Keď sa dieťa pritrafí
V poslednom čase som si všimla, že pribúdajú diskusie na tému neplánovaných tehotenstiev..príklad - rodina má už 3 deti a ďalšie neplánovala, no stalo sa..a potom reči o tom, ako sú na tom finančne zle a úvahy o interrupcii..tak sakra keď neplánujem ďalšie dieťa, tak sa asi chránim nie?nehovorím o ženách, ktoré otehotneli aj napriek antikoncepcii, ale tie určite netvoria celú skupinu..nechápem, prečo sa tie ženy sťažujú a pýtajú rady, ked zlyhala v prvom rade ich zodpovednosť..
Tak mi to nedá a pridám svoju skúsenosť,keď mal môj najstarší syn 19 a druhý 17 🙂 zistila som,že som tehotná 🙂 padli aj slzy ale po debate s manželom sme sa rozhodli pre ďalšieho člena do našej rodiny 🙂 teraz má 4 roky a som šťastná aj keď to naozaj nebolo jednoduche . Odber plod. vody našťastie dopadol dobre ale tie dlhé dni plné strachu neprajem nikomu naviac mi zistili toxoplazmozu , no hrôza.Mesiac som užívala antibiotiká a potom mi povedali,že opakované testy ju nepotvrdili a nikdy som ju nemala 🙂 Ani raz som to neolutovala a viem,že sme sa rozhodli správne 🙂
@mizulienka prepáč ja nechcem nikoho uraziť ja som sa len večšinou stretla s tým že takýto názor majú veriaci u neveriacich ked mám pravdu povedať nie.
A kedže takým to spôsobom som nebola ani učená mám len iný názor -pohlad na vec neznamená to že si nevážim život len to neodsudzujem tento spôsob.
@didi19 moj muz je neveriaci a s potratom by nikdy nesuhlasim, teraz cakame tretie dietatko, ktore povazujeme za nase dieta obidvaja od pocatia, nie od 3. mesiaca 😔
alebo ako by to potom malo byt, minuly tyzden som bola este len v 12. tyzdni, tak som ho mohla este dat zabit, lebo to bol iba zhluk buniek ale teraz som uz v 13. tyzdni teraz nie, lebo uz to je babatko????? 😕
mraz mi z toho beha po chrbte.
niekde som citala, ze ludia dnesnej doby povazuju dieta za pravo a nie za DAR....podla mna velmi vystizne.
@mizulienka aj môj je neveriaci a tiež z prerušením nesúhlasil nevieš si predstaviť čo dorábal,ale ja som sa tak rozhodla lebo spomenula som som tu už samozrejme ,že nie tebe-viem že všetko sa nedá čítať ,že si proste dieťa nezaslúži.Preto.
@mylove321 normálne mi to nedá
čítam, čítam, čítam tvoje príspevky....nechápačky
prosím, vysvetli mi pojmy z príspevku o 19.12h
"svet nepotrebuje dalsich ludi, technicky sme premnozeni,"
1. si nejaký novodobý vizionár a prišla si na svet alebo MK zakázať ľuďom množiť sa? 😕 😀 😉
2. nechápem spojeniu: "technicky premnožení" 😕 😅 😝
"vdaka tym premnozenym sa zvysuje uroven a zaroven aj tak ta primitivita nikdy nevymizne"
1. myslela si, že zvyšuje sa úroveň čoho? že na nás vyrábajú lacné handry?
2. celkovo mi to nejak odporuje: zvyšuje sa úroveň - primitivita nevymizne
akože úroveň čoho? niečoho materiálneho alebo ľudského? primitivita koho nevymizne? tých chudobných?
lebo odkiaľ vieš,že všetci tí chudobní sú primitívni?
ja mám skôr pocit,že primitívov treba hľadať inde 😝
a to aj medzi ľuďmi, ktorým bolo síce dopriate vzdelanie a život v civilizovanej krajine, no napriek tomu zostali primitívni.
a niektorí aj primitívni v svojich citoch 😝
Musim pridat svoj pribeh...najstarsi syn mal 15, mladsi 10 je po troch tazkych operaciach, musel si tu svoje miesto na zemi tazko vybojovat a ja som vzdy tvrdila, ze moji chlapci mi uplne stacia.Po problemoch s oblickami a srdcom som Hak vysadila a takto sme fungovali skoro 7 rokov.Presne pred rokm v oktobri som menz.nedostala a hned mi doslo, ze som tehotna.Manzel sa pri tej sprave rozplakal a podakoval mi, za krasny predvianocny darcek, no ja som sa velmi bala, aj kvoli veku mam 35r.aj kvoli chorobe stredneho syna.Podstupila som vsetky genet.vysetr.okrem amnio, rodina ma nazvala nezodpovednou, najpriek tomu, ze som 16 rokov stastne vydata,my sme toto dietatko prijali ako dar .Dnes ked vidim svoje 6. mes.chlapciatko ako sa jasi so svojimi braskami,ako sa krasne usmieva, kolko lasky a radosti vnieslo do naseho zivota, denne dakujem za nas maly batoztek.
@mylove321 veľmi zle sa čítajú tvoje slová..pred týždňom mi zomrelo dieťatko..bola som len v 9 týždni...ale srdiečko predtým krásne bilo a zrazu nebilo...chceš mi povedať,že nezomrelo? aj ked ešte nebolo vonku na svete..bolo to naše dieťa a žilo vo mne...je nám za ním veľmi veľmi smutno a nikdy sa s tým nezmierim, že odišlo...tvoje slová sú veľmi kruté...detičky žijú v bruškách mamičiek...si pozri ,čo všetko zvládnu..žmurkajú.cmúľajú si palček,zývajú,kopú..moje dieťa vo mne žilo veľmi krátko,ale bolo tu a nikdy na ňho nezabudnem.Bolo to strašné podstúpiť zákrok,aj ked som vedela,že mu už srdiečko nebije...neviem si ani len predstaviť ísť na tú operačku so živým bábom v brušku,kde ho živé roztrhajú na kúsky,aby ho vybrali...sory..ale spamätaj sa,čo píšeš...je to jednoznačne vražda.
@mylove321 Normálne som si tvoj prvý príspevok musela prečítať ešte raz. Rozprávaš o dieťati ako o niekom, kto musí prísť do tvojho života presne v tom správnom čase (keď mám peňazí na rozdávanie) a spôsobom aký si sama vyberieš. To nie je vec - tovar. Veď to je o živej bytosti čo má srdce a žije už v tele matky a nie až po narodení. Píšeš to tak bez nejakej lásky k deťom. Prepáč, ale ja mám z týchto riadkov taký pocit. Nepoznám ťa a možno sa ti to tak nepodarilo vyjadriť ako si to myslela. 😒
@didi19 trošku nechápem tvoj postoj...vetu...keby ti nieto zabil dieťa ,tak sa nedožije ani pojednávania.... ale zároveň schvaluješ potraty...v tom brušku je niečo iné ako dieťa???????????..je nejaká iná možnosť okrem dievčatka a chlapčeka? zabila by si cudzieho ,ktorý by ublížil tvojmu dieťaťu a pritom to v brušku by bola schopná zabiť sama.Ja som si myslela,že zomriem od nešťastia,ked zo mňa museli vybrať mrtve 13 mm bábo...ale každý sme iný.
Normalne ma tu zaraza nazor,ze primitivni ludia niekde maju vela deti...pre mna taky clovek nie je primitivny.Pre mna je primitivna zena taka,co roztahuje nohy ako na beziacom pase na kazdej chate,diskoteke a pri kazdej prilezitosti co okolo nej prebehne nieco s vtakom a je jedno ci je ozrata alebo nie a vobec zeny co sa kade tade ozieraju a potom nevedia od samej radosti do akeho uhlu rozcapit nohy s domnienkou,ze ake su zaujimave a skvele,pricom v ociach vsetkych su to len chudery. Toto podla teba nie je primitivne? Ze zo seba robia t..kacie ance akoze v civilizovanej spolocnosti?Je mi z tejto mladsej generacie na grc...
