icon

Môže menšia hlavička bábätka znamenať genetickú poruchu?

jahodenka
19. jún 2007

je možné že menšia hlavička bábätka o 3týždne môže znamenať genetickú poruchu plodu?

danka2
19. jún 2007

jahodenka to neviem asi podla toho v ktorom týždni je plod lebo ja som bola na usg asi v 32 tt a hlavička mojho ivka mala priemer 8,7cm no a ked som bola na usg v nemocnici už v 39tt merala hlavička tak isto.Strašne som sa bála či je všetko ok a bolo ....

alexandra
19. jún 2007

Ultrazvuk je velmi nepresny, staci aby bola hlavicka trosku natocena a uz moze byt rozdiel markantny. keby bolo nieco v neporiadku, vas lekar Vas informuje.

elliana
19. jún 2007

ani ja sa v tom nejak nevyznam, ale mne na USG stale hovorili, ze babo ma hlavicku o "4 tyzdne vacsiu", tzn, ze v 34tt malo hlavicku ako maju v priemere deti v 38tt, podla dr to bolo normalne, ja som ale trpla a sestricka mi povedala, ze co chcem, ved aj ja mam gulatu hlavu...Podla mna ked sa dieta nezmesti do priemerov tabuliek, nemusi to znamenat ziaden problem

k.a.t.k.a.
19. jún 2007

aj u nás merania na ultrazvuku boli odlišné v rozmedzí 2-3 týždňov a narodila sa mi krásna zdravá dcérka 🙂

maryam
19. jún 2007

jahodenka myslim, ze nie, ja by som mala byt akoze v 14 tt a podla merania hlavicky mi povedal lekar, ze kdeze 14tt, ze to je tak max. 12tt a pol, a urcite to nebude geneticka porucha, ja som bola na kontrole (genetika) a babo je zdrave
takze doktori povedia kadeco a netreba im vzdy verit

bibinka
20. jún 2007

ja som bola na uzv predvčerom a podľa meraní hlavičky sa má malý narodiť 21.9. a podľa stehennej kosti už 9.9. ale to je normálne, od určitého týždňa rastie dieťatko podľa jeho genetiky a netreba sa s tým stresovať. my budeme mať dlhonožku s malou hlavičkou 😀 . presne taký istý bol aj náš Fifi. 😀