icon

Mám ísť na potrat?

misa0909
3. máj 2013

Potrebovala by som sa z niekym poradit. Presne pred rokom som potratila otehotnela som neplanovane... bola som stoho znicena nevedela som co mam robit po case ma to preslo teraz po roku som zase tehotna neplanovane neviem co mam urobit bojim sa ze to dopadne ako minuly rok a este ktomu mam teraz ocestovat do zahranicia a neda sa to odlozit neviem ci mam ist na potrat alebo co mam urobit som zufala prosim poradte mi ktosi..

lucia23a
4. aug 2016

Ja by som ho chcela ale nedokazem sa on postarat

monilik
4. aug 2016

@lucia23a je mi ľúto že si v tak ťažkej situácii ale myslím že keď si zvládla dvojičky tak tretie bábo sa popri nich zvezie.veci ti predpokladám ostali,kocik vymenis za menší a bábo budeš ľúbiť rovnako ako prvé dve.kym sa narodí drobce budú mať skoro tri dáš ich do škôlky a postarás sa o tretie. Na druhej strane ak máš pocit že to nezvladnes skús vyhľadať nejakú pomoc pre slobodné mamičky a ak ani to nie, zváž iné možnosti... hlavne nekonaj unahlene aby si si nič nevycitala v budúcnosti.no a pre mňa by bolo asi oveľa ťažšie vzdať sa babatka po tom čo ho vynosim a narodí sa...držím ti palce.

lucia23a
4. aug 2016

@monilik aj pre mna by bolo tazke sa ho vzdat;(

bibaryba
4. aug 2016

Prosím ťa len nechoď na potrat ak sa nedokážes postarať daj na adopciu bude tá to menej bolieť ako keď sa ho zbavis

renarik
4. aug 2016

@lucia23a ahoj, pritel Ta opustil tehotnu? preco? nechod prosim na potrat...odkial si?

verushkokav
4. aug 2016

SLEČNA ALEBO PANI JE NEAKTÍVNA - u mňa ďaľší "vyrývačný rýchly" príspevok ........ status vytvorený narýchlo .......

monilik
4. aug 2016

@verushkokav koho myslíš?toto som celkom nepochopila

verushkokav
4. aug 2016

@monilik zakladatelku témy

lucia23a
4. aug 2016

Vobec nevyrivam ano nechal ma tehotnu mam 22 rokov

2231987
4. aug 2016

Bože len to nerob!!! Nedavaj si zobrať zdrave dietatko ono za nič nemoze. ☹ Mala si mysliet na to skorej že možeš opať otehotnieť ked si sa nechranila s volakými prostriedkami. Tak sa daju najst rozne riesenia len potrat NIE... Dnešnej dobe sú aj 3D vyšetrenia tam ti ukáže či si je všetko v poriadku alebo nie...ak sa nedokážeš postarat tak ho možeš porodiť a odložiť do hniezda záchrany☹ len neuvažuj na potratom. Dúfam, že tvoje rozhodnutie bude tým lepším smerom...

monilik
4. aug 2016

@verushkokav zakladateľka témy už dávno porodila keďže téma bola založená v 2013... V téme sa pokračuje.aj iné ženy majú ten istý problém.citaj pár príspevkov dozadu.

monilik
4. aug 2016

@lucia23a nemáš aspoň niekoho v rodine kto by ti pomohol?

lucia23a
4. aug 2016

Dakujem vam za vas nazor som mlada neskusena...preco sa nemozem opytat keby mi to bolo jedno ani to tu nepisem

lucia23a
4. aug 2016

Nie nikoho vobec

lucia23a
4. aug 2016

@renarik nasiel si inu a ze by sa ku mne uz nikdy nevratil

monilik
4. aug 2016

@lucia23a myslím že @verushkokav vôbec neutocila na teba iba si neuvedomila že v téme pokračuje niekto iný ako autorka. 😉 pytaj sa,rad sa,na to je táto stránka.mozno si neskúsená ale ak si zvládla v tvojom veku dvojičky,tretie bude malina.

lucia23a
4. aug 2016

No ale ani ich nemam velmi podkontrolou

lucia23a
4. aug 2016

No ja prijmem vseliaky nazor

renkarenka
4. aug 2016

Ak už teda z akýchkoľvek dôvodov uvažuješ o potrate, tak určite každé iné riešenie je lepšie než toto. Môžeš dieťatko vynosiť a nechať ho na adopciu nejakému napr. bezdetnému páru alebo do inej rodiny, kde sa o dieťa postarajú. Alebo ho porodiť v nemocnici anonymne /myslím, že to sa dá, resp. uložiť ho do hniezda záchrany. Určite potrat nie je dobré riešenie, veď to je Tvoje dieťa.

lucia23a
4. aug 2016

Najhorsie na tom je ze nemam ziadnu podporu....

verushkokav
4. aug 2016

@monilik škoda sem písať , ano poraďte všetkým týmto nezodpovedným dámam nech si dieťa nechajú a potom sa o ne postarajte - keď píšu že nemajú nikoho ......... žiadne bývanie , žiaden majetok , žiadnu rodinu , veď stretnú potom "princa", kt. im spraví ďalšie dieťa a zdrhne ..... ja takéto témy nečítam ...nie je dôvod, kým nepoznám skutočné reálne okolnosti .......takéto virtuálne krasomily si toho navymýšlajú až až, zbytočne zabitý čas vysedávaním pred PC ...... ešte , že majú peniaze na internet .....

lucia23a
4. aug 2016

@renkarenka ked ho vynosim asi sa ho uz nevzdam;(

monilik
4. aug 2016

@lucia23a čo to znamená že nemáš pod kontrolou? Sú hladné,smadne,spinave či choré? Ak nie,tak je všetko OK. Dvojročné deti sú živé striebra...jedného mám doma.kym sa bábo narodí budú mať tri zas to bude o inom.treba si dupnúť a nepopustit. aby ti neskakali po hlave.

lucia23a
4. aug 2016

@verushkokav ahoj neprisla som sem len tak ani krasotina niesom🙂 ked ta to nezaujima naco to tu pises tu by sme si mali pomahat a nie odcudzovat

monilik
4. aug 2016

@verushkokav ak by si čítala čo som písala, mám podobný názor.ak zistí že to nezvládne,nech si ho nenechá.pisem že ja by som nedokázala vynosiť a porodiť dieťa a potom sa ho vzdať...ak,tak kým nie je na svete...z dôvodu,ze má ďaľšie dve,o ktoré sa musí starať.

lucia23a
4. aug 2016

@monilik no to ze skacu po hlave myslis ze potom by sa upokojili kus ....inac nemam problem

monilik
4. aug 2016

@verushkokav si z nejakého dôvodu rozculena a vybijas si to na nesprávnom mieste. 😉

verushkokav
4. aug 2016

@lucia23a vážne , tak napíš "otcovi" dieťaťa nech ti pomôže , tu si nejaká odvážna ....máš nato čas ?

lucia23a
4. aug 2016

@monilik keby bolo prve alebo druhe ani neuvazujem nad tym

lucia23a
4. aug 2016

@verushkokav nema zaujem ano tolko casu mam lebo je to moje celozivotne rozhodnutie