Mám si dať urobiť 3D/4D ultrazvuk?
Ahojte babenky, ja by som veľmi chcela dať urobiť 3D/4D ultrazvuk ale môj mm s tým nesúhlasí že je to drahé, ale ja si myslím že míňame na iné hlúposti a toto beriem ako nepochopenie a trápnu výhovorku. Chcela som to pre naše malé a aj pre nás na pamiatku...napíšte mi váš názor prosím.
urcite chod, je to uzasny zazitok a fotecky su rozkosne,ked sa podaria
@lussy211 ja som bola tiez hoc ma odradzala cena ale nakoniec sme sa rozhodli ze pojdeme bol tam aj manzel a ako povedala @6mia6 je to zazitok na cely zivot ja som od radosti plakala pekne nam malicke ukazali vysetrili a vysvetlili ja vobec nelutujem stalo to za tie peniazky mame aj fotku na pamiatku 🙂
ja som bola pri vsetkych 3 detoch, vzdy v 16-17tt aj 25-26tt....to prve 3d ukaze pekne cele telicko, to druhe zase tvaricku....je to drahe, ale nedam na to dopustit, je to zazitok na cely zivot a myslim, ze to ma velky vyznam aj pre muza vidiet svoje dieta este pred porodom 🙂
@lussy211 ja uz sice nie som tehu, ale ked som bola tak som si ho nedala spravit, lebo si myslim, ze je to jednak tahanie penazi od ludi a jednak niektore studie hovoria, ze sa pri tom zahrieva plodova voda, a navyse tie zvuky pre babo su ako keby si sa ty postavila pred velky reproduktor a niekto by ti tam pustil hlasnu hudbu. verim, ze fotky mozu byt uzasne, ale tvojimi rukami si ho mozes pochytat aj bez pristrojov, okrem toho pofotis si ho ked sa narodi, teraz mu dopraj pokoj na kludny rast 🙂
Ja aj ked som bola na ultrazvukoch u gynekologa,tak som si vzdy odtial foto vzala ,a ked sme sli na 3D a 4 D,tak tam bolo malu krasne vidiet.Urcite si daj fotku,je to pamiatka na cely zivot 😉 Ja som mala do porodu,chladnicku vystavenu foteckami z ultrazvukov 🙂
Aj ja idem, určite si to nechcem nechať ujsť, musí to byť krásne a neviem sa dočkať. U mňa s tým celá rodina súhlasí a tiež sa tešia na fotky a na záznam, ale skôr ma prekvapila kamarátka, tá ako by ma chcela odhovoriť vraj je to drahé, akože nechápem čo ju do toho ale to sa už len rozčulujem tak to tu nebudem rozoberať 😀
Ale isto pôjdem
@monika2606 No presne aj mňa chcela odhovoriť, ale to je len závisť povedala by som. Takže to neriešim a urobím si aj tak podľa seba:D
ja by som na to nesla... podla mna je to zbytocnost... a okrem toho kazdy jeden ultrazvuk je skodlivy.... 😉
@lussy211 Podla mna je to totalna zbytocnost, komercna zalezitost a skodlive pre dieta. Preco maju deti na fotkach z 3D/4D rucicky pred ocami? Lebo im naozaj vadi take prudke ostre svetlo, ktorym im tam dr. svieti aj vyse pol hodiny v kuse, aby mali rodicia radost. Neviem, naco je to dobre... Za kratky cas babatko uvidite nazivo a to je zazitok.
@nae nejde tam o zazitok,pri tomto ultrazvuku zistia vela veci v cas,poznam zenske ktore si ho vobec nerobili a do porodu nevedeli ze su ich deticky vazne chore..jednej taketo babetko dokonca zomrelo a vobec by nemuselo keby to zistia skor..kontroluje sa tam srdiecko,rastep chrbtice a kopec vaznych veci..a normalne ultrazvuki predsa doktor nerobi kazdy raz na poradni,mne robil dokonca iba dva,kedze som bola na tom 4D..nasa si rucicky vobec nedavala na ocka,dozvedela som sa tam presne co cakam,ci je v poriadku,kolko jej meraju kosticky a pocula som bit jej srdiecko...nelutujem a aj pri druhom urcite pojdem 😎
@lussy211 ja som bola na 4D+morfo..kedy kukal babo od hlavy po paty+organy v 21tt v ZA udr.Hartela a vobec nebanujem ....od zaciatku som pod dohladom kedze som krvacala takze tych son som mala neurekom 😉 je to kazdeho vec..pri starsom synovi som nebola tak teraz som si to dopriala aj koli pohlaviu a zazitku jednoznacne
@bubena Neviem, co je standard na Slovensku, ale v CR sa robi tzv. "velky ultrazvuk" v 20. tyzdni tehotenstva, ktory je prave zamerany na vrodene vyvojove vady, cinnost srdca atd. Preplaca to normalne poistovna. 3D/4D ultazvuky su v ponuke zvlast, za peniaze. Ano, mas pravdu, moze to byt uzitocne, ak su nejake pochybnosti ohladne moznej diagnozy, ale v tejto teme sa nebavime o 3D/4D v ramci diagnostiky VVV.
Hluk?No na to sa opýtam..
jasne ze si daj urobit a k tomu si vypytaj a DVD + par peknych fotiek...odporucam, stoji to zato, nech si hovori kto co - co chce. 😉 😉 😉 Ja by som si dala znova 😉 😀 😀 😀 V zahranici to stoji cely majland a este mi ani nepovedali, ake pohlavie bude, pokial som si to nezaplatila, takze doma som si to krasne vychutnala aj s morfo..super 😉
@nae ja som sa pri drobcovi prave preto rozhodla že na 3D nepojdem, lebo normalne na konci toho velkeho morfo sona si už daval ručičky pred tvaričku akoby mu to bolo neprijemne. Vtedy som nevedela že ta ma aj svetlo, len akoby som to pochopila ako znak toho že nechce aby sme mu tolko liezli do sukromia 🙂
pamiatka nepamiatka, najkrasie je drzat dieta v naruci, nie foto... a samozrejme, ze su aj vedlajsie ucinky ako to ziarenie, hluk atd... ale pokial to dobre vynasa, zaraba sa na tom a ludia maju radost z fotiek, tak preco to nerobit... ja by som si to nedala ani keby to bolo zadarmo 😉
@lussy211 No veru aj ja si myslím, alebo jej to potom pripomeniem keď ona bude čakať bábätko, tiež si to isto nenechá ujsť 😉 ja už sa neviem dočkať
@monika2606 Myslím si že keby to malo nejaký zvlášť škodlivý vplyv na maličké tak by to nebolo také populárne a predpokladám že by na to upozornili nie?Okrem toho neviem ako môže lekár dieťatku svietiť do bruška🙂Je možné že sono má podobné účinky ako sonar, ale to sú také frekvencie ako má napr delfín alebo kosatky a nepredpokladám že to by šlo niečo spôsobiť. Takže ak to aj robí nejaký hluk ako tu bolo povedané, tak je to na takej úrovni ktorú nedokáže ľudské ucho zachytiť.
😀 😀 😀 😀 sorry, ale musim sa poriadne smiat, lebo niektore tu pisete veci, ktore ste len niekde citali a automaticky ich beriete za pravdive
pocutelne zvukove vlnenie ma frekvenciu od 16Hz do 20 000 Hz, pricom ULTRAZVUK ma frekvenciu vyssiu ako 20kHz...co z toho vyplyva? ze dieta ultrazvuk v brusku pocut nemoze....niektore zvierata ako napr. pes maju schopnost pocut ultrazvuk
prudke ostre svetlo pri ultrazvuku??? o tom som nikdy nepocula ani to nezazila
je pravda, ze pri pouzivani ultrazvuku moze dojst k zvyseniu teploty plodovej vody, ale bavime o dlzke trvania viac ako 1-2 hod., bezne trva uzv vysetrenie do 1/2 hodiny, z tohto pohladu je urcite nebezpecnejsia chripka so 40tkami horuckami alebo priehriatie v aute v lete
je pravda, ze dieta pri uzv mava rucicky aj pri hlavicke....otazka znie, kde ich ma, ked sa uzv nerobi? podla mna s nimi stale pohybuje a cim je vacsie, tym sa viac vsetky koncatiny, aj nohy presuvaju k tvari, jednak aby sa babo zmestilo a tiez preto, ze si cmula palcek a potahuje pupucnu snuru, ale nie je to tak, ze si po celu dobu ultrazvuku drzi hlavu...
jediny relevantny odborny clanok, s ktorym som sa doteraz stretla, bol o vyskume spred 10tich rokov na neuronoch na mysiach, kedy dochadzala k zvlastnemu preskupovaniu tychto neuronov, ale v podstate sa nic nedokazalo a odvtedy presla dost dlha doba a clanky o skodlivosti ultrazvuku su vzdy iba stylu JPP
osobne som presvedcena o tom, ze nas ovplyvnuje kazde vlnenie, ale podla mna viac skodlivejsie ako 3d uzv je mamicka, ktora necha svoje rozkosne dietatko telefonovat so svojou babkou kazdy den hodinu 😀
@lussy211
ak neni dovod tak urcite nie.... to ziarenie je tam tak ci tak....
u nas sa upozronuje na ziarenia ze je tam nieco.... takze vlastne sa robi pocas celeho tehotenstva
len na zaciatku ak ti to nezistia z krvi... ak hej tak potom sa nerobi...
a na 20 tyzden a uz len nakonci ak je problem.
takze vlastne ked si ok cely tehotenstvo tak mas sono len v 20 tyzdni....
u nas 4d/3d robi len firma ak neni problem s tehotenstvom stoji to 200$ dostanes 3 fotky a 5 min video....
neprejde to cez ziadneho lekara nic.... tie baby co to robia su trenovane len ukazat hlavu roky a pohlavie... nic viac....
za 200$ sme kupili postielku europsku a este kopu siat 🙂)))) no a popisujes 4 strany ze si to davas robi na vlastnu ziadost a nerucia za nic... heheheh ;)
@lussy211 nevravim že je to pre dieťatko nebezpečne, ale podla mna je to pren neprijemne, preto som na tom ultrazvuku nebola. Vravim, ja som nič o tomto vtedy ani nevidela, ale proste som mala pocit pri tom klasickom marfo sone, že to malemu ku koncu vôbec nebolo prijemne. Možno to bol moj pocit, ale ja na svoj materinsky inštinkt vždy dam, takže som na to 3D sono nešla.
O tom hluku mi to prednedavnom povedala jedna dula s ktoru sme mali stretnutie

ja som bola včera a myslím že je to zážitok na celý život.