icon

Mamičky, ktoré rozmýšľali o potrate a nakoniec sa rozhodli správne

bastilly
15. jan 2014

Ahoj prsim Vas o nejkae vase pribehy , moja svagrina sa dozvedela ze je tehotna ma 24 rokov ale caka to s uplnym hlupakom, zajtra ma ist nna zakrok , velmi ju odhovaram..myslim si , ze to moze velmi olutovat , teraz je nanho nastvana, mozno ho nenavidi....ale to dieta za to nemoze...prosim o nejake vase pribehy

Strana
z2
bastilly
autor
15. jan 2014

aby som bola presna uz s otcom dietata nie je (vdaka bohu) a ona sa boji buducnosti , vraj ho nechce vychovavat sama, a ze sa este neciti na dieta...ja som otehotnela v 23 a myslim si ze aj keby som otehotnela v 33 tak by som sa necitila na babatko , ale urcite nelutujem ani sekundu s mojimi detmi 🙂

nasta55
15. jan 2014

nech je rada ze s nim nieje a nech ani ho nedava do rodneho listu, len problemi su potom

ms28
15. jan 2014

Asi budem jediny ale moj nazor je ze dieta ma byt planovane a rodicia ho musia chciet.
Jasne ze dieta za to nemoze a je to tragedia, ale v prvych 2-3 tyzdnoch je to len zhluk buniek ktore sa zacinaju diferencovat...to este nie je plod (teda ak je to len v prvych tyzdnoch)
Ak sa zena uz raz rozhodla pre potrat....je to tazke. Inak moze skoncit s malym dietatom co nesie geny dakeho hlupaka, ona bude mat neonatalne depresie ak ju rodina nepordzi a dieta nebude stastne tiez. Niekedy treba zvolit mensie zlo, tvrda zivotna lekcia.
Samozrejme ak je to uz vyvyjajuci sa plod a nie len maly zhluk buniek tak jej moralna/materska povinnost je to dieta porodit a vychovat.

sashabb
15. jan 2014

@bastilly na tvojom mieste by som to nerišila. Je to jej život a jej rozhodnutie. Ty ju teraz odhováraš a potom čo? budeš sa ty o to dieťa starať a financovať ich? asi nie že? tak ju nechaj nech sa sama rozhodne.

satanka1
15. jan 2014

Pred 2tyzdnami nasmu babetku prestalo bit v brusku srdiecko,vsetkl bh som dala za to,aby som ho mala stale pod srdcom.Strasne bolo ist na tu operacku aj ked som vedela ze je mrtve.Malo len 13mm,ale bolo to nase babo.Ak si to rozmysli a babo sa jej narodi sama nebude chapat ako na to mohla co len pomysliet.drzim palce nech vsetkp dpbre dopadne a nech sa tesi ze babetko ma.mnohym to dopriate nie je.popride je moznost donosit a adppcia
Malinke ma pravo zit a otca si nevybralo.navzdy bude rozmyslat,ako by vyzeralo a ake by bolo

ivet1371
15. jan 2014

Ja mam 4 deti a jedno odumrelo vo mne ale je to každeho svoje rozhodnutie či sa na to citi to zvladnut.Je to na cely život .Netreba nikoho odsudzovat

annazozelenehodomu1
15. jan 2014

Aj ja si myslím, že to bude veľmi ľutovať.Toto som kdesi čítala, volalo sa to denník nenarodenej.

1. máj – z lásky privolali ma dnes moji rodičia do života.
15. máj – vznikajú moje prvé žily a moje telo sa utvára veľmi rýchlo.
19. máj – už mám aj ústočká.
21. máj – srdiečko mi už začína biť: kto by mohol pochybovať o tom, že žijem?!
22. máj – vôbec nechápem, prečo je moja mama taká ustarostená.
28. máj – začínajú mi rásť ruky a nohy, už sa preťahujem a vystieram.
8. jún – z rúk mi začínajú vyrastať prsty. Aké je to krásne! Čoskoro budem môcť nimi hmatať.
15. jún – až dnes sa moja mama dozvedela, že žijem v nej. Veľmi som sa z toho tešila.
20. jún – teraz je už isté, že som dievčaťom.
24. jún – všetky moje orgány sú už predurčené: už môžem pociťovať aj bolesť
6. júl – už mi rastú vlasy a obrvy. Aká je to ozdoba!
8. júl – oči mám už dávno hotové, i keď viečka mám ešte zavreté. Ale čoskoro budem môcť vidieť všetko, celý
krásny svet a predovšetkým moju milú mamičku, ktorá ma ešte nosí pod srdcom.
19. júl – srdiečko mi bije priam zázračne, cítim sa celkom bezpečná a som veľmi šťastná.
20. júl – Dnes ma moja mama zabila . . .

