icon

Mám ísť na potrat, keď nie som šťastná s priateľom?

martinaoo
22. feb 2012

Jedno dieta uz mame,ale neviem ci si mam nechat to druhe ked s nim niesom stastna a niesom ani financne zabezpecena.

Strana
z2
cestovatelkaandrea
22. feb 2012

Vzdy je viacej rieseni ako z takejto situacie a nie hned ist na potrat. Kludne mozes dieta vynosit a ak sa nic nezmeni a ty dieta nebudes chciet mozes mu dat sancu zacat zivot v inej rodine.

natalia
22. feb 2012

porozpravaj sa s priatelom čo by chcel on...aku ma predstavu o vašej buducnosti dalej...ak by sa nevyjadril tak by som to vyriešila po svojom..aj ked nie je jednoduche sa rozhodnut.. 😠

rubinka
22. feb 2012

Neviem prečo hľadáš odpoved na túto otázku niekde na internete medzi neznámymi ľudmi, je to tvoje dieťa, iný predsa nemôžu a nemali by za teba rozhodovať, ja by som svoje dieťa nezabila. Dieťa za nič nemôže, daj mu šancu žiť. Inak neviem či veriť tvojej otázke ked máš status že sa snažíš otehotnieť, fakt divné 😕

ivetkab.
22. feb 2012

Juj, veľmi citlivá téma ... potrat by som asi nevolila. To bábo za to nemôže. A to, že s ním nie si šťastná, tak práve toto dieťa nech bude pre teba dôvodom na to, aby si urobila rázne rozhodnutie pre seba a obe svoje deti. Prajem Ti všetko dobré a hlavne múdre rozhodnutie.

hadassah
22. feb 2012

nie som si istá, či dostaneš adekvátnu odpoveď. Jednak pre to, že si anonymná osoba a nikto nepozná tvoj život a tvoj osud a na druhej strane, v zásadnej životnej otázke si dáš radiť od nás ostatných anonymov? Odpoveď na túto otázku si musíš dať sama po zvážení všetkých okolností, ktoré ovplyvňujú alebo budú ovplyvňovať tvoj život. Alebo spočítaš odpovede PRE/PROTI potratu a podľa toho sa zariadiš?

poleva
22. feb 2012

fúha a prečo si sním splodila dieťa ked ho nemiluješ? prečo si s ním??
najhoršie je priviesť dieťa už do nefungujúceho vzťahu,mala si na to skôr myslieť

ela2710
22. feb 2012

mna tiez ako @rubinka hned prekvapilo, ze v pase mas, ze sa snazis otehotniet a teraz rozmyslas nad potratom... 😒 je to na tvojom rozhodnuti, ak je to teda pravda, ale dieta ma pravo na zivot a taketo veci ako fin. zabezpecenie a ci som, ci nie som stastna si si mala uvedomit skor, nez ste sa oň snazili

li_la
22. feb 2012

@rubinka Rozhodne nie je jediná, kto chodí po rady medzi neznámych ľudí a je to aj celkom logické. Cudzí ľudia nie sú zaujatí a subjektívni. Sú voči danej téme bez emócií a preto by mali vedieť poradiť racionálne. To ale určite neplatí o Modrom koníkovi, pretože tu ľudia zväčša nie sú schopní poradiť. Tu sú niektorí ľudia schopní len dobre ponadávať, strápniť človeka a zakopať ho pod čiernu zem... Zakladateľka témy nechce, aby sme za ňu rozhodli, len aby sme vyjadrili svoj názor.

