icon

Môžem jesť sviečkovú v tehotenstve?

lennyska55
3. okt 2013

Moze sa jest svieckova v tehotenstve? A kesu orechy sa mozu?

iwesska
4. okt 2013

Dnes je to svieckova, zajtra to bude ake menu? Kuraci perkelt a vyvar? 😅 😀

srnqqa
4. okt 2013

@standu plesnivý syr by som ani ja nejedla, ale plesňový áno 😉 inak, mala som, a som tu, aj môj syn, dokonca bez ujmy na zdraví 😀

nativanativa
4. okt 2013

@iwesska kaviaaaroviiii tousty 😀 😀 a modre viino

nativanativa
4. okt 2013

hm , zaujimave , registrovana 3.oktobra a vobec neodpoveda ziadnej respondentke ...... dalsia co sa zabava , fajn idem sa aj ja 😉

standu
4. okt 2013

@srnqqa vidim ze tato tema je na srandu a o slovickareni 😉 ospravedlnujem sa 😔 😔 😔 ano PLESNOVE SYRY som mala samozrejme na mysli 😎

srnqqa
4. okt 2013

@standu ja viem, ale nemohla som si nechať ujsť príležitosť podpichnúť 😉
V každom prípade, ja osobne som jedla všetko, samozrejme, s mierou, dokonca pikantné. Zdravá som, krásna som 😀 😀 😀

standu
4. okt 2013

@srnqqa ja som tiez jedla vsetko a aj moja dcera je zatial zdrava a krasna...aj pohar pivka, aj stejk bol tusim 🙂

prasiatko30
4. okt 2013

@zita19 mozno sme harpie ale je tiez pravdou ze v poslednom case sa tak kazde dva tri dni objavuju nove temy s novym jedlom v nazve temy - uz je tu tema ci sa mozu jest grepy, dalsia je na pasteky, dalsia na pitie cocacoly dalsia na mineralne vody a neviem kolko by ich tu este bolo - ta potom je tu este jedna v ktorej je vseobecne napisane co sa smie a co sa nesmie v tehotenstve - nestacilo by to vtlacit do tej jednej a nezakladat novu temu na kazde jedlo alebo zlozku jedla ktore existuje???

zita19
4. okt 2013

@prasiatko30 S tymi temamy mas pravdu. S tymi otazkamu od veci tiez.
Ale faktom je, ze kazdu chvilu nieco sa nema jest aby sme zstavili smrtelnu hrozbu co na nas ciha uz o pol hodiny. A zas nieco sa musi jest, lebo nam to zaruci vsetko, stastie, zdravie, nekonecne bohatstvo a vecny zivot.
Denne sa objavuju "zazracne" potraviny, co vyriesia vsetko horeuvedene (tak ma napadaju acaiberry). Potom dalsie co nas zarucene zabiju najneskor uz zajtra.
Ked som ja bola tehotna, tak bola cvikla na black liste a davat detom do troch rokov cokoladu sa rovnalo ukladnej vrazde neviniatka. Alebo ked videla manzelka naseho americkeho kolegu, ze jej deti jedli v skolke makovnik, skoro ju piclo Ze slopali Coca Colu bolo OK. 😀. To zas zavisi aj od stravovacej kultury naroda.
A taketo informacie u slabsich jedincov vytvaraju pocit neistoty a pytaju sa na vodu z vodovodu, vodu s PET false, mineralku, kolu, skoricu, svieckovu, med, ocot a co je viem co este.

prasiatko30
4. okt 2013

@zita19 ano ale niekedy treba pouzivat aj ten vyhladavac alebo teda snazit sa opytat sa v teme ktora je uz na to vytvorena - dokonca som sa trochu pohrala a je tu dokonca presne taka co sa vola co sa smie a co sa nesmie jest v tehotenstve - ja ti neberiem ze je vela protikladnych odporucani na stravovanie v tehotenstve ale ked sa uz niekto chce na nieco opytat nech len tak bez rozmyslania nezaklada temu trochu vyskumu uz napisaneho nikomu neuskodi

Ja som sa skor ozvala proti tomuto ako proti tomu ze sa nikto pyta 😅

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
zita19
4. okt 2013

Viete co, ma si tu uz druhy den "santime" na svickovej a lennyska55 nikde.
Vcera mi len chute narobila. Ja ze spravim na nedelu, ale u nasho masiara zadne hovadzie nemali. Tak bude gulas. Predne mali. Uz je to ako za totaca, v piatok poobede ziadne poriadne maso!!!! 😀 😕 😕

sendy182
4. okt 2013

veď jasné že nemôže konzumovať sviečkovú...........vysoké riziko šialených kráv 😉 😉 😉 to dá rozum 😀 😀 😀 😀

sssimi
4. okt 2013

Môžem prísť na obeeeeeeed???? 😅

sendy182
4. okt 2013

@sssimi ku komu?......zadávateľka témy sa vyparila 😉 😉 😉

zita19
4. okt 2013

@sssimi Prid 😉

h2
4. okt 2013

@tanapeta Áno, je to pre mňa úplne normálna otázka. Preto som na ňu aj odpovedala. Keď sa Tebe nezdá normálna, nemusíš odpovedať. Nie každý je taký múdry, ako Ty. (Nič v zlom!) 🙂

h2
4. okt 2013

@bodka13 Neviem, ako Ty, ale ja robím steaky z hovädzej sviečkovej. A "sviečkovú" na smotane z hovädzieho zadného, alebo falošnej sviečkovej. Nemyslím si, že si touto otázkou niekto robí srandu, lebo teda vipné mi to nepríde.

