Mám 19 rokov, čakám mimčo a bojím sa rodičov
Mám 19 rokov a s priateľom s ktorým som už 4 roky čakáme bábo - ani sami nevieme ako :D.... Ale je tu jeden problém neviem ako to mám povedať rodičom (aké frázy a tak použiť). On to včera povedal svojim rodčom a zobrali to s usmevom takže veľký kameň padol. Ale je tu ešte jeden - ten môj. Obávam sa že budú na mňa zlý a nahnevaný. Poraďte mi prosím
povedať mne toto moja 19r. dcéra,tak ju podporím,nebudem nadšená,ale podporím ju /aby som bola presná- najprv ju prizabijem a potom podporím 😉 / rodičia nie sú mechom udretí,ak vedia,že máš 4 roky frajera,tak vedia aj to,že sa len nedržíte za ručičky 😉
Určite to dobre dopadne. Keď sa vy na to cítite, rodičia sa už s tým musia zmieriť a som si 100% istá, že keď sa bábo narodí budú sa z neho strašne tešiť. Hlavu hore, dá sa to zvládnuť. Držím päste 🙂
@arozaja Máš 19, to bude pre tvojich rodičov prvá dobrá správa 😉 keď si to uvedomia, ťažšie by to bolo, keby si mala pred maturitou, alebo 16 ako moja známa. Len dýchaj zhlboka a podľa mňa si pohovor najskôr s mamkou osamote. Mamy lepšie vedia ako na otcov a spolu niečo vymyslíte 🙂 A ako jej to povedať? V podstate dosť jednoducho. Už keď si s ňou sadneš a povieš, že jej musíš čosi vážne povedať, toto bude jedno z prvého čo jej napadne. A ak sa ťa spýta a ty prikývneš, ostatné pôjde samo. Hoci to vyzerá ako hrozivá situácia, uľaví sa ti, keď to bude aspoň ona vedieť. Hlavne vystihni nejakú dobrú náladu, nie keď bude z niečoho unavená, rozladená, vyšťavená z práce a podobne. Je možné že bude v šoku, ale upokoj ju, že školu v pohode dokončíš. Moja spolužiačka otehotnela presne ako ty. V prváku na výške. A školu dokončila aj s malou Zuzkou. 🙂 ako sa hovorí: žiadna kaša sa neje taká horúca ako sa navarí 🙂 Držím veľmi palce, najťažšie bude odhodlať sa, ale odďaľovanie ti nepomôže. Smelo do toho. Držím palce a daj vedieť ako to dopadlo🙂
Mimochodom. Pridám ti reakciu otca mojej 16 ročnej známej, aby si vedela, že niekedy sa človek fakt zbytočne dopredu bojí. Sedeli raz večer pri stole dospelí: jej mama, otec a rodičia inej kamošky. Trošku popíjali, smiali sa, a potom - neboli opití, len mali dobrú náladu. VTedy to opatrne mama známej vybalila na manžela. Najskôr na ňu čučal ako teľa na nové vráta, potom sa zhlboka nadýchol a bol chvíľu ticho. Napokon prehovoril a povedal: no, vychoval som tri, vychovám aj štvrté🙂
A ty našťastie nemáš 16, to si môžeš opakovať a ľahšie sa odhodláš 🙂
ja som mala 18ked som otehotnela🙂 tatko robil vtedy v madarsku tak som to prv povedala mamine ta mi zacala hovorit,ze sme mlady mali sme sa este bavit chodit po diskotekach ale inak to brala v pohode.bola som uz dospela zodpovedna za svoje ciny tak to bolo v pohode lebo aj s terajsim uz mm sme boli spolu tiez 4roky ako vy.ale potom som dostala strach ako to povedat tatkovi,tak mu mamina zavolala a hovori ze ho chcem k telefonu.hned som na neho vybafla,ze cakam babatko,jeho reakcia ma prekvapila.hned cely naradosteny sa zacal pytat ako sa citim,ci je vsetko v poriadku a rozkaz od pana Kapitana znel davaj si obrovsky pozor🙂 a strasne som zostala prekvapena 🙂 mala som z neho obrovsky strach ved predsa len vojak bol na nas dost prisny a tato jeho reakcia🙂 neboj sa a povedz im to budu sa tesit🙂
Takže prvá: BUDEME MAŤ RODINU!
