Mám 22 rokov a som tehotná. Ako máme vyriešiť našu situáciu?
Ahojte...už patrím k väčšine z vás, k tehulkám..doktorka mi presne nepovedala, v koľkom tt som, ale je to do 10.tt. Neskutočne som sa potešila,už keď mi vyšiel pozitívny test. Lenže po počiatočnom ošiali som ostala v pomykove - lebo - čo ďalej? Mám 22 rokov, priateľ 20. Bývali sme u mojej mamy, nastali nejaké konflikty, tak sme teraz u jeho rodičov. Obidvaja sme bez roboty, on v juli maturoval a ešte si nič nenašiel, ja som skoro polroka vyradená z úradu práce. Potrebovala by som prácu aspoň, kým by som to zvládala, napriek tomu, že som stále unavená a najradšej by som celý deň bola v posteli. Potrebovala by som poradiť akým spôsobom mám ísť na hľadanie roboty, či priznať tehotenstvo alebo ho zatajiť a po nejakej dobe oznámiť zamestnávateľovi. Alebo neriešiť robotu vôbec a dať sa na pn? Lenže kto by mi platil pn, keď nie som ani na úrade? asi nikto...Akútne potrebujem poriešiť robotu a bývanie, lebo u svokrovcov to už dlho nezvládnem, ešte to pred nimi tajíme a celkovo neviem ako to zoberú. Baby poraďte mi, možno stačí počuť, že to bude všetko v pohode alebo ja neviem, ale bojím sa toho, že to proste nezvládnem :(
Našli mi prácu ako čašníčka u nás v jednom hoteli, ktorú som však odmietla,tak ma vyradili na pol roka z dôvodu nespolupráce..v októbri sa však už môžem znova evidovať,neviem ale koľkého presne
Najdi si robotu, tehotenstvo, pocet deti a take temy na pohovory nepatria. Ved mozes normalen pracovat a po case sa tam vratit. A priatel nach si tiez najde robotu, nech berie hocico
Veľmi rýchlo pošli drahého do práce,ty aspoň nejakú brigádu. Konflikty u tvojej mamy aj u priateľových rodičov? Svokrovcov totiž nemáš. Čo chcete robiť? Pre začiatok tú prácu treba,príjem a sklopiť oči a byť vďační,že môžete niekde bývať. Pomaly sa postaviť na vlastné nohy.
Priateľ má ešte niekedy nie celkom reálny pohľad na svet...čaká, že s ukončenou strednou školou si ako prvé zamestnanie nájde niečo, čo ho bude baviť, kde nebude robiť na smeny a bude zarábať milióny...ale tvrdí, že sa o nás postará...aj keď ja sa na to nespolieham..zajtra mám ísť na pohovor,tak uvidím ako to dopadne 🙂
No ci to bude v pohode to nikto nevie... Mas 22 tvoj priatel ma 20 a teraz maturoval... Nemate kde byvat, nemate pracu ani peniaze... Pochybujem ze dieta ste planovali, ale pevne verim ze ste neboli taky sprosti a pouzili ste ochranu s tym, ze zlyhala... No tehotenstvo by si mala asi oznamit kedze si uz v 10tt, ale staci si to vypocitat na nete aby si vedela aspon priblizne... No hladaj kde sa len da, co viac ti mame poradit? V novinach, na nete, inzeraty hocico len zacnite zarabat.. A nech sa priatel co najskor spameta a najde si hocijaku, doslova hocijaku pracu.... No svokrovci sa asi nepotesia ale budu to musiet prezit ked uz ste sa dostali do takejto situacie... Moj nazor je, ze keby niesom zabezpecena tak si davam sakra pozor aby som neotehotnela... Ja som sice rodila ako 22 rocna, ale s tym ze som byvala s priatelom v zahranici, mala vlastny byt, zarabala som pekne peniaze a bola samostatna... Nejaky ten tyzden urcite budete musiet byt u jeho rodicov, cize nebudu nadseni ze ste im na krku aj s dietatom ale nejak to preziju.. Ach nic viac vam nemozem povedat iba vela stastia
Nechapem tvojho priatela. Ved nach si hlada nieco co ho bude naplnat, ale nach popri tom hladani niekde maka, nech nemusi byvat u rodicov
Nuz treba zacat mysliet na dieta a byt zodpovedni, obaja do prace co najskor a nevyberat.... pn ti nepomoze aj keby si pn bola tak na nu narok nemas ... a co s tyka konfliktov u vasicb rodicov o och kedze nemqte ziaden prijem ani vlastnu strechu nad hlavou tak to poviem sprosto teraz...treba drzat hubu a krok
@ingniki112 nechcem sa ta dotk ut ale ani ty nemas zfejme realny pohlad na svet.... kedze hoci si pracu nemala ponukanu si odmietla...dufam ze si aspon zdrav.poistenie platis
@ingniki112 no blbá situácia a ťažko z nej von, keď ani ty, ani priateľ nepracujete a asi ani tak ľahko nebudete, no som zvedavá, ako chcete utiahnúť všetky výdavky
Dalsi pripad, kedy je svet gombickou. Ved to sa ani citat neda.
A co by si tak chcela robit princezna? Okrwm lezania v posteli?
Zvládneš to! Lenže prácu by mal hľadať budúci ocko, nie ty 😕 Práca sa nájde 😔 Len treba chcieť! Zo začiatku to bude ťažké, ale nakoniec všetko dobre dopadne. Držím vám palce! 🙂
@ingniki112 vyjadrim sa iba k situacii v ktorej sa nachadzas. Byvanie s rodicmi ci uz s tvojim alebo jeho je podla mna tazke pre akykolvek par. Ja by som asi vysla s pravdou von a porozpravala sa s nimi. Nebudu nadseni ale snad Vam pomozu. Priatel si musi najst pracu - nic ine mu neostava, lebo bolo by od Vas velmi nezopdovedne hodit vsetko na rodicov nech sa staraju. Do tejto situacie ste sa dostali vy a musite sa starat, ked uz nie ste schopni zabezpecit byvanie aspon veci pre dieta by ste mali zafinancovat sami. Co sa tyka teba, skus si najst brigadu a ako tu uz niekto spominal plat si zdravotku lebo materska ta potom velmi nepotesi. Vela stastia a hlavne mysli na babatko a nestresuj sa.
...a z čoho akože teraz žijete? 😲
...nebolo by lepšie uvažovať o adopcii a dať tak vášmu dieťatu milujúcich a zodpovedných rodičov?
Prepáč,ale ani ty nemáš reálny pohľad na svet, nie len tvoj priateľ. Nemáte nič, len rastúce výdavky. Ty budeš mať nárok len na rodičovský príspevok, prídavky na dieťa (dokopy cca 220€/mesiac) a príspevok pri narodení dieťaťa po tom, ako bábo dovŕši 28.dní. That's all...
Riešili ste sociálny byt? Dávku v hmotnej núdzi? Príspevok na bývanie? Kto vás živí, ak ste doteraz obaja nezamestnaní?
...ach bože 😔 držím päste a makajte obaja už!!!
(dovoliť si vylihovať len preto, že si unavená a tehotná môže naozaj máloktorá...a obvykle sú to tie, čo tehotenstvo plánovali a pripravili sa naň 😉)
Obaja si rychlo nájdite pracu a šetriť na časy, ked tvoj prijem bude iba rodicak a prídavky
Zober čokoľvek, ani jeden nie ste v pozícii, aby ste si vyberali
@ingniki112 ak cely den ležíš v posteli je dost možné, ze ti "svokrovci" povedia, aby si sa pobalila a sla
"Paci" sa mi ako hodnotíš svojho priateľa.....
Ty akoze mas reálny pohľad na svet?
@ingniki112 Prosim ťa, ty si si to aj po sebe prečítala?? 😕
Pol roka si vyradená z UP ... čiže z toho mi vychádza, že aj predtým si bola na ÚP, čiže si takpovediac dlhodobo nezamestnaná. Bývali ste u tvojej mamy, ktorá teba a tvojho frajera živila, nakoľko ani on ani ty do práce nechodíte. Čiže tam nastali tie nezhody, že už to odmietala robiť však?
Vy miesto toho aby ste sa starali o seba sami, ste sa nasačkovali k jeho rodičom a scenár pokračuje ...
Hmmm, fajn riešenie.
Si si vedomá toho, že nikto za teba neplatí zdravotné poistenie ktoré je mesačne cca 60€ a budeš tam mať dlh? Budeš ho musieť doplatiť?
Ponuka z UP sa neodmieta aj keď je akokolvek nevyhovujúca. To už si hádam pochopila. Si si vedomá ako ťa budu teraz na UP brať? Hneď môžeš očakávať ďalšiu nevýhodnú pozíciu na ktorú ťa pošlú.
Takže treba zapnúť mozog ...
@ingniki112 začnem tým, že nebudem súdiť, čo ste si navarili, to si aj zjete..ľahké to nebude...rodičom, tvojim aj priateľovym, by som čím skôr povedala, v akej ste situácii, keďže nie ste samostatní a schopní sa o seba postarať , to, ako sa bude vyvíjať situácia, bude záležať aj od nich..môžete len dúfať, že vám budú pomahat a snažiť sa im to o platiť aspoň pomocou v domácnosti...co sa týka tvojej únavy, môže to byť zmenami v tvojom tele, žiaľ, nie ste v situácii, aby ste si mohli dovoliť sa tomu poddat a oddychovali, je naozaj potrebné zacat pracovať, zarábať a šetriť každé euro...k tvojej praci- zamestnávateľa by som v tomto týždni tehotenstva neinformovala, ale skus si hľadať prácu, ktorú budeš zvládať aj s rastúcim bruškom..napadá mi call centrum..s priateľom si sadnite a vážne sa porozprávajte o tom, ako si predstavujete budúcnosť, držím palce, zvládnuť sa to da, ale nepociťuje s tým, že to bude jednoduché..
Sorry za chyby, píšem cez telefón...
@ingniki112 snad si platis aspon to zdravotne poistenie.Asi budete mat bohatych svokrovcov,kt vas zivia,ked obaja nemusite pracovat.
@charlie1980 top koment, lepšie sa to vystihnúť ani nedá ;)
@ingniki112 a s tou pracou, ze si tehotna priznat musis neskor.tak ci tak a je otazne na zamestnavatelovi ci ti da na dobu neurcitu.skus radsej dake brigady.
@ingniki112 strašné ... ja si to ani predstaviť neviem. Z čoho si sa potešila? že ideš priviesť na svet dieťatko do takejto neistoty?
Odmietnuť robotu? nechať sa vyradiť UP, z čoho si platíš odvody? Zdravotné a tak? Nekomunikovať s rodičmi (chápem ich), bez bývania, bez roboty, bez príjmu, už teraz unavená - však si len v 10 týždni...
obaja nemáte reálny pohľad na svet.
tu sú všetky rady zbytočné, lebo ti chýba pud sebazáchovy a aj to čo ti poradia asi nepochopíš, lebo budeš unavená ležať v posteli ...
ach
A este k tej praci, na tvojom mieste by som hladala nejake brigady nie realnu pracu, kedze si pravdepodobne nikdy nikde nerobila a v praci mas nejaku tu skusobnu dobu (vacsinou tusim tri mesiace) kedy ta moze zamestnavatel vyhodit bez akehokolvek padneho dovodu... A pokial zatajis ze si tehotna uz na pohovore, ver tomu ze to neutajjis tri mesiace ak teraz si v 3tom mesiaci... A tak na 99percent ta vyhodi ak sa to dozvie pocas skus. doby..... Tak vela stastia
@ingniki112 nuz, určite musíš priateľa dokopat do práce. Akejkoľvek. Už včera bolo neskoro ☹ S tebou to bude ťažšie, myslím že podľa zákona musíš takúto vec zamestnávateľovi oznámiť. Ale ak pôjdeš na nejake brigadicky, jednorázovky asi by som to nespomínala. Musíte jednoducho zohnať nejaký príjem. Keď ho nemáte, musíte to vydržať u rodičov, alebo späť k mame. Nájmy sú dnes vysoké. Hypotéka asi tiež neprichádza do úvahy. Je to riešiteľné, ale budete si musieť zahryznúť do jazyka, a trochu sa kontrolovať, nevytvárať ďaľšie konflikty. Normálne, ako dospelí, zodpovední budúci rodičia 🙄
@jamika27 jaaaj moja, tha si jej poradila teraz. Myslím že dievča si výčitiek vypočuje ešte dosť. Tu si prišla po radu 🙄
@papricka33 však bodaj by dievča pochopila aspoň tú od teba ... 🙂 ja to niekedy ani čítať nemôžem, tieto komenty 🙄
@papricka33
@jamika27 baby myslite si ze ten chalan co je uz teraz dost mimo, zavesi si na krk dalsi hladny krk?

preco si vyradena z uradu prace?