
Tak som si vyhladala na emimino- tehotna a hrbitov - prvych 10 odpovedi - Proc by nemohla? To co je za doraz?

viestta
30. okt 2025
@natalka13

@anonym_0e640c 😂
Tak som si vyhladala na emimino- tehotna a hrbitov - prvych 10 odpovedi - Proc by nemohla? To co je za doraz?

@natalka13 ale to su odpovede na "vyssej urovni" (a teraz sa rozhodujem ci dat tohto 😅 alebo tohto 🙄 )

anonym_7e9d99
30. okt 2025

@anonym_autor a prečo by nebolo? Nerozumiem. Čo má tehotenstvo spoločné s cintorínom?

anonym_0e640c
30. okt 2025
@viestta

@natalka13 ale to su odpovede na "vyssej urovni" (a teraz sa rozhodujem ci dat tohto 😅 alebo tohto 🙄 )

@viestta najdi mi tam podobne odpovede ako na MK: Bubak ich zje, Ti co veria na povery by sa nemali rozmnožovať 🫣 IQ hupaciehi kona, ty by si sa nemala množiť.Hop,už je neskoro., A takýto ľudí majú volebné právo, z nosa ti odhryznú. Toto su odpovede na jednoduchu otazku - pomocna skola je nic proti tomuto.

tetapetra
30. okt 2025
@anonym_0e640c

@danica2711 presne tak, vyzera to tu ako v pomocnej skole, tolko gramatickych chyb ako na MK sa len tak lahko nevidi

@anonym_0e640c ale no. Stačí jedným očkom pozrieť na FB,tam je toho. Odpoveď si zatiaľ ty nedala žiadnu

anonym_0e640c
30. okt 2025
@anonym_5d8280

@anonym_0e640c to fakt? A akože v čom? Ako vplyva cintorín na tehotenstvo? Alebo na deti?

@anonym_5d8280 aj na MK je dost diskusii o tom ako male deti videli duchov svojich dedkov a babiek a nikto si z autoriek neutahoval ako teraz tu. Ono zalezi aj na tom, kto si prave tu diskusiu precita a reaguje - vsetko je o tom, na koho clovek natrafi.

milanemila
30. okt 2025

@anonym_autor nie neverim poveram, ale zdravemu rozumu a cintorin je miesto ako kazde ine. Poznam mamicky co dokonca chodievali na cintorin kocikovat babatka, lebo tam vzdy bol klud a ticho a pekne spali 🤷🏼‍♀️

scila
30. okt 2025

@anonym_autor si pamätám keď tu táto téma bola prvý krát - kukala som vtedy jak puk, že prečo som nemala chodiť ako tehotná na cintorín. So všetkými deťmi som bola tehotná aj v období dušičiek, so všetkými v bruchu aj potom s maličkými sme chodili na hroby. Ako dobre, že sa ku mne také blbiny nedostali a nemusela som riešiť či môžem alebo nie, len som proste išla 😄

viestta
30. okt 2025
@tetapetra

@anonym_0e640c ale no. Stačí jedným očkom pozrieť na FB,tam je toho. Odpoveď si zatiaľ ty nedala žiadnu

@tetapetra ona sem nedosla odpovedat, ona dosla moralizvat. Aj takych mame na MK a tvoria jeho uroven. A ani neporadila...

anonym_5d8280
30. okt 2025
@anonym_0e640c

@anonym_5d8280 aj na MK je dost diskusii o tom ako male deti videli duchov svojich dedkov a babiek a nikto si z autoriek neutahoval ako teraz tu. Ono zalezi aj na tom, kto si prave tu diskusiu precita a reaguje - vsetko je o tom, na koho clovek natrafi.

@anonym_0e640c autorka sa toto nepýtala

dorotadory
30. okt 2025

@anonym_autor práve dnes som bola na cintorínoch. Jedno bábo v nosiči na mne a druhé bábo v brušku vo mne. 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

anonym_0e640c
30. okt 2025
@anonym_5d8280

@anonym_0e640c autorka sa toto nepýtala

@anonym_5d8280 ved to ani nebolo adresovane autorke

anonym_5d8280
30. okt 2025
@anonym_0e640c

@anonym_5d8280 ved to ani nebolo adresovane autorke

@anonym_0e640c takže odpoveď o ničom. Odpovede sú adekvátne k otázke. Na hlúpu otázku,hlúpa odpoveď. Báť sa treba živých,nie mŕtvych

tetapetra
30. okt 2025
@viestta

@tetapetra ona sem nedosla odpovedat, ona dosla moralizvat. Aj takych mame na MK a tvoria jeho uroven. A ani neporadila...

