Kapucínka v tehotenstve

mrsava
20. aug 2018

Prosím vas užíval niekto tinktúru z Kupacínky počas tehotenstva?Už som brala 2 antibiotík na zápal močových ciest a stále mám zlé výsledky.Ďakujem.

ressankajanka
20. aug 2018

@mrsava Jeeeej, to je krásne, že to akurát riešime dve 😉 Teda, riešim to už dlhšiu dobu, ale dnes som sa k užívaniu odhodlala. Počas tehu si ma vyhľadáva streptokok (či už v moči alebo zo steru), dvakrát som brala ATB. Pri prvom dobratí zabral len na chvíľu a potom ten istý kolotoč. Čítala som, že je na to dobrá práve kapucínka. Zhodou okolností som túto tinktúru mala doma a písali, že nie je vhodná pre tehotné a kojace matky, preto som to odkladala. Ale príde mi lepšie brať bylinku ako ATB. Odporúčajú brať polovičnú dávku ako je v návode a nakvapkať si to do práve uvareného čaju/vlažnej vody a nechať odstáť, aby sa lieh vyparil. Zaliala som si tehu čaj, do toho dala 10 kvapiek kapucínky a večer to vyprchané vypijem 😉 Snáď tam nebude viac alkoholu ako v 0,5% nealko Birellovi 😝🙏

lenadka
20. aug 2018

@mrsava ja som užívala v prvom tehotenstve. Stále opakujúce sa zápaly močových ciest a pomohlo až toto. Gynekológ mi to neodporučil, že je to neotestovane, dcéra má 13 rokov, vtedy to ani u nás nebolo dostať, muž mi priniesol z Prahy. Ja odvtedy neviem čo je zápal moč ciest. Ešte pár krát dom to potom užila keď som cítila že začína a nikdy ti už neprepuklo. Pomohlo to aj mojej mame a sestre.

lenadka
20. aug 2018

@mrsava užívala som ju v prvom trimestri.

ressankajanka
20. aug 2018

@mrsava Našla som aj viaceré takéto vyjadrenia na nete, či je v tehu kapucínka (česky lichořeřišnice) prípustná a všetky odpovede, vrátane stránok lekární, tvrdia, že po vyprchaní liehu áno 🙂

ressankajanka
20. aug 2018

@lenadka Ďakujem za tento príspevok 🙏 Tiež by som nerada urobila nejakú blbosť kvôli bábätku asi ako autorka, ale cítim, že kapucínka je dobrá cesta, všetci mi ju na močové cesty odporúčajú.

lednickajana
20. aug 2018

Mne na mocove cesty pomohlo jest surovy cesnak,ako ho jem tak po zapaloch ani stopy a to som mala chronicke

mrsava
autor
20. aug 2018

@mrsava Ďakujem vam všeťkým veľmi pekne za rady a prajem ostatným tehuľkám aby to pomohlo a zápaly sa nevracali😀

ressankajanka
20. aug 2018

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre