Môžem ísť v 11 týždni na termálne kúpalisko?
Ahojte, chcem sa opýtať, som v 11 tt, a chystáme sa do termálneho aquaparku? Myslíte, že je to v tehotenstve problém?
@kuko54 najlepsie urobis, ak sa opytas svojej lekarky/lekara, ale ja by som to neriskovala, nestoji to za pripadne komplikacie, moja dcerka takto minule leto chytila na termali nejaky bordel a skoncila na ATB, v tej teplej vode sa jednoducho mnozia tie bakterie viac, aj ked sa tam snazia o nejake dodrzanie hygieny...stat sa moze, ty si musis zvazit, ci to chces risknut, zas voda ako taka, chrbtici urcite ulahodi, drzim palce, nech sa spravne rozhodnes 😉
ja by som v ziadnom pripade nesla od sameho zaciatku tehotenstva az do konca uz vela mojich znamych chytilo vselijake hnusoby na kupku a fakt to nstoji za to.do dnes sa toho nemozu zbavit a ani si nechcem predstavit ako by to dopadlo keby cakali babo.ale more s odporuca 🙂
určite by som nešla. Neriskovala by som, že chytím nejakú infekciu. Ale ty sama musíš vedieť, či si náchylná. Pokiaľ si s tým nemala nikdy problém, tak to môžeš zvážiť.
@kuko54 - termalko je raj pre bakterie... ja by som radsej nesla...v tehu nachytas tak ci tak mykozy omnoho lahsie, ph sa meni...
@kuko54 Ja som toto riešila s mojim gynekológom, lebo aj bez tehu som okrem mora vždy niečo chytila. Takže odsúhlasil mi jedine plaváreň s tým, že budem používať špeciálne vazelínové tampóny. Poslúchla som, plávať som chodila do 31 tt a všetko OK. Ale termálne určite nie, aj pre tú teplotu, ak pre baktérie.
@kuko54 plavanie je v tehotenstve velmi zdrave. ja som na kupalisko chodila do 7 mesiaca. klasicke vonkajsie termalne kupalisko. nebolo mi nic, nechytila som ziadnu infekciu. len si musite byt vedoma toho, ze ak dostanete infekciu, moze to byt nebezpecne. ale tak netreba mysliet stale len na to zle.
ja by som urcite nesla.... nemusí sa Ti nic stat, ale stoji to za to riziko? jednak tepla voda prekrvi maternicu a moze vyvolat v krajnom pripade potrat a jednak tam bude asi dost ludi a co ak Ta niekto kopne do bruska? a navyse mozes nieco nachytat... je to na Tebe, ale ja osobne by som nesla.
@kuko54 Ja osobne by som odvahu nemala 😒 Pokiaľ sa nebojíš baktérií z vody a vyberieš si tie chladnejšie bazény,tak choď. Inak myslím,že v lekárni sa dajú kúpiť také tampóny na kúpanie,čo zabránia prieniku baktérií,skús sa poinformovať a ako hovorím,tej moc teplej vode sa vyhni 😉
@kuko54 poraď sa radšej so svojím Dr. Ja som počas tehu chodila na kúpalisko a nič sa nestalo. Dr. mi dokonca odporúčala. Samozrejme treba sa pred aj po kúpaní osprchnúť... k tampónom, čo píše zuzulica mi Dr. povedala, že nie sú ideálne, pretože nasiaknu tou vodou a potom je to v tebe. Mne odporučila bez tampónov, tú sprchu pred aj po (čo je aj tak normálne na kúpalisku) a potom sa natrieť kanestenom. Ja som to takto robila a bolo dobre. Radšej konzultuj som svojím gynek. 😉
@kuko54 no ja by som veru nesla. nevies kto tam sedi, kto si do vody cvrkne, ktora si tam sedi vo vode s mykozou a inymi zapalmi. fuj a v teplej vode sa bakterie siria a zrejme do termalneho pramena ani chlor moc nedavaju.
ja mam celkovo odpor k tymto zariadeniam, vzdy ma napadne len to, ze ostatni si tam zadky macaju, a ktovie kto je ako hygiene nauceny 😅
je to problem, lebo ked si tehotna si nachylnejsia na vselijake choroby plesne a pod....a horuca voda v 11 tt? ... hmm no ja by som urcite nesla...drzim palce 🙂
Urcite nie! Riziko teplej vody - prekrvenie malej panvy, bakterie, uraz - niekto ta kopne do bruska...
Termal je absolutne nevhodny.
Ak mas chut si zaplavat,tak odporucam plavaren, idealne plavecky merezovy bazen, teplota vody 27-29Cmax. + zakupit si specialne tampony pre tehotne v zdravotnickych potrebach ;)
@kuko54 Jednoznacne sa pridavam k nazoru @barbishkamiracle .
Do termalnej vody urcite nie.
Mam skusenosti s predajom pobytov v kupeloch a termaloch a ked som preberala navstevu termalnej vody tehotnymi a kojacimi mamickami, tak kupelnym lekarom vlasy dupkom vstavali. Je to vysoko rizikove = zlozenie termalnej vody, teplota vody, mnozenie bakterii.... takze toto si treba pocas tehotenstva a kojenia odpustit ☹
Plavanie pocas tehu je super, len treba vediet kde (overena plavaren, dodrziavanie hygienickych zasad atd...).

Neviem či je to problém po lekárskej stránke, to ti neporadím, ale ja som bola na termálnom v 18tt a potom ešte raz v 25tt a sme tu obaja zdravučký a šťastný.