Aký máte názor na návštevu cintorína v tehotenstve alebo s malými deťmi ? Veríte poverám? Aké máte skúsenosti ?
Vari sa bojíš že ti dieťa zoberú duchovia. Návšteva cintorína celoročne bežná záležitosť, tie hroby sa samé neupracú. Možno zvážiť rúško, keď ideš do “frekventovanej” oblasti kde sa bude pohybovať veľa ľudí s rôznymi zdravotnými patáliami.
Ja sim nikdy nepocula ohĺadom dušičiek žiadne povery. Prave naopak je to kresťsnsky sviatko pamiatky všetkich svátich a všetkich zisnulich.
A čo sa má akože stať?
Pri obidvoch tehotenstvách som chodila na cintorín aj počas roka, nie len počas dušičiek a teraz keď už máme aj deti, chodia s nami. Starší bude mať 3, ten síce ešte nechápe čo to znamená, keď ideme zapáliť sviečku na hrob, ale berieme ho. Aj mladšiu. A mimochodom, deti nie sú ani pokrstene, lebo aj s takým názorom som sa už stretla, ze nepokrstene dieťa na cintorín nepatrí.
Ake okolo toho mozu byt povery? To fakt niekto este toto riesi v roku 2025? Chcem ist? Idem. Nechcem? Nejdem.
A co sa deti tyka, tak tie byvaju vacsinou z toho nadsene, hlavne vecer ked uz svietia svetielka. A ich otazky? Vsak vsetko vysvetlim primerane urovni jeho chapania. Ci?
@anonym_autor na povery neverím
Počas tehotenstva som nebola v cintoríne ale s toho dovoyaby som niekde nespadla keďže do toho nášho nieje najlepší prístup
A min rok bola dcéra malá a tak isto a kočíkom by som sa tam nedostala ..tento rok uvidíme podľa počasia
Ti co veria na povery by sa nemali rozmnožovať 🫣 IQ hupaciehi kona
každý boží rok sú tu tieto témy.Ja síce tehotná nie som ale odmalička ma naši brali na cintorín.Mala som to ako zábavku a contoríny som si dokonca oblúbila aj keď nie tie klasické ale starobyle hlavne.A išli sme väčšinou navečer kvôli atmosfére.Dokonca starký býval jeden dom od cintorína a nikdy sa nám nič nestalo ani mamine keď bola tehotná 😊 ja som o takých poverách že tehotná nesmie na cintorín inak ani nepočula to som sa dozvedela až tu na koňovi ako velkú novinku 😃
@anonym_autor niee, toto v 21.storoci fakt riešiš?
@anonym_autor ty by si sa nemala množiť.Hop,už je neskoro.
@anonym_autor Chodila som v tehotenstve a aj s malými deťmi. Dokonca aj pohreby absolvované v oboch prípadoch.
Kriste, toto je zas co za tema? Na cintorin normalne chodia tehotné ženy aj malé deti.
na povery neverim, ak si zdrava tehotna, tak chod, ja som na dusicky nikdy tehotna nebola, takze pocas tehotenstva som na cintorine nebola
Boze, tieto povery 🫣.
Nase deti maju skolku vedla cintorina, taku drevenicku a ked idu na prechadzku, tak idu cez cintorin, teda 2x denne.
Jaane, ze som chodila, aj na pohrebe som bola, aj s kocikom a babatkami sme na cintorin chodili. Pomodlit sa, zapalit sviecku, pospominat.
a my sa čudujeme, že je táto krajina v takom stave, keď tu ľudia v 2025 veria na takéto povery :D
Ja sim nikdy nepocula ohĺadom dušičiek žiadne povery. Prave naopak je to kresťsnsky sviatko pamiatky všetkich svátich a všetkich zisnulich.
@anna777115 To je po slovensky?
A takýto ľudí majú volebné právo.
@anonym_de2d30 pise na klavesnici telefonu, aj mne sa to stava, ze mi preklikne pismeno, napr o a i su vedla seba, Y neviem preco nepouzila
Akože aké povery? Ak vôbec nejaké sú, su to nezmysly. Smrť patrí k životu a všetci tam raz pôjdeme. Chodíme na cintorín a aj na pohreby aj s deťmi.
@anonym_de2d30 Áno, po Slovensky. Za preklep sa ospravedlňujem.
Aké povery? Mňa to zaujíma z profesionálneho hľadiska. Viem o nepozeraní sa na škaredé vec a ľudí, zabíjaní zvierat alebo ubližovaní zvieratám, nepozeraní sa do ohňa, na mŕtvych, nejedení niektorých jedál atď. v tehotenstve, ale o (ne)chodení na cintorín (aspoň u majority) som nepočula. Prečo? Z akých dôvodov? (U tých vyššie všetky dôvody/poverové predstavy/vysvetlenia poznám). Odmalička ma babička aj rodičia vodili na cintoríny, chodievala som sa s babičkou modliť k mŕtvym (aj cudzím), na povery neverím a mŕtvi ma nikdy nemátali...
@anonym_autor je to bezpečné. Tiež netuším aké povery máš na mysli, ale cintorín som navštevovala tehotná, s kočíkom a teraz už aj s odrastenými deťmi, aj moje sestry a ani kamošky sa nesťažovali, že by mali nejaký problém za to, že navštívili cintorín tehotné (s bábätkami, alebo neskôr s malými deťmi).
Tehotná sa nemá dôvod báť ísť na cintorín a môže sláviť Halloween a dušičky.
Kazdy den som bola, musela som richtovat kvetiny, potom mi to tetky tiez pomahali richtovat. Ale vacsinou sme isli na cinter vecer, poliat to tam a naspat a k tetkam na kus reci na zahradu. Nic sa nestalo,
@anonym_autor moja mama mi umrela ked som bola tehotna, bola som tam veru takmer kazdy den z tehotenstva, co by sa akoze malo stat? Pospominas si na rodinu a blizkych a zapalis sviacku, bude ti dobre na dusi.
A takýto ľudí majú volebné právo.
@anonym_f48865 no veď preto to tu tak vyzerá
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

žiadne povery na Dušičky nepoznám.
s nami chodili na cintorín rodičia od mala. aj my chodíme s deťmi na cintorín - a nielen na Dušičky.