@didi19 asi tolko, ze aj byt mamoua davat zivot svojim detom je darom ako si niekto povie od prirody, ale ta je odnekial.. od tohoto clanku uz uplynul nejak cas a medzitym sa nam narodilo tretie dietatko.. krasna mala princezna, najkrajsie tehu a nanajvys treti cisarsky a otehotnela som 9mesiacov po druhom cisarskom.. dakujem Bohu ze som neuzivala nadalej antikoncepciu🙂a z manzela najstastnejsi tatino.. neviem teda ci potrebujete dalsie vysvetlenie.. kazdy dostal rozum a slobodnu volu..keby moja mama uzivala antikoncepciu mozno by som tu nebola .. atd atd.
http://www.familyservice.sk/tehotenstvo/Priebeh...
myslite, ze toto je zhluk buniek???????!!!!
@martato je to nááádherne aj ja by som chcela vela detí aj 4 nejako by sme zvládli ale sama by som to nezvládla ani s dvoma preto to rozhodnutie.
Nikdy som netúžila po inom ako mať náádhernú velkú rodinu,asi preto že som ju nikdy nemala.
Zažívať kopec radosti-smiechu-zážitkov-dívať sa ako sa šalia-učia-hrajú vankúšové vojny ......
No môj výber partnera zlyhal-kým sme spolu chodili sme sa rozprávali o tom ako budeme spolu kočíkať,ako s bude hrať s malým,ako si mi budeme pomáhať,....
No boli to len reči,velmi sa tešil a chcel aspoň dve deti ale tam jeho záujem končí.
Prajem a v dobrom závidím takým rodinám ako máš ty.
Ako som povedala zomriem bez toho aby som poznala tento pocit.
Zienky, maminy, vazte si, ze mozte byt matkami.. lebo tato spolocnost speje k tomu, ze zdrave rodiny su bombardovane nejakymi bachorkami o planovani rodiny tam materialnym.. spejeme k tomu, ze dalsia generacia bude .. prepacte za svojsky nazor, len homosexuali a lesbicky, ktori akoze vychovaju "zdrave" deti a deti nasich tmavsich spoluobcanov, lebo oni nemaju probem s planovanim rodiny.. tiez deti budu mat len bohaty a tito nasu generaciu budu likvidovat, ze ked dosiahneme dochodkovy vek, aby sa nemuseli o nas starat, pichnu injekciu. Nie som rasista ani nic podobne, snazim sa len vysvetlit a fungovat ako ZDRAVA rodina. a tiez mna ako zdraveho clena spolocnosti uraza, ze niekto bude mna bombarovat za to, ze nedoprajem inam clenom spolocnosti mat deti..neodsudzujem ich.. ano si taki, taki sa narodili,prepacte, ze to poviem, ale to neni z"zdrave" .. a uvedomuje si niekto tu zodpovednot vychovavat deti.. tak ako sa brania "ti" ja sa snazim branit a ochranovat svoju rodinu.
@didi19 kuk napr 3D..
http://www.google.de/imgres?imgurl=http://www.v...
4D kde sa drobec aj mrvi su este lepsie..