@martinaoo Bez ohľadu na to, či si s priateľom šťastná alebo nie, dokázala by si zabiť dieťa? Nemyslím si, že toto je dôvod, prečo by si mala podstúpiť interrupciu, keďže to je dosť závažná vec. Možno sa vaša situácia s priateľom zmení, možno budeš sťastná s niekým iným... A keďže jedno bábo už máš, mala by si vedieť, aké je to krásne. 🙂

katkamarek
22. feb 2012

To ma byt vtip toto? Ty sa pytas nas ci si mas dieta nechat? Ako ti mozeme my, cudzie osoby, ktore ta ani zdaleka nepoznaju, nevieme takmer nic o tvojej situacii, povedat, ci mas alebo nemas ist na potrat? V prvom rade ste to nemali dopustit, ze si otehotnela, ak s nim nie si stastna. Ak ste sa zodpovedne chranili a fakt nezlyhala antikoncepcia, tak to nepochopim ako moze zena ostat tehotna, ak to nechce! Ale o to tu uz teraz nejde, lebo je neskoro. Ja by som povedala, ze clovek musi niest zodpovednost za svoje konanie a to chuda nenarodene dieta za to nemoze. Mne by srdce puklo od zialu, keby som si mala dat zobrat dieta z takeho sebeckeho dovodu, ze nie som s priatelom stastna, hlavne ked uz jedno mas a vies co je to materinska laska. Podla mna je potrat vrazda, fakt by som o tom uvazovala iba keby som bola v ohrozeni zivota alebo dietatko by malo nejaku vaznu vadu. Ale dala si jasnu otazku, ja aj napriek obsiahlejsej odpovedi odpovedam NIE. Potrat sa ti teraz mozno zda ako najjednoduchsie riesenie, ale to je iba relativny pocit, neskor by ta to mohlo zrat ovela viac. Prajem, aby si sa rozhodla spravne.

zuzana_m
22. feb 2012

"Vtipná" otázka fakt... 😖 ,,,, Ani neviem,čo by som ti odpísala, asi len tolko----uvedom sa! Nerozhoduješ o farbe nábytku, alebo o destinácii dovolenky. Toť vsio ,,,je mi "na blití" z niektorých žien.....

ludkav
22. feb 2012

Žiadna situácia nemôže byť taká zlá ,aby za ňu niekto musel zaplatiť životom.

aaddeelliinnaa
22. feb 2012

..nechapem,preco si zeny lahaju do postele s chlapom s ktorym niesu stastne.... 😝 ,musela by som byt pod riadnou davkou sedativ...aby som tak rozmyslala...nechapem... 😝
co robite tym chlapom radost?...alebo sa to musi?.... 🙄
predsa ked s niekym som nestastna..tak sa o neho ani nesuchnem,nie to boze..s nim lahnem do postele..snazim sa vyrieist jeden problem....nie?....teraz mas 3....cakas dieta,si nestastna....nemas peniaze...
co ti ma clovek na to povedat?...ako si ustelies..tak budes spat 😲

mimiqa
22. feb 2012

dieta za nic nemoze,a mas urcite rodinu,ktora ti pomoze aspon s byvanim!odit od neho a zacni odznova,,,prezijes to predsa!!!!su ludia na tom horsie a hlavu hore!!!!!!
verim ze to dokazes!!!! 🙂

janusa_
22. feb 2012

To je na tom najzvlastnejsie v pase mas snazime sa otehotniet, a zrazu premyslas nad potratom - co by kopa zien zato dala keby mohla byt tehu.
Ked s partnerom nie si stastna ked nie ste neboli pripraveni na dieta, preco ste spolu spali alebo nedavali si pozor? ale co sa stalo sa samo uz neodstane. A na internete ti nikto stopercentne nepomoze- nikto nemoze vediet aky mas vztah s prvym dietatom, s manzelom ak oti moze pomoct rodina priatelia. Jedine riesenie: neunahlit sa, popremyslat a hlavne komunikovat- rozpravat sa s rodinou a priatelom. Vsetko sa da zvladnut ak clovek chce.
Drzim palce nech sa spravne rozhodnes.

