Mám 21 rokov a uvažujem o interupcii

ladymia
27. feb 2015

Ahojte chcem poprosiť o normálone racionálne rady nie o odsudzovanie a podobne ibažeby dotyčný bol v mojej koži a na mojom mieste :D
Tak k veci včera som zistila že som tehotna predpokladám tak 2 -3 tt ale dieťa si nemôžem dovoliť ( zlyhala antikoncepcia s 98 % učinnostou ciža som tie 2 % ) na gyn som v podelok objednaná . Mám 21 rokov a s partnerom pracu v Švajčiarsku momentálne sme nie nejak zabezpečený ani materiálne ani finančne takže dosť uvažujem o možnosti interupcii ( inijekčnou fornmou sa dá do 8 tt som si zistovala) . Neviem potrebujem radu totiž ja si nemyslím že to zvladnem kedže to je momentálne ako to je a tiež psychicky som nie pripravená asi proste neviem . Potrebujem radu :( Dakujem

elika74
27. feb 2015

@ladymia adopcia?

petrapod
27. feb 2015

Dufam ze sa rozhodnes spravne , je to to najkrajsie v zivote mat dieta;) aby si neskor mohla mat deti a nelutovala. Drzim palce 🙂

pribinak
27. feb 2015

Preco hned interupcia? Je tolko bezdetnych parov, dieta normalne vynos, porod a daj na adopciu.

13091991
27. feb 2015

Ano elika74 ma dobry napad...len je potom otazne ci sa ho budes schopna vzdat a dat niekomu inemu...ja som otehotnela ako 22 rocna..v prvom momente plac ze co teraz lebo sme moc so snubencom peniaze nemali...tiez som si nebola ista ako to zvladnem ale zvladam to...museli sme si utiahnut opasky snubenec musel zmenit pracu ale sme v pohode malu by sme nedali za nic 🙂...ale ak si si na 100 percent ista tym co chces asi je zbytocne ti radit 🙂

zuzka_puska
27. feb 2015

@ladymia radšej dať život, ako nedať a potom ľutovať....pôjdeš na interrupciu, a ďalej? mysli na to,že myšlienky na to, ťa budú sprevádzať celý život. A mysli aj na to,že už takéto štastie mať nemusíš- čo ak už nebudeš nikdy tehotná? Je kopec bezdetných párov, ktoré si určite nikdy nemysleli že nebudú mať deti. Radšej to dieťatko vynos,a daj na adopciu,budeš mať aspoň dobrý pocit,že si urobila radosť .....a že to malé stvoreniatko žije.

chmurkaxy
27. feb 2015

@ladymia mám kamosky a známe,ktoré tehotenstvo tiež zaskočilo. Po prvom strachu to nejak.rozdychali ony aj okolie a hovoria,že dieťa je to najkrajšie a najlepšie,čo V živote majú. Zväčša sú síce slobodné mamičky a hovoria, že by zmenili iba veci okolo zabezpečenia finančného, no.dieťaťa by sa už nevzdali nikdy V živote. Ak pri tebe partner stojí,skúste to. Sama mam malého a je to najväčší dar,aký ti do života môže vstúpiť. Verím,že sa bojíš,ja by som sa v tvojom veku tiež bála. no ber to pozitívne, malé narastie rýchlo a kľudne si už potom môžeš riešiť prácu. Deti sú nenáročné na prostredie,ľúbiť a byť lubene vedia hocikde.

doty1
27. feb 2015

Nuž možnosti sú:
donosiť, porodiť, vychovávať
donosiť, porodiť a dať na adopciu
umelé prerušenie tehotenstva

nepotrebuješ radu, potrebuješ sa rozhodnúť čo ďalej (a je to ozaj ťažké rozhodnutie) a to za teba neurobí nik 😒 držím ti palce nech všetko dobre dopadne.

janickacrazy
27. feb 2015

@ladymia Možno si len v tom prvotnom šoku, prečo by ste to nemali zvládnuť, ked máte obaja prácu? Fakt nechápem. Ja som otehotnela v 22, bola som ešte na škole, bez práce, priateľ ma opustil, ked zistil, že som tehu a zvládla som to. Nemáš predsa 16, podľa mňa by ste to mohli zvládnuť. Mnohé tehotné pracujú pomaly až do porodu, ved si ešte dačo zarobíte a hádam hladom neumriete. Rozmysli si to dobre, aby si potom neľutovala.

mamulienka30
27. feb 2015

@ladymia myslim, ze od vcera do dnes nemas sancu pozriet na vsetky aspekty tehotenstva a materstva racionalne. Si este v soku. Vo svajciarsku ides do prace po troch mesiacoch a male do jasli. O plat neprijdes. Budete stale dvaja rodicia s dvojitym platom na dietatko. Kde prosim ta vidis nejaku tu nenormalnu a nezvladnutelnu katastrofu? Premysli si to poriadne, pretoze nie si v ziadnej neriesitelnej situacii, len si do toho spadla neplanovane. Ako pomaly kazda druha 😅 Nesprav nieco, co budes dozivotne lutovat. Lebo aj ked to vyznie ako otrepana fraza, tou injekciou svoje dieta tiez jednoducho zabijes. A vacsina parov toto tiez neustoji. Takze ostanes mozno sama, uplakana, znicena a dozivotne premyslat, co by bolo keby. A to teraz rozmyslam racionalne.

angel257
27. feb 2015

@ladymia súhlasím s ostatnými , to babo vynos, poroď a daj na adopciu , lebo sa môže stat aj taká vec , že po potrate môžeš mať problém s otehotnenim, tak ako ja ......a takisto to budeš ľutovať , že si mu nedala šancu

gemini255
27. feb 2015

ja by som nedokazala ani adopciu ani interupciu, dieta je dar a mozno to je znamenie a tak to ma byt. drzim palce, nech sa dobre rozhodnes.. lebo teraz to moze byt jednoduche, ale o 10 rokov ta mozu zozierat vycitky

ladymia
autor
27. feb 2015

@chmurkaxy ja to chápem ale mám prácu v Svajciarsku s mesacným platom 3 700 € .... s dietatom to uz nepojde ...

labajka
27. feb 2015

tak to malo byť, že si otehotnela, život ti ukazuje sám, čo bude dalej, nerozmýšľaj nad žiadnou interrupciou, teš sa

zuzka_puska
27. feb 2015

@ladymia ked vymenis dieťa za 3700e mesacne, tak ti to dieta asi nie je sudene 🙂 kasli na to, chod na potrat, a pracuj a zarabaj, naco vlastne pytas radu, ked je ocividne, ze si sa uz rozhodla????? Myslim, ze dieta stoji za vsetky peniaze sveta. Mas predsa priatela, on urcite ma tiez pekny plat, ved by sa o vas postaral!!!! Alebo to berie podobne ,ako ty? Ze vam dieta teraz proste nevyhovuje?

chmurkaxy
27. feb 2015

@chmurkaxy ak sa nevieš rozhodnúť, využiť koucovaciu metódu. Daj si vedľa seba 3 stoličky. Každej prirad,ako to bude vyzerať, keď sa nejak rozhodnes:
a) bábätka sa vzdas V adopcii
b) pôjdeš na prerušenie.tehotenstva
C)necháš si ho.
Postupne si sadaj na každú stoličku a skús si predstaviť,ako sa v danej situácii cítiš. je možné,že.hneď niektorú situáciu (Stoličku) vyradis.
Skús si predstaviť,ako sa cítiš,keď urobíš to rozhodnutie (V tej chvíli,či.tí odľahne aa tak),potom napr. O rok a ďalej O desať.
Mne to vždy pomohlo sa rozhodnúť. Každý máme V podvedomí (A hlavne nevedomi) odpoveď a už v momente, keď sa rozhodujes, vieš,ktorú možnosť by si prijala najviac.

mamulienka30
27. feb 2015

@ladymia koho zaujima tvoj plat? Bohaca toto zavana tretou temou nemenovanej osoby, co sa asi strasne nudi 🙄 S dietatom si doma len prve tri mesiace, plat dostavas nadalej, mas celodenne jasle kombinovatelne s akoukolvek pracou, alebo si pozves mamu na par tyzdnov a bude strazit a do jasli az potom. Pozistuj si informacie od kamaratok, co uz deti maju. Oni to maju totalne inak riesene ako na slovensku. Mat dieta nie je problem.

