icon

Môžem ísť v 16. týždni na dovolenku k moru?

alexi333
15. júl 2011

Beriem Fraxiparin (na zrieďovanie krvy, každý deň, prijímam ho úplne v pohode), mala som 2 umelé oplodnenia, nakoniec sa nám podarilo otehotnieť prirodzenou cestou 😀 . Bábätko je v poriadku, je veliké (ale v norme) ja sa cítim veľmi dobre, nemám žiadne problémy.

cherry1981
15. júl 2011

Urcite mozes, ale ja by som nesla, ja som povedala aj teraz, ze ak ostanem tehu(co sa nestalo) tak na dovolenku ma nikto nedostane 😀 Proste by som sa bala aby sa nieco nestalo. Ale pri synovi sme boli a bola som v 8 tyzdni a tiez v chorvatsku a vsetko bolo v poriadku 😉

janka5861
15. júl 2011

ja by som nesla nikam. ale to je iba moj nazor .... ale ak sa na to citis ... proste musis sa rozhodnut sama . 😉

li_la
15. júl 2011

Podľa mňa by si mala ísť. Ja som najskôr v 9tt potratila, mesiac na to otehotnela, bolo mi kadejako plano, ale v 13tt sme išli na dovolenku do Bulharska autobusom a bolo mi tam tak dobre, ako nikdy. 🙂 A auto je super, to ti zastane, keď si povieš. 🙂

lehotka
15. júl 2011

preco nie? 😎 chod a uzi si to 🙂

marikac
15. júl 2011

mozes, samozrejme,ak sa na to citis....ale uz by som pozerala na tvojom mieste aj na pripadne osetrenie, ak by si potrebovala,co ti samozrejme neprajem....vies si predstavit tu cestu? ak si pichas fraxik na riedenie, tak zvysujes iba sancu na tvorbu trombov,tym ze ides na taku dlhu cestu (tiez si picham,preto to viem),dlhe sedenie, malo priestoru pre nohy, potrebujes vela prestavok....a nehovoriac o tom,ake je tam teplo.... 😒 dobre si to premysli. Za seba vravim-ja by som nesla tehotna s mojimi diagnozami na dovolenku.....

bahara
15. júl 2011

Ahoj podla mňa by si nemala ísť čakáte určite vytúžené bábätko na čo riskovať?Teda Ja by som to neriskovala určite..ísť môžeš prečo nie?Ale asi by som si určila priority čo je pre mňa dôležitejšie bábätko alebo dovolenka.. 🙂 neber to v zlom je to len môj názor sama som prešla ťažkú cestu kým som otehotnela a úspešne donosila moju malú viem čo to je..ja by som nešla ešte budeš mať času a času dovolenkovať.Chorvátsko nie je za rohom a bábätko vníma otrasy sto krát viac ako ty...ak sa cítiš dobre a všetko je o.ka keď už by som šla tak radšej lietadlom...hm..neviem..

iwanna
15. júl 2011

druhy trimester je najvhodnejsi na cestovanie, tak podla mna ak nemas problemy, tak smelo chod 🙂 Len si vybav cestovne poistenie a dopredu sa informuj na postup a podmienky v pripade,ze musis navstivit doktora v spojitosti s tehotenstvom. ja som minule tehu cestovala do statov, musela som navstivit doktora a sup za obycajny ultrazvuk a jednoduche vysetrenie som zaplatila 1000 usd. Potom som sa poriadne dlho dotahovala s poistovnou aby mi to zaplatili..... 😒

vulka
15. júl 2011

Osobne ak by som bola konečne tehotná po toľkých problémoch, tak by som šla tak maximálne 100 km od domu. Ale je to asi individuálne. Momentálne som v 38-mich rokoch druhýkrát tehotná a práve kvôli veku sme dovolenku pri mori zrušili.

j.a.n.e.7
24. júl 2012

Ja by som to riešila s gynekológom, či to odporúča alebo nie. Ale ja osobne som bola pri mori 2 x v požehnanom stave, raz úplne v začiatkoch a absolvovala som všeliaké adrenalínové zážitky 😅 , keďže som to ešte nevedela a druhýkrát v 12 tt, úplne bez problémov.

danusskaaa
24. júl 2012

boze baby, uvedomte si, ze tehotenstvo nie je postihnutie ani choroba!!! ak nemas problemy, nemusis byt pod neustalym dohladom lekarov a podobne chod a rob co len chces a pri com sa citis fajn. ak tebe bude dobre, bude dobre aj babatku. ked si vyberies normalnu krajinu, kde sa nemusis dat ockovat proti mucham a inym hovedam, mozes ist kde len chces. zober si dobry opalovaci krem, vela tekutin a uzivaj si leto a dovolenku. ked bude babo uz to bude komplikovanejsie!!!

lucinocka
24. júl 2012

Ja sa Vam cudujem, keby som mohla sa zbalim a padam na Slovensko pekne do chladu a zimy..a vy sa chcete dobrovolne trepat do tych horucav, zapchy na cestach, paliace slnko, vsade klimy.. hlavne ak cesta k babatku nebola jednoducha..to jedno leto nevydrzite bez mora? Treba si uvedomit, ze pri mori je ina klima ako ta na ktoru ste zvyknute..

