Kedy sa dá zistiť, či je dieťatko v poriadku?
Ci nema niaku mentalnu poruchu alebo nieco. strasna tema,ale bojim sa a velmi ma to zaujima a urcite by som si dala urobit testy
V 12tt ti delaji sijove projasneni, tzn down syndrom a rozstep, v 16tt se to dela jeste jendou , tyto vysledky se spoji a udela se zaver, ci je vsetko ok....., v 20tt se dela jiz velky morfologicky utz, kde se sleduje komplet cele telicko babetka, veskere organy, ci jsou take ake maji byt...ale neboj, vse bude ok🙂
A aj v 16 tt sa robia krvne testy a tie su naj najdolezitejsie 🙂 a potom ked dobre dopadnu pojdes na ultrazvuk v 20tt
Ja to uz mam za sebou a v 30tt pojdes na meranie a odhad terminu porodu 🙂
su vady, ktore su viditelne bohuzial aj neskor ako v 20 tt - moj drobcek je prikladom a vsetko bolo do 28 tt ok, krvne testy ukazkove
@ustrachana to vazne??? A co ???
Me ked robil krvny test v 16tt tak mi vyskocila Trizomia a mala som ist na odber plodovej vody ale odmietla som to lebo som bola na ultrazvuku a lekar mi povedal ze babo je vsetko ok... Ze ta trizomia je vidiet na ultrazvuku lepsie ako nejaky iny syndrom...
@ajca123 no to vazne, mne v 28 tt lekar oznamil, ze moje dieta ma v brusku dieru a musim cakat kym sa narodi kedze nevedia presne co to je ako to vyzera a podobne
uz sme mali viac diagnoz a stale na kazdej nieco nesedi tak musime cakat do porodu - na psychiku nic moc, ale lubim ho najviac na svete
@ustrachana treba myslieť pozitívne a veriť že všetko bude v poriadku .Veľmi vám držím palce!!!!!!
@tina7729 aj ja momentálne čakám na morfologický ultrazvuk lebo som mala triple testy pozitívne na rážštepové ochorenia boli sme aj v genetickom ústave no pre amniocentézu som sa zatial nerozhodla pretože som bola na ultrazvuku a tam nám povedali že je všetko ok , a tak veríme že bude skutočne všetko v poriadku!!!
nesmieš myslieť na zlé veci , užívaj si tehulkovanie a ver tomu že všerko je a bude v poriadku 🙂
@ustrachana to mi je luto ze drobcek ma taky problem :(
Drzim vam palceky,ty asi mas termin na zaciatku Decembra ze????
To ti verim ze ho lubis aj ja lubim svojich drobcov
A ty cakas svoje prve??
A kde budes rodit ????
Urcite vas drobcek je velky bojovnik ked to dotiahol az sem.
Neboj aj po porode bude maly bojovat aby s vama vyrastal
Daj potom vediet co je s drobcekom... Moc vam budeme drzat palceky..
Pridam si ta medzi kamaratky mozem?
kocky dakujem vam, cakam prve babo po IVF ( po velmi dlhom boji), verim, ze to bude ok, rodit budem na Kramaroch lebo tam maju z nasho maleho atrakciu a su zvedavi ako to bude vyzerat kedze nevedia co mu presne je a co bude dalej uvidime, ale maly je zivy, krasne pribera a rastie tak verim, ze to bude len mala kozmeticka chyba
@ustrachana
nic mu nebude!! uvidis!!! slub mi, ze budes mysliet pozitivne...a pohladkaj si brusko, v ktorom je uzasne a statocne a silne a zdravucke babatko!
@ustrachana Tiez ti velmi drzim palce a pevne verim ze to bude v poriadku...a kto ti robil ultrazvuk aj doktor Cunderlik?
@tina7729 nic sa neboj dolezite je nestresovat sa a ja idem uz aj na prvy morfologicky ultrazvuk v 13 tyzdni tak tiez sa bojim nech je vsetko ok a teda potom v 21 tyzdni bude druhy morfologicky ultrazvuk....a toho sa budem bat este viac...napriek tomu sa snazim nestresovat i ked mam opat problemy a spinim....napriek tomu verim ze budem mat v rukach zdrave babatko
@vera_t hej Cundo v 13 tt, dakujem moc, pevne verim, ze to bude ok a o par tyzdnov vam napisem poz spravu 😉
@ustrachana veru, treba verit 😵 Ja pojdem k nemu na prvy morfolog. ultrazvuk... Tak sa tesim ked nam sem v decembri napises ze je vsetko v poriadku 😵
@ustrachana oki a to mas naplanovane presne na den? Ako myslim ci ides cisarskym alebo prirodzene
@ustrachana pekne si to napisala, ze "maju z malickeho atrakciu"...viem si predstavit a je to smutne... drzim palceky ☹
mna tiez mudr vystrasil ked mi povedal, ze moje dietatko ma zvacseny mocovy mechur...podla netu co som vycitala to moze byt hocico...viac mi nechcel povedat, len to, ze "to sa este upravi" ale samozrejme mam strach.
Môžem potvrdiť ,že testy ...niekedy vedia pekne zamotať hlavu aj lekárom ,ale i mamičkám. Prvú dcéru som mala a všetky testy boli v norme,po 12 rokoch som mala dceru druhú a všetky testy ,odbery ukazovali len to najhoršie.Dostali sme sa až na genetiku ,kde mi diagnostikovali poškodené chromozomy a proste pani doktorka mi vysvetlovala akými poškodeniami trpí moje prvé a budúce dieťa.Vraj neexistuje ,aby sa narodila zdravá a tak som jej tam doviedla 12ročnú dcéru a vysvetlila jej ,že chodí už na gympel a patrí medzi šikovné deti. Zobrali jej krv a zistili ,že je úplne v poriadku. Nevedela si to vysvetliť,ani to ,že ja som normálne zdravá a chodila som do školy ,lebo jej vychádza.....blá blá blá. Teraz som zas tehotná a už mi volala ,že všetko je zas zlé ,všetky výsledky a tak som jej povedala ,že na odber nepôjdem nakolko som a cítim sa zdravo,obe deti sú úpne zdravé a dúfam ,že raz rozlúšti hádanku prečo je to tak. Sonografia bola úplne vporiadku,a tak verím ,že zas príroda ukázala svoju silu.Nie vždy sa treba hned stresovať,ked som sa vyzvedala akú liečbu by ponúkli mojemu nenarodenému dieťaťu kým je v maternici tak mi doktorka povedala ,že žijeme na slovensku a iba v zahraničí majú možnosť liečiť deti v maternici. Takže som prišla na to ,že niekedy sme len dobrý pre výskum. Ale som rada aspon tomu ,že ked už sa dieťatko narodí a niečomu je,vedia nájsť liečbu a mnohokrát v dospelosti nik netuší čo bolo pri narodení.
ahojte babenky!! zajtra ideme na ten dlho očakávaný morfologický ultrazvuk. tak vás prosím držte nám palce aby všetko dopadlo podla našich predstáv!!!!!!!!!!!!!!!!
@ustrachana moc moc moc vám držím palce !!!!!!!!!!! a uvidiš že všetko bude OK!!!!!!

v 20 tyzdni sa robi morfologicky ultrazvuk tam sa zisti ci nieje nejaka vada ale mentalna porucha sa zistit neda neboj sa vsetko bude ok