icon

Môže sa umrtvovačka v tehotenstve?

janula123
1. dec 2011

Babulky, prosím Vás môže sa umrtvovačka v tehu? Som v 10. tt.

freyjanr
2. feb 2013

mne v 7 tyzdni umrtvovali nohu ked mi ju zasivali po uraze a chystam sa k zubarovy a to tiez nezvladnem bez umrtvovacky,myslim si ze to posobi len lokalne a nedostane sa to k babetku,urcite by mi to lekar bez varovania nespravil keby to mohlo uskodit

vejula
2. feb 2013

@janula123 umrtvovačka nieje kontraindikovaná, samozrejme najlepšie sa vyhnuť. Ale v konečnom dôsledku je vraj lepšia umrtvovačka ako adrenalin vyplavený pri zakroku bez nej

freyjanr
2. feb 2013

@vejula presne toto si myslim,ten stres sposobeny bolestou bez umrtvenia uskodi babetku omnoho viac

iwet7
2. feb 2013

@freyjanr je to presne tak ako hovoris - pocas tehu som bola u zubara - do vtedy kazda navsteva, kedy mi robila nejaky kaz, jedine s injekciou. ked som vedela, ze cakam babo, tak som si povedala, ze sa zatnem a tu injekciu si proste nedam - bola som v takom strese, cela som sa triasla, no proste nemohla mi ani poriadne zavrtat, lebo sa bala, ze sa jej miknem a ublizi mi, no a tiez mi povedala, ze si takto vyprodukujem ovela viac adrenalinu, ako by mi pichla v injekcii...takze na druhy krat sme to uz riesili umrtvovackou.

lienka1701
20. feb 2013

ja mám ísť v apríli na vrtanie zubov a vždy si dávam injekciu na umrtvenie bo sa toho bojím...doktorka mi povedala že bežne ošetruje tehu ženy a aj si dávajú injekciu.....takže asi áno 😉

merien257
26. feb 2014

Ahojte baby...my sa tiež pokúšame o bábätko, a taktiež mám problém so zubami. Takže ak náhodou otehotniem a medzitým mi bude robievať zuby (samozrejme s injekciou, trhanie...), tak bábätku to nebude vadiť? Prosím Vás dajte mi vedieť, ak niektorá z Vás bola v mojej situácii. Ďakujem pekne.

adulka1979
27. feb 2014

@merien257 Ahoj, ak plánujete bábätko, tak na tvojom mieste by som si dala robiť zuby ešte pred otehotnením. Samozrejme je to lepšie ako počas tehotenstva. V prvom trimestri je všetko rizikové, ja som išla až po jeho skončení, injekciu mi dala. Trhanie sa v tehu moc neodporúča...

lolita1805
1. mar 2014

ahojte, som v 9 mesiaci tehot. a dnes mi vytrhli zub mudrosti a ta bolesť teraz je strašna...doktorka povedala, že by ma to nemalo boleť, no bolí...čo si možem dať od bolesti v tehotenstve??momentalne si davam studený obklad....

vevesh
1. mar 2014

@lolita1805 lieky na bolest s paracetamolovou zlozkou (to sa moze brat cele tehu) 😉

lolita1805
1. mar 2014

@vevesh to su prosim ake napr.???

vevesh
1. mar 2014

@lolita1805 napr. panadol...tie maju paracetamol

oktobermimi
1. mar 2014

može
@janula123