icon

Mám ísť na potrat?

misa0909
3. máj 2013

Potrebovala by som sa z niekym poradit. Presne pred rokom som potratila otehotnela som neplanovane... bola som stoho znicena nevedela som co mam robit po case ma to preslo teraz po roku som zase tehotna neplanovane neviem co mam urobit bojim sa ze to dopadne ako minuly rok a este ktomu mam teraz ocestovat do zahranicia a neda sa to odlozit neviem ci mam ist na potrat alebo co mam urobit som zufala prosim poradte mi ktosi..

dzenar
4. máj 2013

nechod bud rada ze si a mozes mat babo

lubikan
4. máj 2013

a kde si dala ochranu???

misa0909
autor
4. máj 2013

@lubikan ochranu som mala... ale tie dnesne ochrany stoja zahovno... lebo sa roztrhla..

huxy
4. máj 2013

@misa0909 a to ťa nenapadlo ísť po tabletku,čo sa užije po nechránenom styku?no neviem,celé je to tu nejaké divné.

huxy
4. máj 2013

@misa0909 a ešte ďalšia dôležitá vec.otec vie o tom,že si tehotná? teda otec tvojho dieťaťa.ako sa k tomu stavia?lebo myslím,že aj on má právo sa k tomu vyjadriť.aj tak ti tu každá jedna budeme radiť,aby si na potrat v žiadnom prípade nešla.ale rozhodnutie je len na tebe.ty si za to zodpovedná,nikdy nevieš dopredu,čo sa môže stať,čo nie.aby si si to potom celý život nevyčítala

deny81
4. máj 2013

@misa0909 moja kamoska mala kondom a este aj v neplodne dni a hups babo je na svete 🙂 sme sa na tom smiali, hoci ona ma tiez velmi zlozitu situaciu. len ona na to nebola uplne sama. ma muza, hoci nie kazdy muz je dokonaly 🙂 a hlavne uz mala dve babule doma, bola bez prace a byvaju v zahranici a tiez sa velmi trapila. ale strach o babo nakoniec bolo vacsi ako ine, hoci tie boli stale. nic nie je cierne ani biele. to ze ti babo prislo teraz a ty si to neplanovala......no kto vravi, ze "pravy cas" si vyberame my. argumenty, ze kolke by vsetko dali za to keby sa im nieco take podarilo......to je ich situacia, ty mas svoju. pozeraj sa hlavne na seba. ked mas byt prec iba 4 mesiace a nevlacila by si tam vrecia zemiakov, ja by som sla. a veta - ked sa ma udrzat, udrzi, ked nie, tak nneudrzi - je pravdiva, odosobnena ale pravdiva. ked som cakala prveho syna, vsetko som mohla robit, aj som orbila, dokonca som v 5-tom meisaci letela a vsetko vsetko bolo ok. a ked som cakala dalsie - tak ani neviem co, jednoducho rpestalo zit, druhe bolo horsie - spontanne - nestastne na zlom mieste uchytene a tretie tiez prestalo bit srdiecko :( a stale neviem preco toto vsetko. kazdy krat to bolo ine o niecom inom, ale jedno viem, ze ked sa to stalo, asi to tak malo byt. a viem ze uz raz bolo bsetko ok preto mozem povedat, alebo si myslim, ze ani raz to nie je rovnake. nevieme ako to dopadne, ide o to, aby sme urobili vsetko tak, aby sme si potom mohli stat za svojim rozhodnutim. ked uz sa raz rozhodnes, urob to tak, ze vzdy potom si dokazes povedat, ze si sa rozhodla a nebudes to lutovat. lutovat v tom zmysle, ze ho prijmes a nebudes rozmmyslat co by bolo keby....
strach bude vzdy nasim spolocnikom, kazdy ma nejake tie sovj ezazitky, ale strach je tu na to, aby sme ho prekonavali...najdi si sposob, ako ho pochopit, prijat a nechat ho ist - veci ktore sa nam stali su tazke, tazke, ale zvladnes to, a to z jedineho dovodu - nic ine ti neostava. jedna z dolezitych veci v zivote a dolezite pre stastie je ze prijmeme to co sa neda zmenit. kto vravi, ze sme jediny na svete okolo koho sa svet ma tocit ? 🙂 svet je taky ako ho vnimame. nezmeni sa ale, ked ho budeme nenavidiet, ani ak ho budeme milovat - vsetko v nas. ked budeme cakat, ze nase stastie zavisi od druhych, nikdy nebudeme stastni - lebo cim sme starsi, tym sme do seba zahladenejsi a nas svet sa "zmensuje". klasicke klapky na ociach "starsich"....
rozhoduj sa podla seba, rodicia su dolezity, ale nie taky dolezity. ako si ty sama.
neospravedlnuj sa za to, ze si v takej situacii akej si - ze si nepouzivala natikoncepciu - prijmi svoju zodpovednost, akceptuj, co sa stalo. nezmenis to. poucila si sa. netrap sa kvoli tomu - len ti to bude zahlcovat "procesor", ktory potrebujes na rozhodnutie.
nepoviem ti, aby si sa nebala, ci sa "to" stane opat - urob dostatok (nie vsetko - lebo nik nevie co je vsetko a "po vojne je kazdy general") aby sa tomu dalo predist. ked sa nepodari, zvladnes to. nebude to bez bolesti, ale ta je sucastou kazdeho zivota. bez nej by sme sa nevyvijali.
do zahranicia by som osobne asi na tvojom mieste isla, ale rozhodnutie je na tebe. zmena prostredia vacsinou pomozoe. pomoze nam aj na vec pozerat z odstupu alebo z ineho pohladu.
a dobre ze si sem napipsala - negativne odkazy? tie by boli vzdy, lebo kazdy sudi podla seba a vekom stracame schopnost empatie a je to len znak obmedzenosti a klapiek na ociach..... - ale maju na to pravo, lebo su tu a je to riziko, ktore clovek na seba berie, ked pise na diskusiu 🙂 ako ked pozeras "nakupne maniacky" - vsetky su mudre ako radia a ked si nakupia ony, tak si roly vymenia a clovek sa cuduje, ze "ked je taka mudra, preco to spravne, neobliekla " :D je to jednoducho system socialnych roli. ale stale lepsie, ked je to cez pc ako by si tie baby mala denne stretavat :D
prajem ti, aby sa to vsetko vyvrbilo tak, ze nakoniec budes spokojna so svojou situaciou 🙂 tfuj tfuj tfuj (sorry za mozno zbytocne keci)

