Mám 16 a som tehotná
Ahojte. Mám 16 rokov a som tehotná, prvé pocity boli teda divné ale po nejakých minútkach sa mi to v hlave uložilo a pochopila som že to tak malo byť. Môj priateľ sa neskutočne teší a išiel zatiaľ pracovať do zahraničia ma 19 rokov. Keď sa malé narodí tak budem mať 17. Doma to bol tiež šok ale rodina ma podporila a neostalo im nič iné len sa tešiť. 🙂 Ani ma nenapadlo isť na potrat lebo ľudia ktorí nato len pomyslia ja nepochopím. Teraz som v 8 tt a termín mi vychádza na september. Chcela by som sa opýtať ako to teraz bude s materskou, rodičovskými príspevkami a napríklad či ho pokrstia bez problémov, ako by to bolo napríklad so svadbou či by sa to muselo riešiť cez súd alebo ako.
Ďakujem vám za odpovede a pochopenie. 🙂 🙂
@marisola osobne si myslim, ze clovek by mal planovat deti, ked uz je na to zrely. Ked uz vie ako a co v zivote chce kam smeruje. Mat v takomto veku dieta je podla mna velmi nezodpovedne :/
@vydrnik pardon, ale to vobec nie je smiesne, ze jej mama nevysvetlila kedy moze otehotniet
@jessica1996 veľmi smutné, že toto mama napíše inej budúcej mamičke, ktorú ani nepozná. 🤐
@marisola ja to zasa cez hanbu až tak nevnímam, hanba-nehanba, hanbila by som sa skôr keby bolo decko vo väzení alebo tak. Ale skôr to vnímam tak, že je to nefér voči rodine, voči sebe. Tak napríklad ak si mám predstaviť, že moja dcéra-teenagerka by mi takto radostne oznámila nečakaný prírastok, tak by som šťastím určite neskákala. Z dôvodu, že svoje deti som si z detského veku vychovala, všetky choroby, krúžky, konečne mám viac sa venovať sebe, manželovi a zrazu bác očakáva sa odo mňa, že budem pomáhať a pestovať a prebaľovať vnuka, keď moje dieťa sa bude potrebovať učiť do školy. Pretože kojenec/batoľa je dosť náročné pre každú prvorodičku a duplom pre mladé dievča, ktoré bolo materstvom zaskočené. Nie každá potencionálna babka je naladená v štyridsiatke na vnúčatko 😝
No nič, asi si s mojimi deťmi idem zopakovať sexuálnu výchovu 😎
@jasmin189 zacnem takto...ked som otehotnela,mala som 17..porodila 18..viem ze sa tesis a ze si nevies predstavit dat dieta prec..to ti nikto nekaze..ja som individualne studium mala iba rok maturitny rocnik na gymly..teraz si to vsetko predstavujes velmi ruzovo ako ja kedysi..bolo to vsetko velmi tazke,vela ludi ti teraz naslubuje pomoc ale potom sa ti otocia chrbtom..nakoniec som skoncila tak ze ked mal maly t odisla som od neho ,lebo sa zmenil,zacal ma bit,nasiel si frajerku..teraz mam skveleho manzela a dalsie dieta a byvali mi zneprijemnuje zivot cez spolocneho syna..vies zelam vam len dobre,len malokedy to v takom mladom veku tak aj skonci..ty to ale teraz nechapes..bohuzial..teraz je tazka doba co vy este nechapete..mozno si dopredu spocitate co bude kolko stat a bla bla ,ale realita bude uplne ina..Prajem vela stastia do zivota..pretoze ked si teraz predstavim ako som zahodila nastrocne casy tak mi je teraz do placu..
@myjusiatko mne stacila prva veta "dobre si prijebana moja" .... uff
@myjusiatko vcera som bola este v celkom dobrej nalade a urazky ma tu nejako moc nebrali, ale to, co napisala @jessica1996 jasne dokazuje, ze niektore zeny maju EQ na uplnej nule...
@jana_eyre mňa na tom najviac mrzí, akí k sebe dokážu ľudia byť hnusní, zlí, závistiví. Myslela som, že tu žena nájde pomoc, podporu, radu. Namiesto toho sa dočká len nadávok.