druhá: BUDETE MAŤ VNÚČATKO
tretia: BUDEŠ STARÁ MAMA
nie je na tom nič hrozné aj ja som sa bála a to som mala 22 ked som im to musela povedať 🙂
@arozaja mam 23, prednedavnom sa mi narodila dcera...ked si spomeniem na ten moment ked som sa chystala povedat mame, ze som tehotna...😀 myslim, ze sa nemas coho bat, ved mas oporu vo svojom partnerovi, zjavne aj v jeho rodicoch, tak smelo do toho, skuste im to povedat spolu... mna doma nikto neodsudil a to moja situacia je uuuplne ina, ked som otehotnela, partner odmietol aj mna aj dieta, so slzami strachu som sa mame "priznala", prave som mala po statniciach... teraz sa to ako tak upravilo, sice s nim nie som a nezije s nami, ale o malu sa stara. Aj starki z jeho strany sa uz zaujimaju 🙂 takze smelo do toho! ved je to super, mate pred sebou krasni zivot a aj ked mozno budu zo zaciatku nahnevani, alebo sklamani, rychlo na to zabudnu a budu sa tesit a ked sa narodeni bude to super 🙂
ahoj.ja som mala 18 ked som ostala tehotná a mala som hrozný strach hlavne z mojej mamy s ktorou som nikdy nemala moc dobrý vzťah.dlho som moje tehotenstvo tajila, ale hlavne preto aby som dlhé mesiace do pôrodu nemuse počúvať ako chcem dokončiť školu a pod.keci.je to ťažké aj pre rodičov , ale poviem ti ked sa to narodí, tak všetky blbé reči idú bokom a najdôležitejšie a najmilujúcejšie je to malé stvorenie.povedz im to čím skôr,ked už to vedia aj priateľový rodičia aby sa zas tí tvoji nehnevali, že sa to dozvedeli ako poslední alebo od druhých ľudí.držím ti palce a prajem šťastné a bezproblémové tehotensvo 😉
Ľudia ďakujem vám veľmi za podporu. Naši sa to dnes dozedeli a úplne v kľude. Sú síce v šoku ale sú na mňa dobrí a stále mi hovoria nech si dám pozor 🙂.... Veď čakám miminečko 🙂
ahoj ja som sa tak isto bala, hlavne ako moj otec zareaguje na to a tak hned ako som sa to dozvedela som mu zavolala, ze oci budes starym otcom, on mi na to povedal, ze nemam tarat a takto sa to tri krat zopakovalo a nakoniec uveril a vraj si skoro nohu zlomil, bol trosku nahnevany, ale ked sa maly narodil, tak bol najstastnejsim starkym na svete, teraz ked prideme s manzelom na navstevu dobreze sa s mamou nebiju o neho. neboj sa to poveda, ja som bola drezurovana od mala a nakoniec to dopadlo dobre.
Moj syn ma 20 rokov a keby teraz prisiel za mnou,ze sa im s Luckou postastilo potesim sa.Je pravda,ze este skoro by to bolo,sami su deti ale s mojou pomocou by to zvladli a ja by som bola stastna babka)))
@arozaja ja som bola podobne na tom ako ty.. strašne som sa bála povedať to rodičom... tiež som na výške, mala by som končiť bc .. popri tom pracujem .. takže to bolo tažke už pred tým .. rodičia majú stále strach že nedokončím školu ale nejako sa to bude dať popri babätku nebudem predsa jediná... 🙂 nakoniec bola ich reakcia nad očakavania.. doteraz sa z toho šoku spamätavajú a to komčim 3.trimester 🙂 takže pohodka.. 🙂
@arozaja aj ja som stresovala ako to nasi zoberu, otehotnela som planovane 20 rocna, ale rodicia o planovani nevedeli. chodim na VS. nakoniec to rodicia zobrali v pohodicke. ak mas rodicov, svokrovcov ktori pomozu, alebo ma priatel cas a priestor byt doma nejaky cas z tyzdna tak sa neboj a kludne aj studovat na VS. ja som potom na chvilu aj prerusila, ale ja v BA nemam rodicov ani svokrovcov na strazenie, iba muza a bratov.
Teraz dokoncujem Bc. s dvoma malinkymi detmi. vsetko sa da!!
Ahoj ja som mala tiež 19 teraz mám 25 a mám dvoch krásnych chalanov...s priateľom sme sa poznali rok aj niečo....bývali sme u svokrovcou...našetrené nič....a ostala som v tom...tiež neviem ako :D tiež som mala strašný strch ako to povedať našim...dosť si toho so mnou preskákali počas puberty....a môj otec je hrozne prýsny....raz som sivečer len tak sadla k mame a vyhrklo to zo mna...jej reakcia bola len tolko či si myslím že to zvládnem a som pripravená....oni to pochopili lebo mamina ma mala tiež v 19 tke...určite ti nevynadajú ani ťa nevhodia z domu ani nič podobné toho sa neboj budú radi 🙂 už nemáš 16 rokov..v tedy by sa hnevali 🙂
ja som mala 18 a skolu pred sebou,strasne som sa bala povedat to ,ale ako som sa strasne bala tak to dobre dopadlo,povedat cim skor a nechat rodicov aby vychladli ,nezatazuj ich nicim ,mne pomohlo alebo lepsie povedane mne a mojmu otcovi ,ze sme sa ignorovali asi tyzden a potom mi navrhol ,ze mi kupi kociar zo svojich usetrenych penazi,strasne ma to potesilo a vedela som ,ze je dobre,daj na nazor rodicov ,prikyvuj im ,aby mali pocit ,ze ti este mozu rozkazat,alebo prikazat,lebo ver ,ze uz si budu uvedomovat,ze budes uz mat svoju rodinu ale cim skor to povies tym lepsie pre kazdeho hlavne pre teba a babo ,pretoze obaja potrebujete klud a stres nieje najlepsi v tehotenstve 🙂 drzim palce ,naber odvahu sadni k stolu povec to a cakaj co bude ,ale ver mi potom sa budete vsetci tesit a smiat po case ako to vsetko zacalo a ako si sa bala

mám pocit,že je asi niekde problém...školu končíš,alebo nie...inak s pravdou von..možno sa budú hnevať,ale všetko sa dá zvládnuť a musí sa zvládnuť,človek keď sexuje musí myslieť,že sa aj toto môže stať aj napriek ochrane...jedine ,že by si rodičia mysleli ,že sa na seba len pozeráte 😉 ,kúpte maličké botičky a pekne zabaľ a napíš babka dedko teším sa na vás a nechaj im to na stole...držím palčeky 🙂