icon

Mám problém s mojím doktorom

deniska0403
5. feb 2018

Ahojte babulky som tu nová a rada by som vás požiadala o menšiu pomoc 😊
Som nastávajúca mamička práve som v 24tt a mám menší problém z mojim pánom doktorom 😕podľa môjho gynekológa ktorý my určite termín pôrodu na 19.april 2018 by som mala porodiť v 34tt 🤷‍♀️Čomu tak nejako nerozumiem predsa v tom týždňami by som mala nastúpiť na materskú a nie rodiť 🤣 a neviem ako mu to naznačiť alebo upozorniť ho už som sa ho raz pýtala a povedal že všetko tak ako má byt 🤷‍♀️😕prosím poraďte ako by ste mu to tak nejako naznačili 🤷‍♀️😕
Ďakujem veľmi pekne za rady

luc289
5. feb 2018

ahoj ja by som normalne povedala ze prepacte ale nepomylil ste sa nahodou ? ze vtedy idem len na matersku termin musim mat inokedy.. na tom nic nieje povedat toto praveze to je dolezite a on by zrovna takuto chybu urobit nemal 😀

luc289
5. feb 2018

@deniska0403 v profile mas napisane ze si v 30tt??? tak potom ty nevies v ktorom si a nie doktor

deniska0403
autor
5. feb 2018

Nie ja som do profilu zadala len predpokladaný termín pôrodu podľa gynekológa a tým pádom my to tam vyrátali že som v 30tt 🤣🤣veď o tom vravím že práve sa nachádzam v 24tt a lekár mi dal termín akoby som mala mat 30tt a som z toho zúfalá lebo nedávno som bola na prehliadke a bola som 20+2 tt 😊😊

jankalukasova
5. feb 2018

@deniska0403 no tak sa opýtaj... "pán doktor prosím vás v knižke ste uviedli dátum 19. apríl 2018, podľa mojich výpočtov je to ešte len 34tt a teda nástup na materskú, nie pôrod"?
Čo je na tom komplikované? On možno myslel nástup na materskú ale sa pomýlil, to sa stáva. Povedal, že je všetko v poriadku lebo ani netušil, že sa proste chybička vloudila.

sense
5. feb 2018

Nic by som nenaznacovala ale priamo sa spytala

deniska0403
autor
5. feb 2018

Jasne skúsim mu to narovinu povedať 😊ďakujem veľmi pekne 😊a takto sa spýtam môžu vzniknúť nejake komplikácie keď mi on dal takýto termín ? Že napr by mi chceli vyvolávať pôrod keď sa budú riadiť jeho pokynmi? Pretože keď som sa ho posledne pýtala mna odbyl stim že termín je daný a nič sa na ňom nemení 🤷‍♀️😕veď ja by mu to malo dôjsť keď mi píše do knižky že mu to nesedí 😁teraz keď sám mna pýtajú kedy čakáme babo sama im neviem povedať veď nemôžem rodiť predsa v 34tt 🤷‍♀️😁

bosoriak
5. feb 2018

@deniska0403 A ako vies, zeje ten datum zly? Podla poslednej menstruacie alebo podla merani alebo podla coho?
A urcite sa ho spytaj, vyvolavat porod je jedna vec, druha vec su byrokraticke natahovacky so socialnou poistovnou napriklad.

deniska0403
autor
5. feb 2018

Tak tehotenstvo sa ráta od poslednej menštruácie to je ja som mala poslednú 24.8.2017 a keď to rátam tak momentálne som 23+4tt a keď sa pozriem do knižky tak poslednú návštevu som mala 20+2tt a to bolo 12.1.2018 a teraz idem na poradňu 12.2.2018 a to mám 24+4 tt a keď si to rátam tak 19.4.2018 by som mala byt 34 tt a nie rodiť 😁😁vtedy by som mala ísť na materskú ... a rodiť niekedy koncom mája ... veď to že som z toho zmenená lebo je okolo toho ak vybavovanie aj v práci aj všetko a on keď sa takto pomýlil čo tvrdí že nie tak neviem čo ďalej 🤷‍♀️

livisteve
5. feb 2018

Vašu poslednú menštruáciu ste mali 24. augusta 2017

Gratulujeme! Rodiť by ste mali 31. mája 2018 a vaše dieťa by sa malo narodiť v znamení Blíženci.
Oplodnenie sa udialo 7. septembra 2017 a tehotenský test by Vám mal dať odpoveď na to či ste, alebo nie ste tehotná najskôr 28. septembra 2017

Zaujímavé informácie na základe dátumu vašej poslednej menštruácie
Podľa dátumu Vašej poslednej menštruácie ste tehotná 24 týždňov!
Cítiť prvé pohyby Vášho dieťaťa v brušku by ste mali okolo 28. decembra 2017.
Tĺkot srdca Vášho bábätka bude možné počuť okolo 5. októbra 2017.
Koniec prvého trimestra bude 16. novembra 2017.
Koniec druhého trimestra bude 1. marca 2018.
Prvá tehotenská kalkulačka čo my internet vyhodil, údaje podľa poslednej menštruácie

veronikaszabova
5. feb 2018

@livisteve zrovna som to sla tiez pisat, ze to sedi ;)

deniska0403
autor
5. feb 2018

Takze mám pravdu že lekár sa pomýlil 😁 no nič budúci týždeň mu to natvrdo poviem 🤣😊veď zato nemôžem že on sa pomýlil ale jednoducho musi my to napraviť 😊

meandbaby
5. feb 2018

Aj ked sa pomylil tak na biometrii uvidia gestacny vek dietata.

pininka
5. feb 2018

@deniska0403 v podstate je jedno ze sa tvoj gynekolog pomylilz lebo posledny mesiac ta aj tak vyradi a na kontroly uz chodis do nemocky kde budes rodit. Ale tiez by som sa ho opytala narovinu, zrejme mu usiel ten posledny menzes. Ja som mala posledny 17.7. a termin som mala 23.4

evittam
5. feb 2018

@deniska0403 Ako? No normalne ako si to aj sem napísala. Ci ten lekar nie je človek?! Nejak nechapem tvoju otázku...

evittam
5. feb 2018

@pininka Nie vsade to tak funguje. Ja som chodila k svojmu gynekologovi az do porodu.

pininka
5. feb 2018

@evittam tak to pocujem prvykrat, u nas automaticky vsetky zeny posledny mesiac posielali tam kde budu rodit, tam nam robia poradnu a pokial mas svojho porodnika,on si odsleduje to svoje.

ibrunova
5. feb 2018

Neboj,nasilu ti nikto nebude vyvolávať pôrod 6 týždňov vopred 🙂
@deniska0403

evittam
5. feb 2018

@pininka Všetko je raz prvýkrát 😉. Nie všade to funguje ako v BA a svet sa neriadi podľa toho.😉

pininka
5. feb 2018

@evittam a ty odkial vies ze som z ba? Ja som uplne z opacneho smeru. Navyse mam kamaratky, rodinu po celom slovensku a preto viem ze standardne sa to takto robi.

evittam
5. feb 2018

@pininka Tak naše mesto a zo pár v okoli nie sme štandard.😉 Ta BA to bol priklad-viem,ze tam to tak funguje

luc289
5. feb 2018

ono to nezalezi z ktorej casti tramtarie kto je ale zalezi od toho kto ma akeho doktora a situacie.. by si sa cudovala kolko veci aj tu v BA nieje standard to len asi prezentuju tie najlepsie kliniky a sukromnych lekarov na ktore nema hocikto .. ja podla svojich skusenosti len na zaklade toho ze sesternicu mam na strednom slovensku z dediny.. a bolo o nu brutalne postarane starostlivost a vybava sa nedala porovnat .. ja mam pocit ze mne nedavaju pomaly ani najzakladnejsie informacie .

evittam
5. feb 2018

@luc289 Ja som zo stredneho Slovenska, nechodim na žiadnu prestížnu kliniku,mam normálneho gynekologa-ano súkromného ale to už su vsetci, aj moje kamarátky. Vzdy bolo o nás dobre postarané, u nás je normalne a bezne,ze az do porodu chodis k svojmu gynekologovi,len na pasy sa chodi do pôrodnice.😉

luc289
5. feb 2018

@evittam hej len som chcela zdoraznit to ze si niekto mysli ze v ba su take lepsie veci standard ale hovorim najradsej by som rodila mimo BA... neskutocne nemocnice v hroznom stave a pokial nemas peniaze nemas ludsky pristup ..

evittam
5. feb 2018

@luc289 No, to mas bohužiaľ tak-ako si ľudia naučili tak maju. Bohužiaľ a cest vynimkam.