icon

Kontroluje Vás gynekológ vaginálne aj ultrazvukom?

didi35
13. feb 2011

Chcela by som sa spytat, ci Vas gynekolog pocas tehotenstva kazdykrat v poradni skontroluje vaginalne aj ultrazvukom? Lebo moj doktor do mna pocas prveho tehotenstva ani raz nesiahol, za co mu dakujem, ale zase vzdy ma kontroloval na ultrazvuku. Podla porodnych asistentiek su oba zasahy zbytocne, staci vraj vysetrenie pohmatom. Zdravotne poistovne vraj pocas tehotenstva preplacaju len 3 ultrazvuky... Dakujem za Vase skusenosti.

Strana
z2
vodnicka
5. mar 2011

ahoj ja som chodila ku gynekologicke od 4 tt do konca a zo zaciatku mi robila vag.usg asi do 8 tt a potomlen vrchny usg ale vagyn.vysetrenie posvy aj usg az do porodu pravidelne vraj chce si byt ista ,ze je vsetko v poriadku a nelutujem robila to dobre 🙂

majloo
5. mar 2011

Mna na kazdej poradni od zaciatku tehu kontroloval aj zospodu vaginalne, velmi jemne, vzdy aj krcok a UZV, potom neskor vaginalne a UZV cez brusko, pozeral babatko, ci je vsetko ok, ukazoval mi, ako sa hybe a vytlacil mi nejaku peknu fotecku. 🙂 Toto vsetko okrem povinnych UZV. Ja som bola spokojna, mala som pocit, ze si chce byt isty.

sensen12
3. máj 2016

preco mame na sk najvyssiu umrtnost zien a deti,napriek tomu ze kontrolujeme hlava nehlava? preco dr nepovie o rizikach vag vysetrenia? preco v zahranici neumieraju hromadne a nikto tam nerobi vag vysetrenie? preco statistiky a fakty hovoria,ze riziko predcasneho porodu,pri dlzke krcku je len 0,4 percenta? preco treba kvoli max 5 percent rizikam predcasneho porodu vysetrovat vsetky doradu na sk? je vag vysetrenie zarukou,ze zavrem dvere a do buducej poradne bude vsetko ok? rada by som odpovede,fakty,statistiky,ktore mam nacitane a tie nepustia,nie jpp,ktora to mala na pip a teda patri k tym 5 percentam.

rena888
19. máj 2017

@zaira301 Ahoj ja mam ties taky nazor som 11tyzdni a o 2som prisla😢tak sa bojim aj o toto a ties mi doktor neroby pokazde utrazvuk a preto sa bojim ci babenko v poriadku😭

Strana
z2