Manžel stále pracuje. Ako mám zvládať tehotenstvo?
ahojte, zienky chcela by som vas poprosit o vase skusenosti, urcite si ako aj ja tehotenstvo uzivate a male sa tesite. Ale moj chlap musi neustale pracovat a nemozme spolu ani volat, nieto sa vidiet. ako to zvladate v podobnych situaciach?
Dievcence priznam sa, ze som aj ja na to rovnako.... manzel stale v praci, vecer pride unaveny, naje sa, vyvali sa do postele a je mrtvy... ☹ cez vikend ma relativne volno - ale to zas robi fusky - ale ak moze, berie ma na tie fusky so sebou (som v 6. mesiaci) takze to relativne este mozem s nim albsolvovavat... nevadi mu, ze kolkokrat pri nom aj zaspim, kym on nieco robi - podstatne je, ze sme spolu a cez vikend je iny - aj ked je na tej fuske - tak je uvolneny a trosku sa to snazime dobehnut... napr. my byvame s mojimi rodicmi - takze to az tak nepocitujem - nakolko mam co robit doma, mam aj psika a tak, kamosky, netere a synovca, takze sa zabavit viem... vy ste same???? treba si najst zabavu a nemysliet len na to, ze drahy je prec... ved to robia ty nasi drahy len pre nas....
@pekyn ahoj, no ja som casto sama. vlastne cely den a len cakam kedy mi zavola mama alebo sestra mozem s niekym komunikovat. a niekedy ma potom mrzi ked pride domov drahy a je len unaveny, chce jest a lahnut si nachvilu..ja to chapem.ale ked mu poviem, ze ho potrebujem, mi povie si teraz precitlivela a mysli na nasu buducnost, ma to aj rani trochu. je to tazke a snazim sa mysliet nato, ze ked uz bude mala na svete, ze mi zaberie vela sil to postarat sa o nu.tak uz len cakam do jula, kedy mam termin... a ty si v kolkom mesiaci?
Moj partner pracuje 30O km od nasho bydliska. sme spolu len cez vikendy, ale naucila som sa byt sama a casto si volame.
Ahojte babule, to máte stále super že aspoň večer sa vám chlapy vrátia...my to máme tak že už keď sme sa spoznali tak ja som sa vrátila zo zahraničia i on...no až nato že ja som musela dokončiť školu a on stále pracuje v zahraničí tentoraz však pre slovenskú firmu...keď sme sa brali tak sme si naplánovali že odídeme po svadbe do zahraničia spolu pekne, a že on bude naďalej pracova´t pre túto firmu,lebo je to finančne zaujímavé a ja si tam kde bude nájdem nejakú prácu...on cestuje Anglicko, Írsko, Nórsko a pod...
ale realita je taká že na svadobnej ceste sme zistili že som tehotná...on naďalej pracuje a ja som ostala u rodičov vídame sa asi tak že za 4-5týždňov príde zo zahraničia na týždeň domov...už som si zvykla začala som navštevovať kurz podvojného účtovníctva a podobné veci..takže čas rýchlejšie uteká...teraz nám svitá na lepšie časy a možno sa podarí do pôrodu by ostal na sk 🙂
no..tretie dieta na ceste, ked nieje v robote, tak je kvoli praci na polovacke...kontakty sa nahanaju aj tam.
nestiham si to neako uvedomovat, clovek je v jednom kole.
Baby, ste na tom stále lepšie ako ja. Mne chlap odišiel na misiu do Bosny a Hercegoviny- obidvaja sme vojaci, vráti sa až v septembri, čo budem už viac ako mesiac po pôrode. Nie som ani doma, lebo pracujem na opačnom kraji Slovenska ako rodina. Je to dosť na ženu, ale kto zvládne viac ako my? Pravda? 😅
Ale tiež mi robota vyplní zatiaľ všetok čas, externe dorábam školu a s drahým si voláme po večeroch cez skype... No keď porodím, neviem ako to zvládnem sama, asi ujdem domov za rodinou... 😒
my tiez tak podobne, mozno v bledozelenom...Odide rano najneskor o pol siedmej a pride vecer casto az okolo osmej...ja mam rizikove takze ked pride domov uteka este na nakup pripadne urobi nieco nutne v domacnosti popritom ma x-telefonatov, okupe malu a vybavene...nestihnem povedat ani holu vetu nieze rozvitu a uteka spat...ja cele dni lezim a som na nervy , ze treba tisic veci urobit a ja nic... Cez vikend mava akcie , obcas ho odvolaju do roboty ked je daky rizikovy stav plus ma firmy tak aj to treba riesit...a este sa snazi zobrat niekam malu do kina alebo tak...
