Môže sa lekár pomýliť?

ankajocka
1. sep 2011

Ahojte, mam kamaratku o mimi sa snazili velmi dlho, vysli jej pozitvne testy, hcg mala dost vysoke, dr jej urcil vyssi tyzden tehotenstva -podla velkosti plodu ale vrah tajy plod mal mat akciu co nemal, poslal ju do nemocnice a tam ked ju skontrolovala ina dr tak jej povedala ze su tam vlastne 3gestacne vacky ale vraj velmi blizko pri sebr preto sa jej dr pomylil-tuto "teoriu" potvrdil dalsi lekar.

Je vobec takyto omyl mozny?

nibiru
1. sep 2011

no ja som bola v nemocnici s kockou co cakala dvojicky po umelom oplodneni a v 4mesiaci dosli na to ze su tam deti 3 jedno prekrivalo druhe .o)stava sa aj to.

ankajocka
autor
1. sep 2011

@nibiru cize je mozne aby sa deti navzajom prekryvali?

matysek412
1. sep 2011

No podla mna mohol mat trochu horsie sono, co nezobrazuje tak ppresne ako mali v nemocnici a tie tri - vtedy len male gulicky - sa mu zlievali v jednu. a ked to odmeral, zistil, ze je to teda vacsie a malo by mat akciu srdiecka, co nemalo. Podla mna je to kludne mozne. A postupoval dobre, nie? Poslal ju na dalsie sono a tam zistili, co je vo veci....

ankajocka
autor
1. sep 2011

@matysek412 ale v dnesnej dobe by mal mat asi kazdy lekar poriadne zariadenu ambulanciu 😔 . a on ju neposlal na dalsie sono, ale rovno na umele prerusenie tehotenstva az pri ultrazvuku tesne pred zakrokom to zistila ina lekarka.

skeblicka77
1. sep 2011

je to mozne, moja kamoska do 5 teho mesiaca nevedela, ze caka dvojicky, tak sa prekryvali..

nibiru
1. sep 2011

@ankajocka ano je o mozne.no ani moj gynekolog nema sono v ambulancii ale je na klinike a prve robi prave koli tomu az v 12tt tak ako sa ma a preplaca poistovna 12tt,20tt,30tt podla neho pokial niesu komplikacie je uplne zbitocne kazdy mesiac robit sono pokial su tak ho robi casto.no nemal ju ale hned poslat na Umele prerusenie mohol zvazit nepravidelny cyklus atd...ale mozno ratal stym ze tam ju este skontroluju

matysek412
1. sep 2011

@ankajocka ano mal, ale nie kazdy lekar ma na to, kupovat si zakazdym novsie a novsie vybavenie. Moj lekar ma take starsie sono a prvykrat som ja bola na sone asi v 5tt a ta gulicka bola taka malicka a velmi slabo viditelna, v podstate len taky fliacik...
..a okrem toho ,nezalezi vzdy na pristroji, nikedy vsetko krasne vidiet, inokedy nie, zalezi aj na tom kde sa vajicko zachytilo a celkovo od cloveka. Pytala som sa na to lekara v 13tt na sone, lebo mi vravi, ako pekne babatko vidiet...ze nie vsetkym zenam to tak vidiet, tak som predpokladala, ze silnejsim zenam vidiet horsie, ale vraj ani to nie je pravda, ze to proste zavisi od viacerych faktorov.
a na prerusenie ju teda veru posielat hned nemal, ale ako pise nibiru, asi predpokladal, ze tam jej este vysetrenie spravia.
.. a nakoniec vsetko dopadlo na jednotku 😉
...a tri deticky naraz 🙂 no ja by som odpadla....

chanae
3. sep 2011

@ankajocka Aňu stresmenka moja dakujem ze si o mna robis starosti 🙂

@nibiru
@skeblicka77
@matysek412 to co sa pytala @ankajocka je mozne som toho dokazom 🙂

wewe22
5. sep 2011

zvacsa sa ukaze viacplodove tehotenstvo az ked biju srdiecka preto ze sa casto prekryvaju

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre