icon

Meno pre drobca

daduska_maminka
20. aug 2017

Ahojte. Tak žienky, vždy som bola v tom, že meno pre bábätko si vyberiem JA :D celý život som bola v tom, že moje bábätko sa bude volať tak ako si ja poviem :D ale nastalo pre mna veľke sklamanie, samozrejme, že už nejde o panenky, babiky a mackov (ktorí už maly cez 100 mien :D ), ale o skutočnú realitu ...

..Začala najväčšia dilema, keď sa nevieme zhodnuť na meno pre drobca. Tak zatial pohlavie nevieme a asi ani vedieť nechceme. Ako sa bude volať naše bábätko ? Túto otázku si pokladám 100000000x denne. No meno pre dievčatko sme menili 3x, až nakoniec sme sa zhodli na jednom takom, ktoré je pre nás oboch výnimočne, netradičné a nikto v našom okolí a ani v našej rodine ho nemá a hádam nevie, že ani existuje 😂😂 ale je krasne slovenské. No a teraz chlapčenské.. to je to na ktorom sa nevieme zhodnúť. Partnerovi som napisala zoznam z 10timi menami a kazde jedno mi ofrflal .. nakoniec mi suhlasil so Samuelom .. lenže, keď sme si o tom tak rozpravali tak Samo.. znie to dosť divno. Ďaľšie meno som navrhla a to je Nikolas (Nikolasko/Niko) ale žial to meno už v rodine je a dosť blízkej takže aj to mam ztrhnuté :D ..no priatel od začiatku trva na mene Matthias co sa mne vôbec nepáči. Ako ste riešili vy takúto dilemu ? Mám sa k priateľovi prikloniť, aleo radšej zmeniť a posnažiť sa dohodnúť sa na inom. Ďakujem za odpovede a prajem pekný večer. 🤣🤣🤣🤣

zuzanadringus
21. aug 2017

My máme doma Damiána a Doriána... Obe mená som vyberala ja, manžel to len schválil. Chlapci sa na seba aj strašne podobajú, takže so svojim výberom mien som veeeelmi spokojná 😁 dcérka (keby sme niekedy ešte mali) by sa volala Melanie - manžel chcel Melánia, ale trošku som to upravila a páči sa mu to 😊

petuska2110
21. aug 2017

Ked som čakala prveho chlapčeka bola volba mena jednoduchá aj ked chlap moc nesúhlasil nakoniec sa zapačilo aj jemu a máme Sebastiana. Pri druhom sme sa dlho nevedeli zhodnút až sme vybrali dve mená a to Alexander a Maxim (obe v kalendári) . V podstate každý svojho favorita , ja som chcela Alexandra. Až v porodnici som zvolila meno Maxim čo mal chlap samozrejme radost. A to preto že toto meno malému sadlo uplne presne. Ja som sa s tím menom nevedela až tak stotožnit až pokial sa nenarodil malý. A dnes je to podla mna krásne meno ktoré nemá nikto v okolí a sedí mu.

danielak84
21. aug 2017

@suelop a co je na tom ze ho volame zdrobneninami?Ved je to male dieta a ked sa niekto vola Jan tak tiez ho oslovuju Janko,Janicko kym je maly.

rajna
21. aug 2017

@suelop Kenan a nebude chuda mam pre to dvoje dovody. Dcera je Keranka a vobec nieje chuda.

mon895
21. aug 2017

Meno pre mojho syna som vybrala asi v 20tt - meno Lucas muz s nim nesuhlasil no prisposobil sa a schvalil ho nakoniec som rodila sekciou v 34tt a na operacke menila meno a vola sa Peter 😂

ave17
21. aug 2017

@daduska_maminka že Samuel,to už daj rovno Adamka,Jakubka alebo Tomáša a podobne z týchto "ohukanych" mien a máš to za jedno.

happy_tam
21. aug 2017

Ahojte, tak nie som sama ktora riesi dilemu. My cakame chlapca, a tiez sa o tom uz dlhu dobu hadame. Co sa paci mne, nepaci sa muzovi. Som v 31 tt, maly sa uz tlaci dolu panvou von a my stale nemame meno 😀 hlavne ze uz mame kolotoc nad postielku 😂

ave17
21. aug 2017

@rajna
@rajna sú chudence,kiran mi príde hrozne podobne,tak sa volá orangutan v bojnickej zoo

lucia147852
21. aug 2017

My sme sa rozhodli asi tyzden pred porodom a stale som myslela ze isto ma nejake napadne ked malu uvidim. Porod bol ale komplikovanejsi tak ju hned vzali prec a ostalo jej vybrane meno Olivia. Chlapec mal byt Matus alebo Samuel. ☺

ludka140281
21. aug 2017

@mia407 aj ja chcem Matiasa,,myslela som,že sa to píše s Y 🙂 ...meniny máte kedy?

marytesss
21. aug 2017

mne sa páči meno Tobiáš 🙂 má aj verziu Tobias 🙂

suelop
21. aug 2017

@danielak84 samozrejme ze jan ma zdrobneninu. Je to slovenske meno a tu je zvykom zdrobnovat. Ale tak ty by si dala urcite john ("džon") a volala džonik ,ze? 🙂

danielak84
21. aug 2017

@suelop mam pocit ze lubis rypat do ludi.Je kazdeho vec ake meno da dietatu a ako ho bude volat.Ano,dala by som meno Dzon a volala by som ho Dzonusko alebo Dzonusenicko.

zitaje
21. aug 2017

@suelop co myslis tym "slovenske meno"? Jan urcite nie je slovenskeho povodu, ved je biblicke. Zato, ze uz sa vela storoci na Slovensku pouziva? Ked sa zacali objavovat prvi Janovia, Adamovia Evy a Marie, tiez to boli cudzie mena. Slovanske su Rastislav, Dobromila a Bohus.
Tak, ako sa ti Jan zda teraz slovenske meno, podobne sa teraz aktualne Nikolas a Matias a ppd.budu zdat slovenske mozno nasim detom, ved uz ich je plno 😉

zuzanaer
21. aug 2017

My chceme Elizabet alebo Johanka,Chlapec -Samuel alebo Jozef 😉

zitaje
21. aug 2017

@danielak84
Džon 😝 inak ja poznam jednu madarku men Dzsesszika. Cize Jessica pisane po madarsky. Vraj v madarsku sa cudzie mena zapisuju s madarskym pravopisom 😀

zitaje
21. aug 2017

A k veci
@daduska_maminka
My sme sa pri synovi nevedeli s muzom dohodnut. Nakoniec som ustupila a drobec ma dve mena, prve to, co vybral muz a druhe to, co som chcela ja. Humor je, ze ho VSETCI volame tym druhym menom 😀 aj muz, aj jeho zahranicna rodina, pre ktoru bol moj vyber mena divny...

mia407
21. aug 2017

@ludka140281 normalne Matias 😉 a meniny ma 24.februara. Aj v kalendari je to tak. Matyas je mi divne..to je myslene ako ia nie ako y po t..

suelop
21. aug 2017

@zitaje ked uz si mam komplikovat zivot s mathiass, tak dam slovensku verziu Matiáš. Len aby si bola "zaujimava" a akoze "originalna" ,co vobec niesi kedze tych matthhiiaassoovv je kopec, tak decku len skomplikujes zivot. 😉 a aby som nezabudla, samozrejme ze tie vase zahr bludy potom este aj meninovo oslavujete.... ake meniny, ved v zahranici sa neoslavuju. A taky džon nebude predsa slavit na jana.... 😉

suelop
21. aug 2017

@zitaje mimochodom, stretla som min tuzden byvalu spoluziacku zo strednej. Ona rozpravala a zrazu reci nas maxik toto a nas maxik hento.....prvych par minut som myslela, ze hovori o psovi..... ze Maxik. 😀

suelop
21. aug 2017

@danielak84 mala som ziaka, ktory sa volal Denis. A vlastna matka na plne usta ho bezne zavolala Denko.... deti samozrejme rehot..... preto hovorim, ze chuda dieta....

chellina
21. aug 2017

@suelop co je zle na Denko? Nepochopila som. Este som to nepocula ale nepride mi to nejake na smiech.

suelop
21. aug 2017

Dnes ma meniny Džejn.... takze vsetky Jany a Janky zalezte. Ste uz "out of order" 😀

suelop
21. aug 2017

@chellina v nareci je denko maly dreveny loparik.... cize nieco, na com krajas cibulu, zeleninu a podobne 😉

haslerka31
21. aug 2017

Mam dvoch chlapcov Alexej a Liam . A mohli byt Aleš a Maxim 🙂

chellina
21. aug 2017

@suelop tak ja a ani moj muz sme to nikdy nepoculi takze ani pani to nemusela poznat

ada309
21. aug 2017

Ja som to pri vybere mena mala velmi jednoduche... prvu som sa nevedela rozhodnut -Silvia,Karin,Vanesa a nakoniec vyhrala Nela (9r spat).. manzel mi vtedy povedal,ze vyber nechava na mna... teraz mame Dianu - od pocatia som citila a vedela,ze to bude Dianka... ked som doma to meno vyslovila nikto nenamietal.. vsetci suhlasili(dcera i manzel)..

Pri vybere oboch mien naozaj nepadla ani jedna jedina vymena nazorov... (asi preto,ze manzel vie,ze mam skratka dobry vkus 😝😉👶

suelop
21. aug 2017

@haslerka31 a vyslivnost je "liam" "laiem" alebo"liem" ci ani sama nevies 😀

ludka140281
21. aug 2017

Mi sme pre dievčatko vybrali ZOE a chlapček bude Matiasko 🙂

zitaje
21. aug 2017

@suelop moje deti nemaju zahranicne mena, neviem preco to pises mne. A tiez poznam Denisa, ktoreho volaju Denko. Denis je akoze tiez zahranicna vymyslanina? Denko doska som tiez nepoznala.
Ja sa volam Zora, osobne som strela niekolko psov menom Zora, a pritom to je ozaj slovanske, slovenske meno, co teraz? A stretla som aj psa menom Hanka. A?
Kazdy da, co uzna za vhodne. Kazdemu je divne nieco ine. Ja neznasam mena Marcel, Adrian a Mario, mam z nich zimomriavky, no a? Niekomu sa prave tieto pacia.