Ahoj, funguje tu ešte niekto?
@dadulajda
Keby ten chlap objal aspon ked pride domov, ze ? ☹ Skusila si mi povedat ako ti je bez neho tazko? Ze je sice pravda, ze on za to nemoze no bolo by velmi dobre keby ste si nasli na seba aspon par minut v objati par krat do tyzdna.
Vlastne som si neprecitala vsetky vase prispevky a je to tazke dievcata. Hlavne ked je prec cely tyzden. Ja som teraz v 5t (viem, je to este malicko) a nechcem si ani len predstavit, ze ked budem priberat a budem citlivejsia na vsetko tak ho poslu na sluzobku... No ak k tomu pride, tak sa musime vyrovnat so skutocnostou, ci chceme alebo nie.
@kokorunecka ahoj, ja som zakladatelka tak kludne sa vyspovedaj ak chces 🙂 mne sa babo uz narodilo, ale stale som sama takze situacia sa nezmenila. Ty si este v ocakavani? jeej ake to boli krasne casy. 😉 teraz 3x v noci hore.heh ani si nestiham uvedomovat ze som sama dakedy.
@kvetinkovazuzu on si najde cas niekedy sobotu pobede a v nedelu dobeda, tak to su jeho prejavy lasky, ze naozaj ked moze je s nami.ale ked mne je potom vecer do placu..lebo si tak uvedomim,ake by to mohlo byt 7 dni v tyzdni a neni... 😒 a tvojho mozu odvolat na viacej dni? nemas strach?ze ked budes vyssie ze ho budes fakt potrebovat? ja mam nastastie maminu pri sebe..ale drahy to predsa neni...
@dadulajda ahoj moja, no mas stastie, ze mas pri sebe maminu. Ja mam tu moju 150km a chodi do prace. Ano, mozu ho poslat na taku pracu, ze bude chodit dlhodobo na tyzdnovky. Samozrejme, ze mam strach. Najma teraz ked som este na zaciatku a moze mi prist tak zle, ze ostanem cely tyzden s hlavou v zachodovej mise. No zatial je doma a ukludnujem sa tym, ze pri najhorsom si zavolam taxi a zaveziem sa na pohotovost (keby fakt bolo treba). Ale to ze ti chyba uplne chapem. Nerozmyslaj vsak nad tym, ze by to mohlo byt 7 dni v tyzdni. Pretoze to mozes brat aj tak, ze by ste sa aj mesiac nevideli. (mala som taku kolegynku - bola vo vysokom tehu a doma sama- vlastne cele tehu prezivala ale uuuplne sama). To tehu nejako zvladnem - zatial ide len o mna. Bojim sa vsak ako to bude ked budem mat babo - ako ty.... Drzim ti moc palceky aby ste to zvladli. Ver, ze to prejde a tata bude s vami castejsie...
Ahojte 🙂
No... Ja som síce s mužom každý deň...Ale, ráno o piatej vstáva a príde dakedy až večer o ôsmej... Ja viem, že niekto pracovať musí, že robí namáhavú robotu.... Ale asi sa teraz počas tehu vo mne stretla všetka precitlivelosť alebo čo...
Som schopná plakať aj keď zaspí hneď jak vojde do postele a ani mi nestihne povedať dobrú noc...
Sama viem, že mi úplne šibe v tomto... Ale akosi mi to nejde ovplyvniť... A ešte keď viem, že so záujmom pozerá na iné ženy.. A ja len priberám a cítim sa tak strašne neatraktívna.... :(
A nepovie mi, že som pekná... Nepohladí poriadne to rastúce bruško... :(
A potom ma ešte zgezuje, že som urevaná... :(
Tak moja skusenost je takáto kočenky,,,,moj priatel je velmi daleko taktiež som cele tehotenstvo sama,,,a dolieha to na mna tažko...lebo yb som sa potrebovala rozprávat ,,,,,potrebovala yb som objatie...a hlavne ked sa malička hýbe by som chcela aby to cítil spolu somnou ale neikto zarabat musí a snažím sa to chápat aj ked neraz som mala zachvaty plaču a hnevu,,,naštastie mám skvelích rodičov ta to zvládame spolu....držím palčeky...
