Mal by gynekológ podrobne vysvetliť priebeh tehu?

rejcl4
1. feb 2011

Ahojte baby. Chcem sa spytat, ake mate skusenosti co sa týka správneho prístupu vasho gynekologa. Mal by moj gynekolog podrobne vysvetlit cely priebeh tehotenstva? (myslim tym vsetko co ma caka a co by som mala podstupit aby bolo moje tehotenstvo ok az do konca?)

gemini2
1. feb 2011

Dolezite je pytat sa lebo oni nemozu kazdej jednej pacientke vysvetlovat vsetko a napr.aj to co ta nezaujíma. Horsie uz je ak namiesto odpovede dostanes vyhybavu alebo ziadnu odozvu. Treba sa v kazdom pripade pytat

bosoriak
1. feb 2011

S mojou doktorkou sme sa dohodli, ze kym bude vsetko tak ako ma byt, ze mi nebude hovorit nic a mam si uzivat ultrazvuk. Mne moze byt naozaj jedno, ci mam NT hodnoty 1 alebo 2 alebo ci nosna kosticka ma tolko a tolko milimetrov, kym doktor vie, ze je to v poriadku. To som ale ja, mna to proste nejako nezaujima.
S akymkolvek problemom sa jej ale zdoverim, vzdy mi fundovane odpovie a spravi vysetrenia. Opat, nepotrebujem vysvetlenie, ako funguje liek, ktory mi predpisuje, hlavne, ze zaberie. Ale ak sa spytam, tak mi samozrejme odpovie.
Kazdemu vyhovuje nieco ine, treba si stanovit ocakavania a potom si podla toho vybrat lekara.
Neviem ale co si predstavujes pod pojmom "vysvetlenie celeho priebehu tehotenstva". Ma ti pol hodinu prednasat o vysetreniach, ktore sa robia alebo o vyvine plodu tyzden po tyzdni... to mi pride trochu nerealne. Literatury je dost, na internete je miliarda clankov, takze by mi to prislo zbytocne. A hlavne, vo vacsine pripadov nemozes ty urobit nic, aby bolo tvoje tehotenstvo ok, okrem spravnej vyzivy.

rejcl4
autor
1. feb 2011

No jasne, ja chapem, ze doktor nemoze vysvetlovat tyzden po tyzdni co vsetko a ako bude prebiehat, ale dnes som sa dost prekvapila pristupom mojho lekara, ked mi na otazku kolko vazi moje dieta povedal,, co myslite ma standartnu hmotnost´´ neviem co to znamená kedze som tehotna prvý krát a myslim si, ze hmotnost deti je dost rozdielna u kazdej mamicky, kedze kazda sme ina. Dalej ma zarazilo, ze mi chce robit kontrolné testy na toxoplazmozu koncom februara ked termín mam 5. marca a na vysledky týchto testov cakam bezne vyse 8 dní, no a co ma najviac vytocilo bolo to, ze na moju otazku kedy ma posle na kontrolné predporodné vysetrenia mi vravel preco stresujem s takym tonom, ze som sa skoro neudrzala. Je sice mozne, ze v tomto období som trosku citilivejsia, ale ako kazda nastavajuca mamina a hlavne prvorodicka by som chcela byt informovaná a ked nie z jeho strany tak aspon cakam odpovede na moje podla mna bezne otazky. Tak to je asi moj nazor.

gemini2
1. feb 2011

Mne napr.na otazku kolko vazia moje deturence odpovedala ze nevie ale vraj podla obvodu hlavicky su o tyzden starsie. Tak neviem co by ste si o tomto mysleli. Ale co uz na zmenu lekarky je uz trochu neskoro/som33tt+2/. Ale verim ze ziaden lekar neublizi

siss_sz
1. feb 2011

hm, to je pravda... su rozne maminy a rozni doktori... naozaj lekari nevysvetluju cely priebeh tehotenstva, ale na otazky by MALI ODPOVEDAT normalne... moze sa stat, ze "nema svoj den", ale ked sa to deje viackrat - a tebe nevyhovuje jeho sposob komunikacie (lebo naozaj su mamicky, ktorym to je jedno a ktore su citlivejsie), tak zmen doktora... aj ked to uz asi bude vychadzat po porode... 😉

rejcl4
autor
1. feb 2011

no kazdopadne kedze som uz v 36tt sa mi uz asi neoplati zmenit doktora, ale v buducnosti to urcite urobim, taky pristup sa mi teda vobec nepaci a hlavne koho sa ma clovek pytat na taketo otazky, mojmu manzelovi som dnes vravela, no tvoj syn vazi presne tolko kolko ma vazit v tomto tyzdni🙂))))))))) a hotovo. Ale dakujem za vase skusenosti🙂)) aspon viem, ze budem hladat urcite ineho lekara pri mojom dalsom tehotenstve.

siss_sz
1. feb 2011

este jedna baba tu mala tuto tabulku... tak aby si vedela, kolko MA vazit podla tabuliek 😉

rejcl4
autor
1. feb 2011

dakujem, aspon takto budem vediet co je standart 🙂)))) a poviem manzelovi nech ma predstavu🙂))))

bosoriak
1. feb 2011

@recl4 Len ma napadlo - nemas zapisanu hmotnost v tehotenskej knizke? Mne to tam lekarka vzdy pisala.

rejcl4
autor
1. feb 2011

@bosoriak , uz som to kontrolovala, ale mne to tam nezapisuje:(

martinex
1. feb 2011

@rejcl4 ja by som urcite na tvojom mieste lekara po porode zmenila...ja som toho mojho menila pri prvom tehu v 24tt,lebo som mala pocit,ze zanedbava veci ktore by nemal-napriklad vysoky tlak...a tak som aj dopadla,ze som v 34tt lezala v nemocnici s preeklampsiou... a toto tehotenstvo som uz od zaciatku sledovana... ten moj predosli leakr sa tiez ku mne takto podobne spraval,vyslovene som sa bala na nieco spytat... 😠

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre