Kto je otec môjho dieťaťa?
Zdravím kočky, mám jednu otázku. V mobilnom telefóne mám stiahnutú aplikáciu menštruačného kalendára, ktorý mi vždy presne na deň vypočítal začiatok mojej menštruácie. Kalendár mi vždy ukáže, kedy mám plodné dni a ovuláciu. Teraz som v 7 tt a ja neviem, kto je vlastne otec môjho dieťaťa. Plodné dni mi začali 21. 03. a v ten deň som mala nechránený sex s kamarátom a "spravil sa do mňa". Všetky ostatné plodné dni aj počas ovulácie som mala sex s vtedy bývalým a teraz terajším priateľom. Čo myslíte, kto môže byť otcom dieťaťa? Viem, pravý výsledok by ukázal test otcovstva, ale nakoľko je ešte veľmi skoro, tak by som chcela vedieť vaše názory. Inak asi nebudem mať kľudné tehotenstvo. Ďakujem pekne
@nikolajka12 chápem to že si spala s dvomi v podstate naraz, aj ked ja by som to nejak asi nedokázala , ale okey to je jedno, kto môže byt otcom to je tak na 50% na 50% to mi ti poradiť nevieme, a ani žiadny lekár ti to nepovie. Zistís to az pri narodení alebo neviem či sa to dá aj skôr počas tehotenstva ale asi nie. Len nechápem že prečo si dovolila spraviť sa do teba pri nechránenom pohlavnom styku. Ked si pritom evidentne riešila aj toho druhého. Ale tak si myslím že by bolo fér povedať súcasnému partnerovi čo je vo veci, že mozno to dieta nie je jeho.
@nikolajka12 e ešte jedna vec, píšeš tu ako si si vedomá že si bola nezodpovedná a potrebujeme do teba kopnúť, jasné sú tu také dámy ktoré by sa mohli vyjadrovať krajšie a nie odcudzovať určite, lenže aj ty by si si mala byť vedomá že každý máme iný názor a budu tu aj také reakcie a ak tie nechces čitat tak potom si neotváraj ziadnu diskusiu.
Ale prajem ti do zivota zo srdca aby sa to vyriesilo a nech hlavne to dieta má všetku lásku rodičov.
Je to svinstvo, ale takto ziju mnohe, mozno ani netusia, ze maju dieta s inym. Ono ked si pripustis,ze je partnerov,tak to bude mooozno trochu lahsie,a mozno aj to je jeho dieta. Ja by som bola ticho,ked tak by som sa priznala, ze ked ste boli rozideni,tak si mala romanik,ale to je take,ze zacne pochybovat...Fuu,zla situacia,ale niektore veci sa vratit nedaju,tes sa z dietata 🙂
vyriesit to hned ako sa bude dat, povedat pravdu, lebo inak to dopadne este horsie. ja len nechapem mat s dvomi ludmi v kratkom case nechraneny styk...akoze to bol pekny risk. Asi pomozu len testy DNA ked sa to male narodi. Ono ak vyjdes s pravdou von,tak urcite buduci oteckovia budu tieto testy pozadovat, lebo nikto nebude platit na cudzie dieta. Nakoniec toho,koho bude dieta ten si to dieta podla mna oblubi. Lebo raz je to jeho decko a robil to dieta dobrovolne. Teda keby nechcel tak sa do zeny nespravi. Chlapi maju tiez know how o tom ako priroda funguje predsa.
sranda, ked ma tu niektora baba problem, hned vyrobi novy nick......nechapem....ak sa hanbi, tak naco vlastne pise? je to tak na dve veci....
a tomu problemu, nie si bohuzial prva......moja znama mala tiez dvoch, ale kedze jeden bol zenaty s detmi a druhy slobodny, bolo to jasne, boli zasnuby, svadba atd... az do chvile, kym chalanisko akoby vypadol svojmu pravemu otcovi z oka....mozes hadat, co nasledovalo....
tu ti nikto s tym nepomoze, hm....