bastilly
autor
16. jan 2014

praveze babtko je uz 10 tt stare, ...ja ju nebudem odsudzovat , len si myslim , ze to velmi olutuje. velmi

renee17
16. jan 2014

@bastilly Aj Hitlerovi radili a vojnu prehral tým som chcela povedať že to je na nej ako sa rozhodne tak nebude môcť nikomu nič vyčítať iba sama sebe.Dohovoriť jej jasné môžeš no ostatné je na nej.

sonagolisova
16. jan 2014

sudiac podla napisaneho ona to dietatko nechce, neciti sa na to a sama ho vychovavat nechce...je este mlada...ja viem, ze je to tazke rozhodnutie, ja som o dietatko prisla tiez a bolelo to ale jedno viem isto, dieta ma byt chcene oboma rodicmi, milovane a tuzobne ocakavane.... ake bude buduca mamicka prezivat tehotenstvo ked otca nenavidi, je to vraj hlupak a bude vediet, ze v tom bude sama...??????

bastilly
autor
16. jan 2014

ano je to tupec ...ja som zas toho nazoru, ze naco s nim isl do postele, to dietatko za nic nemoze zena sa na materstvo nikdy neciti , stale pred prvym bude mat strach , a nemyslim si ze je mlada, vek je akuratny, jasne ze je to na nej ale ja si myslim , ze to bude velmi lutovat ....pre mna jsu deti nad vsetko....zvladnut sa da vsetko ...hlavne ked mas ok rodinu a ona to ma...:(

radinka2
16. jan 2014

mozem napisat nas pribeh, ale je tam velky rozdiel, ja som sa na babatko citila!!
Mam o 15r starsieho chlapa,ktory uz ma 2 deti a ani jeden z jeho vztahov nedopadol dobre.. na zaciatku toho nasho mi hovoril, ze este si vie predstavit mat dieta, no ked sa nas vztah stal naozaj vaznym, o dietati ani pocut.. zivot plynul a my sme si ho zariadili tak, ze som o dietatku prestala rozmyslat.. jednoducho rozbiehala som jazdecku skolu, starala sa o 8 koni, prevadzkovali sme velky penzion.. do toho predsa dieta prist nemohlo.. pred rokom a pol prisla rana, majitel nas z arealu bezdovodne vyhodil.. skoncili sme v 2i domceku aj s priatelovym synom, bez prace, bez penazi.. na krku kopec uverov a.po robote pol roka.ani stopy.. obcas sa suchla.nejaka.brigada, , ale to ani z daleka nestacilo.. v tom nastal vo februari sok.. meskala mi ms, no ani ma nenapadlo, ze by som mohla byt tehu... pre.istotu som si ale kupila test a ked.sa na nom objavili 2 ciarky, spadla som z noh... ako to poviem chlapovi, kt o dietati nechce ani pocut? ako ho budeme vychovavat v dome, kde sa uz teraz tlacime? a z coho?
ked som to s placom a roztrasenym hlasom oznamila drahemu ten sa len spytal: co budeme teraz robit? a uplne sa uzavrel do seba.. nevedela som, co sa mu deje v hlave, bala som sa a tak so. na neho zacala tlacit.. ze ak nas nechce, odidem.. ze ja.si male necham nech sa deje cokolvek, ze to nejako zvladnem.. a zo dna na den to bolo horsie a.horsie.. poto. mi jedna mamicka tu na MK, ze je to aj jeho dieta a mam mu dat na vyber.. a tak som dala.. konecne sa s nim dalo porozpravat, no ako moznost vychadzala jedine UPT.. tak sme isli k dr.. cakal ma v aute kym ja som so slzami v ociach pocuvala tie strasne veci a dohadovala termin...

gubcikova
16. jan 2014

ja len v skratke.nechela som druhé.rozmýšlala som nad potratom.potom som si povedala že ak má s nami žiť bude ak nie ten hore to zariadi.mám krásneho dvojročného chlapca a milujem ho nadovšetko na svete a som rada že som tak neurobila

radinka2
16. jan 2014

ked som vysla von a sadla si k nemu, zrazu sa na mna usmial a povedal, uz.som oznamil otcovi, ze sme v cakani.. bola to ta najkrajsia veta, pretoze znamenala, ze potrat sa nekona..
dnes ma nase slniecko Jakubko 4 mesiace a neviem si ani len predstavit, ze by tu nebol.. ze by sme mu vtedy trn zivot zobrali... je to nase skutocne stastie... 🙂 drahy si konecne nasiel poriadmu pracu a aj ked nas este par rokov budu nahanat exekutori a zoberu mu vacsiu cast vyplaty,ze ja sa musim sama denno denne starat o kone, kozy, sliepky a vsrtku haved, ktora nam poskytovala jedlo, ked sme boli bez prace a stale nam to velmi pomaha.. viem, zr pre nase zlaticko sa oplati bojovat.. pretoze ho miluje... najviac na svete.. a naozaj si nedokazem predstavit, ze sme ho pred rokom chceli zabig.... :((((

