Môžem jesť sviečkovú v tehotenstve?

lennyska55
3. okt 2013

Moze sa jest svieckova v tehotenstve? A kesu orechy sa mozu?

zita19
3. okt 2013

Kebyze pikantne vyvolava kontrakcie tak v Thajsku a v Mexiku uz davlo ludia vyhynu 😀

mata128
3. okt 2013

Ja mam pocit,ze u niektorych tehotenstvo = choroba,alergia a vsetko mozne...

06katka
3. okt 2013

@ingmiriama nemyslim si ze je to tak ze niekto povedal....stretla som sa s mamickou ktoru museli hospitalizovat lebo jedla nieco pikantne a vyvolalo jej to kontrakcie...mne to dokonca aj lekarka povedala...jasne ze ked si das trosku tak to asi nevadi ale vo vacsom mnozstve a casto asi nie je dobre..

06katka
3. okt 2013

@zita19 ...myslim si ze zalezi na organizme a na tom ci je ten clovek na to zvyknuty alebo nie

nini1010
3. okt 2013

Skoro som odpadla z otázky 🙂

zita19
3. okt 2013

@06katka No mna osobne by pikantne asi zabilo. Mam alergiu na capsaicin, takze v Thajsku a v Mexiku by som asi umrela. Bud od hladu alebo na anafilakticka sok 😀

nativanativa
3. okt 2013

pre boha zeny , to co su to za otazky ..... sa zobudte !!!!! budiiicek !!!

06katka
3. okt 2013

@zita19 no tak vidis iny organizmus ine skusenosti 😀

vanga223
3. okt 2013

Nechce sa mi verit, ze pisatelka prispevku to mysli vazne? Co IQ hupacieho konika? Strasne.

yasmin0001
3. okt 2013

....kludne aj s piatimi knedľami 😉

zita19
3. okt 2013

@vanga223
@nativanativa
@nini1010
@mata128
a vsetky ostetne. Ja sa jej necudujem. V dnasnej dobe sa siria same overene a vedecke informacie o vselocom, ze obcas clovek z toho zcvokne. Trosku empatiw by ste mohli prejavit a nie ju zvozit pod zem. Vy ste v zivote nepolozili stupidnu otazku, z ktorej okoliu rozum zatsal?
@lennyska55 nedaj sa odradit. Prve tehotenstvo je nova skusenost a nova vyzva. Vsetko vediet nemozes. Kto sa opyta, dozvie sa a nevediet nie je hanba. Hamba je tvarit sa, ze vsetko viem aj ked opak je pravdou.

sahraa79
3. okt 2013

Koľko máš preboha rokov???

stardust
3. okt 2013

Nejedz svieckovu...manzel sa ti odvdaci za dvojnasobnu porciu 😀

mata128
3. okt 2013

@zita19 keby sa opytala na nejake steaky alebo podobne,tak to pochopim...ale pre Boha,svieckova???sak tam je zelenina a pod. Ako nehnevaj sa.....ja nikoho nepodcenujem,ale niektore otazky nemaju hlavu ani pątu...

h2
3. okt 2013

Bóže, baby!!! Vy ste fakt hrozné. Tu sa niekto normálne niečo pýta a vy nevynecháte príležitosť, aby ste ju hneď nezhovadili, nezosmiešnili a úplne nezadupali pod zem! 😠
Predpokladám, že sa nepýta na sviečkovú na smotane, ale na steaky, ktoré by mohli byť krvavé, také by sa nemali. S orechami v pohode, ale veľký pozor na to, aby neboli plesnivé. A vôbec nie je pravda, že sa môže všetko, okrem alkoholu. Jasné, že ste mnohé jedli všetko a nič sa vám nestalo (prípadne aj pili alkohol a nič sa vám nestalo), ale mohlo by sa, viaceré potraviny sú rizikové. Keď niekto píše, že niečo jedol a nič sa mu nestalo, tak ja som zase niektoré jedlá vynechala a tiež sa mi kvôli tomu nič nestalo. 🙂

elenka76
4. okt 2013

nehnevajte sa na mna, ale mne rozum zastava nad tym, co sa tu pytate a co odpovedate,. moja odpoved je toto Jedz co chces, ak ti nie je zle, alebo nemas na to alergiu.... s OBROVSKYM KLUDOM 🙂

tanapeta
4. okt 2013

@h2 normálne sa pýta? Prepáč, ak je pre teba toto normálna otázka...

hrjanka
4. okt 2013

pozor! V tehotenstve nesmieš ani dýchať vzduch, len pod odborným dohľadom lekára, lebo sa v ňom môžu nachádzať vírusy, baktérie, spóry a všelijaký iný sajrajt, ktorý by dieťaťu mohol uškodiť! No a vôbec neskúšaj jesť nejakú zeleninu, lebo, preboha, však to rástlo v zemi, v hline, kde žijú všelijakí živočíchovia, dážďovky, hmyz, keď naprší, tak je z hliny blato...fuuuuj...no to určite nejedz, lebo to vôbec nie je hygienické 😎

juliana77
4. okt 2013

Asi požiadam admina aby vyhlásil niaku súťaž top 10 najbizardejších otázok na MK. Dievčence a ženy, veď toto keby niekedy čítalo opačné pohlavie, tak tí muži začnú skutočne pochybovať o ženskej logike.

Toto je všeobecný názor, nie len na túto konkrétnu otázku.

cerez
4. okt 2013

@zita19 Niekedy naozaj chýba empatia, ale sama musíš uznať, že čo je také strašné sa sviečkovej? Robí sa z hovädziny, ktorá je riadne udusená. Nerobí sa to z tatarákom či steakom. Čiže ide o riadne udusené hovädzie mäso. Súčasťou toho je mrkva, petržlen, zeler a koreniny, smotana, niekto dáva citrón iný zas ocot. Podáva sa to s knedľou. Ja sa pýtam, čo je na tom nevhodné a čo môže v tehotenstve ublížiť. Naozaj na to netreba ani veľké IQ a bohužiaľ sa mi neraz potvrdilo, čím väčšie IQ, tým viac sa človek zamýšľa nad hovadinami a rôznymi výskumami. Doba je taká pokazená, že nás naučila jedine báť sa. Na otázku či môže jesť orechy, tie sú naopak zdravé. Hlavne vlašské, kopec vitamínu B. Ideálna náhrada za mäso. Ale myslím si, že ani orechy na ktoré sa pýta jej nemôžu uškodiť pokiaľ nie je alergická.

bodka13
4. okt 2013

@h2 ak sa chcela spýtať na steaky, mala sa spýtať na ne ...steaky som ešte ani raz nenazvala sviečková 😉

....pri všetkých tých "múdrych" radách, ktoré sa tehotné teraz dočítajú na nete a v časopisoch ostanú čoskoro ozaj len na vode 😉 😀 ale možno aj tam bude vhodný iba jeden druh

tatiana1985
4. okt 2013

hadat sa s nikym nechcem... ale tu uz clovek pochybuje o vseobecnej zakladnej inteligencii novopecenych matiek 🙄 🙄 🙄

prasiatko30
4. okt 2013

A nedala by sa zalozit jedna tema pod nazvom co jest a co nejest v tehotenstve aby tu potom nevznikalo kopec tem s nazvom mozem jest rohliky v tehotenstve? Mozem pit mlieko? Mozem jest salt a uhorky v tehotenstve? Vsak to uz je ako v skolke.

Neda sa to naozaj opyatat v uz existujucej teme ale na kazde jedno jedlo sa vytvori nova tema?????
@asmirateam

juliana77
4. okt 2013

@prasiatko30 Všetky tieto informácie sú dostupné na nete. stačí čítať.

prasiatko30
4. okt 2013

@juliana77 hej ale je evidentne ze niektore tehotenstvom stracaju urcite schopnosti 🙄 ja neviem ale kazdy den dva sa tu objavi nova tema s nejakym jedlom

bodka13
4. okt 2013

@prasiatko30 plus tam treba zahrnúť otázky,či si môžu farbiť vlasy a lakovať si nechty ...zaujímavé ale je,že ešte ani jedna sa nespýtala či si môže dať make-up 😉

juliana77
4. okt 2013

@prasiatko30 zdržím sa komentu, lebo bola by som asi veľmi zlá. 😉

prasiatko30
4. okt 2013

@bodka13 cakam otazku som tehotna mozem dychat?

nativanativa
4. okt 2013

@zita19 ale preboha,veď sa trošku zobuď, veď si robí srandu..nech už nič neje

zita19
4. okt 2013

Dajte jej vy harpie pokoj. Je tu tema ci sa moze med pri kojeni a tam ste sa ziadne nezrealizovali! Otazka je rovnako z cesty.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre