icon

Kedy ste začali v tehotenstve priberať?

lucka1987
23. mar 2011

ahojte. som 16 tt a zakazdym ked sa postavim na vahu mam menej alebo rovnako, nezvraciam a uz mi ani zle nebyva.. pred otehotnenim v novembri som vazila 58 a teraz mam 54,5. pritom jem, hladna nebyvam, nezvraciam, od januara som doma na pn a ani pohyb nemam... 😅

Strana
z2
heln
23. mar 2011

ahojte, keď som otehotnela pred troma rokmi, som mala 50kg, prvý príznak tehotenstva bola chuť do jedla a hneď som pribrala 5 kg, ale potratila som v 9. týždni, od vtedy som len priberala a spravila si slušnú tukovú zásobu, keď som otehotnela teraz mala som 63 kg a teraz mám 67 kg v 25. týždni, čo nie je nič moc, zle mi bolo, ale zvracala som zriedka, jesť mi veľmi nechutilo a ani do teraz veľmi nechutí a ani nemám pocit že by som pribrala, teda, keď nerátam tú guľku v predu, čo mi bráni v pohybe 🙂 .....priberať by si mala začať pomaly v druhom trimestri, pokiaľ normálne ješ a berieš aj nejaké tie vitamíny, tak sa nemáš čoho báť, podvýživou rozhodne netrpíš a nasilu sa netreba prejedať.... pozor by hlavne mali dávať tie tehuľky, ktorým je zle, zvracajú, nejedia a nepijú......a teda ani nepriberajú, ale chudnú....

sante81
24. mar 2011

nečítala som všetky príspevky, ale patrím medzi tie maminy ktoré pribrali. pôvodná váha bola 55kg, ale bola som na rizikovom a doktor mi predpísal na udržanie tabletky Duphaston, prvé 3mes som pregrcala a preležala 4týždne na infuziach v nemocnici a priberala som každy mesiac kilo- dve. bruško mi začalo rásť okolo 5teho mesiaca a to som už mala 65kg, a kedže bolo teplo a leto, pila som veľa vody, takže som bola naliata vodou a vyzerala som ako hroch, číslo topánky skoro o jeden a pol velkosti viac, zač 9 mes som skončila na váhe 75kg a preto som sa radšej prestala vážiť. rodila som v septembri asi ako 80kg a v decembri som mala už 60kg. teraz mam na sebe už len 2kg ale tie mi vôbec neprekážaju. takže nezáleží kto ako je počas tehotenstva, ja som mala pocit že priberám aj zo vzduchu a keby som dostala do seba všetko čo mi chutilo, tak ma asi do pôrodnice odvezie kamion (:

jitkatatarova
24. mar 2011

ja som pribrala hned na zaciatku,ziadne pociatocne chudnutie.Tiez som brala Duphaston,tak asi koli tomu.No celkovo som pribrala 7,5kg.

janemari
24. mar 2011

Ja som na zaciatku schudla skoro 4kg a zacala som priberat priblizne v 5 mesiaci,ale potom som zase schudla 2kg a teraz sa to uz zase splha hore 🙂

henulienka
24. mar 2011

V každom tehotenstve som prvé štyri mesiace schudla 6 kíl. A potom som začala pomaličky priberať. V prvom 7 kíl, v druhom 10 a teraz zatiaľ 4 kilá.

zora256
26. mar 2011

Ja som v prvých 4.mesiacoch schudla 5kg a zatiaľ mám späť cca 3,5kg.Začala som priberať v 20tt po 0,4kg za týždeň.A beriem vit. Femibion.Aj vitamíny sú dobré aby bábo malo všetko čo potrebuje,ak Ti nechutí,alebo býva zle.Ja ich beriem večer od začiatku,lebo mi bývalo zle,tak aby som ho nevyvrátila.Tak príjemné tehu Ti prajem! 😉

bubu4125
26. mar 2011

ahoj...ja som na začiatku tehu mala 65kg...to, že som tehu som zistila na začiatku decembra...potom som medzi sviatkami pribrala 2kg...teraz som v 22tt a stále nič! pritom jem všetko...mávam stavy ked mi chutí alebo nechutí jesť!
čo som nikdy nejak nejedávala boli sladkosti, no teraz zjem celú čokoládu na posedenie...a pritom všetkom ležím od cca 10tt, takže pohyb minimálny...som pevnejšia, tak sa z toho aj trochu vytešujem...možno sa ani nenazdám a čoskoro priberiem riadne! drobček je v poriadku, kope aj za dvoch! netreba sa báť, priberieš len toľko, koľko treba! 😀

eminka7
13. jún 2013

baby a priberali ste len na brusku alebo aj na stehnach?

mata210
2. jan 2014

Ahojte som v 13 tyzdni tehotenstva a mam 52 kg... alebo 53. je to zatial v poriadku ak mam len taku vahu?? kolko by som mala pribrat pocas tehotenstva? znama mi hovorila ze to je dost nizka vaha kedze som pribrala len 2kg. jem pravidelne a uz ani nevolnosti nemam.. tak neviem ci sa mam obavat alebo je to v poriadku.. prosim poradte mi. Dakujem 😉

whiterosses
2. jan 2014

ja len do bruška na začiatku, .. a hned som začala priberať .. prvý mesiac som pribrala 4kg :D a potom už pomaličky .. a posledný mesiac to šlo zas rýchlo .. ale aj riťku som mala väčšiu, aj stehná ale nie moc.. a za celé tehu som pribrala 16kg nebola som moc veľká velerybka :D

zuzana_s1977
2. jan 2014

si myslim, ze je to OK. Bud stastna, ze si tehotna, uzivaj si to a na inych nepocuvaj Riad sa podla seba, hlavne sa zdravo stravuj a nieze zacnes robit nejake diety!!!. Pravidelne prehliadky u gynekologa, a mysli len na to krasne stvorenie, ktore nosis pod srdcom, prihovaraj sa, miluj este tvoje nenarodene dieta a neries to, ci priberas vela, alebo malo. 🙂

meriene
21. jún 2014

joooj....vela vas pise, ze ste mali povodnu vahu od cca 55 do 59 ... to uz co je ? vsetky ste boli vychrtle alebo co ??? :D sak ja som len v 6tom tyzdni a mam 67 kg ( povodna vaha cca 64) ... a kde je este koniec ?? :(

kwella
11. júl 2014

ahojte,ja neviem ale mne sa to moje bruško zväčšuje asi aj zo vzduchu..som len na začiatku 6tt+6 ale nafuknuta som ako v 5 mesiaci..nechcem sa ani važiť...uz neviem čo jest... ☹ ..viem, mala by som všetko...ale ked si pozriem na brucho tak iba oci prevratim..no čo už...druhe tehu bude dost inakšie ako s dcerkou kde som pribrala 10kg... 🙂

julia92
3. aug 2014

Ja som v 9 t a zatial som schudla 2kg, kedze mi nechuti jest a byva mi zle. Ale snad to prejde a zacnem postupne priberat 🙂

emyk
29. aug 2014

ja som mala na začiatku tehu 58 kíl, nezvracala som, nebyvalo mi zle a dokopy som pribrala desať kíl a posledný mesiac som ešte išla kilo dolu, takže devet kíl, 67 som mala keď som išla rodiť ešte v piatom mesiaci som nemala bruško, vyskočilo ale ze fakt z ničoho nič vyskočilo brucho 😉 ale priberala som pokiaľ si pamätám tak kilo každý mesiac a tiež mi vravel porodnik z babo nebude mať ani 3 kila a malá mala nakoniec 3650....prekvapila som doktora 😉

dada000
29. aug 2014

Baby ja vazim teraz 43kg moja vyska je 156cm cize som malicka..no vela ludi mi hovori ze niekedy ked budem chciet otehotniet mala by som najskor pribrat poculi ste o tom?Prave ze mne sa neda pribrat skor schudnut..

lucny_konik
23. okt 2014

173/63,3 kg/10 tt.
Aj pred tehu som sa stravovala zdravo, nejedla som sladké, chlieb, pečivo, len občas ten mokrý hnedý chlieb a zo 67 kg som schudla na 62 kg. Cítila som sa oveľa lepšie. Teraz jem všetko, na čo mám chuť, ale s mierou. Snažím sa vyvarovať bielemu cukru, namiesto toho sladím medom alebo si dám sušené ovocie. Cukor nie je vôbec zdravý. Predtým som každé ráno raňajkovala ovsenú kašu - 70 g vlákniny, teraz ma trápi, že na ňu nemám až tak chuť. V tehotenstve sa ale menia aj chute 😀 Nemám žiadne nevoľnosti, skôr problémy so zápchou a denne dlhé prechádzky (do roboty) 🙂

delinka86
20. nov 2015

Ahojte, rada by som aj ja pridala aktuálne info. Ked som otehotnela mala som 62 kg. Teraz som v 16 tt a este som nepribrala. Počas tehotenstva som vôbec nevracala, ale dávam si pozor na jedlo. Veľa ovocia a každé ráno pohár acidofilneho mlieka. To mi zabezpečuje, ze chodím pravidelne na WC. Bruško sa mi uz krasne zdvíha. Uvidíme co s bude diať. Teraz by mala prist ta objemová fáza 🙂

sandey
1. dec 2015

Je normálne že mám v 34 týždni len +2 kg? Aj keď mi nebývalo zle... ,?

tana85
1. dec 2015

ja som pribrala prve kilo v 17tt, kamaratka v tom case uz mala 6 kg navyse. kazda sme ina. pokial sa zena citi dobre a babatko prosperuje, tak ani 2kg by nemali vadit

zuznicka7101
29. feb 2016

Boze ja som len v 6 týždni a uz teraz som pribrala 2 kg dačo môže to byt možné ?

tebe
29. mar 2016

Ja som v 8 tyzdni a pribrala som 5kg.nechapem to,neorejedam sa,nejem mejak nezdravo,hodne ovicia,zeleniny..a proste som z toho na nervy.

eliska623
29. mar 2016

Ja som v 22 týždni a mam uz 12 kilov navyše 😱

hadaryova
3. máj 2021

Ja som v 9tyzdni a pribrala som 3kg🤔🤔nezda sa mi ze sa prejedam

Strana
z2