jaghvali
16. jan 2014

@bastilly Ja si zase na rozdiel od niektorych nazorov tu myslim, ze robis dobre, ze si sa do toho zapojila. Ved ide o zivot a tebe nie je lahostajny. Okrem toho Tvoja svagrina je teraz v tazkej situacii, kedy sa asi rozhoduje pod vplyvom silnych emocii, je dobre ze si jej na blizku. Podla mna by sa vela zien rozhodlo inak, keby vtedy s nimi niekto o tom hovoril a povzbudil ich. Je to velmi smutne, budem drzat palce...

ritusuk
16. jan 2014

ja som otehotnela 4mesiace po porode dvojciat.tiez nas napadlo vselico,ale rodicia ma naucili zjest si,co si navarim.mozno to omielam dookola,ale som neskutocne hrda,ze som na ten potrat nesla a popri dvoch 4m.babatkach,sa odhodlala na dalsie.Zoja je jedno uzasne,kludne,spave dieta,nikdy s nou nebol najmensi problem.osobne poznam 3 baby,ktore na potrate boli a kazdu to dobehlo.nie hned,casom.a tak vzdy,ked sme sa stretli a oni si vypili,som pocuvala...ako by sa volalo,kolko by malo rokov,ci by bolo blondave po mame...ak si uz to dieta urobim,tak ho aj porodim a vychovam,u mna je to otazka charakteru.to dieta za to,ze otec je mumak atd fakt nemoze.moze za to matka,ze s takym mumakom spala.(teda ak ju neznasilnil ovsem).

princess01
16. jan 2014

Moj pribeh - chodila som na vysku velmi ma bavila. Mala som priatela kt ma nadovsetko lubil bol mi oporou...zivot ako z rozpravky. Pptom prisiel sok. Bola som tehu. Jasne ze to neprislo z nicoho nic ale drobcaa sme neplanovali. Sice sme sa rozpravali o detoch ale vzdy s rym ze to ma este kopu casu. ked som sa dozvedela ze som tehotna je pravda ze ma to prekvapilo ale nevystrasila. Zacala som sa citit zodpovednejsie kazde jedlo vsetoo co som pila rozmyslala som ci to chuti aj malemu. Potrat nepsiel do uvahy ani sme sa o tom nerozpravali. Akokebytato moznost ani neexistovala. Obaja sme boli mlady ked sa nam narodil syn a teraz ma 15 mesiacov a milujeme ho obaja najviac ako sa da. A len pre informaciu ja som mala wp a priatel 19 ked sa maly narodil. Musime sa obracat aby sme vsetko zvladali ale da sa

bastilly
autor
16. jan 2014

@ritusuk presne tak , kazdi kto poznal toho chlapca jej dohovaral...a tu je vysledok..ja len dufam , ze mi dnes zazvoni telefon a ona mi povie to co by som velmi chcela pocut...

bastilly
autor
16. jan 2014

@radinka2 tak toto ma uplne rozplakalo, drzim Vam paste a som nesmierne statna, ze ste sa takto rozhodli , ze mate to krasne babatko doma 🙂

gubcikova
16. jan 2014

len prepáč jedna vec.tvoja švagriná????? ak je to švagriná tak žije s tvojím bratom?či sa mýlim

evelynm
16. jan 2014

@gubcikova , moze to byt manzelova sestra 🙂

patrikmisko
16. jan 2014

@gubcikova tak švagrina je aj vtedy, ked je vydatá za jej brata 😉

evelynm
16. jan 2014

@bastilly , myslim, ze toto je vec, ktoru nema pravo rozhodnut za svagrinu nikto iny. Mozes povedat svoj nazor, ale robit na svagrinu natlak sa mi nezda spravne ani fer. Je to jej zivot, jej rozhodnutie.

tykat
16. jan 2014

@bastilly má 24, otec ako píšeš úplný hlupák...mladá baba, načo by si kazila život? nechaj to na nej, ty to dieťa nevynosíš, neporodíš, nebudeš k nemu v noci vstávať, nebudeš sa o neho báť keď bude choré, nebudeš ho musieť živiť, vychovať...nech si každý rozhoduje sám. Či rozhodnutie bolo správne uvidí časom. Kolegyňa čo teraz sedí vedľa mňa na potrat bola, mala 20 rokov a aj po 7 rokoch hovorí že by to urobila znova. Nerozvážne otehotnela, dieťa nechcela, partner sa na ňu vykašlal...nemá žiadnu psychickú ujmu ani výčitky.

