Mám strach, že som tehotná
Ahojte, potrebovala by som poradiť. S mojim priateľom som vyše 1 mesiaca, došlo už aj k styku. I keď si vždy dávame veľký pozor, aby som neotehotnela a používame ochranu, aj tak sa obávam, či by sa to naozaj nemohlo stať. Nedávno sme to robili počas menštruácie..je pravdepodobnosť, že by sa šanca na otehotnenie zvýšila? Symptómy si však pravidelne kontrolujem a sledujem, občas ma pobolieva v podbrušku, len slabšie bolí chrbát, menštruáciu mám mať až o 13 dní. Robila som si test a bol negatívny, ale i tak mám veľký strach. Na bábätko je momentálne však veľmi nevhodný čas. Mala by som sa strachovať? Alebo mám radšej počkať na príchod cyklu? (mám 17)
@sorciera24 všetko to závisí od okolnosti. Tiež keby si nestretla toho pravého hneď, neostane hádam celý život v celibate. Netreba nikoho odcudzovat
@danula.ch ved samozrejme, ja to ani neodsudzujem......len reagujem na tvoj koment, ze to nechpes, ze niekto neodskusa viacerych....no vidis, niekto nemusi, lebo bud nepotrebuje, lebo mal stastie a td. ....takze len o tom, ze ak je to od zaciatku ok amal to stastie, nevidim dovod......tot vsjo🙂
tiež sa pridávam, že sme boli spolu hneď, a tri mesiace a bola som tehu, sme spolu 16r. a máme dve deti a myslím, že lepšieho chlapa som nájsť nemohla, či opačne to bolo, už neviem😉 a neboj didi225 tehu nie si
@beky1813 nejde o puritanky. Obhajkyne sexovania kedykolvek a kdekolvek sa tiez nechavaju uniest. A tiez posobia rovnako smiesne.
Ale to je tak vzdy.
Nuekto nueco trochu drsne zadre, dalsi sa tym citi dotknuty, zadre teda este vysmesnejsue, aby to prebil svojim esom z rukava.
Nakoniec sa cela vec vyhroti tak, ze bud si za jeden tabor, alebo za druhy (nic nedzi sa nepripusta) a oba sa vyprofiluju do extremu, takze oba posobia nakoniec smiesne.
A toto sa deje ako zenam (temy o rodine), tak chlapom (temy o autach, sporte, politike).
Na tejto stranke posobia zeny ako sliepky, na strankach o automoto a inych zas chlapi ako zadubene kohuty, ked sa takto hadaju.
ja sa nejdem vyjadrovat, ci si mlada alebo stara. Pred mesiacom som si pisala so 17 rocnou a ta otehotnela a dala si aj tabletku po.. Priatel jej tvrdil, ze to ma pod kontrolou ale stalo sa. Teraz studuje s bruchom v skole, priatel z velkej lasky ju opustil, pomahaju jej rodicia.
Mala by si ist ku gynekologicke a dat si predpisat antikoncepciu aspon na nejaky cas, si este mlada a pochybujem, ze si pripravena na dieta. Cez menzes mozes otehotniet. Su zeny ktore otehotneju len cez menstruaciu, dokonca v amerike su domorotci, ktory sexuju len cez menzes a maju potomkov.
Ale to je mimo temy.
Kondom nie je !!!! dostatocna ochrana, poznam mladu babu ktorej kondom praskol s neznamym diskotekovym chlapcom a ma dieta.
Kedze si uz pohlavne aktivna bolo by dobre ist na gynekologicku kontrolu ci je tam dolu vsetko v poriadku....
@puklica13 praskol viem aj mne sa osobne par krat stalo ze sa zosuchol dolu a ako som bola ... tak som si to nevsimla a kondom zosuchnuty a semeno fajne roztecene vsade kade.... proste stane sa. nie je tam garancia a urcite nie pri mladej babe a mladom chalanovi.. my si uz vieme davat pozor ale tu nejdem radit ako sexovat a kontrolovat ovulaciu a hlien 17 rocnej babe...
mne sa inak aj to raz stalo ze sa kondom zosuchol a tak hlboko bol ze sa mi ani nedal vybrat von.... na nervy vybrala som ho po par hodinach
@bobana297 A teraz akoze co chces tym povedat ze sa dali dokopy tvoji rodicia v 15tich??? Akoze podla mna je to dost skoro to je po prve a pp druhe vobec to nemusela byt laska na prvy pohlad mohlo to skoncit aj inak.Takze taketo odpovede typu,, zoznamili sa v 15tich a bola to laska na prvy pohlad,, si nechaj...
@ukulela otehotnela som cez MS ,mala som ho pravidelny na hodinu.Nemozes napisat ze je MS netypicka,je normalna a i tak to sa to da bez problemov.Dcera ma 10,5 tak viem asi ...
@janulka2811 netypická je ovulácia cez ms. Jasné, že sa to stáva. Veľa žien nemá ovuláciu typicky v strede cyklu, ale bežné to nie je. Ms a ovulácia bezne nie sú v spoločnom termíne. Takže tvoj príklad nie je typický.
Prosim Vás píšte odpoveď na otázku.
Ak chcete vyjadrovať svoje pocity a subjektívne nozory na na vec môžte založiť na to špeci diskusnu skupinu.
Ďakujem
PS: ešte jeden komentár v ktorom nebude jasná odpoveď na otázku tak zmažem tie predošlé neadekvátne komentáre.
@puklica13 nepraskol, ak by sa zošmykol toto by sme si tiež asi všimli..môžeš si myslieť čokoľvek ja som pýtala len o rozumnú radu, je to len čisto zo zvedavosti pretože mi to príde ako serióznejšia téma, vlastne tehotná byť ani nemusím, ale ide len o to že si chcem byť istejšia a vedieť akú skúsenosť majú iné ženy
@jankoalaura preco by som si mala nechat takuto odpoved??? Trosku nechapacka moja. Dnes je na tom doba horsie pretoze ked sa spolu vychrapu aj 14 rocny neostanu spolu skacu ako zajace dalej. Nevedia co je to si vazit samu seba.Vidis to, ja verim v lasku na prvy pohlad. Tak nechapem preco taky utocny koment od teba
@dskjhfdlkdjhl
no ona myslela tu inu dobu zrejme tak, ze dnes sa vztahy stavaju na plytkych zakladoch, o com hovoria aj alarmujuce cisla statistik rozvodovosti. Ved sa pozri okolo, skacu do postele po tyzdni znamosti, poistene hormonalnymi pilulkami, ked partner neponuka sobas (a naco? ved ma co chce aj bez neho plus lahsie sa mu bude z neho cuvat keby nieco islo "nie tak" ako ma) tak ziju na divoko, po rokoch deti, ktore sa nie kazdej zadari (vo vela pripadoch prave kvoli tym tabletkam) a aj ked ano, tak potom depky a vypisovanie tu na MK ze maju podozrenie ze ich podvadzaju, potom odchod od "partnera" a zas hladanie si ineho a tak dalej. A pritom staci iba prehlbit zaklady a viac si vazit samu seba. Vela zien obvinuje muzov ze su aky su, ale ruku na srdce, kto ich spravil takych?
@didi225 v tvojom pripade je sanca na tehotenstvo minimalna, ak kondom nepraskol/bol pouzity spravne a ty mas odpozorovane, ze to bolo dokonca mimo plodnych dni. napriek tomu - ak mas taky strach z mozneho tehotenstva napriek dodrzanej bezpecnosti a ochrane, mozno este nie si na sex tak uplne pripravena. (nevravim, ze primlada, to je rozdiel, ale na sex, mozno prave s tymto chlapom, este celkom nie, ked mas take stresy). navyse nazzyvat mesacne chodenie vztahom je tiez este neadekvatne, ale to tiez nemyslim v zlom.
@sapa20 kazda diskusia sa vyvija, nejde len o otazku a odpoved. aj prestrelka s ne/plodnymi dnami a otehotneni pocas MS patri k teme a zakladatelka si z nej moze vziat informacie.
@patuska_1000 keby si si všetko prečítala ty múdra, tak zistiš že mali ochranu..

@asia83 ale to vôbec nemusí byť o ľahšie mravoch. Proste len nie každá sme mali to šťastie, že sme stretli toho pravého hneď ma prvý šup. Zato predsa nebudem pri niekom nasilu len preto, aby ma potom na konovi neoznacovali za radodajku. Ja som toho pravého stretla až keď som mala 28 a tiež mám teraz 10 ročné manželstvo a 12 ročný harmonický vzťah. Netreba zachádzať do extrémov