Mám 16 a som tehotná
Ahojte. Mám 16 rokov a som tehotná, prvé pocity boli teda divné ale po nejakých minútkach sa mi to v hlave uložilo a pochopila som že to tak malo byť. Môj priateľ sa neskutočne teší a išiel zatiaľ pracovať do zahraničia ma 19 rokov. Keď sa malé narodí tak budem mať 17. Doma to bol tiež šok ale rodina ma podporila a neostalo im nič iné len sa tešiť. 🙂 Ani ma nenapadlo isť na potrat lebo ľudia ktorí nato len pomyslia ja nepochopím. Teraz som v 8 tt a termín mi vychádza na september. Chcela by som sa opýtať ako to teraz bude s materskou, rodičovskými príspevkami a napríklad či ho pokrstia bez problémov, ako by to bolo napríklad so svadbou či by sa to muselo riešiť cez súd alebo ako.
Ďakujem vám za odpovede a pochopenie. 🙂 🙂
@alchemilkazltozelena tolko fraz co v tejto teme som uz dlho necitala...rodina je na to, nikdy nehovor nikdy, je ina doba, nase babky...
@mircalla cisti frazeologicki slovnik ( pisem s chybami aby som sem zapadla :D
Jeej, vas to este bavi??? No dajte este niekto nieco...
@qidko tebe robi utrpenie na sebe samej dobre? ked pises ze radsej nech sa tebe ublizuje ako zakladatelke...mozno si jej matka ked ju tolko obranujes a si schopna tolkej obety 😲
Ahoj..gratulujem k tehotenstvu 🙂 ..ako písala už väčšina, tak na vybavenie všetkého budeš potrebovať tvojich rodičov...nakoľko si neplnoletá,tak budeš mať súd ohľadom rodičovských práv na dieťa a tvoji rodičia musia súhlasiť s tým,aby si sa o dieťa mohla starať..ako neplnoletej ti nezapíšu do rodného listu dieťaťa meno otca,až v 18-tich alebo ak budeš vydatá..materskú nedostaneš, pretože si nepracovala aspoň 2r pred pôrodom..rodičovský príspevok dostaneš hneď od narodenia,ale musíš ísť do sociálnej poisťovni,že nemáš nárok na materskú..a ako neplnoletej ti nevyplatia príspevok pri narodení,len ak sa vydáš...držím palce nech vám to vydrží a hlavne veľa zdravia...
@alchemilkazltozelena Sa Ti lahko hovori,ze tvoje dieta nikdy to a tamto,ale ma ani nie 2 roky,taketo tazke vyroky mozes napisat az ked bude mat 13/16, potom ked si prejde prvou pubertou bez problemov mozes napisat,ze moja dcera toto a hento nikdy neurobi.
Aj ja som verila,ked bola moja dcera mala,ze to zlate babatko,bude vzdy aj v puberte take dobrucke,ale realita ma rychlo prebrala.
Takze kym si si tym nepresla nezaprisahavaj,ze tvoje dieta tak nikdy nedopadne a vychova moze byt najsamlepsia,ale kamarati,hormony a povahu niekedy ani super matka neporazi.
@slivka3 rozkaz!
@alchemilkazltozelena veru, takéto a podobné témy si vyžadujú pevné nervy. Je lepšie niekedy nereagovať, lebo za svoj názor Ťa môžu ukameňovať. Je tu aj veľa tém a dotazov, ktoré slúžia ako podklad na nejakú sociálnu prácu...viackrát som to už zistila...Keď má budúca mamička dobrých rodičov aj kamarátky- môžu jej poradiť!Prajem jej všetko dobré!

@oli18 Som rada ze si skontrolovala kolko mam prispevkov a a ano nudim sa a nemyslim ze by som Ta tym zobudila🙂ale ak ano nebolo to umyselne🙂som rada ze zacinate sprtat domna aspon date pokoj zakladatelke pekny den🙂