bastilly
autor
16. jan 2014

ja na nu natlak nerobim , povedala som jej svoj naor a samozrejem , ze sa ma rozhodnut sama...nikdy by som ju do nicoho netlacila, ja sa len bojim aby netrpela o tom ked si to babatko da zobrat , je to citliva a velmi dobra zena, ktora sa zamilovala do nespravneho , bola to jej prva velka laska ....bohuzial , ale dieta za to nemoze....

bastilly
autor
16. jan 2014

@tykat ja ju do nicoho nenutim , neprehovaram ju , je to len a len jej rozhodnutie.....ja jej viem povedat len svoj nazor , a to som aj urobila, je nanej ako sa rozhodne....ale k tomu co si napisala ak niekto povazuje dieta za pokazeny zivot ...tak ja sa k tomu neviem ani vyjadrit, fakt....ona je velmi citliva , starostlva mlada zena , myslim , ze toto ju bude boliet velmi ...a som prekvapena, nestretla som sa so ziadnou zenou ktora toto rozhodnutie neolutovala, fakt nie....ja osobne si to neviem predstavit, pretoze ja som svoje deti milovala od prvehodna kedy som sa dozveela ze som tehotna, nedala by som si vziat ani jedno aj keby ich malo byt este 10.....otehotniňeniu sa da predchadzat ,ovsem ak ta niekto neznasilni , alebo nepocnes z ducha svataho, preto si myslim , ze toto by nebolo spravne rozhodnutie.....a tej tvojej kolegyni neverim, ze neolutovala, to by som neuverila ziadnej zene , ktora mala zivot pod srdcom

mizulienka
16. jan 2014

najvacisa rana dnesnej doby je, ze dieta neberu ako DAR ale ako pravo 😢

@bastilly to, ze si sa zainteresovala do celej tejto situacie svedci o tom, ze ti na svagrine zalezi, co je dobre 😉

@tykat nevidis do kolegyninho srdca, co sa tam odohrava v skutocnosti...to, co hovori moze byt aj obranou pred bolestou sposobena potratom...
a pri vete "mladá baba, načo by si kazila život?" mi nabehli zimomriavky po celom tele, zle sa to aj cita 😕 😔

bastilly
autor
16. jan 2014

@mizulienka presne tak , uplny suhlas vo vsetkom 🙂

natuska87
16. jan 2014

@bastilly Myslim si, ze ak pocala dieta, mala by sa aj sama zodpovedne rozhodnut, asi tazko bude niektora z nas ta, ktora je "fundovana"...moje deti sa sice narodili "neplanovane", ale prijali sme ich s radostou, lebo sme sa mali velmo radi....

zrka
16. jan 2014

@bastilly Ahoj, ja som tu uz niekedy o sebe par viet napisala. Napisem ti preto, len aby to pomohlo. Zostala som rozvedena, s jednym dietatom. Zalubila som sa znova, lebo som sa citila neskutocne sama. Vsetko bolo nesmierne komplikovane. Zostala som tehotna. On ma opustil. Bola som ponizena - prvym rozvodom a teraz potupena - cakam dalsie dieta, no sme bez otca...Jednu noc som premyslala nad potratom, bolo to nieco strasne. mam pocit ze som prezila svoje vlastne umieranie. Na druhy den som volala s mamou, ta to akosi vytusila a opytala sa ma, ze hadam nerozmyslam nad potratom....Doteraz sa za to velmi hambim, ale hovorim o tom, netajim to a nebijem sa do prs - ze ja ako krestanka by som to nikdy neurobila. Zivotne okolnosti boli pre mna tak hrozne, ze som naozaj nad tym uvazovala. Dieta som si nechala, neskutocne ho milujem, teraz ma 8 rokov. Bolo to tazke, byt sama s dvoma detmi, ale zaroven nadherne. Vidim to az teraz, ked su deti starsie. A ani sama som nezostala. Ked moj syn, nad ktorym zivotom som sa rozhodovala mal asi 4,5 roka, nasla som pravu lasku, s ktorou sme vsetci stastni. A mam aj tretie dieta. Ja len dufam ze sa tvoja sestra rozhodne spravne. Pretoze aj ked som ja nakoniec na potrat nesla, velakrat si na to spomeniem ked pozriem na syna. A hambim sa. Keby to vedel...a tisnu sa mi slzy vtedy do oci.

Strana
z2