bastika
4. okt 2013

@zita19 vsetko sa môže okrem alkoholu a drog a cigariet a niektorých liekov.. Pokial nie je matka alergická. Takze pokial je matka alergická na med alebo arasidy tak nie nemôže ich jesť v tehotenstve kedze ich nemôže jesť nikdy. Problém je internet kým nebol, ženy jedlu vsetko a robili vsetko a nic sa nedialo. Dnes pomaly každá co zisti ze je tehotná sa dáva vypísať viem o com hovorím. Treba používať zdravý sedliacky rozum naše babky takéto problémy nemali. A potom sa vyhneme zbytocnym otázkam a zbytočný diskusiam

bastika
4. okt 2013

@h2 hovädzie je priam prospešné tehotnym kedze ma veľa železa a nie je mastná čiže práve hovädzie nech si maminky dávajú a smelo. Tým solventnejsim odporúčam pravú svieckovu. Potom tie pohyby v brusku budu mlaskanie babatka 🙂)

h2
4. okt 2013

To "vipné" malo byť "vtipné", sorry. 🙂

bodka13
5. okt 2013

@h2 no a zase sme pri doťahovaní sa za slovíčka 😉 😒 samozrejme,že z hovädzieho mäsa...ale keď ich idem robiť tak sa spýtam doma či chcú steaky ak sa spýtam,či chcú sviečkovú tak si všetci doma( a okolití ľudia ktorých poznám) predstavia mäso na smotane a knedľu

..no a aby sme sa dostali k podstate 🙂 neviem ako iné pisateľky a čitateľky,ale ja som nadobudla dojem že čím viac literatúry a informácií je dostupných, tým sú niektoré mamičky=čakateľky "hlúpejšie" 😒 zvažujú úplne nepodstatné a samozrejmé veci a mnohé z nich si tehotenstvo zmenili priam na chorobu,kedy vlastne nemôžu nič iba sa šetriť ☹

@bastika ono ak si dá budúca mamička po dobrom obede 1 pohár vína, či piva si myslím že je to ok - nemalo by to však byť denne alebo sa spiť pod "obraz boží" a k cigaretám som počula od lekára názor,že ak je budúca mamička silná fajčiarka,tak nech si radšej 3-4 cigarety zapáli, ako by mala byť nervózna(akoby mala absťák), lebo že ak by chcela aby nikotín nemal vplyv na plod nemohla by fajčiť už dlhšiu dobu(neviem presne koľko) pred splodením dieťatka ...

jatamido
5. okt 2013

na toto sa nedá ani reagovať 😅

pastelka74
5. okt 2013

.......tak tu ma už snád nič neprekvapí,..... 😀 😀 😀 ty vole....to je otázka...... 😀 😀 😀 😀 😀 .......

bastika
5. okt 2013

@bodka13 hej aj ja som si dala vinko a radler nemalo by sa ale zase sme ľudia 1 deci za mesiac je ok. S tými cigami nesúhlasím aj môj otec je internista a vravel čím viac nikotinu tým horšie neviem teda ťa nervozita nie som fajčiar neviem posúdiť tie stavy ale myslim ze kvôli bábätku by sa to malo prekonať ale to je len môj subjektívny názor. S ostatným úplne súhlasím 🙂)

danim
5. okt 2013

tato otazka je jasny priklad toho, ze si zakladatelka robi srandu, provokuje... ci mozem maslo, svieckovu... a dookola.. prip. tie temy- "ja som neverna.. z coho citit presne zamer otazky".... sa zamyslam, ze co to za psychopatky musia byt... lebo to uz ani o nude nie je... to je o provokacii, ci rovno chorej hlave... podla mna... lebo no ktora normalna zena svoj cas marni na taketo cinnosti....??? proste modre sliepky... nic viac, nic menej...

katy2
5. okt 2013

Inak otazka z podobneho sudku bola aj v nasej teme: Junovky 2009 Pisala baba, co tam vobec nepatri, len tak si tam prisla trosku zaspasovat 🙄

majkasalamonova dobry den.mam dvojtyzdnoveho chlapceka a chcem sa opytat ze ci mozem jest zemiakovo bryndzove pirohy nebude ho boliet brusko?dakujememoticon
19. aug o 15:59 • Odpovedz • Páči sa mi to • Pošli IP •

Takych je tu na MK urcite viac.... 😠

sssimi
5. okt 2013

@sendy182
@zita19 pridéééééééém, milujem sviečkovúúúú 😀 Môžete písať adresky 😅 😉

zita19
5. okt 2013

@sssimi Ta svieckova sa nekonala, lebo sa nekonalo hovadzie zadne ☹ , konal sa gulas. Ale je doooooobry. 😝

sendy182
5. okt 2013

@sssimi 😀 😀 😀