icon

Mám 21 rokov a uvažujem o interupcii

ladymia
27. feb 2015

Ahojte chcem poprosiť o normálone racionálne rady nie o odsudzovanie a podobne ibažeby dotyčný bol v mojej koži a na mojom mieste :D
Tak k veci včera som zistila že som tehotna predpokladám tak 2 -3 tt ale dieťa si nemôžem dovoliť ( zlyhala antikoncepcia s 98 % učinnostou ciža som tie 2 % ) na gyn som v podelok objednaná . Mám 21 rokov a s partnerom pracu v Švajčiarsku momentálne sme nie nejak zabezpečený ani materiálne ani finančne takže dosť uvažujem o možnosti interupcii ( inijekčnou fornmou sa dá do 8 tt som si zistovala) . Neviem potrebujem radu totiž ja si nemyslím že to zvladnem kedže to je momentálne ako to je a tiež psychicky som nie pripravená asi proste neviem . Potrebujem radu :( Dakujem

tana85
27. feb 2015

@ladymia nehnevaj sa, ale celej tejto teme neverim ani slovo...ak sa nudis, tak napis kamoske a nie na portal o detoch a mamickach - co ti tak asi napiseme? ze chod na potrat lebo dieta ti ozaj skazi zivot?

marshmallow
27. feb 2015

@ladymia pokial tam uz pracujes na zmluvu budes dostavat odtial materske a ved on tam moze robit a krd dobre zarobi zatial vas uzivi iste lepsie ako na Sk

gemini255
27. feb 2015

http://www.csfd.cz/film/253277-mother-and-child/
pozri si film a popremyslaj 😉

diusik
27. feb 2015

@ladymia asi blba pripomienka,ale ved priatel bude nadalej pracovat a ty si tam vybav nejake pridavky,alebo to sa neda?

mamulienka30
27. feb 2015

@ladymia ty vo svajciarsku nezijes a nepracujes, a to vobec, nemas ani ponatia, ako to funguje. Tymto by som tu debatu uzavrela. Ked uz chces radit, vyloz fakty na stol a nie taketo halusky a polo pravdy.

mima4
27. feb 2015

@ladymia
ale ak sa mozes o neho opriet, skuste hladat moznosti, ako aj vynosit to dietatko, aj sa on postarat... skuste si prejst vsetky moznosti... a hlavne - ziadna kasa sa neje tak horuca ako sa navari.

mima4
27. feb 2015

@tana85 vies kolko tunajsich mamiciek uz bolo na potrate? zas nemajme ruzove okuliare... aj na portali o rodine a materstve funguju realne zeny...

mima4
27. feb 2015

@marshmallow materska je vo svajci par tyzdnov...ziadne dlhe a dobre platene dlhodobe prazdniny...

andrejusa
27. feb 2015

Nooo a co keby ste si nasetrili?ak obaja zarabate tych 3700€ mesacne,minus nejake vydavky, do siedmeho mesiaca si mozte odlozit celkom slusne korunky a mat sa krasne,,,deti su skutocne zazrak.

ladymia
autor
27. feb 2015

@tana85 čakám normálne rady a nie odsudzovanie ... myslím si že tento portál je na to aby si ženy navzájom pomohli a vymenili skúsenosti . kamošky čo chodia na výšku deti nemajú mi fakt poradia viac ako ženy čo už vedia čo dieťa potrebuje a reálne vedia pochopiť moju situáciu a čo ma čaká v každom prípade . keď sa ti nepáči že hladám nezávislu radu tu tak sa nevyjadruj su tu aj témi mám 32 dom muža a peniaze a huráá čakám diata ... keby som mala takú situáciu nepýtam si radu ale skáčem 2 mestre od statstia že budem mať babo

ladymia
autor
27. feb 2015

@mamulienka30 tak ty to tuším ...kým by mi dali aspon B tak 3 mesiace a dovtedy by som už prácu nemala kvoli tomu že som tehotna tak ty teda vieš. Končím s tebou debatu nakoľko sa nebavíš k téme.