andie25
24. júl 2012

Ano mas pravdu danusskaaa, tehotenstvo nie je choroba, ale alexi333 zase az taka nerizikovka nie je, kedze si picha fraxik, a dlha cesta autom alebo autobusom to nie je velka vyhra. Pozri sa, cakala si dlho na toto babo, sama hovoris, ze si mala aj 2 umele oplodnenia, takze ja by som si sakra vazila toho, ze sa mi podarilo otehotniet prirodzene a nejaku dovolenku by som riesila az potom. My sme takisto odlozili dovosku, pretoze sme cakali na toto babo strasne dlho, nestoji mi to za to. Ale ked sa na to citis, a myslis si, ze ziadne riziko ti nehrozi, tak potom chod. Treba si urcit priority.

bianca
24. júl 2012

no v prvom rade je to na tebe ale riziko je velmi velke.Na tvojom mieste by som si ternto rok dovolenku odpustila.Pokial mas normalneho gynekologa tak sa porad s nim ale po dvoch umelych a este k tomu problem zo zrazanlivostou no neviem neviem.Ked sa vam podaril taky zazrak ze ste po tolkom trapeni pocali babo prirodzene tak preco ho vystavit akemukolvek riziku?Netvrdim ze doma sa ti nic nemoze stat ale na tvojom mieste by som rozhodne eliminovala vsetko co moze teba alebo babo ohrozit a uzila si krasnu tehulkovsku dovolenku doma

@danusskaaa a spol.Berie Fraxiparin takze problem ma a dost podstatny

habibi78
24. júl 2012

autom by som urcite nesla....ale lietadlom v uuuuplnej pohode... 😉

sea23
27. júl 2012

dovolenka nieje koniec sveta,myslim,ze neublizi,skor si myslim,ze ked sa na to citis a oddychnes si,tak preco nie...🙂 😉

maja123456
11. aug 2012

Ak sa na to cítiš, tak more určite neuškodí a len ti pomôže. Ja som bola na dovolenke okolo 15tt na 2 týždne, a cestovali sme 16 hodín a bolo to úplne v pohode. 🙂

viktorka555
11. aug 2012

sestra bola v šiestom mesiaci v Bulharsku a super si oddýchla, ked nemáš komplikácie, nie je dôvod sa strachovať

brisilda
11. aug 2012

ja som bola v Spanielsku ked som bola v 6 tt...doktor nam potvrdil , ze babo je v poriadku a vyrazili sme ... autom 😀 uplne v pohodicke som to zvladla aj napriek tomu, ze mi bolo kazdy den zle 🙂 no je pravda, ze vtedy som necitala o tom co sa moze stat babatku a teraz by som uz ako tehulka nesla nikde za hranice 😔 ....rozhodnutie je len a len na tebe no skus to prekonzultovat s doktorom 🙂

amulienka
11. aug 2012

ja som isla od 8 do 10tt a nikdy som nezazila pohodovejsiu dovolenku. (napriek nevolnostiam a naladam jak cirkus humberto, ale vtedy mi to take zle neprislo 😀 ) takze ak tam velmi chces ist, tak to bude v pohode. ja som sanebala ist, vedela som ze vsetko dopadne super, lebo som bola 2mesiace po kyrete a predsa len to bol este rizikovy TT tak sme mali zmapovane vsetky nemocnice kade sme isli (chorvatsko). ale bolo najsamsuper, kludnejsiu dovolenku som nemala, len som nesla na slnko s bruchom holym

diusik
11. aug 2012

ja by som v tvojom pripade asi nesla...

jurka83
11. aug 2012

ja som bola v 7. mesiaci teraz v júni a bola to najlepšia dovolenka, lebo ma konečne všetci obskakovali :D , ak sa cítiš dobre nemáš žiadne ťažkosti, tak to podľa mňa nemôže uškodiť. tak peknú dovču

wewe22
11. aug 2012

mas sa citit v pohode a nie ako vazen svojho tela ak budes doma a budes sa citit nanic lebo nikam nemozes tvojmu tehu to neprida
ak nemas problem chod

epelino
11. aug 2012

ja som bola v 12.tyzdni v Tunisku a bolo uzasne!tak zvol si nejaku nie daleku krajinu a chod,pokial sa budes citit dobre.

rukjatko
11. aug 2012

ak nemas zdravotne problemy alebo problemy s tlakom, nie je dovod neist, tehu nie je choroba 😉

masinka
11. aug 2012

ked som cakala prvu, v 17 tt sme boli letecky v Spanielsku, s druhou sme boli od 6 do 9 tt v Taliansku (autom) a s tretou v 16 TT zase autom v Taliansku, aj ked prvy trimester som mala rizikovy.... pri mori mi bolo lepsie ako v rozpalenom panelaku doma.... lekarskej starostlivosti by som sa v Europe nebala, len treba mat dobre cestovne poistenie - pozor na rozne vynimky pre tehotne.

tilly
11. aug 2012

opytaj sa svojho doktora, ale ak nemas problemy, tak preco nie? ja som bola letecky v 24 a 25tt a v pohode

skoricaxx
11. aug 2012

ja som chodila do 7mes hocikam v 8 som uz nevladala, v 3mes sa prešla tatry všetky tury počnúc žhodinovkami končiac 12hodin
ak nemaš žiaden problem tak sa spravaj normalne ako predtým ve´d telo ti dá vedieť ked niečo nebude zvladať

guginko29
11. aug 2012

ja som bola v 6tt v bulharsku letecky a ked som prisla som skoro potratila a doktori ma tak zglbali,ze ci som normalna ist lietadlom ked nemam za sebou prvy trimester,takze podla mna ked si uz v 16tt to je v pohode a uzite si to naplno...len pozor na hygienu,radsej by som si kupila original tampony na kupanie pre tehotne,pre istotu...