Môže sa jesť bravčová masť v tehotenstve?
Ahojte. Jedli ste bravčovu masť v tehotenstve? Obsahuje vitamín A, a stým by sa to nemalo zevraj v živočíšnej forme preháňať. Varím niektoré jedla a masťou, preto ma to napadlo.
Pokial ju nebudes jest priamo z kelimka, tak nevidim problem. Jedine, co naozaj nesmies je surove maso a nepasterizovane mliecne vyrobky. Jedz co ti chuti. Akurat ak mas problem z nevolnostou, tak mozes mat po takomto jedle tazobu alebo kyselinu.
No ja som jedla mast, hlavne chlieb omasteny s rajcinou, cibulou a paprikou, trochu redkovky, no tiez do niektorych jedal som ju a aj ju pridavam, nevidim na tom nic zle, ked to nie je vo velkom mnozstvi.
Tak ja olej ani doma nemám, nepoužívam ho vôbec, jedine tak kvalitný olivový, ale to zväčša len pri studenej kuchyni. Všetko varím na masti 🤷♀️ aj teraz počas tehotenstva... Vysmazam tak raz za uhorský rok, masť dávam hlavne pod cibuľku, keď robím mäso, takže 2 kg balenie domácej masti mám na cca 4 mesiace. Varím pre 5-6 osôb
A prečo by sa akože nemohla? To mi objasni...
To už fakt zdravý sedliacky rozum vyfucal ľuďom z hlav?

Naše babky používali len bravčovú masť, takže občasné použitie teraz určite nie je škodné. Ako sa hovorí všetko s mierou, a to platí aj v tehu. Žiadne extremné obmedzovanie podľa mňa...