mamulienka30
27. feb 2015

@andrejusa ak ju citas poriadne, tak nezaraba, vo svajci nezije, len tam planovala ist zarabat. Sedi zadkom na slovensku a teraz jej prihara, ze im ten plan nevyjde. Takze cely ten jej prvy prispevok bol prikrasleny, ale tak neverim jej ani slovo, jej styl je jednoducho spisovatelka ako vysita, zasa virime vodu a burime emocie, tretia tema za dva dni, no vsak co, inu robotu asi nema.

marshmallow
27. feb 2015

@ladymia aj tak si to este rozmyslite!

loliki
27. feb 2015

@ladymia Tak uz o inej moznosti ani neuvazuj. Más velke stastie na priatela. Ak mas cas precitaj si, ako na tom je nikolpipi v téme Sú toto príznaky tehotenstva.

ladymia
autor
27. feb 2015

@diusik ono ja by som nedostala pracovne povolenie a povolenie na pobyt a kedze nieje moj manzel mám smolu on pracovať može a ja byt na SK ale to by sme spolu boli tak 3 krat do roka

marianne1
27. feb 2015

Ako jej mozete pisat, ze to tak malo byt? Ked ju niekto znasilni a ona otehotnie tiez poviete ze to tak malo byt? Vytrhnute z kontextu, ale zamyslite sa... Ked zlyha ochrana nemalo to tak byt, proste sa niekde stala chyba a pre nepripravenych na rodicovstvo to moze mat fatalne nasledky... Vsetko zalezi na podpore partnera a rodiny!

ninda25
27. feb 2015

@ladymia vychovat dieta,nie je o velkých peniazov,rodicovstvo je o tej najvacsej,najuprimnejsej,najcistejsej laske, aka len moze byt.Vies kolo zien by muselo ist na interupciu,ke by rozmyslali ako ty????Skus porozmyslat,chceš si odopriet ten najkrajsi titul,aky mozes nosit???drziiim palce,je to len a len v tvojich rukach

wejti
27. feb 2015

@ladymia

Tak pracujes tam alebo nie ? Objasni nam situaciu lebo si protirecis.

tana85
27. feb 2015

@ladymia vyjadrovat sa budem k comu ja sama chcem, mame slobodu slova. okrem ineho mas problem aj s porozumenim pisaneho textu lebo nikoho neodsuzdujem...

andrejusa
27. feb 2015

@mamulienka30 jaaaj,boze,behaju mi dve deti a asi som nieco prehliadla,,,
No tak potom bud interupcia a vycitky alebo moze priatel istcpekne zarabat,aj ked si myslim ze aj na slovensku sa da niekdy dobre zarobit a po narodeni babatka mas hned narok na pridavky z uradu prace,,,tea aspon myslij,treba predtym vsetko obvolat a pozistovat a nie beznyslienk

betunka39
27. feb 2015

prepač mám dceru v tvojom veku. ked mala takých 16-17 mala tvoj nazor, že ak by otehotnela tak by šla na potrat. Vtedy som bola na nu velmi naštvana, lebo ja som ju mala v dvadsiatich, nemali sme s mužom nič, byvali sme u svokrovcov a žili z jedneho platu 1800SK.Ked sa ná narodila posledna dcerka ,tiež sem na tom neboli finančne najlepšie,ael na potrat by som nikdy nešla. Aj dcera po narodení sestričky a zhliadnuti zopar viidei o interrupcii ap otrate zmenila názor. A povedala, že aj z posledných sil keby mla, tak na potrat by nešla. A Ty ideš povedaťs platom 3700 € ,že nie si zabezpečena. Moja dcera ma plat 320€ a nebala by sa .A Ty sa čoho bojíš, ja tolko zarobim za 8 mesiacov, a mám 5 deti. Je to len výhovorka.

