Mám oligospermiu. Ktorý z nás je potom otec?
Dobrý deň, chcel by som poprosiť o radu (zdôrazňujem, že len o radu, nie o definitívny záver). Moja partnerka je tehotná, asi v 4. týždni. V našom vzťahu sa však objavila nevera. S jej kolegom mali nechránený sex. Neejakuloval do nej a hovorí, že si je takmer istý, že nemohla otehotnieť od neho. Približne dva dni po tom, ako mala sex s ním, mala sex aj so mnou. Ja som ejakuloval do nej. Problém je v tom, že približne pred dvoma rokmi mi na spermiograme vyšla oligospermia a pohyblivosť B+A. Pýtam sa veľmi laicky a viem, že jasná odpoveď bude až po testoch otcovstva. Napriek tomu, aká je pravdepodobnosť, že mohla otehotnieť s ním a aká je asi pravdepodobnosť, že to bolo so mnou? Ďakujem za akýkoľvek názor.
Podla mna keby jej neprisiel na neveru, tak by sa ani nepriznala. Zakladatel tuzil po dietatku a manzelka pravdepodobne nechcela dieta. Zakon zchvalnosti zafungoval. Otazka stoji co ked nieje tvoje aj ked pravdepodobnost je dost velka.
Prečo však on jej to už sám odpustil. Takže gratulujem k babatku 🙂
Potencionalny tatko no je super mať dieťa horšie s mamou..smutné
Skoro ako z filmu Dennik Bridget Jones 3 🙂 ja keby som bola chlap a milenka otehotnie a ja to dieťa nechcem, tiež by som povedala, ze som si skoro na 100% istý, ze som to do nej nedal... Ved co som idiot aby som sa priznal? Takto je to 50/50, presne ako v tom filme, pozri si ho
@thorongil vieš čo, ako píše aj @philipha22 - vyzerá to na " suseda "....milenec tvrdí, že to on nebol ( možno si vymýšľa, je špekulant a prípadné otcovstvo chce hodiť radšej na Teba ) a Ty si myslíš, podľa Tvojich výsledkov spermiogramu, že to asi byť nemôžeš...tak otec je vždy neistý, asi len tá vaša spoločná dáma vie, kde ptáček hnízdo má.....
Vow ! Na autora zahrala ženská s tretím do partie celkom slušnú búdu. Viem si predstaviť ksicht tretieho vrcholu trojuholníka ako hovorí : Ja určite nie, ja som neejakuloval do nej... Ježiši kriste...oligospermia je v tomto prípade nepodstatná, je to skutočne invalidná barlička. Bez ohľadu či chce zostať alebo nie, testy, výsledky a fakty musia tvoriť základ pre rozhodovanie. Naozaj zvláštny príbeh, chcem veriť že autor nefabuluje. Hoci, toto sa fakt asi ani nedá fabulovať.
@daniel69 hehe,aj ja som nad tym pozastavila,ze ked sa oni traja rozrpavali, ze copovedal,ten treti nabijak, ze nie nie to ja som do nej isto neejakuloval :D kriste to su problemy toto.
s peknou stetkou ziješ....by som si byt tebou skor ako na otcvostvo davala pozor, aby si od nej nedostal nejaku pliagu,ked vyspava bez ochrany s kadekym
Zial, nefabulujem, som v situacii, ked si naozaj nepotrebujem vymyslat. Dnes som sa s nou rozpraval - posledna menstruacia jej vraj zacala 29. novembra. S nim mala sex 10. decembra a potom so mnou 11. decembra. Podla gynekologicky je v 4. tyzdni, takze neviem, ci mozeme rata do uvahy aj sex z 19. resp 21. decembra (vtedy s nim). Takze to sa asi naozaj neda urcit. Iste je len to, ze on do nej neejakuloval ani raz, ja ano. Toho 21. decembra vsak vraj mali sex dvakrat a ja mam oligospermiu. To su vsetky fakty pohromade. Uz mi z toho ide puknut hlava.