Našťastie tu existujú skupiny a tam je väčšina mamičiek fajn, lebo ťaháme za jedno lano. 🙂
@alchemilkazltozelena neviem ci niekto hovoril aj predo mnou o veku, alebo si myslela na moj prispevok... ale mysela som to len na to, ze 😠 na veku nezalezi, co sa tyka - kedy ti moze socialka vziat deti. Aj 40 rocnej ich moze vziat, nie len 17. Jasne ze som nemyslela na vek, kedy byt tehotna !!!
@myjusiatko podla fotky sudim ze si "dieta kvetov", hippies tolerantna mamicka, vsak co deti, sexujte a robte deti aj v 16tich ved je to normalne, niekto sa uz postara, hlavne ze je laska vsade okolo nas :D
@myjusiatko Rozhodne su niektore komentare za hranicou unosnosti a su vyslovene nechutne, ci uz k zakladatelke alebo medzi sebou. Na druhej strane je podla mna ok, ak niekto napise na zakladatelku aj kriticky nazor, pokial je napisany slusne, nech sa pre buducnost trosku uvedomi. Opat dodavam, ak je to nahodou realna tema
Mam trosku pocit, ze tu je bud jeden ci druhy extrem. Bud jej totalne nadavaju alebo z nej robia pomaly hrdinku, co celkom nechapem preco. Pysna nema byt naco. suhlasim, ze niektore komentare boli fakt out of control
@janka_h147 ano, podľa jednej fotky vieš o mne všetko. 🙂
@janulik2008 myslis mixovanie na balkone?potom dala temu ze mixer Smothie je na mixovanie
@mircalla áno, až rozum zastáva, čo niektoré ženy vypustia z úst. By som sa hanbila.
jáj bože no sa tu pušťajte do mna teraz šetky lebo ste také mudre. mne jejedno za mna nech si robia aj 13ky deti... mam to uplne na haku...
@3marhulka3 radšej mať dieťa skôr ako nikdy.... povedala moja tiež 16 ročná sesternica, ktorá neplánovane otehotnela a teraz srší radosťou odkedy má malú... nemajú síce luxusny dom a neviem čo všetko, ale má malú, z ktorej má každý radosť, má sa o ňu kto postarať, má lásku a popri tom si dokončuje školu... neviem čo robia z toto taký problém niektoré baby tu... toto sa môže stať hocikomu.
@lusinda210 Hocikomu sa to stat nemoze. Ja moc neverim na zazracne zlyhania antikoncepcie...ano, zlyhat moze sporadicky, ale vacsinou je dovod niekde inde...
@marisola To je zas "uzasna" vizitka matky. Ktorej na verejnej mienke zalezi viac ako na vlastnom dietati. Ze z toho neskace od radosti je normalne, ale aby ju sprava o dcerinom tehotenstve priviedla na psychiatriu svedci skor o jej nezrelosti a psychickych problemoch. Ja by som sa hanbila skor na tom matkinom mieste.
@baaambulkaa a ty kde máš záruku že ostaneš s manželom naveky spolu? Keby ja som chlap, a prečítam si tie tvoje zákerné komentáre, premúdrelé až hrôza, tak neviem či by som si tiež nemusela prevetrať hlavu....myslím, že rozvodov je stále viac, ako 16ročných tehotných..
@mircalla prečo nie? ved kolko dievčat otehotnelo počas uzívania antikoncepcie napriklad?
