icon

Máte skúsenosť s užívaním Duphastonu počas tehotenstva?

janula1077
2. dec 2011

lekar mi ho predpisal na udrzanie tehotenstva,ale po precitani pribaloveho letaku mam pocit,ze je to poriadne svinstvo.

elka25
Odpoveď bola odstránená
map0007
22. jún 2016

Ja mam tiez taku zlu skusenost.Neviem isto ci to bolo tymi tabletkami,ale pokialvsom ich nebrala citila som sa dobre.Ak mi ich nasadili zacalo ma pobolievat podbrusko.No a na 4 den uz silne bolesti a potrat.Tak neviem,ci pomaha alebo skodi.☹

lucinka511
23. jún 2016

@sisa2606@ tak ale v tvojom pripade je to kedno ci si brala alebo nebrala duohaston, bed si sa fostatocne predtym dopovala este vatsim svinstvom Antikoncepcou...podla mna dr ti ten duphaston len tak nepredpisal.mozno na sone sa mu nieco nepozdavalo...ktovie a aj ked bolo vsetko ok.ved mas dostayocne skusenosti este s vatsim svinstvom.antikou tak co uz taky duphaston

ludkaj100
21. júl 2016

Ja by som ho nebrala len tak ked mo nic nieje. Mne ho lekar predpisal len tak pre istotu a v 11tt som zacala spinit. Na pohotovosti mi povedali, ze duphaston ma nepusti krvacat ze to sa len prebytocne mnozstvo takto vylucuje ale pre istotu ma zoberu na sono. Na some ze mu prestalo bit srdiecko v 8tt. Strasny sok. Teraz som opat tehu a som v 11+3tt a bez duphastonu a umelych vitaminou. Beriem len kyselinu listovu. A dufam ze to tentokrat uz dobojujeme do konca :D

barishna
22. júl 2016

Ja som po dvoch rokoch snazenia zostala tehu, ale bolo to mimomaternicove. Po dalsom polroku som zasa tehu, teraz v 14 tt, lekarka pre istotu predpisala duphaston, ze keby nieco. Nemam ziadne problemy, ani spinenie, sono a krv.testy.... vsetko zatial OK. Mozno by som ho aj brala a neriesila nic, ale s kamaratkou mame rovnaku dok. a jej predpisala duphaston pre istotu tiez, a to ma prve tehu, pocatie hned a bez problemov, citi sa ok, je mladsia, bez potratov... a ked si chcela liek vybrat v lekarni, uz ho nemali, ze sa im rychlo mina. Mam podozrenie, ze sa to zacina predpisovat krizom-krazom, ved pre istotu. Snad som sa rozhodla dobre, ale NEBERIEM.

aloana
25. júl 2016

Ja som o prvé bábätko prišla v 7tt a o tri mesiace som znovu otehotnela,dali mi Duphaston hneď,uzivala som ho do 6mesiaca a teraz som v 39 tt a sme zdravé obidve....takže mne pomohol...

zuzkamin
2. aug 2016

Najhorší pacient je pacient, ktorý číta príbalové letáky... Kebyže sa tými letákmi riadia doktori tak pacientovi nemajú čo predpísať... každý liek je svinstvo... Ja som užívala Duphaston do 28tt...

map0007
2. nov 2016

Dievcata chcem sa poradit,uzivam duphaston,dom 5tt,strasne ma nsfukuje az brucho boli,neviem ci to je tehotenstvom alebo uzivanim diuphastonu.Espumisan nejak nepomaha,aj nospu som skudala.Cez den v praci sa este d akurat nesiham pit vodu.Ale ked prifem domou krce pobruchu.Celu noc dala spm espumsan pred spanim a rano okolo 5h.ale nepomaha.Neviem ci volat gynejologicke aebo len vydrxat.ďakujem

yanka9
25. feb 2017

Ahojte zienky mala otazocka na vas vybrala som prve balenie duphaston a caka ma este jedno . Snazime sa o babatko ale zatial sa nam nepodarilo ,,, robim casnicku kde zazivam aj stredy myslite si ze pomocou duphastonu sa nam to podari ? a taktiez po kolkych vybratiach by sa nam to mohlo zadarit ? som uz z toho zufala pretoze snazime sa o babatko uz od novembra :(

zuzkamin
26. feb 2017

@yanka9 Kludne ho ber. My sme sa snazili o babo 3 roky kym sa nam to podarilo a na duphastone som bola viac ako rok... Ja osobne som brala aj clostilbegyt opakovane. A odporucam ak sa nezadari, dat si vysetrit stitnu zlazu... Drzim prsty 🙂

yanka9
26. feb 2017

stitnu zlazu mam vysetrenu a mam v pohode vsetky testy aj po zenskej stranke

catherinah
26. feb 2017

@zuzkamin prosimTa, kolkokrat si brala Clostil?

zuzkamin
27. feb 2017

@catherinah cca kazdy druhy-treti cyklus... nepamatam si to presne.

zuzkamin
27. feb 2017

@yanka9 k tej stitnej zlaze ti este odporucim nech sa da vysetrit aj manzel ak by sa dlho nedarilo... nam sa podarilo ked sa zacal liecit aj manzel na stitnu zlazu...