@marse Hmm. Len vieš, ako chlapi zvyknú v taký čas reagovať? Veď to bolo v krátkom časovom rozsahu. Neviem, či by to len tak rozchodil a ostal s ňou, ak nie je istota, že dieťa je jeho. Čo ja viem? Ak ju ma rád, tak snáď ju neopustí, resp. po narodení, ak sa potvrdí, že je to jeho, tak sa dajú dokopy? Ja fakt neviem. 😔 Ťažká situácia, ak je vôbec reálna. Z praktického hľadiska by bolo možno dobré povedať, že je otcom ten, čo je s ňou a nie kamarát. Ale či to v praxi bude vedieť hlavne ona prekusnúť a nepovedať pravdu, je otázne. Ja by som nedokázala také čosi dlho tajiť. 😔
@ukulela inak mne vobec nepovedali krvnu skupinu dietata, ani ju nemam nikde uvedenu, vraj to uz nevysetruju 😒 Ani moje zname, co teraz porodili, nevedia krvnu skupinu svojho dietata. A nie je zakonite pravda, ze dvaja hnedooki nemozu mat modrooke dieta. Je to sice velmi nepravdepodobne, ale genetika je nevyspytatelna 🙂 ale to len tak na okraj 🙂
@kristinka86 no, viem si predstavit tu reakciu....mamina znama mala dceru, k prvemu dosla tak, ako pisala zakladatelka......pravdaze, jej priatel sa s nou ihned rozisiel, a kamarat si ju nezobral......k druhemu si nasla priatela, ale kedze zistil, ze je lemra lemrava, ani uvarit, ani oprat, ani o dieta sa postarat - ze vraj nechala aj tyzden spinave riady, aj ked s nim mala dieta, opustil ju, k tretiemu dosla, ze sa niekde opila....stvrte uz dala na adopciu.....kruty osud zien, ktore si to supnu, ani poriadne nevedia preco a maju dosledky... 😠
alebo mi rozppraval tiez dalsej kolegyni pribeh, podviedla svojho chlapa, bol smetiar, a ten jej raz urobil jej hole fotky a rozvesal ich kade chodil s jej telefonnym cislom 😀 😀 no, zabava...
@veva123 to s krvnou skupinou som nevedela ... ja mam moju napisanu uz pri narodeni v zazname - ale aj sestra vie skupiny svojich deti ... co sa tyka genetiky - ano, aj dvaja modrooki mozu mat hnedooke, ale len velmi malo pravdepodobne.resp. skor je to potom geneticka mutacia 🙂🙂🙂 takze za normalnych okolnosti podozrenie moze vzniknut ... ja by som skratka nevedelazit s pocitom, ze dieta nie je manzelovo/partnerovo, a ze sa na to moze prist - skor, ci neskor.
@veva123 Nám tiež pri narodení nepovedali krvnú skupinu a teda ju ani nevieme. A máš pravdu, farba oči sa môže dediť po hocikom z rodiny až do tuším 3 pokolenia. 😉 Nám na biológii profesor vravel, že aj krvná skupina môže byť rôzna. Napr. ak sú rodičia obaja A+, dieťa môže byť čokoľvek iné, aj keď je pravdepodobné, že bude tiež A+. 🙂 Niekedy to fungovalo tak, že krvná skupina musela byť po matke alebo otcovi, inak otec pochyboval, že je dieťa jeho. Veda však pokročila a teda je známe, že aj tá krvná skupina sa môže dediť do tých 3 pokolení. 😉
@zvolsiinylogin Krutý veru osud, ktorý si opísala vyššie. Ale nemôže si za to žena sama? Teda, aspoň čiastočne. Nikdy by som neliezla do postele s dvoma mužmi počas tak krátkeho obdobia, už vôbec nie počas plodných dní a absolútne bizarné sa mi vidí to, že ich nechala ísť na plno. 😔 Nie je to blbá situácia len pre ňu, ale aj pre tých chlapov. Teda, ten kamarát nemusí o ničom vedieť, ak spraví otca z toho súčasného. Ale ja by som to tajiť nedokázala. A žiť v neistote je tiež hrozné. 😔 Sú aj chlapi, ktorí by sa k tomu postavili ozaj chlapsky a ak ženu milujú, tak by ani testy nežiadali a povedali, že to dieťa vychovajú ako svoje (veď možno aj jeho je). Ale takých je v dnešnej dobe ozaj málo.
@nikolajka12otcom mozu byt obaja...a na tvojom mieste by som to povedala obom uz teraz , lebo ak nechas priatela cele tehotenstvo v tom, ze dieta je jeho a potom vysvitne ze jeho nie je, tak mas pruser a nie maly...bud cestna, vysvetli im to a preberte moznosti a riesenia. Mozno sa k tomu postavia obaja v pohode a ty aspon budes pocas tehu kludna, ked budes vediet ze bude o vas postarane. Drzim palce...
@nikolajka12 nerob si z tých reakcíí poniektorých vôbec nič. nič zlé si nespravila, osud to tak zariadil. poradit ti neviem v riesení problému,sama neviem ako by som sa zachovala, ale výčitky za to,ze si spala alebo nespala s niekym nie su podla mna na fer. myslim,ze kazdý dakedy pochybil a uprimne,stalo sa to aj mne,ale narozdiel od teba som neostala tehotna. ale to som vtedy netusila,ze prirodzenou cestou mat dietatko nemozem. no a nevyslo ani umele oplodnenie. dakuj bohu alebo vesmiru alebo komu myslis,ze patrí podakovanie, ked sa ti narodí zdravé bábätko 🙂 stavaju sa aj horsie veci. drzím palce 🙂
Potom to zistíš podľa krvých skupín po narodení, ak teda oni majú odlišnú krvnú skupinu...