ani3012
22. feb 2012

nie si šťastná s tým dieťatkom či priateľom? 🙄
ak s bábom-choď na potrat 🤐
ak s priateľom-rozíď sa s ním (nebudeš ani prvá ani posledná) 😉

linddi
22. feb 2012

.... a prečo máš v pase, že sa snažíš otehotnieť, keď si to vlastne ani nechcela..... alebo chcela 😲

andreaka11
22. feb 2012

nechapem, co kazdeho hned odsudzujete. ja mam v jednom profile, ze v decembri porodim dvojicky a tie uz v decembri budu mat 3 roky!!!!! je to o tom, ako vam zalezi na kazdodennom meneni profilu!! 😠 mimochodom, pozrite si poriadne jej profil, pochybujem, ze este stale zhana norethisteron, co pisala pred 7 mesiacmi!!!!!
pyta sa nas, lebo cudzi ludia nie su zainteresovani. ja viem, co by mi povedala moja mama: pobal sa a pod domov, postarame sa o teba... a prave toto asi nechce pocut!!!

je to len na tebe, ako sa rozhodnes, nebudes prva, co pojde na potrat. ale tiez to poriadne zvaz, lebo je to velke rozhodnutie. zalezi aj od toho, ako bolo dieta splodene (z lasky, alebo z donutenia). mozno, keby ho opustis, ved je vela slobodnych mamiciek s detmi. tvoja rodina ta urcite podpori a pomoze.

mimka11111
22. feb 2012

s priatelom sa snažíme o bábetko už vyše roka, žial,zatial bezvýsledne.....dieťatko,ktoré čakáš za nič nemôže..uvedom si ale jednu vec...sú ženy,ktoré po dieťatku neuveritelne túžia,majú aj vhodné podmienky na život, resp. na všetko,čo takáto krásna "vec" obnáša a aj napriek tomu nemôžu otehotnieť.....mať dieťatko je dar od Boha,života,alebo nazvi si to ako chceš....hned v tomto momente by som s tebou menila,aj za cenu toho, že by som svoje deti vychovávala sama....ty by si to,ale ako Už mamička mala vedieť

macamac
22. feb 2012

no-to čo tu čítam-že dieťa splodené z lásky alebo donútenia? 😲 to kto koho nútil k sexu? 😕 😅 tak to by potom snáď už bol nahlásený na polícii,nie? 😨
ja súhlasím s názorom-ak nie som s niekým šťastná, nelíham s ním. fakt-ako to prečo by som mala? robiť mu radosť?
zbytočné písať,keď sa už stalo.
len nechápem,ako jednoducho dnes ľudia premýšľajú nad potratom. hocijaký problém dnes dokáže skoliť ženu a prvé čo-potrat 😒 fakt riešenie 😖
najprv si porieš vzťah-a ako ho už nechceš, vychováš dieťa /deti/ aj sama. nie si prvá,ani posledná.
fakt nechápem,prečo by malo nevinné dieťa zaplatiť životom. a TVOJE dieťa 😒

bože ženy, spamätajte sa! potrat si nemýľte s vytrhnutím zuba! 😖

lucka1987
22. feb 2012

mna by potom zaujimalo, preco mas v pase ze sa snazite otehotniet, ked teraz premyslas nad potratom . a preco s priatelom intimne zijes ked si nestastna? len koli zabezpeceniu? nasilu ? zo zvyku ?
ako si kto ustelie tak sa vyspi... odpoved tu nenajdes. najskor si musis upratat vo vlastnom zivote.. pretoze uz len podla dvoch viet usudzujem, ze mas v nom pekny neporiadok.

stanislavao
22. feb 2012

dieta nemoze za to, ze s priatelom nie ste stastna. toto ste mali riesit skore nejakou antikoncepciou, alebo rozist sa s priatelom. ked uz cakate babo, tak si myslim, ze dieta by nemalo trpiet za omyli rodicov. mozete si dieta nechat a s priatelom sa rozist. alebo mozno sa vas problem da riesit rozhovorom, poradnou s psychologom, manzelsu poradnu by ste mohli vyskusat. porozpravajte sa s priatelom, vyjasnite si, co citite, co vam vadi, co vas trapi, mozno sa to vyriesi.

happy8051
22. feb 2012

nehnevaj sa, ale mne formulacia tvojej otazky pripada, akoby neslo o dieta, ale o nejaky modny doplnok, ktory v pripade, ze sa ti nehodi smaris do kosa.

viki2912
22. feb 2012

ako ja nechapem jedno..preco vlastne cakas dieta s clovekom s ktorym nie si stastna?uz len tato veta si sama o seba odporuje,nemyslis.ci mas ist na potrat?to dieta ma niest vinu za tvoju hlupost?a po druhe,ako je mozne,ze cakas druhe dieta ak si si vedoma toho,ze nie si financne na tom dobre.ak si toto precitas pred zrkadlom nahlas pochopis,ze sa pytas hlupost.

rora
22. feb 2012

tak sa nanho vykasli, dietatko bude tvoje stastie. moja vlastna skusenost...

baramborka
25. feb 2012

vieščo kočka, odbehni si do temy snažilky, kolko zufalych žien by dalo čokolvek zato aby mohli otehotniet , ty tu rúhaš na fóre ludskym životom a pýtaš sa čo robit ? zapoj mozog a rozmyšlaj kde si ho nechala ked ste ho splodili ..tak fakt , ked v nom nemaš istotu a už mate prve, prečo nenasadit HAK ?? nezodpovednost a ziadna pokora voči tomu daru čo ti rastie pod srdcom !! nedalo mi to nezareagovat, hanbila by som sa takuto otazku vobec vyslovit prostrednictvom fora kde su naozaj roznorode zeny , od matiek po snažilky cez neplodne kočky a tehulky ktorych sa taketo necitlivé zachovanie dotkne ... :( smutne :(
skus sa o tom poradit skor s rodinou , a priamo s tym tvojim partnerom ...a nie tu nas sa pytat ...za takuto otazku ta ani jedna nepochvalime !

tibinka22
25. feb 2012

Dietatko nemoze za to....je to najvacsi dar, aky clovek moze dostat....
nepises o aky druh nespokojnosti ide... ci sa to da vyriesit, neda.... tazko povedat... ale rozhodne na potrat nie.... neskor to budes lutovat, pridu vycitky svedomia.... Ale drzim palce!!!! 😉

salma22
25. feb 2012

nie na potrat by som nesla su aj ine alternativy .....adopcia? ale nakoniec ked sa ti narodi nechas si ho a budes svoju situaciu mozno riesit uplne inak........drzim palce aby si sa rozhodla co najlepsie a nelutovala svoje rozhodnutie

matulka82
25. feb 2012

ako sorry,ale ked sa "to"stalo,vtedy si o tom nerozmyslala? 😠 preboha ved je to dieta ,TVOJE dieta a ty si schopna takto uvazovat?na kazdom kroku je par ,ktory sa vsemozne snazi o dietatko,a nejde to...co by dali za takyto dar,aky mozes mat ty?kazdy problem je riesitelny ,a to ze nie si financne zabezpecena,nie je dovod vzdat sa maleho zazraku...mus predsa existovat nekto,kto ta je schopny a ochotny podrzat...a ako uz bolo napisane,pozor na mozne vycitky neskor,ak by sa rozhodla pre ten ohavny cin...myslim, si ze si dost silna na to ,aby si zvladla prekazky ,ktore by ti rozhodnutie ponechat si babo priniesli do cesty..apropo,preco mas v profile :snazime sa otehotniet"ked bol medzi vami problem..

monika15
25. feb 2012

Ked to nechces tak radsej chod aby to babo neskor netrpelo......

mata128
25. feb 2012

V žiadnom vzťahu to nie je vždy len ružové.keby mala ist na potrat kazda,co ma nejake problemy vo vzťahu,tak už len tu na MK by bolo asi o 2/3 mamičiek menej.Aj u nas sa vyskytnu problemy,ale preco by malo dieta doplatit na to,že my dvaja sa nezhodneme?uvažuj,medzi vami sa problemy môžu vyriešiť,ale niektore rozhodnutia už naspäť nevratiš

Strana
z2