@didi19 ja som zo siestych surodencov, moj manzel zo styroch.. som po troch cisarskych.. bala som sa pri tretom..ale bolo to najkrajsie tehu,aj ked uz boli dvaja chlapci a ten druhy s atopickym ekzemom a alergiami..je to niekedy tazke, ale ja verim,ze to zvladneme.. milujem svoju rodinu a dava nas to dohromady a ja verim, ze deti nam to raz oplatia v dobrom a budeme na nich hrdi.. ano mam obavy, som po troch cisarskych a nemam ATK ani sterilizaciu a ktovie, mozno pride cosi ine.... nechcem konkretizovat 🙂
@didi19 zvlastne u Vas, v ziadnom pripade odsudenie.. na to nemam ja ani ziadny clovek pravo.. na povzbudenie som Vam uviedla nas priklad.. ano manzel sa snazi uzivit nas, aj nam strasne pomaha.. posledne mesiace meni tretikrat pracu, stahujeme sa , aj napriektomu ze su tri male deticky, ale vo vzajomnej opore, pochopeni, laske to zvladame a som strasne stastna,ze mame jeden druheho. Momentalne niekolko tyzdnov budeme fungovat s tym,ze pojde na tyzdnovku a ja s detmi sama, ale bude lepsie, vzdy treba verit.. Snivame o vacsom byvani, nie luxusnom, ale standardnom, aby sme mohli "rast" 🙂 prajeme Vam vssetko dobre, aby sa nieco co je potrebne vo vasej rodinke zmenilo .. co si mozno aj sama prajete.. Prezili sme aj my s manzelom svoje, bolo to tazke, ale zaroven nas to posilnilo a teraz bojujeme ale tym zaroven "rastieme" ako rodina. .. Som neskutocne rada, ked starsi uci mladsieho co moze co smie, co naopak .. s akou laskou zalubenim vedia aj s malou, malej neskutocny smiech aj ked su aj tazke chvile, nevymenila by som to za nic na svete.. Bol problem,ze jednoducho porody nemohli ist standardnou cestou, preto cisarske ale dnes su uz vo svete ine moznosti! Bala som sa u kazdeho, ale zvladli sme to... MILUJEM SVOJU RODINU!!!
@didi19 ukazte im foto naich deti a mozno sa to zmeni🙂 nesudim ho ani Vas, preto tu niesom.. chcem povzbudit, lebo sa mi to zda trosku sebecke.. ja som si brala manzela preto, aby som ho urobila stastnym. A aj napriek vsetkemu, co sme za 5rokov prezili by som nemenila.. aj ked som sa niekedy pytala, PRECO, preco prave ja.. teraz sa nepytam, vsetko co som si myslela,ze je tazke, zle je vzdy na nieco dobre ! Ja som ako dieta bola najstarsia, susedia naokolo mali skoro kazdy len dve deti a my sme boli jedini, co nas bolo sest.. teraz mi manina povie, ze susedky "nariekaju" aki su sami a my ked sa vsetci stretneme, no aj hluk aj zabava 🙂 aj ked som tiez ako pubertacka sa akoze hanbila,ze na je tolko..teraz si hovorim, hlupa som bola 🙂)
apropo: viete , aky to bol krasny pohlad,ked nasi chlapi piekli medovniky? urobila som im cesto, potom vsak mala bola nespokojna, tak som musela s nou a tatinko musel s chlapcami dokoncit.. som bola trosku nahnevana,ze to nemozem dokoncit, ale potom som kukala na nich.. no niekto povie aka blbost.. veru nie, malickost a ja som bola stastna mama a manzelka🙂 aj ked ma este cakala kopa upratovania po nich ale zasa deti zaspali a pomohol mi manzel..
@mylove321 ale dieťa v matke nieje jej telom, je to samostatný tvor a matka mu len poskytuje prostredie. Či už si videla človeka s dvoma srdcami, 4 rukami a nohami? Mysliš, že človeku môže kolovať v žilach krv o rôznej krvnej skupiny? PRedstav si, že krvná skupina dieťaťa môže byť iná ako krvná skupina matk.... KEby skutočne bolo to dieťa telom matky to by znamenalo, že jeden človek ma krv s dvoma krvnými skupinami čo je vyslovena sprostosť.Takže tvoja veta, žE žENA si môže robiť s telom čo chce je od veci, lebo dieťa v nej nieje jej telo.

@didi19 prosim ta, odkial mas, ze len farari su proti potratom?
Mam vela znamych, ktori su neveriaci ale tiez chapu potrat ako ukoncenie zivota...
smutne na dnesnej dobe je to, ze ludia, ktori chcu sirit moralku, nielen knazi a cirkev, ale myslim tym aj rodicov, ktori svoje deti vychovavaju k moralke a moralnym hodnotam su hned obvinovani zo spiatocnictva a hned sa utoci na cirkev...to uz ozaj ludia nemaju zdravy rozum a nevedia si pospominat na zasady akymi nas vychovavali nasi rodicia a comu nas ucili???