Môžem ísť vlakom do Splitu v 8 mesiaci tehotenstva?
ahojte baby, strasna dilema, ist ci neist na dovcu s mamou a 2,5 rocnou dcerou do Splitu vlakom, mali by sme lozkovy vozen, vecer o 17 ide vlak rano o pol9 sme v Splite, odtial 30 min. busom Omis. Do Bp normalny vlak ide zo Sturova. Chcela by som kvoli dcerke, mala 5krat antibiotikum behom pol roka, aby nebola taka chorlava na dychacie cesty by jej to bolo urcite dobre. poradte lebo ja uz neviem co je dobre co je zle. lezat cleu cestu to by sa aj dalo. ci???? dakujem
ja som v osmom mesiaci necakane porodila..nikdy nevies..
@gabii83 ak ti ide o dceru, vybavila by som jej pas a poslala ju s babkou. moja sestra tak bola so starymi rodicmi v juhoslavii. mala tusim tak 3-4 roky a dodnes ma z toho nezabudnutelny zazitok 🙂
co sa teba tyka - nesla by som. 8.mesiac je predsa len 8.mesiac. odhliadnuc od rizika predcasneho porodu, ja som sa v 8.mesiaci citila ako parna lokomotiva - kym som sa rozbehla, tak to chcelo cas a pri kazdej vacsej namahe som dychcala. a to som bola zdrava a v pohode. 😉
nie, nesla by som..nejsom nejaka fajnova ci precitlivena, ale stat sa moze hocico - nemyslim nic tragicke ani nic podobne, ale proste uz len vybavovacky, ked sa mimco narodi v zahranici nie su isto prijemne...a nahoda je blbec...a neviem vobec ako to je s poistenim...ale ak sa rozhodnes ist, tak stastnu cestu a krasnu dovolenku🙂
...cestovanie zmena prostredia dava zabrat aj zdravemu cloveku...tehotenstvo je premenlive jeden den dobre druhy nemusi byt...a babetko sa ma pravo narodit mat starostlivost..ja sice viem vyborne srbsko chorvatsky lebo som tam pracovala ako delegatka..ale netrufala by som si tam lietat po nemocniciach keby to na mna prislo........a dalej vyssie spominany problem...netusim ako je to s obcianstvom..prevozom na slovensko..moze tam byt legislativny problem......ved sa nabehas na dovolenky dost...a mala mozno zvladne dovolenku s babkou...alebo na slovensku ako pisali kocky solnu jaskynu...inac split je velmi dole a tam byvaju v priemere nahjorucejsie dni..ja osobne po skusenostiach s mojim tehotenstvom a skorym otvaranim by som nesla.
Baby ja si myslim, ze tie ktore radia cestovat tak rodili v termine a bez komplikacii a nemaju sajnu o komplikaciach s predcasnym porodom 😕
(predcasne narodene deticky vyzaduju vacsiu starostlivost, porod daleko od domova znamena predovsetkym porod bez rodiny, bez opory, ak tam dietatko bude musiet ostat dlhsie, aby zvladlo cestu domov, ako budes riesit financie, ak ta nepoistia ... nad tym vsetkym sa treba zamysliet)
Mas dietatko ktoremu chces dopriat more, OK , nemozu zobrat dcerku stari rodicia ci partner ? Nemozes od detskeho dr ziadat nejake kupele koli zdr stavu ?
Konaj tak, aby si si v buducnosti nemohla nic vycitat a povedala si, ze spravis maximum pre nenarodene dietatko 😔
Isla by som (bola som osobne v Alpach v DE a AT), ale letecky, ale hlavne bych sla do krajin EU.. treba zabezpecit poistenie uplne na komplet pre pripad porodu, zobrat dokumentaciu o tehotenstve a vela relaxovat a nevystavovat sa zbytocnym horucavam a treba dbat aj na jedalnicek...takze hotelova strava, ziadne poulicne take away. 😉
mozem sa spytat ci ste nakoniec boli? dakujem

ja po mojej skusenosti s porodom by som urcite nesla...chcela som ist na sk letecky rodit,ale som si to zmyslela uz vo vysokom stadiu tehu..no a porodila som ovela skor 36tt a to som sa na porod vobec necitila..sice som zila v zahranici,ale opletacky s papiermi boli a dost neprijemne..na ambasadu s malym babom cestovat 1000km len aby ho videli a vystavili 30dnovy pas a to nepisem co vsetko sa muselo vybavovat predtym..ja by som na beton nesla!!