icon

Je vhodné navštíviť cintorín počas tehotenstva?

30. okt 2025

Aký máte názor na návštevu cintorína v tehotenstve alebo s malými deťmi ? Veríte poverám? Aké máte skúsenosti ?

Strana
z4
zuzanellav
2. nov 2025

Poveram neverím ale poviem ti moje skúsenosti. Nesúhlasím s tým aby tehotné a malé deti chodili na cintorín. Moje krstniatko zobrali rodičia na cintorín cez dušičky keď mala malá rok, doniesli si domov z cintorína návštevu doma im aj strašilo videla som to sama. Druha skúsenosť je, že keď som bola prvý krát tehotná taktiež boli dušičky išla som na cintorín páliť sviečky boli sme samozrejme na viacerých cintorínoch, pár dni po som potratila, síce súvis neviem či to malo nejaký ale teraz už mam z toho zlý pocit, momentálne som znova tehotná ale na cintorínoch som toho roku nebola.

anonym_43dd1b
2. nov 2025

@anonym_autor Povery sú blbosť, všetky od radu. Pokojne môžeš na cintoríne aj bývať ;)

ludovit11
2. nov 2025
@gerrwie_girl

Toto by mi naozaj nenapadlo riešiť 🙂. Ale vôbec, nikdy som sa nad tym ani nezamyslala. Ved je to len cintorín. Treba sa báť živých a nie mŕtvych. A moj maly chodí na cintorin uplne od malicka. Vysvetlila som mu vsetko ohladom toho co tam je.

@gerrwie_girl chválim a palec hore

ludovit11
2. nov 2025
@anonym_43dd1b

@anonym_autor Povery sú blbosť, všetky od radu. Pokojne môžeš na cintoríne aj bývať ;)

@anonym_43dd1b ako mládenec som chodieval na turistiku vždy ma Tatry lákali raz zme sa vracali z hrebeňovky v Belianskych Tatrách a bolo už aj neskoro tak sme si povedali že niekde postavíme stany.Prišli sme na lúčky nádherná trávnika tak sme postavili stany a šli sme spať.Ráno keď sme sa zobudili a vyliezli sme zo stanov sme zistili že sme spali na cintoríne.Žiadne strašidlá nič.Tak že áno kľudne môžeš na cintoríne aj spať.

ludovit11
2. nov 2025
@zuzanellav

Poveram neverím ale poviem ti moje skúsenosti. Nesúhlasím s tým aby tehotné a malé deti chodili na cintorín. Moje krstniatko zobrali rodičia na cintorín cez dušičky keď mala malá rok, doniesli si domov z cintorína návštevu doma im aj strašilo videla som to sama. Druha skúsenosť je, že keď som bola prvý krát tehotná taktiež boli dušičky išla som na cintorín páliť sviečky boli sme samozrejme na viacerých cintorínoch, pár dni po som potratila, síce súvis neviem či to malo nejaký ale teraz už mam z toho zlý pocit, momentálne som znova tehotná ale na cintorínoch som toho roku nebola.

@zuzanellav ale áno s týmito vecami niesú žarty no celkom určite to čo ste mali doma je reálne.No aj v tomto prípade to nieje neriešiteľné.A mi kresťania vieme ako s týmto bojovať.ako? Odpoviem len tomu koho to naozaj zaujíma.Lebo viete sme stredobodom pozornosti.Len je zaujímavé že takéto problémy majú viac neverí ako veriaci ľudia.

dabo123
4. nov 2025

asi záleží od pocitov tehotnej, ak to zvláda tak prečo nie

ludovit11
8. nov 2025
@dabo123

asi záleží od pocitov tehotnej, ak to zvláda tak prečo nie

Asi tak no skôr si myslím že je to o fizickej dispozície a stupni tehotenstva ako o niečom čo by sa skrývalo na cintoríne.Áno sú veci madzi nebom a zemou ktoré i v duchovnej stránke sú nevisvetliteľné.A ja tieto mamičky celkom aj chápem dieťa je pre ních všetkým tak sa ho snažia chrániť všetkými spôsobmi.

Strana
z4