@kokorunecka dovolim si reagovat,ale asi sa ti to velmi pacit nebude... 😨 😅 ako mozes povedat, ked si tehotna, ze si neatraktivna?????? ved obdobie tehotenstva je to najkrajsie obdobie v zivote zeny.. nemyslis??? ak ta nepohladi a ani tvoje brusko, v ktorom vznikol zivot z vas dvoch, tak potom neviem.. nemoze byt problem aj niekde inde??? 🙄 😕 😔
Ahoj pre babo som zvladala tazko lebo som bola na vsetko sama a aj sme mali krizu a dost vaznu.. Mala som sto chuti ho opustit, vsetko som mu vykricala a aj som odjela do Čiech k rodine..
Ale zacali sme mu chybat a aj otvoril oci. A zacal sa nam venovat.
A v roku 2010 sa nam narodil druhy syncek a tu som mu uz nic nemohla povedat lebo bol stastny ako blcha a teaz do roboty chodi okolo 12tej a dojde domu aby stihol kupanie nasich deti.. A teraz cakame tretieho, to bude roboty ale tesime sa...
@kvetinkovazuzu ahoj, no ja viem ze mas pravdu, ze niektori spolu niesu aj mesiac-mam aj kamosku tak, ze ona robi v Rakusku a on po celej Eu a vidia sa kazdy treti mesiac, ked im to vyjde ze su naraz doma... 😒 ale ja by som nemohla tak zit.Ja by som asi vycuvala taky vztah.Uz toto zvladam dost tazko, fakt dakujem za tu maminu. A ty si odvazna podla mna ked to tak beres ze si zoberes taxik a ides. 🙂 akoze ono sa to da, ale s nim by sa to zvldaalo lepsie..nie? a potom o babo sa neboj, ved urcite bude niekto, kto ti pride pomoct, aspon na prve tyzdne a hlavne bud pokojna pocas tehu, lebo sa to potom odrazi na malom. 😉
@kokorunecka ahojky, to ze places je normalne, vela bab place..hormony sa menia a telo tiez, ale uz si v obd.kedy pomaly zacnes citit pohyby miminka a to ta ukludni.Je to krasny pocit, ked naozaj pocitis, ze tam vnutri je nieco zive a kvoli tomu malemu sa dokazes zapriet vo vela veciach.A nehovor take veci ze si neatraktivna. No a co ze nemas 45kg. Ved je to docasne.A pribrat nemusis 25kg a babo bude zdrave. 🙂 Sustred sa nato, ako sa tesis na male a vyhod take myslienky z hlavy,ze chlap sa bude po inych divat..oni si najcastejsie uvedomia co maju az ked sa to narodi.Potom bude mat slzy v ociach on!! uvidis! 😉
@lady511 ahoj, ja viem ako ti je...ja som tak prezivala moje tehu...strasne ma tento system hneva, ze baba ked chce miminko, chlapa vlastne nevidi, len preto, aby zarobil.Ale co narobime..musime si to odzit same. Mas super, ze mas podporu rodicov, ale ja som aj mojej mamine povedala.....mami ty ma nemozes tak objat, ako on. Aj ked sa snazia, on chyba.Ty si nastasie uz nakonci tak drzim palceky, nech ste potom zdravi obaja a mozes sa tesit z babatka 🙂 🙂
@dadulajda
Odvazna ? No to ani nie ale co by mi ine ostavalo - len ten taxik 🙂
Ved zatial pokojna som.Zatial sa citim dobre. Horsie by bolo keby som cely tyzden prezivala sama doma s hlavou v zachodovej mise. 🙂 To by mi totalne rozhodilo cely organizmus. A poznam sa, ze ked mi cosi je (hoci aj obycajna chripka) tak som hrozne z tohto stavu nestastna. No snad to nejako vydrzim keby prislo horsie.