ladymia
autor
27. feb 2015

Momentálne sedím doma uplakaná a fakt netuším čo mám robiť okrem priateľa o tom nik nevie ..... ja fakt netuším čo mám teraz robiť ja som to vôbec nečakala 😢

sasena033
27. feb 2015

ja som otehu v 21 ano bol to sok s terajsim manzelom sme chodili spolu kratko cca 1rok ja som bola cerstvo po skole cize som pracovala do materskej ani nie 1 rok takze moc financii nebolo ale nad potratom som neuvazovala ani by mi to mm nedovolil postupne som to spracovala a po prvotnom"och moj bože" som sa zacala tesit a nevedela dockat prvych pohybov, nie sm etu nato aby sme ta sudili ale podporit mozeme 🙂 teraz mam uzasneho manzela a 2 skvele detičky , niet nad prve stretnutie dietatka a matky 🙂 neopisatelny pocit 🙂 Prajem Ti aby si sa rozhodla spravne a nic nelutovala

marshmallow
27. feb 2015

@gemini255 ja mam endosku.. pred 3 dnami som si robila test a pozitivny!konecne po tolkych rokoch... ani neviem ako opisat to stastie....len nech sa udrzi....ziadne u mna take neexistuje ze nie su peniaze....dieta je dar!A pochopi to len ten kto nemoze mat! Takze baby aby potom nebolo neskoro

maznacik007
27. feb 2015

juuuj ale to niekoho pripomina.... 😀 😀 😀 😀

gemini255
27. feb 2015

@marshmallow nam sa podarilo hned a aj tak je to dar, uzasne, aj som chcela ze pracovat z domu.. a nakoniec? radsej menej korun a budem doma 3 roky, proste sa mi zmenili priority a neni nic dolezitejsie ako dieta ani peniaze.

marshmallow
27. feb 2015

@gemini255 presne!
@ladymia ja by som to urcite nerobila dajte mu sancu...nebudete lutovat!

katarina644
27. feb 2015

@ladymia ahoj, plakat nad tym co sa uz stalo je zbytocne. pozri sa nato aj z ineho pohladu, das si ho vziat a potom uz nemusis otehotniet. teraz mozno je to zdrave dieta, potom nemusi byt. takze rozhoduj sa aj tymto smerom, nielen tym, ze zarabas velke prachy vo svajci.

stanka810
27. feb 2015

mas plat 3700 euro a nie si financne zabezpecena? 🙂

cervenaruza123
27. feb 2015

@ladymia na potrat by som nesla, je to dost velky zasah do tela zeny, deti predpokladam raz chces a po interupcii s tym mozes mat problem. samozrejme nemusis, najde sa mnoho zien, ktore s tym problem nemali, ale mam pocit, ze je viac zien, ktore dnes maju velky problem otehotniet. sama si to sposobit a potom lutovat, to by som neriskovala. urcite je to pre teba velky sok, ale to casom prejde, ako vsetko necakane

ladymia
autor
27. feb 2015

@stanka810 mám prácu za ten plat ano ale asi tehotna tam nenastupim a nebudem mať nič.

mima4
27. feb 2015

@ladymia a ako sa k tomu stavia tvoj priatel?

ladymia
autor
27. feb 2015

@katarina644 nevidim len velke prachy vidim aj to že na SK bez penazi iba z materskej by som si nemohla dovolit dieta a pri predstave ze nebudem mat ani na pleny a podobne sa mi tiez nevidi.

wejti
27. feb 2015

@ladymia daj tomu maličkému šancu na život ! Malo to tak byť, vidíš ani HAK nepomohla. Určite nebudeš lutovat, je to to najkrajsie co ti moze zivot dat aj ked to tak pre Teba nevyzera.

ladymia
autor
27. feb 2015

@mima4 priatel skoro skolaboval ale tak v konecnom dosledku vyhlasil ak si dieta chcem nechat postarame sa aj ked sam priznal že ešte nemá sajnu ako vzhladom na to ze sme bez penazi byvania a toto sme necakali.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre