icon

Kto je otec môjho dieťaťa?

nikolajka12
24. apr 2014

Zdravím kočky, mám jednu otázku. V mobilnom telefóne mám stiahnutú aplikáciu menštruačného kalendára, ktorý mi vždy presne na deň vypočítal začiatok mojej menštruácie. Kalendár mi vždy ukáže, kedy mám plodné dni a ovuláciu. Teraz som v 7 tt a ja neviem, kto je vlastne otec môjho dieťaťa. Plodné dni mi začali 21. 03. a v ten deň som mala nechránený sex s kamarátom a "spravil sa do mňa". Všetky ostatné plodné dni aj počas ovulácie som mala sex s vtedy bývalým a teraz terajším priateľom. Čo myslíte, kto môže byť otcom dieťaťa? Viem, pravý výsledok by ukázal test otcovstva, ale nakoľko je ešte veľmi skoro, tak by som chcela vedieť vaše názory. Inak asi nebudem mať kľudné tehotenstvo. Ďakujem pekne

nikolajka12
autor
24. apr 2014

@celasapremenim jasné, prepáč. Tvoja možnosť mi príde asi najrozumnejšia a veľmi pekne za radu ďakujem 🙂

celasapremenim
24. apr 2014

@25daniela fuuha, to mas asi pravdu..ta posledna veta....

veva123
24. apr 2014

Boze baby, zasa ju tu neodsudzujte, OK, spravila chybu, vie o tom. Len aby nebola polovica z Vas, ktore tu moralizujete v skutocnosti horsia od nej 😉 Lebo tak to byva... Vyspala sa s kamaratom, lebo bola nezadana, nepouzili ochranu a z kamarata sa vyklul blbec, pretoze este aj namiesto toho, aby si dal pozor, tak si ten pozor nedal. A potom sa dala dokopy s byvalym. No ja si myslim, ze su aj horsie zeny, a situacie ako je tato. Minimalne by to bolo horsie, keby mala sex s obidvoma sucasne. Akoze trojka. Urcite aj take pripady su 😉 ale teraz vazne. Tak poprve, ovulacia nemusi byt zarucene v strede cyklu... Niekto moze ovulovat napr. aj tesne pred menstruaciou alebo su pripady, kedy maju ovulaciu aj pocas nej. Takze nie je 100% iste, ci si fakt mala ovulaciu vtedy, ked ti to vyratala mobilna aplikacia. Aj ked, ked mas pravidelny cyklus, je to pravdepodobne. V podstate najlepsie riesenie by bolo, keby si mala tych 1500 € na prenatalny test otcovstva. Ale kedze zijes na Slovensku, s touto moznostou neratam. Tak Ti bohuzial nezostava nic ine len cakat. Bud sa zmieris s tym, ze nevies kto je otec a budes "cusat ako vos pod chrastou" a nikomu sa s tym nepriznas, pokial chces zostat s priatelom - ktovie ci by to tvoj partner vobec rozdychal, kebyze mu povies pravdu, aj ked o neveru neislo. Osobne si myslim, ze je XY takychto istych pripadov, lenze o tomto sa velmi nehovori, a nikto sa s tym nebude chvalit a priznavat okoliu.... Urcite je aj na Slovensku aj vsade vo svete velmi vela deti, ktore maju ineho otca, nez si ti otci myslia. Ide len o to, ci mas zaludok na to, aby si sa zmierila s tym, ze budes mozno klamat priatela, ze dieta je jeho, a tajit pred kamaratom ze bude mozno otec. To uz si musis rozhodnut ty sama. Ty poznas obidvoch, cize vies asi predpokladat ich reakcie. Uprimne ti drzim palce, hlavne nech je babatko zdrave a vsetko ostatne sa uz vyriesi casom....

celasapremenim
24. apr 2014

@nikolajka12 ja ti drzim palce, aby si z toho vysla bez problemu a babatku vela zdravia

billam
24. apr 2014

@nikolajka12 zatiaľ to nehovor ani jednému...sprav test DNA, na ktory som ti poslala link..az ked budeš mat výsledok, tak to oznam skutocnemu otcovi...teraz ked to povieš obom, riskujes, že obaja ta opustia.

jalucija
24. apr 2014

@nikolajka12 neboj vsetko dobre dopadne. Ja ta uplne chapem (tiez som kadeco navyvadzala a takyto problem som mohla riesit kazdy mesiac na vyske 🙂 )
Drzim palce, hlavu hore .)

celasapremenim
24. apr 2014

z chlapa vezme vzorku potajomky? to by malo byt z krvi

marika6
24. apr 2014

@nikolajka12 nie je to nič príjemné ale ked budeš držať v rukách svoje krásne bábo a to verím že bude krásne najkrajšie tak na všetko zlé zabudneš, bábatká sú úžasné a tak rýýýýýýýýchlo vyrastu, užívaj si to.