Verim tomu, ze minimalne na prvy tyzden ked sa babatko narodi by ostal doma urcite. Potom si to nejako zorganizujem aby sa pri mne prestriedali mamina, sestra a mozno aj svokra 🙂
@kokorunecka
tiez by som reagovala na tento prispevok. Dadulajda ma pravdu s tymi kilami. Je jasne, ze ziadna tehotna zena nie je modelka o velkosti XS. Ba praveze, ak sa lubis napapat, aspon mas na to objektivny dovod akym tehotenstvo je. Ved nikto netvrdi, ze ak sa ti tvoja postava po porode nebude pacit, nemozes potom schudnut. Netrap sa takymito vecami. I ked - ti chlapi by nam prave v takomto obdobi mali vraviet, ze nam to babatko pristane a ze sme pre ne krasne 🙂 -skus mu povedat, ze to obcas potrebujes pocut. Mozno to pomoze 🙂
@dadulajda @kvetinkovazuzu
🙂 Tak ja som mu to povedala, len jemu to vždy vydrží tak,že mi niečo v tom zmysle povie na druhý deň a potom zasa nič...
A nie, že by som sa bála, že by sa po iných pozeral, on sa pozerá a predomnou si ich hodnotí...
Aj keď potom povie, že to mi na truc urobil, že na niektorú ukázal a povedal jej, že je sexy... Ale chápete.. Cítim sa ako keby som žila so svojím 6ročným bratom a nie so 40ročným mužom...
Úplne ma vie rozhodiť, keď mi povie aj to, že ten a ten film pozerá iba preto, lebo tam je hentá a hentá a tá v ňom vyvoláva sexuálnu túžbu..
A keď potom v posteli sa o niečo snažím, tak mi povie, že nie... Že nechce... Že je unavený, tak to ma úplne dorazí....
Keď sa ho však normálne bez emócií pýtam, že čo sa deje, či som ja niečo zle... Tak len, že si neuvedomujem,že pracuje... Ale ja to viem, len prečo som kvôli robote vzduch?
@kokorunecka
fuuha, tak to mas teda fakt tazke moja ! sprava sa ozaj ako decko. Mozno by som este skusila toto (teda na mojho to zabralo). Ked sa otoci alebo povie, ze nejaka baba je sexy tak by som mu v klude povedala, ze nepotrebujes pocuvat taketo reci. Si jeho zena a nie jeho kamarat, tak nech je laskavo ticho a necha si sproste reci pre seba a ked sa mu tak velmi ta baba paci, tak nech sa paci - chod si za nou a mne daj pokoj....Ale uplne v klude aby videl, ze to myslis vazne. Neviem, mozno to zaberie a mozno nie ale snad za pokus by to stalo. Aspon by si mala od tych reci pokoj a nerozculovalo by ta to....Nechcem byt za mudru, no vyskusaj. Mozno ho fakt z nejakeho uchylneho alebo pubertalneho dovodu bavi si z teba utahovat. Takto by si mu nedala sancu.
@kvetinkovazuzu
Ďakujem za tip, určite to vyskúšam a dúfam, že to zaberie...
Ale naozaj nechápem, kde sa v jeho veku mohol stratiť ešte niekde v puberte...
Inak, teraz som mu zasa na truc začala hovoriť ja, že ho nechcem, že som zničená, že mi je zle a bla bla bla... A neľúbi sa mu to :D :D
Tak aspoň v tomto sa trošku pohol, teda aspoň to tak vyzerá, že si o niečo viac uvedomuje aké to je byť odmietaný..
@kokorunecka
ako sa to mohlo stratit ? - nejako - Druha puberta 🙂) Mne toto robil moj este kym sme spolu chodili prosim pekne. Tak som mu povedala, ze som mu neni kamarat a nech sa o inych babach rozprava so seberovnymi a ked sa mu lubi viac ako ja tak nech mi da proste pokoj 🙂 (zabralo a uz ked tak mi vravi, ze ma pekne saty- a ja na to, ci mi tiez take kupi 🙂)) Chlap by uz len zo slusnosti nemal hodnotit cudziu babu ako taku lebo to fakt podkopava sebavedomie hoci to robi iba preto, ze by chcel rypat. A co sa tyka filmu tak by som mu na to povedala nieco take, ze keby si ju videl bez makeupu tak by si o nu aby bicykel neoprel. 🙂 Keby mi tvrdil, ze aj tak je sexy, tak by som sa ho spytala, ci chce pozicat na letenku aby mohol ist za nou 🙂
Drzim ti palce - toto je taky skryty boj ale pevne verim, ze dosiahnes taky stav aby si sa ukludnila lebo babatku to rozhodne neprospieva. Keby nieco napis - sme tu od toho aby sme si poradili 🙂)
Ahojte.