Na tvojom mieste by som srala na fakty a modlila sa, nech je otec nabijak a nie ja. Trochu ma udivuje s akou ľahkosťou píšeš, že "vtedy s ním", "on do nej neejakuloval" atď. Obaja ste jej šmýkali frndu o rovnakom čase a ešte k tomu bez ochrany a nabijak určite šmýkal aj inde, no proste grc. Sorry, ale ja byť chlapom takejto ženy, tak jej poviem, nech si to rieši sama a mne nech len ukáže výsledok, aby som si do budúcna vedel zariadiť peňaženku a voľný čas na dieťa a budúcnosť. (samozrejme, bez nej)
Autorovi : Nechcem zjednodušovať, ale ak by sa aj ukázalo že nie si otcom, čiže ten šťastný variant, určite urob dve veci - prvá, daj na hubu kolegovi, len aby si si uvoľnil blok, a aj si to zaslúži tak trochu. A druhá, kopni do riti kolegyňu.
Ak si však otcom kámo, tu je každǎ rada drahá. Vzťah zrejme nevydrží. Čiže budeš platiť, a ešte ti bude neskor kolegyňa otrieskavať o hlavu, že čože si to za otca.
@jankalukasova no len kludne mohli spermie prežit aj od toho 9. 12..... ovu mohla byt vyriešená do toho 11.12.............. a potom ostatné je pasé... vždy je vyššia pravdepodobnost otehotniet pred ovu, jak nejaké hodiny po... spermie majú tiež čo to zdolat, kým sa dostanú do vajíčka... záleží aj na tom, aký dlhý cyklus máva...
@thorongil podla menzesu jej dr mohla povedat ze je v 5tt a nie v 4tt, jedine iba ak jej to povedala zaciatkom minuleho tyzdna. Realne kedy otehotnela je velmi tazko povedat, lebo nie kazda zena ma ovulaciu na 14 den cyklu a to nevie ani dr stopercentne povedat, ze tato bodka na ultrazvuku ma presne 28 dni.
Tymto vypoctom nedojdes nikam a nezistis nic pretoze : neviete kedy nastala u nej ovulacia, muzske spermie vydrzia v tele zeny niekolko dni a su schopne oplodnit aj po dlhsom case, tvoja zistena diagnoza po 2 rokoch je uplne bezpredmetna nakolko to je ovplyvnitelne roznymi faktormi. na margo milenca - prerusovana suloz nie je 100% antikoncepcia, cize tvrdenie ze do nej neejakuloval si moze strcit za klobuk. Cize nemas sa od coho odrazit. Spala s vami v takmer rovnakom case, obden cize tam nie je o com rozmyslat. Nepohnes sa s vypoctami nikam.
jedine co ti/vam pomoze je test otcovstva. Da sa urobit uz aj pocas tehotenstva.
Ludska zloba a skodoradost nepoznaju hranic, to je moja jedina reakcie na vsetky tie reci o tom, ako je autorom zena a ako to beriem s lahkostou, co sa stalo. Co sa tyka vsetkych ostatnych reakcii, dakujem. V Bratislave vraj funguje nejaky Geneton, ktory vie urobit test otcovstva od 10. tyzdna tehotenstva z krvi, teda neinvazivnym sposobom. Takze sa hadam dlho trapit nebudem.
@thorongil ja nebudem súdiť ani odsudzovať... prajem len, nech to dopadne čo najlepšie, neviem či tak ako si to budeš priať, ale myslím, že v tejto chvíli ani ty sám nevieš, ako chceš aby to dopadlo... a ak si predsa len otcom, miluj ho najviac na svete!! za to všetko ostatné čo tomu predchádzalo ono nemôže! Držím palce!
@daniel69 prečo je " byť otcom " - ten nešťastný variant ? Mám na mysli skôr vzťah k tomu dieťaťu, synovi, či dcére ( nehovorím teraz o peniazoch ), nie je krásne mať dieťa ? Veď vyrastie, a ak by to bolo jeho dieťa, bude s ním mať snáď nejaký vzťah, je to predsa pokračovanie jeho génov a možno aj jeho posledné dieťa, čo ak iné už mať nebude, lebo má určitý problém ? Muž predsa tiež nejako vníma svoje gény, nie ?
@thorongil ja mam syna a moj manzel tiez do mna neejakuloval. Skoncilo to na pupku,z coho je logicke,ze som neotehotnela. Otehotnela som z toho prveho ejakulatu ktory vam vyteka pri vzrusení. Toť k tvojej otazke ....
@thorongil nie, neber to takto. Len už v dnešnej dobe je až divné, keď takto reaguje muž...ja to beriem a fandím Ti, že si sem napísal a máš zo všetkého toho, čo sa Ti stalo úplný chaos v sebe, v hlave, musí to byť strašný pocit, taká bezmocnosť a panika, čo sa vlastne stalo. Myslím si že ani Tebe to ešte celé nedochádza a mozog máš nastavený len na riešenie toho základného, že ešte nedokážeš ísť až tak do hĺbky, lebo cítiš, že sa tam utopíš. Je mi veľmi ľúto, čo sa Ti stalo.
Myslim si ze autor celu situaciu riesi s kludom a bez zbytocnych emocii, pravdepodobne to vypliva s povahy, no do jeho duse nik nevidi. Asi by bolo zbytocne v tejto chvili nieco riesit hadkami. Nato uz je neskoro. S toho vsetkeho som pochopila ze on babatko chcel a preto k tomu takto pristupuje. Dieta je dar, viem o com hovorim. Drzim palce aby to dopadlo tak ako si zelate vsetci zainteresovany.
zaujímavé že to niekto dokáže riešiť s takým kľudom, zjavne majú otvorený vzťah. a dieťa môže byť aj jedného aj druhého. ale aj tak ked sa už stane nevera, tak dôvera v toho druhého klesá na nulu.
@libawet Ďakujem za tieto slová. Ja viem, že som asi staromódny a naivný idealista. Keď som zistil, že je neverná, najskôr som to chcel v momente ukončiť. Neskôr som sa rozhodol napriek všetkému zabojovať o naše manželstvo ao to, čo sme si sľúbili. Teraz mi oznámila toto a ja už tuším, že to dieťa nebude moje. Uvedomujem si, že zrejme prídem o všetko, čo som miloval a po čom som túžil. A z toho sa asi skôr či neskôr dostavia depresie.
@thorongil kazdopadne nech to víde ako chceš ty....ja by som na tvojom mieste chcela aby som rodičom toho dietata nebola, nechcela by som mat dieta s niekym kto ma bez škrupul podvadza, na striedačku spava s inym, dovera by bola veeeelmi naštrbena....jasne, nabijak ju kopol do zádele tak si aj ty dobrý. Sa ti čudujem...a čo si miloval? Zenu ktora za to nestala? Bud rad ze sa ukazala aka je, byt podvadzany parohač nie je nič moc pozicia. Takze nebud taky sentimentalny a pozri sa na to realne - zbaviš sa zeny, ktora za to nestála...z toho by som ja skakala od radosti a nie depkarila.
@thorongil presne, a potom sa deje vo svete, čo sa deje. Ak niekto rozmýšľa ako Ty, úprimne, spravodlivo a v dobrej viere, je pomaly už braný za blázna. Veľmi zlá a smutná doba, keď je dobro považované za slabošstvo, naivitu, hlúposť...drž sa, verím, že rovnováha aj tak musí zostať zachovaná a že raz stretneš niekoho, kto Ťa bude brať takého aký si, bezvýhradne milovať. Ber toto ako možno aj isté poučenie od života, ktoré Ťa urobí silnejším a triezvejším v poznávaní partnerky v budúcnosti, prosím, len nedovoľ, aby Ti to natoľko ublížilo, že zanevrieš na všetky ženy, ublížiš len sebe...daj tomu čas, ten všetky rany zahojí.

@thorongil No s peknou stetkou zijes..... Vyspi sa s tebou, par dni nato s inym, potom zase s tebou a zase s nim.... Musis byt s nou naozaj stastny :D .... Ale k veci.... Ak ma pravidelnu MS tak je pravdepodobnejsie, ze ty si otcom (priblizne v strede cyklu mohla mat ovulaciu, spravil si sa do nej a on nie)... Kazdopadne nic nieje na 100percent a my mozme len hadat... Pevne dufam, ze to dieta nieje tvoje...