@viestta to je len taký trapny výkrik do ...nikam.

natalka13
30. okt 2025
@anonym_0e640c

@viestta najdi mi tam podobne odpovede ako na MK: Bubak ich zje, Ti co veria na povery by sa nemali rozmnožovať 🫣 IQ hupaciehi kona, ty by si sa nemala množiť.Hop,už je neskoro., A takýto ľudí majú volebné právo, z nosa ti odhryznú. Toto su odpovede na jednoduchu otazku - pomocna skola je nic proti tomuto.

@anonym_0e640c
"Zdravím vás.
Holky, chtěla bych se zeptat, myslíte, že je vhodné jít s malým dítětem večer na hřvitov, ještě když jsou dneska dušičky? Malá má 8 měsíců, ale četla jsem, že prý se na ní může přilepit nějaká mrtvá duše a jí se o tom zdát nebo mít nějaké vidiny. Navíc letos jsme měli už pohřeb, ale tam jsem samozřejmě malou nebrala, to mi příjde nevhodné… Co si o tom myslíte vy?
Dostáváš cenu za vtip roku!"

Seriozne? Je tam toho na mraky, kedze to citas tak vies. Nechce sa mi tolko kopirovat a preskakovat.

Ale tato pobavila : 😂
Což na hřbitově, ale hospoda je nebezpečné místo. Tam dřepí duše zemřelých alkoholiků a číhají na svou obět, aby se na ní mohli přilepit a zase se nalemtat.

mandarinka555
30. okt 2025
@anonym_0e640c

@anonym_0e640c Nechápem, čo riešiš...na stupídnu otázku...rovnaká odpoveď! Niektoré ženy sa idú z toho pos*ať, že sú tehotné...

anonym_de2d30
30. okt 2025
@anonym_0e640c

@anonym_0e640c Ako chces na takuto posahanu otazku odpovedat na urovni?😏

maryetta
30. okt 2025

Joj baby. Boji sa. Mozno ani neveri len sa boji ak jej nejaka tetuska alebo kto daco na toto povedal.
Na cintorin chodim rakmer pravidelne v ramci prechadzky. Aj ako tehotna som bola aj na pohrebe.

tetapetra
30. okt 2025
@maryetta

Joj baby. Boji sa. Mozno ani neveri len sa boji ak jej nejaka tetuska alebo kto daco na toto povedal.
Na cintorin chodim rakmer pravidelne v ramci prechadzky. Aj ako tehotna som bola aj na pohrebe.

@maryetta bola som vo vysokom štádiu tehotenstva, v deň mojich narodenín som pochovavala kamaráta. Dušičky sú spomienkou na niekoho 🤷🏻‍♀️

anonym_0e640c
30. okt 2025
@anonym_de2d30

@anonym_0e640c Ako chces na takuto posahanu otazku odpovedat na urovni?😏

@anonym_de2d30 napriklad takto: v tu noc (pamiatka zosnulych) sa duse mrtvych mozu vratit medzi zivych a zivi navstivit podsvetie - podla sviatkov Samhaim, Halloween, Dia de Muertos...

anonym_de2d30
30. okt 2025
@anonym_0e640c

@anonym_de2d30 napriklad takto: v tu noc (pamiatka zosnulych) sa duse mrtvych mozu vratit medzi zivych a zivi navstivit podsvetie - podla sviatkov Samhaim, Halloween, Dia de Muertos...

@anonym_0e640c To ma byt ta uroven?

petronela1985
30. okt 2025

@anonym_autor takto pred rokom som bola na cintoríne na dušičky, pár dní pred pôrodom. So staršou 10 ročnou dcérkou chodievam na cintorín, s 11 mesačným synčekom tento rok nepôjdem. Nie kvôli poverám, ale chodíme za tmy každý rok, tak sa pri ňom vystriedame doma. Ale napríklad dcéra odmieta chodiť na pohreby, bola raz a dosť ju vzal pohľad na zatvorenú rakvu, tak ju samozrejme nenútime.

weleda123
31. okt 2025
@ivanaks

Aké povery? Mňa to zaujíma z profesionálneho hľadiska. Viem o nepozeraní sa na škaredé vec a ľudí, zabíjaní zvierat alebo ubližovaní zvieratám, nepozeraní sa do ohňa, na mŕtvych, nejedení niektorých jedál atď. v tehotenstve, ale o (ne)chodení na cintorín (aspoň u majority) som nepočula. Prečo? Z akých dôvodov? (U tých vyššie všetky dôvody/poverové predstavy/vysvetlenia poznám). Odmalička ma babička aj rodičia vodili na cintoríny, chodievala som sa s babičkou modliť k mŕtvym (aj cudzím), na povery neverím a mŕtvi ma nikdy nemátali...

@ivanaks tak som googlila, lebo to zaujímalo aj mňa a vraj ak tehotná ide na cintorín, poprípade dieťa do jedného roka, tak si po to dieťa prídu zosnulí. Tomu ale nemôže nikto reálne veriť, či?

damianadam
31. okt 2025

@anonym_autor som tehotná a na cintorín normálne pôjdeme a chodíme tam aj s deťmi 🙂