Ahojte. Vidím, že je to už stará 5 ročná téma. A možno by som chcela vedieť, ako príbeh dopadol, ale to sa už asi nedozvieme 🙂 . Ale nedá mi, aby som napísala príbeh mojej kamarátky. Myslím, že takýchto príbehov píše život veľa, ale je málo odvážnych žien, ktoré o tom niekomu povedia, alebo napíšu, práve pre odsudzovanie, pocit viny...No dochádza k tomu, aj keď sa snažíme byť moralistky a môže sa to stať hociktorej. Moja kámoška nikdy nebola prelietavá. Mala vzťah. Prvý krát otehotnela. Vtedy, ale potratila. Po roku a pól sa s partnerom rozišla. Aj keď ho milovala, on chcel koniec. Stretla staršieho muža. Žili spolu asi 4 mesiace, taktiež si nedávali pozor. Žiaľ, neotehotnela. Až jedného dňa sa jej ozval jej bývalý priateľ (ktorého milovala). Vieme, aké sme ženy. Srdce pred rozumom. Dohodli si stretnutie, aby zistila, či sa sním už dokáže po rozchode normálne baviť ako kamarátka. V ten deň mala sex s mužom, s ktorým žila. (starší, do tej doby ju neoplodnil). Večer sa stretla s bývalým, vyrozprávali si veci a zistili, že sa obaja milujú. Skončili v posteli. (tiež mala plodné dni). Síce ešte sa vrátila k staršiemu, ale s tým, že vzťah ukončí za niekoľko dní a vráti sa k bývalému. Bolo to logické, starší pán bol ku nej láskavý, milý, a bolo pochopiteľné, že potrebovala čas mu vysvetliť situáciu. Žiaľ, možno vďaka Bohu, o 10 dní prišla na to, že je tehotná. No paráda. Nechcela by som byť v jej koži. Nadávať, moralizovať...načo. Veď tá žena je už vytrestaná tým, že si uvedomuje, že nevie, kto je otcom. A opakujem, môže sa to stať sestre, dcére, kámoške...a nemusia byť, to nechutné pomenovanie. No ona sa priznala najprv svojmu ex, ten samozrejme najprv sa potešil, potom chcel testy. Ale rozhodla sa a oznámila to aj staršiemu pánovi. Ten tiež ostal zaskočený, vedomý svojho veku, ale čo ak? Tiež chcel testy. No keďže ju obaja asi milujú, tak nakoniec aj jeden aj druhý upustil od testov. Samozrejme starší si uvedomoval, že pravdepodobnosť, že je otec on je veľmi nízka ako u mladšieho soka, s ktorým jeho partnerka už predtým čakala bábo. A za tie 4 mesiace sa mu ju nepodarilo oplodniť. No čo ak? Rozhodnutie s kým ostane, nechali vlastne na ňu samotnú. Nakoniec so starším pánom ostala vo veľmi dobrom kamarátskom vzťahu a s ex, teraz už s priateľom žijú v spoločnej domácnosti a tešia sa na bábätko. Aj kámoška má trošku pochybnosti, veď život dokáže všelijaké zvraty, ale niečo vo vnútri jej hovorí, že otec je jej terajší priateľ a rešpektuje svoje pocity. Veď vraj matky vedia (cítia) kto je otcom 🙂. Ja im držím palce, vôbec ju neodsudzujem, lebo život prináša rôzne situácie.
@nikolajka12 ja sa niektorým chlapom nedivím keď ženu nechajú s deckom,nadávajú do k..takéto chovanie a otázka kto je otec môjho dieťaťa?? A vieš od ktorého s nich máš pohlavné choroby ?aj toto by si mala riešiť..už teraz si daj stery lebo aj to narobí šarapatu v tehu a samozrejme pokiaľ nepôjdeš na potrat.😡
@zuzkaz91 darmo jej píšeš. Tá už má účet zrušený.... A mimochodom, bol to príspevok z roku 2014 🤷♀️

@mrva myslim si,. ze je len malo zien, ktore by dokazalo s takym klamstvom zit bez pocitu strachu z prezradenia, a to (verim tomu) pokazi cely zvysny zivot ... a pravdepodobnost? staci uraz a nutnost transfuzie. ale potreba rodinnej anamnezy pri zhodnoteni zdravotneho stavu ... ine bolo zapierat otcovstvo pred rokmi, ked nevedeli, co je to genetika, a ine je to dnes. krvne skupiny sa zistuju uz pri narodeni a uz tam moze (pri urcitej kombinacii) vzniknut prva pochybnost. alebo staci, ked sa modrookym rodicom narodi hnedooke dieta ... stacia stredoskolske znalosti biologie a na klamstvo sa da prist.