Lieky v tehotenstve

janikovamama
24. júl 2013

Ahojte baby mám otázku som prvorodička v 36tt5 a mám výtok. Doktor mi vzal stery a výsledky prišli s tým, že tam je pleseň a nejaká infekcia. Predpísal mi lieky a na tých je veľkým upozornenie, že liek sa nemá používať v tehotenstve a pri dojčení. Čo myslíte mám tie lieky začať brať alebo radšej nie? Môj doktor už šiel na dovolenku tak sa ho to nemôžem opýtať? Čo by ste robili vy?? Ďakujem vopred za každý názor.

aristka
24. júl 2013

lieky myslíš vaginálne...určite vie že si tehu 😀 a vie čo ti predpisuje...ak si si neni istá skontaktuj sa s iným gyn.kto ho zastupuje a prekonzultuj si to s ním..

dejnas
24. júl 2013

@janikovamama pokiaľ ti ten liek predpísal gynekológ, tak asi vie, či ho môžeš.... že si tehotná určite neprehliadol 🙂 ja som v tehu brala asi 4 x atb (kvôli ľadvinám) a na letáku tiež bolo uvedené, že sa v tehu nemajú.... ono je to tak, že testy na tehotných ženách sa nerobia... doktori ale vedia aký liek môžu predpísať.... a zas infekciu treba určite preliečiť

sisaka
25. júl 2013

@janikovamama odbornikmi na lieky su lekarnici, ja by som to pre istotu skonzultovala s lekarnikom

mahu74
25. júl 2013

Predpokladám, že ide o čapíky, vaginálne. V tomto týždni sa robí kultivácia aj paušálne- keď nemáš žiadne problémy a keď je pozitívna, teda tam nájdu nejakú infekciu, tak sa predpisujú čapíky na preliečenie. Pleseň určite preliečiť treba, pri pôrode môže byť pre bábätko nebezpečná. Ale rovnako si myslím, že to stojí za to skonzultovať so zastupujúcim gyn., nie je to nič nezvyčajné...

latvia
25. júl 2013

@janikovamama nepises aku infekciu mas a ake liekz ti predpisal...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre