icon

Mám dvojčatá a ďalšie dieťa je na ceste

santiega
19. jan 2012

Ahojte mamicky, ani neviem ako zacat a ani vlastne neviem, co chcem pocut, mozno len to, ze sa to da zvladnut a ze ma neporazi.
Mame doma 1.5 rocne dvojicky po IVF a vcera som zistila, ze som tehotna, prirodzene, zazrak. Ale namiesto skakania od radosti som sa zrutila a placem az do dnes, lebo si to neviem predstavit. Len ma tu neodsudzujte, ze preco sme sa nechranili ak nie sme nato pripraveny, lebo aj napriek manzelovym, akoze neplodnym spermiam, sme sa vzdy chranili kondomom, ale tento mesiac sme sa milovali len raz a to 3 dni po MS. chapete??? Ja nie, a neviem sa z toho spamatat. A moj manzel tiez nie. Aj to chceme aj nie. Mame vysoku hypoteku, a hlavne tu nemame nikoho kto by nam pomohol s detmi, ziadne starke ani inu rodinu. Na vsetko sme sami. Uz nie sme najmladsi, a aj fyzicky uz mam pri tychto dvoch co robit, su to moje pokladiky zlate, a aj psychicky...ved to mami dvojicok poznaju. Bojim sa, ze bude zle ak sa to narodi, ze budem strasne nervozna, vycerpana, a ze si to odnesu moje male a aj manzel...
Ma niekto podobnu skusenost? Dik za rady a nazory...
Najviac ma mrzi, ze sa netesim, pred dvoma rokmi by som zato dala zivot. Dufam, ze to ten maly cloviecik este nevnima....

Strana
z2
gemini2
19. jan 2012

@santiega neboj, zvladnes to.....drzim ti palce a inak gratulujem.... 🙂 ja mam10mes. dvojcata a osobne si neviem ani predstavit byt v tvojej situaciii a urcite by som to tiez zvladla....drzkaj sa!!!

lili777
19. jan 2012

@tatolu NO držím palce, moja mama ju dostala v 41 rokoch! ale veľmi rýchlo bola v poriadku a dnes /po dvoch rokoch/ by nikto nepovedal, že niečo také mala. Držte sa aj s deťmi!

zuzi118
19. jan 2012

@santiega ja to mam naopak. Najprv jedno a potom o dva roky dve. A zvladli sme to, co uz nam ine zostalo. Ale tiez mi nebolo vsetko jedno, ked mi doktor oznami, ze tam su dve. Este som aj skolu koncila a vobec som si nevedela predstavit ako to s troma deckami zvladnem. Ale zvladli sme to. Ty mas este vyhodu, ze to mas naopak.. s dvojickami mas to najtazsie za sebou a s jednym ti to uz bude pripadat ako tazka pohoda 😀

murkaa
19. jan 2012

@santiega tak to, že si otehotnela prirodzene si ozaj váž - po tých peripetijách. Teraz si ozaj v šoku - jednoducho ste nič také nečakali. Ja som mala jedno dieťa a chceli sme druhé. No ošťastilo sa a boli tam dve. t.j mám ešte dvojičky - ked som sa to dozvedela, tak som veru bulila a dosť. No deti všetko predčia. A ty máš opačné poradie. jedno sa zvezie, popri dvojičkách. A ked ti nastúpia do škôlky. Ty si to budeš doma užívať. No ešte ti chcem dodať, že pozbám aspon 3 maminy. ktoré neplodné 😝 otehotneli, ked mali dvojičky cca 7-9 mesiacov. Bábo sa narodil ked mali asi 1,5 roka. Sú šťastné, zvládajú a tešia sa. Tak to ty maš ozaj lepšie skóre - zvládneš to a aj tm to predýcha. Určite sa teší z dvojok, tak sa bude tešiť aj z tretieho 😉

dermakova
19. jan 2012

@santiega
tak, ze si otehotnela vtedy, kedy by si to nepredpokladala plne rozumiem, ale to je teraz uz nepodstatne.

Mam doma dvojicky chlapcov a za mesiac cakame tretie. Sice v mojom pripade planovane a chlapcov mam o rok starsich, ale predsa len, je to prechod z materskej do materskej, moj prijem bude chybat dalsich par rokov....
Na druhej strane, dievcatka budes mat starsie, veci na mimi aj dvojmo... Ide o to, aby ste zvladli dlhsi cas s nizsim prijmom a vyzbrojit sa trpezlivostou, ze vam nebude mat kto pomoct. Ale osobne si myslim, ze po 2detickach v jednom case bude jedno mimi uplna hracka pre vas (to dam vediet za mesiac).
A hlavne, myslim, ze ked aj uplne vycerpana v tom nie najmodernejsom tricku sa vecer pozries na tie pokladiky, tak budes mat lepsi pocit ako zo zaplatenej hypoteky....

santiega
autor
19. jan 2012

@dermakova @murkaa @zuzi118 @gemini2 dakujem za podporu
Nevieme si to teraz s manzelom predstavit ani po fyzickej stranke, ja budem mat 34 ked sa narodia on 38, uz teraz nas boli krize a cely clovek, nevyspati, vycerpani...ved to poznate...trosku sa bojim aj o neho, ma toho dost aby sa o nas postaral a stara sa ako maloktori tata, co ak ho z toho fakt porazi alebo co? mam tolko otazok v hlave, ze mi z toho hrabe..ze by uz hormony ucinkovali?

zuzi118
19. jan 2012

@santiega ani ja som si nevedela predstavit, ako budem pri dvoch kojencoch a jednom dvojrocnom pisat pracu.. a nakoniec sa to dalo.. bolo to stresujuce nepopieram. tri tyzdne po porode som bola na konzultacii v skole. baby mali 4 mesiace ked som obhajovala... tie styri mesiace ani neviem ako som prezila. bud som pisala, alebo som kojila, alebo som sa starala o syna. proste clovek hra s takymi kartami ake mu zivot rozda. neznasam ked ma ludia zacnu lutovat, ze taka mlada a tolko deti (vyzeram sotva na 20), ze ako sa to zvladat, a ze to by nikdy nechceli. vzdy im poviem, ze ja mam tri zdrave deti, mna netreba lutovat.

yashmin
19. jan 2012

@santiega prosim ta ja mam 31 a moj manzel 42 tak nepis ako keby ste starci ... 😎

macamac
19. jan 2012

@santiega ja ťa povzbudím. nie svojím príkladom-ale príkladom kolegyni mojej mamy.
keď bola tehu, vo vyššom štádiu-jej muž tragicky zahynul. mali rozostavaný dom. ona porodila, dostavala dom sama. keď mala jej prvá dcérka 5 rokov-narodili sa jej s novým mužom dvojičky. a do roka-ďalšie 😅 takže mala doma ročné dvojičky, novorodené dvojičky a prváčku 😕 😉
muž vraj robil v noci-rozvoz potravín, cez deň jej pomáhal-velice sa z domu sama nevystrojila...
a - ZVLÁDLA to 🙂

neboj, prvotný šok pominie....a predsa-kým sa mimi narodí,aj dvojičky podrastú trošku 😉
držím palce 🙂

katecameron
19. jan 2012

@santiega gratulujem to je osud takto to ma byt ako jeden priklad ti uvediem moju tetu mala 2rocne dvojicky ked porodila tretiu dcerku po roku jej zomrel tragicky manzel -ona to zvladla musela sama vychovla 3malicke deti dnes su vsetci uspesny vysokoskolaci bola na vsetko sama nikdy sa nevydala 😉 neboj ked ste dvaja urcite to zvladnete

mia551
19. jan 2012

@santiega moja svagrina ma dvojicky, tiez dievcata, a povedala ze prave okolo 1,5 roku je to to najhoršie obdobie... takze chapem, ze to teraz vnimas ako uplne nepredstavitelne (tretie dieta)... od toho veku sa to ale vraj uz len stale zlepsuje... 😉 mala som vzdy pocit, ze dvojicky su najhorsie prave do tych 2 rokov (i ked sama som ich nemala, hodnotim to len z toho, co som videla u svagrinej), a potom je to prave lepsie ako len u jedneho dietata... okolo 2 rokov sa uz aj spolu trosku prehraju, pomozu si, oservisuju atd... takze podla mna sa to zvladnut urcite da 🙂 ked si zvladla dvojicky, toto tretie moze byt pre teba ovela jednoduchsie ako tie dve na zaciatku... drzim ti velmi palceky

santiega
autor
20. jan 2012

dakujem baby, len neviem, ci som taka supermama ako tie o ktorych pisete. Mozno som sebecka a myslim nato, ze zase dalsie tri roky len doma, ani dovolenka, ani nejake extra vylety, ani nic...chcela som napr.ucit baby lyzovat na dalsiu zimu, ale takto? Ani oni nebudu mat z nas nic, kedze vsetko sa bude tocit okolo drobca. Budu vidiet len nervoznu unavenu, podrazdenu mamu, kedze mi tu fakt nikoho nemame. aj kamaratky su uplne mimo. prestahovat sa neda, kedze ta hypoteka je prave na ten dom co prave opravujeme, teraz sme v podnajme. Obdivujem fakt vsetky, ktore to zvladate.
Teraz som navyse chora tak mozno aj preto mam take myslienky.
Ale dik nazory a rady.

zuzi118
20. jan 2012

@santiega ale preco by si mala byt nervozna a trcat doma. Das babo do satky a cele dni mozte byt vonku. A baby budu tvoje valke pomocnicky, nemusia predsa stat bokom, mozu ti pomahat pri starostlivosti o male. Ked sme dosli z porodnice, tak syn pomahal kupat, natierat ritku kremikom, chodil im davat cumliky a podobne. Teraz sa uz s nimi perfektne zahra... sice ich natahuje ako macence, az sa cudujem ze to zvladaju a nevadi im to. A ked bude mat tvoje najmladsie taky rok, tak ti bude ako super? Vsetky tri deti sa spolu zahraju a nebudes musiet robit ulohu zabavaca.

amouramour
20. jan 2012

babatko je dar a zvladnut by ste to zvladli urcite🙂ale teraz k praktickej stranke veci, nechcem posobit ako mamonar ale financna stranka veci je dost narocna, pises ze mate vysoku hypo...zvladi by ste to v pohode aj dalsie roky bez tvojho prijmu?doba je teraz zla a clovek si nemoze byt isty vobec nicim, firmy skrtaju miesta a caka nas asi ekonomicky tazsi rok...jedna vec je prezivat, to sa asi nejak da uhrat, ale predsa len ako deti rastu, rastu aj naklady na ne a clovek by im chcel aj co to dopriat...tymto ta neodhovaram, ale urcite aj toto je na zvazenie a s tymi detickami je to o stasti, ako aj zvladnu mensich surodencov - poznam pripady ked to bolo bez problemov ale viem aj o maminke co ma rozdiel dva roky a je to velmi narocne, starsi je neposlusny, decka na seba ziarlia a ma to tazke...drzim palce pri rozhodovani🙂

maklu
20. jan 2012

@santiega Neboj to zvládneš, kým sa narodí bábätko, budúmať dvojčatá skoro 3 roky a môžu ísť do školky, nakoniec ak ti ich vezmú možeš ich tam dať skôr a tak budeš maťčas na bábätko. NEboj sa bude to dobré. A že sa netešíš je prirodzené, sú za tým strach, obavy a nakoniec každý máme právo aj na negatívne pocity pri inak radostnej udalosti. SAma mám dvojčatá, to že ich budeme mať ma zaskočilo a dlho som to rozdýchavala, /a niekedy stále rozdýchavam 😉 / hoci sme Ďalšie dieťa chceli.

santiega
autor
20. jan 2012

@amouramour dakujem, neboj, neberiem to tak, ze ma odhovaras, rada pocujem kazdy nazor, z kazdej strany a prave dnes rozmyslam tak ako ty. Co bude zajtra neviem. A drzim palce nech sa babo narodi zdravucke 🙂
@maklu, dik aj tebe, este je tu jedna vec, tie dve sa mi narodili o tri mesiace skor, nastastie su ok, ale vytrpeli sme si svoje, od cvicenia vojtovky, cez srdiecka atd. a aj tehotenstvo bolo katastrofalne, cele som ho prelezala. Bojim sa byt znova tehotna, aj ked citit pohyby bolo uzasne...

stvura
Odpoveď bola odstránená
maklu
20. jan 2012

@santiega NEboj všetko bude dobré, 2.tehotenstvo nemusí byť také ako prvé, jasom prvé mala rizikové s 1 dieťaťom, s dvojčatami v pohode. Si na začiatku, daj si čas. A čo sa týka veku, ja mám 37, manžel 40, takže nie ste až takí starí🙂

dana_l
16. feb 2012

som narazila na tvoj prispevok. chcela som vediet ako si sa rozhodla.
my mame prve dve s rozdielom 13 mesiacov. teraz mame dvojicky. takze pre mna je to takmer ako mat 2x dvojicky. pokial nemas miliony tak financne to bude vzdy narocne. dovolenku som este nemala odkedy sme sa zobrali. ale co je dovolenka - cas ze musis niekam odcestovat aby si si "oddychla" alebo cas so svojou rodinou s ktorou nieco mozes zazit i ked len vonku v parku. pomoc nie kazda mame. ani ja nemam. ale kedze sme takto uz od zaciatku tak som sa naucila vsetko robit sama len s manzelom. da sa. vsetko sa da.
tvoje prve tehotenstvo nebolo ok. ale mozno toto bude to super, kde budes moct vychutnavat babatko a zaroven sa venovat svojim detom.
mna tehotenstvo skor urobilo trpezlivejsou, nez nervoznou. clovek viac vnima "novy zivot" a takto sa potom stavia aj k tomu co okolo neho "bezi".
a vek? ja som ovela starsia od teba. v tvojom veku som cakala moje prve dieta. starsi vek je skor pozitivom ako negativom. mame viacej trpezlivosti, sme rozhladenejsi. a hadam aj mudrejsi 😉
drzim palce nech ste sa uz rozhodli akokolvek

Strana
z2