misinka26
27. feb 2015

Občas sa s nami osud zahráva ale to čo stalo tebe je krásna hra ... dieťatko je dar aj keď sa ti to teraz nezdá ... nebudem ťa ani poučovať ani odsudovať je to len a len na tebe ... nech už sa rozhodneš akokoľvek prajem ti veľa síl 🙂

lusi24
27. feb 2015

Neboj sa aj ja som bola bohužiaľ sa stalo a teraz postupom času neľutujem teraz mam 24a mam krásnu 7mesacnu dcérku

mamulienka30
27. feb 2015

@andrejusa - je to cele vymyslene, ale tak realne - vezmu sa a budu tam zit spolu. Alebo si on najde robotu tuto. V svajciarsku ona moze ist po troch mesiacoch do prace, pracovne povolenie ako manzelka zamestnaneho cloveka dostane v podstate bez vacsich opletaciek. Len ona nema ani sajna ako to funguje a len panikari... alebo teda vymysla ;)

ivia25
27. feb 2015

@ladymia ale určite to pôjde ,vo Švajci máš lepšiu podporu od štátu ako na Slovensku/prídavky,materská,pôrodné.......tak sa teš z toho čo ti život prináša,zázrak menom dieťa 🙂

meggie911
27. feb 2015

@ladymia prepac, ale nechapem co riesis..vychovali uz aj mladsie od teba a aj z mensich penazi..ved do Svajcu chodte, priatel predsa moze pracovat..rozhodnut sa musis jedine ty sama, resp. vy dvaja..

elizita
27. feb 2015

@ladymia ked dieta vzislo z lasky a k tomu nebudes na to sama, ste dvaja.. asi by som bola tiez vylakana, ale ked by mi nebolo uz luto vziat zivot, myslela by som aj na seba - vycitky a moznost, ze po interupcii bude s planovanym dietatom uz problem otehotniet alebo vobec ho donosit...

lerinka
27. feb 2015

ak si dostala možnosť na dobrú prácu, prečo si myslíš, že neskôr, po pôrode ju už nedostaneš? nepodceňuj sa...radšej nechaj dieťa na slovensku (buď adopcia, NOSka, babky) a ty choď za šťastím či jeho vidinou, ale všetko sa vykryštalizuje časom ..radšej byť pár rokov za zlú matku, ako nenechať na svete...možno to tam nebude také ideálne...vrátiš sa, ale prajem Ti, aby si si ho mohla vziať k sebe... ak budete dvaja zarábať...stojí to za to skúsiť a rozmýšľať, dať energiu do toho ako to zariadiť a nie ako sa zbaviť...nebudete jediní s dieťaťom vo švajci 🙂 možno život to zariadi sám, nič nie je ešte isté v tehu...

A hlavne...toto nie je jediná práca, ktorú môžeš získať, ale je to JEDINÉ a JEDINEČNÉ dieťa, žiadne iné už také nebude 🙂 veľa síl pri rozhodovaní...

diusik
27. feb 2015

@ladymia jaaj,chapem,tak to je blbe,mas vyhlad na dobru pracu,mlada s priatelom do zahranicia,to znie dobre,chapem ta ze teraz tehotenstvo do toho,potrat by bola najjednoduchsia cesta... lenze ja som sa vzila do tvojej situacie,ja by som nedokazala ist na potrat,a tu sa ukaze aj to ky ma vztah k tebe priatel,keby ta fakt miloval,tak by zrusil to zahranicie,ostal by doma a tu by si nasiel pracu a postaral by sa.Ved to je aj jeho starost aj jeho dieta.
Ja ti radim zmenit plany,ostat doma,ale ide aj o podmienky ake mas,co tvoja rodina,ci ti pomoze ak sa priatel "nepostara"

mirabelca
27. feb 2015

A ty maš aky problem? Však život nekonči, pošli priatela do svajcu, nech zaraba, ty ostan na SK, po par mesiacoch ma zarobene, zabyva sa, najde pre Vas ubytovanie a sťahuješ. Vobec to neni žiadna tragedia. Keď chceš rady od staršich žien, čo niečo prežili, tak rataj s tym, že budeš pre nich nazvime to neskusena a odsudia ťa. Veď prešli si už veľa rozhodnutiami a vedia, že takáto blbosť svet nezruti.všetko sa utrasie a bude v pohode. A ak dieťa nechceš tak ho nechceš a neni čo riešit.