natalienka12
24. apr 2014

@billam ten test DNA sa nedá urobiť bez súhlasu a spolupráce potenciálneho otca veď sa porovnáva DNA otca a dieťaťa, to ako by ho mala dať spraviť potajomky nechápem.

natalienka12
24. apr 2014

@nikolajka12 mimochodom, máš aj dosť vážny právny problém, pretože ak ani jeden chlap počas tehotenstva neuzná otcovstvo, čo v prípade, ak im obom povieš pravdu, tak určite neuzná, tak po pôrode do rodného listu dieťaťa nikoho nezapíšu, čo je dosť netypická situácia, potom matrika bude iniciovať súd, aby začal konanie o určenie otcovstva.

peeetulka84
24. apr 2014

Fuuuha dievča maš to ťažke. Ale najrozumnejšie bude povedať to obom. Prakticky, keď si spala s kamošom tak s priatelom si nechodila. Dali ste sa až potom dokopy tak neveru ti nemôže vyčítať. A lepšie bude ak budu vedieť pravdu obidvaja a aby boli nato pripravený. Určite nežite vtom, že je priatelove a on bude cely život vychovávať cudzie dieťa. Lebo ako to v živote chodi na všetko sa časom dôjde. Môžeš tajiť koľko chceš, pravda príde najavo. Viem o čom hovorím. Napríklad my sme sa mm o takychto veciach bavili a on by mi z živote take niečo neodpustil. A ako povedal v živote by cudzie dieťa nevychovával. hlavne z klamstva.
Držím palce nech to všetko dobre dopadne.

martinka6282
24. apr 2014

@nikolajka12 si v zložitej situácií no nestresuj sa kvôli tomu, aby si neublížila dieťatku.... ja by som im to obom nehovorila... a už vôbec nie ak sú kamaráti aj oni dvaja medzi sebou.... ak s tým priateľom chceš byť do konca života a veríš tomu, že môžte byť spolu šťastní tak budte a nič nerieš.... otec nie je ten kto splodí ale ten kto vychová.... mimochodom priateľ vie o tebe a kamošovi?

marikaema
24. apr 2014

nikolajka12 no to lahke teraz nemas...aby som spravne pochopila jeden je kamarat,ano? a druhy je tvoj byvaly a vlastne aj terajsi,ano? cize znova ste sa dali dokopy🙂 Priklanam sa k nazoru ze ak sa priatel do teba spravil viackrat a neotehotnela si tak to bude skor ten kamarat🙂 Zalezi iba od teba co urobis? Aky mas vlastne vztah s kamaratom a aky s priatelom? Ani jedneho nemozes nutit aby sa k dietatu priznali pokial nebude mat istotu a ked tvojmu frajerovi aspon troska pali tak si to vie vypocitat ze ste vtedy spolu neboli. Vlastne ani neries ktory sa k otcovstvu prizna ale s ktorym ti bude lepsie. Nakolko teraz budes potrebovat velku oporu,ci uz ako tehulka a aj cerstva maminka. Musi ta podporit z kazdej stranky,ci uz citovej rovnako aj materialnej. Najlepsie by bolo asi urobit teda test otcovstva, da sa to aj od 15tt do 25tt z plodovej vody. Vyde ta to okolo 260 eur a nie 1500 ako to tu pisali. posielam ti link https://www.dnatest.sk/testy/test-otcovstva-pre... , tu sa docitas otom viac. Ja tiez mam kamarata co bol v podobnej situacii, ale on si dal urobit test az ked maly mal uz 3 mesiace🙂 Kocka sa rozisla so svojim frajerom a teraz uz spolu byvaju vsetci stastne🙂 mali ma uz vyse roka🙂 tak ti drzim palce. Bolo to sice nezodpovedne ale to vacsina z nas pozna🙂) a kolko mas vlastne rokov ak sa mozem opytat?

mata95
24. apr 2014

@nikolajka12 nečitala som ostatne prispevky .... s terajšim priatelom chceš zostať?planujete buducnosť? a hlavne vie o tom tvojom kamošovi,že si snim spala???.... ak snim chceš zostať a chceš mať pokoj, ja by som to neriešila, otec bude on a basta... ked sa chlapovi s niečim takymto priznaš nikdy nič dobre ztoho nebude a podla mna ťa čaka peklo... takže pssssssst ...

livka_
24. apr 2014

necitam to co bolo predomnou lebo nemam kedy. ale ved ak si znacis menzes - zaciatok/koniec, mas ho pravidelny, si zdrava. tak na predpokladany den pocatia ti najlepsie odpovie gynekolog.

mata95
24. apr 2014

nikolajka12 a vžiadnom pripade by som to nehovorila obom, ta čo siiiii ..... my ženy sme hlupe lebo sme často až priliš uprimne a nato doplacame. povieš to obom aby si sa zachovala fér a nakoniec ty skončiš sama a urobia zteba no nejdem tu pisať ani čo všetko.... držim palce nech sa už rozhodneš akokolvek ale ja by som to riešila určite tak ako som napisala v 1.mojom komente ...

marikaema
24. apr 2014

suhlasim s mata95, ja b som to povedala tomu s ktorym si viem predstavit buducnost a ked ti aj moc zalezi natom kto je otec tak ist na test s kamaratom....

mata128
24. apr 2014

@natalienka12 to si sa s tym byvalym a zaroven sucastnym stihla dat rychlo naspat dokopy,ked plodne dni stihli obaja...ako sory,ja by som si nevedela predstavit lahnut vedla svojho partnera do postele,nosit pod srdcom dieta a nevediet,ci je jeho...

sissy27
24. apr 2014

@marse situáciu to nerieši, ale nebudem niekoho ľutovať pre "hlúpu chybu alebo nerozvážnosť" ... lebo toto nie je ani jedno ani druhé... ale to len tak na okraj... 😉

edita56
Autor odpoveď zmazal
ukulela
24. apr 2014

@mrva vies, mozno o 5 rokov by dieta potrebovalo krv, alebo oblicku, alebo kostnu dren, a vtedy robia testy pribuznym ... alebo pri akejkolvek ionej zdravotnej komplikacii by sa to mohlo prevalit. a co potom? roky by v laske vychovalval dieta a potom? nie je spravne zatajovat, ani pre dieta, ani pre otca.

marcelka932
24. apr 2014

Haha 😀 to je dobra otazka .. Ani jedna z nas pri tvojich radovankach neba to musiis vediet ty

ukulela
24. apr 2014

@mata95 @marikaema @mata95
baby, pri vhodnej konstalacii sa podozrenie na to, ze otec nie je otec da vycitat uz z krvnej skupiny (otec A, mama 0, dieta B - podozrenie na nemanzelske)
tiez sa moze stat, ze dieta bude pootrebovat nejaku operaciu, krv, nebodaj step z pecene, ci kostnu dren - a tam to vyplava na sto pro, lebo tam testuju rodicov ... alebo pri nejakej dedicnej poruche - ako by ste to riesili, keby sa to ukazalo v takejto krizovej situacii o 10 rokov??? otec tolko rokov vychovava dieta a potom sa ukaze, ze zena klamala? mozno chlap nestrati vztah k dietatu, ale k matke urcite ... ved rozmyslajte!

mata95
24. apr 2014

@ukulela mmmm tak ano, aj toto je pravda... je to ťažká situacia vktorej by som určite nechcela byť a pravdu povediac, dostala ste ma teraz. máte uplnu pravdu... takže myslim že mamičku nečaka momentale nič potešujuce...

ivushqa
24. apr 2014

ach zlatíčko, Ty máš ale ťažký život 😢 rozmýšľať veľmi bolí, že? 😕

marikaema
24. apr 2014

@ukulela tak aj to je pravda...ale ked ma napr.mama A a otec B tak mozu byt vsetky:D preto som aj odporucila ze ja by som isla stym kamaratom na testy a podla toho sa zariadila🙂

ukulela
24. apr 2014

@marikaema mozu, ale nemusia 🙂 zalezi ake je A a ake je B 🙂 ano, ak chce poznat pravdu a zaroven istit si aktualneho priatela, tak je rozumne ist na test s jednorazovym sexom a podla tych vysledkov pokracovat v rieseni ....

emma187
24. apr 2014

ahoj, neviem teda aku aplikaciu si mala ty. ja som mala taku, ktora mi plodne dni ukazovala zelenou farbou...ked mi zacali bola velmi svetlo zelena az postupne tmavla na ten 6. den bola uplne zelena, co znamenalo, ze mam najplodnejsi den...takze ak si mala nieco podobne, moze to znamenat, ze v ten prvy den si vlastne este nemala ovulaciu, len tam je sanca, ze spermie mohli prezit v tvojom tele az do toho najplodnejsieho dna...je to len take moja laicke zmyslanie, na 100 % ti to teraz asi nikto nepovie

mircalla
24. apr 2014

@nikolajka12 Co ti mam povedat, ze nespi s x chlapmi naraz bez toho aby si myslela na dosledky? Ine sa ani neda

mrva
24. apr 2014

@ukulela aká je pravdepodobnosť, že tie testy bude potrebovať? koľko ľudí v tvojom okolí ich potrebovalo? Myslím, že minimum.
Je to iba jeden pohľad na vec. Ja by som to tiež neprezradila... Riskla by som to.
Ale je to iba môj názor, Ty môžeš mať iný. Treba povedať, že iná situácia, iné riešenie... a ktovie, keby sa to stalo, možno by som to v sebe neudržala, možno by som to povedala. Ale teraz, keď do toho nemusím miešať emócie, tak vravím: zatĺkala by som... ale v reale? ktovie...