icon

Kontroly zo Sociálnej poisťovne pri PN v tehotenstve

naty_123
25. máj 2025

Ahojte chodia ráno od 7-8 kontroly zo sociálnej poisťovne pri PN? som PN na rizikovom tehotenstve

Strana
z2
michaela329
29. máj 2025
@jednorozec007

@luliu lebo ja to viem od kamarátok co tam reálne pracuju.Ze do 10 dní nechodia pretože dovtedy platí aj zamestnávateľ.Ak idu do 10.dni niekomu na kontrolu tak len na základe niakeho podnetu od zamestnávateľa.Inak nemajú dôvod.

@jednorozec007 no to bude asi hlúposť, keďže ja zase viem, že napríklad takú ePN vidia hneď, lebo to tam ten doktor nahodí a je to ich systém...a ePN je už všade.

balerina2025
29. máj 2025
@jednorozec007

@balerina2025 keď prišli do 10 dní tak máš,,fajn nadriadeného,, ktorý ti kontrolu poslal, pretože do 10 dní chodia iba na podnet od zamestnávateľa.

@jednorozec007 a to bola moja prva PN asi za 4 roky :D ano boli fajnovi

bejbs123
29. máj 2025
@jednorozec007

@bejbs123 to vôbec nie je o tom, či si alebo nie si vedúci zamestnanec, som ním temer 20 rokov.Ake bud svojim podriadeným veríš alebo neveríš, nikdy som svojim podriadeným neposielala kontroly ,,pre svoje podozrenie,,.Ak takto konáš voči každému svojmu podriadenému tak ďakujem pekne, to ich potom aj kontroluješ ako často chodia na WC?

@jednorozec007 v zivote som neposlala na zamestnanca kontrolu,to ze som za to,aby socialka kontrolovala dlhodobe pnky,lebo sa podla mojho nazoru velmi zneuzivaju,je ina veci,tak si nerobte svoje zavery. Sama mam kamaratku,ktora sa dohodla s doktorom,ze ju vypise v tehotenstve na pnku,lebo sa jej uz robit nechcelo,chceli ju vyhodit,zachranilo ju len to,ze otehotnela.Ona si veselo cestovala,lebo sa spoliehala,ze ked jej pride kontrola,tak jej da dr. potvrdenie.Tak sa aspon netvarme,ze na Slovensku nic take neexistuje ako zneuzivanie pniek,pekny den

luliu
29. máj 2025
@jednorozec007

@luliu lebo ja to viem od kamarátok co tam reálne pracuju.Ze do 10 dní nechodia pretože dovtedy platí aj zamestnávateľ.Ak idu do 10.dni niekomu na kontrolu tak len na základe niakeho podnetu od zamestnávateľa.Inak nemajú dôvod.

@candii PN vidia od prvého dňa a od prvého dňa môžu prísť aj na kontrolu. Dnes to už nie je ako kedysi, sú elektronické PN
@jednorozec007

candii
29. máj 2025
@luliu

@candii PN vidia od prvého dňa a od prvého dňa môžu prísť aj na kontrolu. Dnes to už nie je ako kedysi, sú elektronické PN
@jednorozec007

@luliu nevidia. Vsak som priamo volala do sociálnej poisťovni, pred nedávnom a mala som elektronickú PN. Sama pracovníčka sociálnej poisťovne mi povedala, že im sa to preklopí do SP až po 10 dňoch. Tak nepísala by som blbosti, keby to nemám z prvej ruky

martina_987
29. máj 2025
@candii

@luliu nevidia. Vsak som priamo volala do sociálnej poisťovni, pred nedávnom a mala som elektronickú PN. Sama pracovníčka sociálnej poisťovne mi povedala, že im sa to preklopí do SP až po 10 dňoch. Tak nepísala by som blbosti, keby to nemám z prvej ruky

@candii v sociálnej poisťovni vidia PN od prvého dňa odkedy sú elektronické pnky. Aj zamestnávateľ čerpá info o PN zamestnanca zo sociálnej poisťovni. Keď sa prihlási zamestnávateľ do e-služieb do sociálnej poisťovne tak tam vidí priamo od nich od prvého dňa pnky všetkých zamestnancov. Následne ak je zamestnanec dlhšie ako 10 dní na PN, tak má zamestnávateľ povinnosť elektronicky k pnke nahlásiť číslo účtu a posledný pracovný deň zamestnanca. Je to takto odkedy sa nepoužívajú papierové pnky, kde sa ručne vypisovali tieto veci. Teraz je tá pnka už automaticky od prvého dňa nahrata v sociálnej poisťovni.

balerina2025
29. máj 2025
@candii

@candii to je blbost.

luliu
29. máj 2025
@candii

@candii tak to máš zo zle informovanej prvej ruky 😉

lilinka88
29. máj 2025
@candii

@candii prosím ťa, zamestnávateľ by asi tak mal odkiaľ info? Veľmi zjednodušene - ePN ide od dr do SP a z SP zamestnávateľovi. Čiže podľa tvojej info by aj zamestnávateľ mal vidieť PN až po 10. dni.
Od 11. dňa rieši iba nemocenské PN, ale lekárska posudkový činnosť, ktorá robiť kontroly, má info hneď v ten deň. To sú dve rôzne oddelenia

balerina2025
29. máj 2025
@lilinka88

@candii prosím ťa, zamestnávateľ by asi tak mal odkiaľ info? Veľmi zjednodušene - ePN ide od dr do SP a z SP zamestnávateľovi. Čiže podľa tvojej info by aj zamestnávateľ mal vidieť PN až po 10. dni.
Od 11. dňa rieši iba nemocenské PN, ale lekárska posudkový činnosť, ktorá robiť kontroly, má info hneď v ten deň. To sú dve rôzne oddelenia

@lilinka88 co je samozrejme blbost.

Strana
z2