Koľko ste platili u štátneho gynekológa počas tehotenstva?
Ahojte, nemate niektora spocitane kolko ste platili u statneho gynekologa pocas tehotenstva? A este ma zaujima za co sa kolko doplaca co sa tyka porodu. Dakujem Vam za odpovede, zenusky 🙂
@nattulka odbornost sa nerovna vyske poplatkov, skus kontaktovat najprv sukromnych u kt.sa nedoplaca 🙂 info o spokojnosti uz najdes aj na nete. Nenechaj si nakecat, ze bez plnych vreciek nebudes schopna otehotniet, donosit a odrodit babo..
@evittam @katulienka82 nie nie, len na kadzeho lekara co som narazila ze aaa super, tak som zistila ze robi v sukromenj klinike a tym padom sa u neho plati...alebo aj ked nerobi v klinike je sukromnik a doplaca sa u neho....ja mam pocit ze akonahle lekar zisti ze je ziadany zacne si nechat platit....som z toho sklamana...neverila by som ze bude taky problem najst dobreho feroveho lekara...
@nattulka hm, to ma mrzi. V nasom meste by sa drahy lekar neuzivil. Daj potom vediet ako si to vyriesila
asi budem teraz pre niekoho "celevritka", ale akurat menim gynekologa. u mojej predchadzajucej lekarky by som neplatila pocas tehotenstva nic, ale na druhej strane - utz robi len v utorok jej syn, ona inak utz nerobieva, na NT screening by ma poslala k inemu lekarovi, rovnako aj na 3d, 4d, morfologicky utz.
na dieta sme cakali dlhe 4 roky a nikdy by som si neodpustila, ak by sme o dvojicky prisli kvoli tomu, ze lekarka mi nedokazala poskytnut adekvatnu starostlivost.
a to radsej pomlcim o tom, ze mi pri kazdej navsteve ponukala HAK a pritom vedela, ze podstupujeme IVF.
takze prechadzam k inemu lekarovi, u ktoreho budem sice platit 180e za starostlivost v tehotenstve, ale su tam kompletne vsetky utz, odbery, screeningy, k lekarovi mam absolutnu doveru, a to je pre mna podstatne.
@bubinko1506 tak mas opodstatnenie menit lekara, jasne ze si nemohla byt spokojna. Mne moj robil vsetko sam, sono ma kvalitne a velmi ostre, ultrazvuk robi pri kazdej poradni (to by sa zasa kazdemu nepacilo, ale mne to vyhovuje) a nastastie mi nepchal HAK. Predosly lekar mi ponukol HAK bez toho, aby mi urobil pecenove testy, takze tiez som ho menila. Ale u tohoto nemusim platit nic a nastastie som spokojna 🙂
@katuliena82 ja by som najradsej chodila na ultrazvuk aj kazde dva tyzdne, nech viem, ze su drobci v poriadku. viem, ze to nie je zdrave, ale po minulorocnom potrate a teraz hned na zaciatku som mala problem s hematomom, takze bola pre mna priorita, aby som zmenila lekara co najskor.
@nattulka ja som nikdy nič neplatila u môjho... ani pred 6 rokmi, ani pred troma rokmi a neplatí nič ani moja sestra teraz (máme rovnakého dr.)... 🙂 a robia všetky potrebné vyšetrenia, utz aj v 3D, samozrejme, zvlášť je 3/4D UTZ na dvd.... A neviem o tom, žeby u neho niektorá žena niečo platila, poznám veľa jeho pacientiek...
A čo sa týka platieb počas pôrodu, to sa treba popýtať v konkrétnej pôrodnici, každá to má inak....
Napr. v TT sa pred tými 6 rokmi za prítomnosť otca platilo 16 eur, dnes je to 30... vtedy bola EPI za 100, teraz je zadara.... Zmluva s nemocnicou o prítomnosti vybraného lekára stojí 250 eur.... 🙂
@bubinko1506 aj ja som rada ze robieva ultrazvuk castejsie, predosly gynekolog robieval poradne v tehotenstve kazde 4 tyzdne, tento robi kazde 3 a aj to sa mi zda byt niekedy dlho. Lebo mi tvrdne velmi brucho a vzdy sa upokojim, ked viem ze som v poriadku a neotvaram sa 🙂
ja som ani netušila, že sa dá nič neplatiť 😨 U môjho je to 80€ za každý trimester. je fakt, že má špičkové sono priamo v ambulancii, so starostlivosťou som maximálne spokojná, ale príde mi to dosť drahé. O to viac keď tu čítam, že mnohé neplatíte 😲 Pritom nie som na žiadnej súkromnej klinike, šla som ešte dávno pred pôrodom na najbližšiu polikliniku...
@maslenka47 tak ano, ja sa nehadam, a ani nie som gynekologicka, nekopem za ziadneho konkretneho gynekologa, len vidim rozdiel v tom, ze spatne riesit veci nie je v urcitych pripadoch uz mozne a to, ze ved na to a to booa len mala sanca tiez nie je podstatne, ked prave vo Vasom pripade motyka vystreli...
@nattulka ahoj bola som sice nespravne označena kedze si chcela napisat katuliene :D ale nevadi ...ja som u sukromneho gynekologa a ten ma vypisany taky cennik od noveho roka...no teda vlastne ani nie co nasa skvela vlada vymyslela ze uz lekari nesmu brat prednostne pacientov za peniaze tak si strasne zdvihol poplatky...dvojnasobne...a co ja viem (som zo sp.novej vsi( tu si kazdy lekar necha zaplatit ked ho chces pri porode...a ja si aj myslim ze je to tak vsade...a tu u nas neviem ani ci je nejaky gynekolog statny...takze vsetci si daju vsetko zaplatit kazdy ukon...
To pocujem ptvy raz,ze gynekolog sa nemusi vyznat v prenatalnej diagnostike!?!?.To akoze chodim bezne ku gynekologovi a ked zostanem tehotna tak sa ho spyam,ci to ovlada alebo si mam hladat ineho??? To je ako ked sofer autobusu jazdi len do predu,lebo cuvanie neovlada.Kravina.Kazdy gyn.ma v naplni aj strostlivost o tehotne
@nattulka ja som rodila pred 21 rokmi ( čo už ani pravda nie je 🙂 ), nikdy som nič neplatila u gynekológa, ani za pôrod a všetko bolo v poriadku, starostlivosť bola veľmi dobrá. Páčilo sa mi aj, že paradoxne nebol internet, ktorý by ma mohol jedine stresovať v mnohých otázkach okolo tehotenstva...sladká nevedomosť bola v tomto prípade lepšia, brala som to, ako normálne, žiadne pochybnosti, len vedomie, že porodím zdravé dieťa a ja tiež budem v poriadku, čo aj tak bolo. Keby som mala teraz tie roky a toto, čo sa okolo otehotnenia, samotného tehotenstva a potom novorodenca deje, tak ani deti už tuším mať nechcem...to je v mnohých prípadoch úplné magorenie, keď už ani tá tehotná žena nemôže vedieť, čo je správne a čo nie, zbytočný stres.

@nattulka No, nemáš za čo, ale z tvojho príspevku som pochopila len jedno a to tvoj meter na lekárov - čiže tomu, ktorému nebudeš musieť platiť vôbec alebo len menej nebudeš dôverovať a tomu čo budeš platiť veľké prachy budeš dôverovať úplne - zaujímavé - na základe čoho - finančného ohodnotenia?! 😉