misa0909
autor
4. máj 2013

@huxy vie o tom a povedal mi nech si urobim co chcem ze on mi nebude nic hovoril lebo aj tak si urobim po svojom....

lucka222
4. máj 2013

Pekne on Vas ako sudite niekoho koho nepoznate. Hamba Vam. Ja viem ake to je otehotniet neplanovane a aj potratit. Tiezby som nevedela asi v prvom momente co robit. Ale ak chces babo prekonaj strach. Zajdi zenskemu a porad sa snim. Myslim ze ta cesta nieje az taka zla. Vsetko sa da. Len sa zbav strachu a nestracaj nadej 🙂 nech sa rozhodnes akokolvek tak to bude spravne.

lilla83
4. máj 2013

Ak chces ist na poitrat, urob to hned, kym je plod este malicky. Nieze pojdes na potrat v 10, 12 tyzdni! To uz je vrazda, vsak ty sama urcite najlepsie vies... Ja som otehotnela neplanovane, na potrat som nesla, a som stastna! Takze urob vsetko preto, aby si nemusela znova zabijat!!!

jasmika
4. máj 2013

nechoď na potrat..moja rada...

misa0909
autor
4. máj 2013

@lilla83 ako znova zabijat..? ja som este nebola na potrate... ci ako to myslis..?

ematko29
4. máj 2013

@misa0909 chápem ťa ,moja mamka si tým prešla ,ked mi rozprávala ako musela porodiť mrtve dieťa v 6mesiaci bolo mi hrozne.Bolo v nej mrtve už skoro mesiac akedže vvtedy neboli ultrazvuky ani o tom nevedeli.Len sa tak prevalovalo v plodovej vode acítila,že niečo nieje v poriadku aked bola u lekára tak jej povedal,že je všetko ok.potom začala krvácať....Takako píšeš dieťa nespolupracovalo kedže bolo mrtve abolo to ovela bolestivejšie ako ked rodila živé zdravé bábo 😢 😢 😢 Chápem,že sa strašne bojíš aj ona sa bála ale ,že to zažije opäť ale riskla to anarodila som sa ja 😀 Chápeš ak by sa rozhodla nedajbože pre potrat tak by som tu nebola ,nemala by som 2úžasné dcery amanžela ktorého som verím urobila štastným.

misa0909
autor
4. máj 2013

@lucka222 ja tu naozaj nechapem niektore tie baby su ak sproste.... jedna mi tu napise ze neveri ze som rodila 3 dni dalsie tu pisu ci sa nudim jak trafene naozaj... pritom ani nevedia na com som a cim som si presla ...ten kto tym aspon trosku presiel ze mame cosi rovnake tak ten tomu rozumie ale ten co nie tak to netreba naozaj riesit... ja pojdem este v pondelok k doktrovi a jak mi povie ze sa vsetko v pohode vyvija tak asi na ten potrat nepojdem len to musim najpr zajst za normalnym doktorom nie za tym mojim... ten mi aj minuly rok do 6 mesiaca tvrdil ze je vsetko v poriadku a prisla som k inemu a ten povedal ze to mohol vediet uz 6 tyzdny ze to neni v poriadku a dieta musi ist von sak hentak aj mna ohrozoval....

misa0909
autor
4. máj 2013

@ematko29 konecne to niekto pochopil ze mrtve dieta nespolupracuje lebo neaka trapka mi napisala ze mi nevery a neviem co... no bolo to strasne mne na 2 den praskla plodova voda a uz si vsetci mysleli ze uz to pojde tak sa to snazili nasilu vytiahnut a utrhli rucicku tak akurat to mi ukazali to bolo "strasne prijemne" no a potom na dalsi den to uz islo ale to bola taka bolest ... strasna a to sa stalo v auguste tomuu neni ani rok 😢

ematko29
4. máj 2013

@misa0909 och Bože to bolo strášné,to čo oni boli normálni?ked toto ukázali?Mojej make ani dieťa neukázali ,ved to je hrozná trauma,ale musíš to brať tak,že už sa stalo myslím toto momentálne tehotenstvo,nerozmýšlaj nad potratom.Správvne uvažuješ,že pôjdeš k inému lekárovi aj ku viacerím aby si mala istotu,že je vvšetko ok.Ak by malo zase takú chybu tak by to už riešili hned.Veríém,že tentokrát to bude v poriadku zaslúžiš si to . 🙂

misa0909
autor
4. máj 2013

@ematko29 neviem preco mi to ukazali ja som to nechcela vidiet a aj ked som ho porodila tak sa ma pytali ci ho chcem vidiet a to som rozhodne nechclaa.. no dufam teda hadam sa teraz namna usmeje stastie a bude zdrave... 🙂

huxy
4. máj 2013

@misa0909 viem,že teraz sa tu rieši niečo iné.ale len na zamyslenie,ty si s takým chlapom,ktorému je jedno,čo spravíš aj s jeho dieťaťom.no o takého chlapa by som už ani bicykel viac neoprela

andu9
4. máj 2013

Držím ti palce! Zažila si si svoje, ale dieťa je vždy dar! Tiež som potratila, dokonca 3x, ale teraz som šťastnou mamičkou a nedala by som malú za nič na svete! Myslím, ale to je môj subjektívny názor, že keď plod neprežije, asi to tak malo byť, asi bol s ním nejaký problém. Môžeš sa šetriť ako chceš, ale ak sa má niečo stať, tak sa stane. Teraz pri malej som sa tak bála po troch potratoch, že sa to zopakuje, ale chválabohu bolo všetko v úplnom poriadku. Ak tá práca v zahraničí nie je ťažká, že by si sa príliš namáhala (to by bol už hazard), tak by som tam išla. Ale my ti môžeme len poradiť, je to náš názor, rozhodnutie je na tebe.

lilla83
4. máj 2013

@misa0909 ja ze si uz bola... Tak ani nechod... Nikdy v zivote si to neodpustis

lilla83
4. máj 2013

@misa0909 Na svete su dobre a zle matky, zle su tie, ktore sa nestaraju. A dobre vsetky ostatne. Aj ked nebudes mozno dokonala matka, zit v dokonalom rodinnom prostredi, fungujucej domacnosti a mozno nebudes ani bohatsvom oplyvat, pre svoje dieta budes ta najlepsia matka a tomu malemu bude na tebe zalezat. Bude ta potrebovat. Nezrad ho potratom...

misa0909
autor
4. máj 2013

@lilla83 nie nebola som este vtedy mi male zomrelo v 6 mesiaci za to som ja nemohla... a keby som ho aspon potratila ale ja som ho mrtve rodila takze tak ...

lilla83
4. máj 2013

@misa0909 neviem nad cim potom premyslas a vymyslas s potratom...

misa0909
autor
6. sep 2013

ahojte tak niektore ste mi hovorili ze mam napisat ako to vsetko somnou dopadlo.. tak v zahranici som bola nebola som sice cely pobyt kolko som mala ale som to skratila lebo bola taska robota pokutu som neplatila iba letenku teraz som v 23tt a budem mat chlapceka strsne sa nanho tesim a som rada ze som si ho nedla prec teraz by som uz nadtym ani neuvazovala zatial je vsetko v poriadku... 🙂))

macamac
6. sep 2013

@misa0909 tak gratulujem a prajem, aby ste to dotiahli do šťastného konca 🙂 🙂
drž sa 🙂

mmmj
6. sep 2013

@misa0909 dieta je dar, uz teraz ti prinasa vela radosti a ked sa narodi, tak to krasne sa este znasobi...gratulujem k dobremu rozhodnutiu a drzim palce 🙂

deny81
6. sep 2013

@misa0909 juuuuuuj super 🙂 tak si to poriadne uzivaj ;) a okrem roboty, bolo zahranicie ok?

misa0909
autor
7. sep 2013

@deny81 este strava bola strasnaa ale inac v pohode

aadulik2110
7. sep 2013

@misa0909 blahoželám 🙂 a želám veľa zdravíčka, maličký nech rastie a až sa narodí robí ti len radosť 🙂

lucia23a
4. aug 2016

Ahojte,cakam 3 tie dieta a uz mam 2 rocne dvojicky som na vsetko sama priatel ma opustil rodicia tak isto mam s nimi co robit finnancii je malo nemam ziadnu podporu proste nikoho a neviem co mam robit ;( som zufala

aber
4. aug 2016

@lucia23a ahoj viem je to ťažké,ked už nechceš dieťa,tak daj na adopciu,niekomu zmenia určite život