icon

Kontroly zo Sociálnej poisťovne pri PN v tehotenstve

naty_123
25. máj 2025

Ahojte chodia ráno od 7-8 kontroly zo sociálnej poisťovne pri PN? som PN na rizikovom tehotenstve

Strana
z2
balerina2025
25. máj 2025

@naty_123 ano mozu

0d 6 do 22.

zuzanockamt
25. máj 2025

@naty_123 Áno, chodia.

alex49
25. máj 2025

Neexistuje PN rizikové tehotenstvo, je to normálna PN a kontroly chodia.

alickapusinka
25. máj 2025

Jasne že áno

muchotrafka298
25. máj 2025

Samozrejme ze chodia, ty mas byt cely den doma mimo vychadzok v povolenom case. Ak mas celodenne vychadzky napriklad, tak je to ine. Lebo tam nemaju co kontrolovat, kedze mozes ist von kedykolvek (pri niektorych diagnozach su celodenne vychadzky bezne).
Moju kamaratku prisli skontrolovat o 21,45, spala, nepocula zvoncek, keby ju muz nezobudil, ma problem. Ale ona mala inu diagnozu. Susedovi tiez raz zvonili o 7,15 a o tyzden dosli znovu na obed o 12,00.

bejbs123
26. máj 2025

Ano moze ti prist kontrola aj vtedy

jednorozec007
27. máj 2025

@naty_123 áno, už som ich tu mala 3x. prvý krát o 8mej ráno, druhý krát na obed po vychadzke a tretí krát tesne pred vychádzkou.

bejbs123
28. máj 2025

Teraz je velmi vela kontrol a hlavne u tych,ktori su dlhsie pn,robi sa to prave kvoli zneuzivaniu pniek

balerina2025
28. máj 2025
@bejbs123

Teraz je velmi vela kontrol a hlavne u tych,ktori su dlhsie pn,robi sa to prave kvoli zneuzivaniu pniek

@bejbs123 nech len pekne kontrolujú

luliu
28. máj 2025

Samozrejme, že chodia tak ráno o 7 ako večer o 19. V stredu, tak ako v nedeľu. Či myslíš, že tehotné nemusia dodržiavať pravidlá?

balerina2025
28. máj 2025
@luliu

Samozrejme, že chodia tak ráno o 7 ako večer o 19. V stredu, tak ako v nedeľu. Či myslíš, že tehotné nemusia dodržiavať pravidlá?

@luliu mali by zrusit tehotenske. kazda druha sa hadze na PN a tehotenske im to krasne dorovnava, ved byt tehotna nie je choroba ( a nepisem o takych co maju naozaj rizikove tehotenstvo alebo maju ''rizikovu pracu'' ale to sa samozrejme uz riesi inac.)

bejbs123
28. máj 2025
@balerina2025

@luliu mali by zrusit tehotenske. kazda druha sa hadze na PN a tehotenske im to krasne dorovnava, ved byt tehotna nie je choroba ( a nepisem o takych co maju naozaj rizikove tehotenstvo alebo maju ''rizikovu pracu'' ale to sa samozrejme uz riesi inac.)

@balerina2025 ja mam babo po ivf a tiez som bola prvy mesiac na pnke kvoli predoslemu potratu,mam velmi stresovu pracu,ja to viem pochopit,ked je tehotna zena na pnke,ale ak je zena na pnke nech dodrziava vychadzky alebo nech si je vedoma nasledkov,ked sa rozhodne ich nedodrziavat.Tiez som za to,aby sa celkovo kontrolovali ludia,ktori su na pnke,lebo sa naozaj velmi zneuzivaju

jednorozec007
28. máj 2025
@balerina2025

@balerina2025 aj bezproblémové tehotenstvo sa môže zvrátiť na rizikové.Ked sú ľudia normálny tak ti nezneuzivaju.Mne nevadí, že ma ko triluju, nech ved he ti ich práca, ja nerobím nič zlé.

balerina2025
28. máj 2025
@jednorozec007

@balerina2025 aj bezproblémové tehotenstvo sa môže zvrátiť na rizikové.Ked sú ľudia normálny tak ti nezneuzivaju.Mne nevadí, že ma ko triluju, nech ved he ti ich práca, ja nerobím nič zlé.

@jednorozec007 ano ale preto hned po otehptneni nemusia hned byt PN. kazde tehotnstvo je potencionalne riziko pre zenu aj dieta, ale nie je to choroba

balerina2025
28. máj 2025
@bejbs123

@balerina2025 ja mam babo po ivf a tiez som bola prvy mesiac na pnke kvoli predoslemu potratu,mam velmi stresovu pracu,ja to viem pochopit,ked je tehotna zena na pnke,ale ak je zena na pnke nech dodrziava vychadzky alebo nech si je vedoma nasledkov,ked sa rozhodne ich nedodrziavat.Tiez som za to,aby sa celkovo kontrolovali ludia,ktori su na pnke,lebo sa naozaj velmi zneuzivaju

@bejbs123 ano, chapem a preto som aj doplnila, ked je PN opodtstatnena , tak chapem. ja som tiez posledny mesiac v 8m bola na PN a chodila som von len pocas vychadzok, takze tieto otazky co tu niektore....davaju ma celkom rozculuju, ako by si mysleli ze tehotnym kontroly nechodia....

bejbs123
28. máj 2025
@balerina2025

@bejbs123 ano, chapem a preto som aj doplnila, ked je PN opodtstatnena , tak chapem. ja som tiez posledny mesiac v 8m bola na PN a chodila som von len pocas vychadzok, takze tieto otazky co tu niektore....davaju ma celkom rozculuju, ako by si mysleli ze tehotnym kontroly nechodia....