@mirunkad vďakabohu môj manžel tiež nepodporuje tehotenstvo 16ročných detí, takže moje komentáre čítať môže ;)
@mirunkad okrem toho asi ťa nenaučili čítať, alebo si si prečítala len časť a vytrhávaš veci z kontextu, keď sa chceš zapojiť tak aspoň k veci....ja som sa vyjadrila, že záruku nemám ani ja, však muž ma môže opustiť kedykoľvek, o rok aj v 50tke 🙂 taká naivka nie som neboj sa :D tak sa nauč čítať s porozumením
@mirunkad tieto mudrlantky ako ty co si precitaju jednu stranu a potom sa zapoja ako velka voda tie su najlepsie :D
Uz neviem ako to napisat aby to konecne vsetky pochopili tak to napisem rovno aj ked som nechcela povodne - ci 14 ci 15 ci 16 a takisto aj 17 a kludne aj 18 rocna nema co matv sebe penis!!! Jasne je to uz vsetkym konecne? Ma chodit do skoly ucit sa prip. sem tam nejaka diskoteka nehovorim ze ma byt svata, prve randenia, nesmele dotyky, usmevy, pusy, ok ale nie aby do nej muz daval penis preboha ziveho na to maju snad cas nie?!? Ja by som sa hanbila co i len pomysliet na to v takom veku, ved im nic neutecie, maju na to cely zivot...a este ho uvidia tolkokrat ze im mozno az zle z neho bude - to uz len taky dodatok na odlahcenie tejto stupidnej temy...tak a snad konecne pochopili vsetky
@lusinda210 antikoncepcia je spolahliva natolko, nakolko je spolahliva jej uzivatelka...aj ja poznám 2 kočky čo akože sa chranili a prdlajs...lebo aj ,,IQ mnohonôžka,, snad uz vie, ze ak beriem ATB tak učinnost HAK sa znizuje a ked mam druhy krat po prvom vystreku ,,prerušovany styk,, tak spermie tam stale boli...dovolim si tvrdiť ze 99% zlyhani je zlyhanie zien, dievčat u chlapa zla manipulacia s kondomom, a to jedno percento ok - chybička se vloudila...
A ked uz sa take niečo stane a viem o tom tak su tabletky po...radšej minut neviem cca 20 eur na Escapelle ako potom kupovať vybavičku v 16tich...na tomto fore som uz zažila aj taku temu kde dievčina vedela ze zlyhala antika ale predsa nepojde v noci do pohotovostnej lekarne, ani rano sa jej neračilo....tak čo na to povedať...take baby ja nelutujem - skor ich rodičov čo potom musia ,,ratovať,,.
@janka_h147 @baaambulkaa vidím že vy dve ste sa tu našli...sa musíte podporiť a obrániť navzájom asi...baaambulkaa tie tvoje upozornenia na čítanie s porozumením si nechaj pre seba, čo myslíš že okrem teba sú tu všetci úplne mimo? som sa vyjadrila ku konkrétnemu tvojmu príspevku, nemusím sa predsa vyjadriť k celej tvojej, prepáč ale nečitateľnej debate...jediné veľké vody ste tu vy, keď vychováte deti do 16 tich bez problémov, potom moralizujte.
@alchemilkazltozelena mňa by len zaujímalo, čo to ma spoločné s tým, že dievča tu, už tehotné je. Je pekné, že máš svoj názor, ale k čomu je tu dotyčnej dievčine, keď už je neskoro a ona sa teraz musí postaviť k nastalej situácii čelom?
@sardinka335 dtto
a teraz ked uz to všetky pochopili tak nech sa páči dodržiavať to :D v dnešnej dobe už asi ťažko bude 18 ročná baba ktora v sebe ešte nemala penis... ako pekne napisane že :D
@lusinda210 😀 😀 😀

@humka2 pevne verím,že táto téma, nemá nič spoločné s realitou,lebo pýšiť sa tým,ako som otehotnela v 16.neplnoletá,čo som sa namiesto toho mala učiť v škole, a ešte hovoriť,ako je mi super a všetko je skvelé,a ako každý je prešťastní.vlastne pochváliť sa tu s tým,tak to je choré na mozog.
poznám jednu holku zrovna na našej škole,čo otehotnela v 15-16. a jej matka zrovna nám robila zástupkyňu v škole,a jej matka z toho dostala infarkt,potom skončila na psychiatrii a nakoniec odišla aj zo školy,čo ju to zruinovalo kvôli "dieťaťku",ktoré si poriadilo dalšie dieťa,takže žiadna,ale absolútne žiadna sláva to nie je. ju zruinovala hanba,a kebyže mne toto decko prichystá,čo dúfam,že nie,tak sa tiež prepadnem od hanby