Zistila som, že môj muž so mnou nespáva práve preto, že by bol unavený z práce..
Teraz mal týždeň dovolenku, lebo sme boli pozrieť rodinu na SK.
Nemal žiadne starosti,žiadnu robotu... Len sme sa tu tak poflakovali...
A napriek tomu za ten celý čas nič nebolo...
Strašne ma to trápi, len si na to spomeniem a rozplačem sa (hormóny....)
Ale keď sa ho opýtam,že čo sa teda deje, prečo si ma vôbec nevšíma, prečo sa so mnou nechce milovať,tak jediná jeho odpoveď je : Ok,dobre, donesiem ti rozvodové papiere a nájdi si iného.Nemáme sa o čom baviť...
A tomu podobné reči.
Ja už neviem čo mám robiť.... Napriek tomu,že som tehotná,tak sem-tam zhreším a dám si lodičky s vysokým podpätkom..... Sem-tam si oblečiem aj erotickú bielizeň...Ale stále nič...
Čo mám robiť,keď sa o tom so mnou ani nechce rozprávať???
@kokorunecka tažko zistiť čo sa chlapovi premieta v hlave hlavne ked to ani za svet nepovie,ale ja osobne si myslím že s tebou nespáva kvôli tehotenstvu lebo sa bojí a tie jeho reči o rozvodových papieroch si nepripúšťaj..qj ked veľmi dobre viem aké je to teraz ťažké poznám aké to je ked s tebou bijú hormóny,ale to chlap nepochopí 😒 veľa chlapov radšej zareaguje silácky a hnusne akoby pripustili že sa boja
@elli333
Ja som ho sa pýtala či sa bojí kvôli tehotenstvu... Povedal mi,že nie... Že veď to sa nie je čoho báť...
Čo s ním mám robiť??
@dadulajda Myslim, ze vacsina z nas je na tom tak isto...... obidve tehotenstva som bola sama.... pri prvom bol muz so mnou na dvoch ultrazvukoch a pri porode...pri druhom som vsetky prehliadky a ultrazvuky absolvovala s 2,5 rocnym synom....a teda niekedy to bolo fakt o zivot....a ku koncu tehotenstva sme sa este aj stahovali... muz bol v robote cely den.... niekedy aj 7 dni...inokedy len 6 v tyzdni a na mne bolo zariadovanie, prehadzovanie nabytku atd........ Teraz ked uz je dcerka na svete... mame to este trosku horsie lebo moj drahy si robi kurz....takze sa po veceroch uci....cize ziadna pomoc v domacnosti ani s detmi...a este mu musim zabezpecit klud od deti.... 😖
ahojte, tak ja som vacsinou tiez sama, manzel pracuje od rana do vecera, teraz je mimo, tak som stale bez neho. Ale je pravda, ze kedze este i ja pracujem, tak ten cas ide rychlejsie a som u nasich, spolocnost mi v podstate nechyba,aj ked samozrejme manzel je manzel.
@kokorunecka aj ja si myslim, ze by to mohlo byt tym tehotenstvom, co sa tyka odmietania (niektori chlapi sa proste boja), hoci sa mi teda nepaci,ako sa k tebe sprava v inom smere, teda, ze nechce ani brusko pohladit - to by mne velmi vadilo, ved ide o jeho dieta 😔 a tie reci o inych babach a rozvode 😠 teda aj ked to nemysli vazne, ako to moze povedat! to si vobec neuvedomuje, ze ta tym moze ranit? alebo mu na tom nezalezi? neviem, ako to je "nazivo" ty ho poznas najlepsie, ale teda takto to neznie dobre aspon podla mna... drzim palce nech sa zacne spravat ako buduci otecko co najskor 😉

@dadulajda ahoj, no ja sa priznám, že to znášam veľmi ťažko a ešte ak príde z práce a nemá na nič náladu, lebo je unavený,... Viem, že nás miluje, myslím mňa a našu malinku v brušku, ale teraz ho akosi pri sebe potrebujem viac,... Aj dnes som ho prosila aby ostal doma, ale nemohol, že musí dokončiť robotu, v práci to majú tak blbo zariadené a mňa to hnevá a často som kvôli tomu smutná,... ako to znášaš ty???