yanka9
28. feb 2017

Dnes si ide kupit test plodnosti tak uvidime co to ukaze a ked tak pojde k doktorovi na vysetrenia ja chodim dost casto a nic mi take nieje som.zdrava ink by mi povedal ze bud nemozem.mat deti alebo ze bude problem ...som zvedava co sa dozviem ale snad bude v pohode aj on po muzskej stranke drzte palceky prosim 😉

majuska72
28. feb 2017

@yanka9 držím palce ;) ja užívam inofolic a ak sa tento cyklus nepodarí tak na ten ďalší mám predpísaný clostil aj duphaston.snad sa nám podarí ;)

yanka9
28. feb 2017

Drzim aj ja vam palceky 🙂 kiezby aj nam Panbozko pozehnal nech sa uz dalej netrapime kvoki tomu :-/

braute
28. feb 2017

Duphaston sa bežne užíva u žien ktoré nemajú ovuláciu,teda sa im Progesteron nevytvára, alebo vytvára vo velmi malom množstve, kedže sa tento hormon podiela na adekvátnej prestavbe výstelky matenice ,ktorá sa akoby pripravovala na otehotnenie, tak jej jasné že bez neho tie ženy alebo neotehotnejú alebo skoro potratia.preto sa pred gravbiditou berie počas 10 dní 2x denne, akonáhle žena otehotnei dávka sa navyšuje na 3x+ a kontinuálne lebo ked si ho vječníky nevedeli vytvoriť predtým, budú s tým mať problém aj počas úvodnej fázy. bežne ho gyndoši píšu do12-15 týždna.potom ked už je vytvorená placenta tak si ho sam vytvára v množstve v akom ho telo potrebuje

braute
28. feb 2017

A ešte niečo: Ćesi na to majú takégynekol. príslovie. tam kde se zvrací, tam s nepotráci.. kde je hladina Progesteronu vysoká(teda bezpečná na udržanie gravidity )tak to vyvoláva pocit nevolnosti.moja gyndoška ma sama upozornila na to ,že je to normálne pri užívaní Duphastonu a aj priebeh tehotenstva kde žena trpí neolnosťou je vlastne normálny

19lucka90
28. feb 2017

Ja som brala duphaston asi az do 28tt. Islo o druhe tehu,prve bolo MA v 10tt. Od 20tt som brala aj magnerot. A v podstate som tazkosti s nim spojené nemala.

majuska72
28. feb 2017

@yanka9 tak tak. Držme si palce ;) my sa trápime už vyše roka, ale k dr. Som išla až v januári tak dúfam, že tento rok bude náš úspešný rok 🙂

yanka9
1. mar 2017

@braute tak to je zvlastne pretoze mne nevolno pri duphastone neprichadza takze co to znamena (nemam ziadne vedlajsie ucinky) ??

zuzkamin
2. mar 2017

@yanka9 mne tiez nic nebolo... neziaduce ucinky neries. bud rada, ze ich nemas... skor by som povedala ze @braute myslela skor na tehotenske priznaky, pretoze ak v prvom trimestri vracias gynekologovia to nazyvaju vitalna gravidita. hovori sa, ze vtedy je nizsie riziko potratov.... udajne.... aj moja gynekologicka mi to vravela...

yanka9
2. mar 2017

Ahaaa tak take zial nepoznam lebo nikdy som v tom este nebola ale aj keby som mala cele tehotenstvo vracat nevadilo mi to ale aspon by som vedela ze toto malinke nosim pod srdieckom ;)

zuzkamin
2. mar 2017

@yanka9 velmi dobre viem ako ti je... revala som kazdy cyklus... chudak moj muz 😀... ale potom to zrazu prislo tak necakane, ze som z toho bola v takom soku... ze som sa aj zabudla tesit.... 😀 trvalo mi niekolko tyzdnov kym som si to uvedomila... tak nevesaj hlavu, vsetko bude OK, len treba byt v pohode a snazit sa 🙂

yanka9
3. mar 2017

Tak uz najblizsie mesiace ziadne snazenie nebude ☹ moj priatel totiz zacal brat tablety na cvicenie a zacal cvicit aby do leta vyzeral.. takze aj moja snaha bola zbytocna citim sa pod psa alnemam chut ho ani vidiet a preplakala som celu noc ...ze chcem snazim sa a aj tak na prt ☹ viem ze ten prispevok nema co tu robit len som tak zufala ze ani predychat to neviem

lolita611
3. mar 2017

Mne pomohla zdrava strava, presla som na zeleninku a ovocie. Cele tehu som bola Pn bez vychadzok a brala som duphastone aj magnezium... objednavala som si na smoothie a salatiky http://www.lokapetit.sk/produkty/Debnicky?utm_s...
Vela stastia ;)

braute
4. mar 2017

@zuzkamin Presne tak som to myslela .ide o nevolnosti pri užívaní duphastonu počas tehotenstva🙂

efffca
29. mar 2017

@ludkaj100 Ahoj, ja som to mala podobne. Tiez mi ho lekar predpisal len tak pre istotu, trochu som zaspinila a srdiecko prestalo bit, to bolo moje druhe tehu, pri prvom som nic nebrala a mam zdraveho 4 rocneho chlapca. Teraz som opat tehotna a rozmyslam, ze ho
nebudem brat, kedze nemam problemy. Tebe to dalsie tehu bez duphastonu dopadlo ok?

ludkaj100
30. mar 2017

@efffca No moje tretie tehu dopadlo tak ze mam 6 tyzdnoveho chlapceka 🙂