@balerina2025 ja pisem tak vseobecne,na nikoho ja nepoukazujem,mna rozculuje len ked si niekto z pnky robi dovolenku,pochopi ten,kto je veduci zamestnanec 😅

balerina2025
28. máj 2025
@bejbs123

@balerina2025 ja pisem tak vseobecne,na nikoho ja nepoukazujem,mna rozculuje len ked si niekto z pnky robi dovolenku,pochopi ten,kto je veduci zamestnanec 😅

@bejbs123 presne

michaela329
28. máj 2025

@naty_123 bola som mesiac a pol a nemala som ani jednu - vlastne nikdy, ani keď som bola PN po operáciach (2, 3 týždne). Ale poznám aj takých, čo mali kontrolu po dvoch dňoch, alebo večer o deviatej, v sobotu ráno...nikdy nevieš.

balerina2025
28. máj 2025
@michaela329

@naty_123 bola som mesiac a pol a nemala som ani jednu - vlastne nikdy, ani keď som bola PN po operáciach (2, 3 týždne). Ale poznám aj takých, čo mali kontrolu po dvoch dňoch, alebo večer o deviatej, v sobotu ráno...nikdy nevieš.

@michaela329 raz som mala v priebehu jednej choroby 2 x kontrolu 🙂

michaela329
28. máj 2025
@balerina2025

@michaela329 raz som mala v priebehu jednej choroby 2 x kontrolu 🙂

@balerina2025 ja nie som nejaký PNkár-nebyvam chorá, takže mne dali možno aj preto pokoj 🤷 Ale mne to býva jedno, chodím vtedy max k doktorovi mimo vychádzok.

balerina2025
28. máj 2025
@michaela329

@balerina2025 ja nie som nejaký PNkár-nebyvam chorá, takže mne dali možno aj preto pokoj 🤷 Ale mne to býva jedno, chodím vtedy max k doktorovi mimo vychádzok.

@michaela329 ja som bola aj dlhšie na PN a tam mi neprisli. ale raz za 10 dni az 2 x :D

jednorozec007
29. máj 2025
@balerina2025

@jednorozec007 ano ale preto hned po otehptneni nemusia hned byt PN. kazde tehotnstvo je potencionalne riziko pre zenu aj dieta, ale nie je to choroba

@balerina2025 je kopec žien, čo majú svoje niake základné ochorenie, a práve preto svoje základné ochorenie musia byť od začiatku gravidity PN.Som zo zdravotníctva, niečo o tom viem.Neviem, kto v dnešnej dobe riskne, že len tak vypíše pacienta, bez dôvodu.

jednorozec007
29. máj 2025
@bejbs123

@bejbs123 to vôbec nie je o tom, či si alebo nie si vedúci zamestnanec, som ním temer 20 rokov.Ake bud svojim podriadeným veríš alebo neveríš, nikdy som svojim podriadeným neposielala kontroly ,,pre svoje podozrenie,,.Ak takto konáš voči každému svojmu podriadenému tak ďakujem pekne, to ich potom aj kontroluješ ako často chodia na WC?

jednorozec007
29. máj 2025
@balerina2025

@michaela329 ja som bola aj dlhšie na PN a tam mi neprisli. ale raz za 10 dni az 2 x :D

@balerina2025 keď prišli do 10 dní tak máš,,fajn nadriadeného,, ktorý ti kontrolu poslal, pretože do 10 dní chodia iba na podnet od zamestnávateľa.

muchotrafka298
29. máj 2025

Po 10-tich dnoch to uz plati Socialna poistovna, takze na kontrolu mozu prist kedykolvek. Bez akehokolvek podnetu.

luliu
29. máj 2025
@jednorozec007

@balerina2025 keď prišli do 10 dní tak máš,,fajn nadriadeného,, ktorý ti kontrolu poslal, pretože do 10 dní chodia iba na podnet od zamestnávateľa.

@jednorozec007 to je úplná hlúposť, čo píšeš. SP chodí na kontroly od 1. dňa PN, žiaden podnet od zamestnávateľa nemusel byt

jednorozec007
29. máj 2025
@luliu

@jednorozec007 to je úplná hlúposť, čo píšeš. SP chodí na kontroly od 1. dňa PN, žiaden podnet od zamestnávateľa nemusel byt

@luliu pracuješ tam?

luliu
29. máj 2025
@jednorozec007

@luliu pracuješ tam?

@jednorozec007 nie, a? Takto to proste nefunguje

jednorozec007
29. máj 2025
@luliu

@luliu lebo ja to viem od kamarátok co tam reálne pracuju.Ze do 10 dní nechodia pretože dovtedy platí aj zamestnávateľ.Ak idu do 10.dni niekomu na kontrolu tak len na základe niakeho podnetu od zamestnávateľa.Inak nemajú dôvod.

candii
29. máj 2025
@luliu

@luliu ale áno, ja keď som bola ja PN tak mi to hovorili priamo na sociálnej, že oni ešte nevidia PN a že sa im to preklopí do systému až po 10-tich dňoch.

Strana
z2