Kamarátkina dcéra je tehotná v 12
Ahojte mam kamarátku a jej dcéra otehotnela s 15 ročným a ešte to nepovedala rodičom a nechodí ani k lekárovi a chcem sa opýtať ze nie je šanca žeby dali jej do opatery dieťa alebo jej rodičom ďakujem za odpoveď
@katka708 nuz ale ak im vztah aj po tolkych rokoch funguje, tak klobuk dole. Neni to bezne ze ked maju dvaja dieta v mladuckom veku ze spolu aj ostanu. Vacsina sa rozide.
@oli18 Známa mala 16 keď sa spoznala so svojím o 6 rokov starším priateľom.Od maturitného spolu žili.Pred rokom sa vzali a majú spolu dieťa.
Obaja pracujúci, vzdelaní, zabezpečení.
Ja som mala 20 a ajtak nikto vzťahy nebral vážne.A veľa ľudí z môjho okolia ich neberie vážne ani dnes.A to už nemajú násť.
Nevidím nič zlé na tom ak človek už v skorom veku vie čo chce a, že vzťah nemá byť 2 týždňová záležitosť.Ak je podľa teba toto naivné tak potom aj manželský zväzok je hlúposť.Veď cudziemu do postele sa dá skočiť aj s papierom 🤷.
Ja som vedela čo chcem.A aj keď som sa sklamala a nie raz tak nakoniec som to našla.A tak isto som to cítila aj v 15.Aký je v tom rozdiel?
Vo veku? Nič sa u mňa nezmenilo.Som taká istá ako vtedy a vo vzťahu očakávam také isté veci ako vtedy.
No len už si môžem dovoliť byť matkou.To je asi tak všetko čo sa zmenilo.Životné podmienky.
Liezlo mi skôr na nervy, že si každý myslel, že taká 15stka sa chce len zábavať.Určite.
@marianeta no len tak pre zaujimavost... Mam 33 a mala som "kamosku", ked som mala 12 ona mala 13 a porodila v 14tich...alebo este pred 14tkou...starala sa o nu mama a frajer bol v base. Samozrejme ze spolu nie su. A pamatam si, ze ked nam to rozoravala, ze spolu spavaju, ja som len pozerala lebo som nevedla ani o co ide😂
Este by ma zaujimalo co na to rodicia... Boh ochranuj pred takym niecim🙏🙏🙏🙏
@hviera81 anoo presne... 😀 Vtedy som pozerala Hannu Montanu, mala vyvesené jej plagáty po stene, hrala sa s bábikami.... 😀😀😀
V našej dobe keď som bola dieťa bolo úplne normálne sa v 12 hrať s hračkami... A dnešné 12 ročné?
Pijú, fajčia, sú tehotné... 😀 Teraz už niekedy ani nerozpoznáš ich vek lebo sa obliekajú všetké ako Billie Eilish a neznášajú svoj život... Achjaj😏😀
V 12tich som nevedela načo ju màm😀
Pozn.: my sme v 12tích chodili do školy, neboli sme mesiace doma, častokrát bez rodičov, ktorí chodia do prace a bez krúžkov, výletov, kultúrnych zážitkov, bez športu a k tomu prelomový vek! A áno, môže sa stať aj v usporiadaných rodinách😶
Počujte, už by ste s tými vzdychmi, ako to je teraz hrozné a za vašej/našej mladosti to nebolo, mohli prestať... na úpadok mládeže oproti staršej generácii už frfľali aj starí Gréci, a pred nimi Egypťania. Tak buď boli kedysi ľudia takí úžasní, že dnešní najväčší géniovia a hrdinovia im nesiahajú ani po päty, alebo...
Ja som sa v 12 hrala na indianov 😂. Chce sa mi verit, ze ta mala si len vymysla.
@oli18 myslíš dva mesiace prázdnin? OK. A nestávaju sa práve v čase prázdnin napríklad prvé lásky, prvé sexuálne skúsenosti... A podobne? Nie, nie je to môj prípad, ani včasné skúsenosti. Ale si len zoberte, čo tu aj mamky riešia. Dieťa nonstop na mobile, dieťa, ktoré sa objedná, dieťa, ktoré nepotrebuje chodiť von.... A niektoré dieťa môže skúsiť alkohol, cigarety, sex... O toto som hovorila.
@belbel niektoré dieťa môže skúsiť alkohol, cigarety, sex?... To nemyslíš vážne... 😁 Takto si to napísala akoby to bolo úplne v poriadku, že toto skúšajú... kebyže majú 16 tak okay nepoviem nič je to taky vek, stredná sa pre nich začína taj skúšajú kopu nových veci, ale čo má 12 ročné dieťa toto skúšať?.... Veď sa pozri na tie... "komentáre" tu... každý kto bol dieťa sa hrával vonku a neskúšal nič takéto... Bola iná doba, áno, ale nepíš to takto akoby to bolo úplne v pohode, že... Noaci, veď skúšajú a tak... 😀 Veď také dieťa nemá čo mat cigaretu v ruke alebo piť alkohol a už nie vôbec skúšať sex😀
Deti sú doma, ale sú na počítačoch, hrajú si hry a nechodia po vonku sexovať 🤣
A ďalšia otázka... 😀 Prečo keď je takáto situácia tak chodí 12 ročné dievča k niekomu sexovať 😀 ako strašne to je smiešne keď si to človek predstaví, že je covid, je situácia aká je a dievča si chodí kade tade sexovať.. 😀Ah... Veď dospelí ľudia nechodia tak von za niekym sexovať... (poznám kopu svojich kamarátov, ktorí sú takí, ale keď je takáto situácia nechodia nikde)
Ah... Strašne zlá doba...
@gulka123 Joj, veď ja som nikde nevyjadrila súhlas! Ani, že to skúsi každé 12 ročne dieťa. Ale, ak to nie je vymyslené, tak minimálne jedno dievča to skúsilo. O pohnutkach a okolnostiach môžme polemizovať, možno by sa to stalo tak, či tak, to nevieme. A teda, ešte raz a pre poriadok, NEVYJADRUJEM súhlas s takýmto správaním.
@betty_image celosvetovo sa sleduje index 8 rocnych. Teda kolko 8 rocnych dievcat z populacie uz ma menzes. Cas kedy dievcata dostavaju menzes stale klesa.
V tretej triede na zakladnej zacala spoluziacka nosit Bravo Girl do skoly. Cela trieda sme citali clanky-tenkrat poprve a hltali to. Tato spoluziacka porodila v 15-tich a uz predtym vraj bola na potrate. Dieta bolo zverene jej ricom

@oli18 Skôr o zrelosti.Nie každý je také decko, že nemá rozum ani v 30tke.Neviem čo je na tom zlé.Veľa vzťahov sa začalo v 15 a sú spolu.
Rovesníci sa chodili ožierať.Sorry, ale mňa tie ich úbohé zábavky nebavili.Chovali sa jak malé deti.Neviem čo je horšie.Vzťahy alebo vyhodenie zo školy za alkohol? Spolužiak tak skončil.