Má počúvanie Mozarta v tehotenstve vplyv na dieťa?
Ahojte nenašla som tu žiadnu podobnú tému a chcem sa Vás spýtať či ste už počuli o "blahodárnych" účinkoch počúvania Mozarta v tehotenstve. Čítala som,že mamičky, kt. počúvali v tehotenstve túto hudbu mali detičky s vyšším IQ a celkovo boli pokojné.Aj v telke som videla podobnú reláciu, keď už narodeným deťom púšťali do slúchadiel túto hudbu.
Mne osobne vazna hudba dviha adrenalin. Neznasam ju 😒
Ukludnuje ma hudba z 80-tych rokov, ktoru mi pustali rodicia ked som bola mala...a tak v aute casto pocuvam Vivu.
Tiez ma ukludnuju, take tie asizijske brnkacie ukludnujuce melodie. Pripomina mi to krasne casy v Azii, ktore sme tam s mojim drahym stravili 😵
Ja hram na klaviri, a moje babatko sa vtedy dako nehybe, asi sa mu to paci....
Ahojte, ja som niekde citala, ze Mozart sa pouziva aj na liecbu schizofrenie, takze asi ma naozaj pozitivny vplyv na psychiku. Ja bohuzial patrim k tym typom, ktori okrem Malej nocnej hudby velmi klasiku nemusia. Ale mam overene, ze pri pocuvani pesniciek sa maly viac vyskiera a je v pohode. A ked mu do toho zacnem este spievat, tak je to smejko najvacsi 😀 , aj ked spievat velmi neviem... vlastne vobec 😉
Ja som hladala Mozarta na nete a nasla som stranku, kde sa daju CD stiahnut zadarmo a nemusite si kupovat. 🙂
ja som videla na vlastne oci co hudba spravi s babatkom 😀 , rodicia mu stale pustali Jacksona, v brusku aj ked bol maly, maju jeho koncerty na DVD a ked si potrebovala mamka od maleho "oddychnut" a volaco porobit, tak nic ine ho neprinutilo sediet na mieste len to DVD, teraz ako 3rocny uz aj tancuje ako on, pameta si presne celu jeho choreografiu naspamät z jednotlivych piesni a snazi sa ju napodobnovat...je neskutocne zlaty a zaroven komicky 😀
Ja ak môžem niečo k tomu povedať, v tehotenstve som veľa počúvala metalovú hudbu, nie som neviemaký fanúšik, ale nevadí mi. Múj starší syn si to púšťal a naša Peťka bude asi po ňom - metalistka

bibi tp je pravda 😉 ja pocvam vaznu hudbu kazdy dem, aspon 10 minut 😉