icon

Môžem jesť citrusové plody v tehotenstve?

petkakv
24. okt 2012

Ahojte tehuľky, chcela som sa Vás spýtať na názor, či sa môžu konzumovať grepy. Veľmi mi chutia hlavne teraz v tehotenstve, len neviem v akom mnozžstve ich môžem papať aby som náhodou niečo neurobila maličkému. Poradíte? Ďakujeeeeeeem 🙂

Strana
z2
daanuska
24. feb 2014

@slniecko49 ahoj vobec ju podla mna nemusis vynechavat ...mne to pomaha teraz pri nevolnostiach aj pri prvej dcerke som pila a bolo to ok 😉

stastenka42
24. feb 2014

Ja na citrónoch a pomarancoch fičím cele tehu...zjem na kila a v pohode...

martinusik91
24. feb 2014

Ja som jedla pocas tehotenstva pomarance na kila a vsetko bolo ok akurat mi ich tyzden pred porodom zakazala jest zubarka.Babo mi bralo vapnik co sa odrazilo na zuboch a pomarance to este viac zhorsili koli vitaminu c

simca06022011
24. feb 2014

samozrejme mozes, neviem sice ci je potrebne ich jest "na kila" ale vobec to nemusi byt problem. Zubom neprospievaju ovocne kyseliny, nie vitamin C ako je vyssie pisane.

slniecko49
24. feb 2014

@daanuska a dokedy ju mozem pit ,lebo citronova voda mi chuti a citim sa v pohode

daanuska
24. feb 2014

@slniecko49 ja myslim ze mozes v pohode pit stale nemalo by sa nic stat ja som pila dlhooo a potom mi akosi sama od seba prestala ist na chut tak som pila len cistu .. a ozaj nepila som ju cwly den striedala som s cistou vodou proste s mierou by nic uskodit nemalo 😉

slniecko49
24. feb 2014

@daanuska dakujem za radu 🙂 ja si davam len pohar a to rano takze je to v pohode

hatapkagb
24. feb 2014

@slniecko49 nemyslim si ze by to nejak poskodilo.a blahozelam vychutnavaj si tehu 😉

slniecko49
24. feb 2014

@hatapkagb dakujem krasn,chodim stale s usmevom na tvari ak ma niekto vidi asi si aj mysli ze som sa zbláznila 😵

hatapkagb
24. feb 2014

@slniecko49 to je dobre,len sa usmievaj a tes sa ved nosis dietatko pod srdieckom 😉

viskupovaandrea
10. okt 2014

@lussy23
presne aj ja si myslim ze je to len take bububu pre mamicky aby si kupovali tie drahe akoze vitaminy v lekarni a pritom mas neskutocne vela ovocia ktare robia tvojmu telu dobre.
Tak napriklad ked si das do internetu vitaminy v ananase tak ti najde ze je to superpotravina a ked hladas na nete ananas pocas tehotenstva tak len same bububu a tak isto je to aj s grepami.
Som tehotna,som v 15 tyzdni a nejem nic ine len same ovocie a mozem povedat ze mi je super a citim ze davam svojmu dietatu len to najlepsie a to je cerstve ovocie.
Pri prvom som to robila tiez a cuduj sa svete mam zdrave krasne dievcatko ktore este nebolo ani raz chore.Keby som sa vsetkeho bala co pisu na nete tak moje dieta by nevizeralo s imunitou tak dobre ako vizera.
A som na to hrda.

13monika13
17. feb 2015

tak ja som v prvom trimestri a neviem sa dojest citronov... zo vsetkeho je mi zle, ale citron mi vzdy ukludni zaludok 🙂

simonapecus
26. nov 2016

@lucina7 ja sa tiež neviem dojest pomarančov jem ich na kilá 🙂

katrin21
26. nov 2016

citrusy ano, ale okrem grepov.. grepy obsahuju chinin a ten moze sposobit krvacanie a celkovo je nevhodny pre tehotne zeny, preto aj TONIC nemaju tehotne pit a je to tam aj napisane..... takze tym sa vyhnut, ostatne smelo. ja som sa nevedela dojest prve tyzdne mandariniek :D

Strana
z2