icon

Kedy začať používať krém na strie v tehotenstve?

17. aug 2026

Ahojte som len na začiatku tehu ale idem si k vám po radu . Čo ste si dávali na bruško a pomohlo vám proti striám a kedy s tým začať viem že každému asi inak rastie bruško ale aj keď len preventívne čo odporúčate?

martinka13
•
17. aug 2026

Ja som používala Elasti Q 2x denne a pred spaním olivový olej. Nemám ani jednu striu. Obe deti mali pôrodnú váhu 4 kg. Neviem či aj genetika. Ale fakt je, že keď som v puberte rýchlo vyrástla, cca 13 cm za rok, tak sa mi strie spravili v okolí kolien.

anonym_0f78ed
•
17. aug 2026

Ja som sice len v 5m prve tehotenstvo ale davam si bambucke maslo na odporucanie, zatial ani jedna stria dokonca mi pomohko sa suche ruky kde som mala mierne popraskanu kozu a citit, ze mam brucho pekne hydratovane po cely den. Keby nebolo take drahe tak ho urcite pouzivam aj na cele telo.

domiklik
•
17. aug 2026

@anonym_autor akýkoľvek krém v domnení, ze nebudete mať strie, sú len vyhodené peniaze. Áno, určite je lepšie ak sa koza premastuje, hydtatuje, ale striam to určite nezabráni, tie sú len o genetike.

anonym_f6ce88
•
17. aug 2026

@anonym_autor hipp zo zaciatku, ale bol dost hutny, presla som na Biol a to som pouzivala az do konca, brucho mega ale stria ziadna a to v minulosti som strie mala, ale v tehu ani jednu... ale celkovo je to otazkou vylucne elasticity koze ... mozes sa natierat s cim chces, ak mas predispoziciu, brucho poporaska... ak nie, tak ked sa nenatries ani raz, nepopraska... mozes len vsetko preto spravit, ale vysledok nevie zarucit nikto

puplatko
•
17. aug 2026

Nepomohlo absolútne nič. Ani Bioil ani jemu podobné produkty 🙂 Takže si nemyslím, že existuje fakt niečo účinné.

babushkaem
•
17. aug 2026

mastila som sa dva krat denne, mandlovy olej, bi oil, elastic, rozne kremy na strie a neviem co a som jak zebra. proste ak ich mas mat tak ich mat budes. ak niekto napise, ze ich nemal, pravdepodobne by ich nemal ani keby sa nicim nemastil.

kabinka11
•
17. aug 2026

@anonym_autor Pri prvej dcére som nepouzivala nič, nemala som ani jednu striu a pri druhej som začala používať krém v 5 mesiaci a mám celé brucho "potrhane ".

kendra73
•
19. aug 2026

Nic som nepouzivala,max obcas ked sa mi chcelo,tak Nivea q10 na telo,ale to aj bez tehotenstiev mam doma a obcas,ak sa mi chce,napatlem.Mam 4 deti,strie vobec ziadne.Kamaratka od prvej chvile sa natierala olejcekmi,kremami proti striam a ma ich (ma jedno dieta).Ma ich dokonca aj na stehnach.

michaela329
•
19. aug 2026

@anonym_autor to, čím budeš kremovat, je absolútne jedno. Strie to nejak neovplyvňuje, rozhodujú vlastnosti kože a vraj placenta a jej funkcia. Ja nemám žiadne a olejovala som DM detským olejom, lebo mi jediný nesmrdel. Sestra vyskúšala všetky možné - a končila bioilom, lebo jej popraskalo aj tak.

anonym_8391f9
•
10. sep 2026

Natierala som sa 3x denne od kedy som zistila, že som tehotná, ale týždeň pred pôrodom mi popukalo celé brucho. Genetika. Ale vybledli a neriešim.